Author Topic: MANJŠINE  (Read 31264 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline laomin

• Uporabnik
  • **
MANJŠINE
« on: November 04, 2006, 11:22:34 AM »

Ne vem ,če sem prav umestil,a mislim,da ne smemo molčati o dogodku v zvezi z Romi.

Moj mnenjeje,da smo dvolj zrela država,da stvari uredimo na civiliziran način.Tem ljudem je  treba na njihovim navadam sprejemljiv način omogočit človeka vreden način perživetja.

Manjka samo še ,da to začno še drugimi manjšinami in se povrnemo v srednji vek ali v holokavst.

ONI NE MOREJO ŽIVETI NAŠE ŽIVLJENJE.

ZA PRILAGAJANJE PE RABIJO ČAS.

Zato prispevajmo vsak svoje vedenje in možnosti ,da čisto na vsakem koraku in pogovoru

poskušamo zagovarjati drugačnost.

Zanimivo pa je da se cerkev nič ne oglasi,pa tako jo skrbi za svoje ovčice!

Če pa sem zgrešil ali ni za ta forum,pa prosim zbrišite.Hvala.

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
Re: MANJŠINE
« Reply #1 on: November 04, 2006, 01:35:41 PM »
Opazil sem, da je v tem času precej vroče okoli Romov.  Prilagajanje Laoimin?  Vsi ti Romi bi se v primeru življenja v tujini lahko prilagodili   tamkajšnjim navadam in kulturi.  To pomeni,da se domači lahko prilagodijo še toliko hitreje, oziroma bi se že morali.

Andres
« Last Edit: November 04, 2006, 06:05:27 PM by Andres »
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline laomin

• Uporabnik
  • **
« Reply #2 on: November 04, 2006, 02:36:55 PM »
   V upanju,da to ni zadnje mišljenje  te lepo pozdravljam in

si voščimo sreče ,da se nismo rodili  njim.

Offline Selena

• Novinec
  • *
« Reply #3 on: November 04, 2006, 08:09:05 PM »
Laomin, precej aktualno vprašanje zadnjih dni.
Dejstvo je, da Romi so med nami in če zapremo oči, so še vedno tu in če jih naženemo, so še vedno tu. Tu niso od lani, tu so od nekdaj. Imajo svojo kulturo kot imamo mi svojo. So zato slabi, če so drugačni od nas? Saj vemo, da živimo s predsodki o njih npr. laže kot cigan, tolpa ciganov, umazan kot cigan,...

To vse skupaj me spominja na tisto, ko se delamo, da se nas nič ne tiče, ko se nekaj dogaja enim in drugim in tretjim.... Ko pridemo na vrsto mi, smo sami. Nikogar več ni, ki bi se postavil za nas. Tako kot se mi nismo za druge. Očitno Slovenci nismo dosti manj nestrpni od drugih. Tudi Indijanci so nekoč živeli na svojem ozemlju, pa vemo, kam so jih strpali. In Tibetance, (ki so jih mimogrede postrelili Kitajci nedolgo nazaj). Dolgo dolgo se že dogaja diskriminacija, samo bolj na tiho.....Tudi Slovenija ni več obljubljena dežela. Na žalost ne več.
Če človeka nekaj sili leteti, se nikoli ne bo plazil.

Offline laomin

• Uporabnik
  • **
« Reply #4 on: November 04, 2006, 10:32:42 PM »

H V A  L A           Č L O V E K

Offline lordwolf

• Uporabnik
  • **
    • homepage
« Reply #5 on: November 05, 2006, 12:49:47 PM »
Eno dejstvo pa je. Romom ZAVIDAMO SVOBODO.
Mi smo se prostovoljno zasužnjili v civilizacijo in oni se ne dajo. Verjamem, da je neprijetno imeti neke ljudi, ki so skloni neredu in kraji. Sploh če kradejo nam, ker smo za to morali trdo garati v službi, kjer nas ponižujejo in zasužnjajo... nekaj kar njih ne morejo...

Druga plat medalje je ta, da bi se od njih lahko marsikaj naučili. Tako kot bi se morali oni od nas. Valjda bi se jim lahko bolje godilo, če bi svojo iznajdljivost tržili. ROmov ne poznam, nikoli imel osebnih stikov, tako da govorim na pamet... vendar narod, ki živi tako svobodno mora imet nekaj dobrega za ponudit! NImajo zemlje a so narod, mi pa zapečkarji na svojem posestvu in nevoščljivo gledamo sosede... S časom bomo vsi cigani. Obalo nam bodo pokulili Italjiani, prekmurje bogati mađari, smučišča avstrici itd. postali bomo tujci na lastni zemlji. To se dogaja povsod! Slišal sem od strica, da črno goro kupujejo rusi na veliko. V kešu! S časom ne bo več "slovensko ozemlje last slovencev, ampak bomo narod, ki bo podnajemnik nekim tujcem.
Fabrike so izvozili na kraje z poceni delovno silo (fructal, elan, alpina itd) tako da ne bomo imeli kaj delat. Najemnine bodo previsoke za brezposelne.

Na koncu bomo prosili cigane, da nas naučijo preživeti ;)

Ahhh ironija življenja hahahaha ;D
spremeni sebe in boš druga oseba. Očisti svoje smeti in boš to kar si.

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #6 on: November 05, 2006, 01:20:40 PM »
Malo mimo Lord. S posluhom do Romov ne bomo imeli nič več smučišč, obale, Prekmurja proizvodnje doma ipd.  Toda če bi celotna Slovenija živela po načelih Romov bi  bil ti danes v priviligiranem statusu. Državljan brez države. Torej s pravico imigracije kamor koli.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline laomin

• Uporabnik
  • **
« Reply #7 on: November 05, 2006, 04:50:29 PM »

Je vse stvar zavedanja in srca  ,žal tudi veliko tolerance. Za mir na domačem ognjišču je ni nikoli preveč.

Smo že imeli preganjanca in zaničevanega velikega človeka.Trubarja.

Verjetno bi zdaj v drugem jeziku diskutirali.

Volkec te  narodne razprodaje -tko mimograde-so posledica zavedanja,da smo vsi na isti ladji. Če bo mir na svetu,ko nas več ne bo,meja ne bo treba.
Samo od  vodij z visoko zavestjo pa je odvisen tempo.

Nazaj ktemi. Krajani so za zdaj uspeli.Pa mislite ,da so se kar sami od sebe tko nahitr skup vzel.Malo počakat ,da se zbistri,pa bo boljši pogled.

Offline Selena

• Novinec
  • *
« Reply #8 on: November 05, 2006, 08:30:35 PM »
Malo mimo Lord. S posluhom do Romov ne bomo imeli nič več smučišč, obale, Prekmurja proizvodnje doma ipd.  Toda če bi celotna Slovenija živela po načelih Romov bi  bil ti danes v priviligiranem statusu. Državljan brez države. Torej s pravico imigracije kamor koli.

Andres

Andres, tukaj pa se jaz ne strinjam s tabo. Ne gre samo za Rome, gre na splošno za naš odnos do soljudi. Vsake toliko časa imam priložnost delati z Romi. Ne rečem, da je delati z njimi lahko. Težko jih premakneš za centimeter. A so, kakršni so. Če jih ne sprejmemo take, imamo verjetno mi problem, ne oni. Niso vsi isti in ne moremo posploševati vsega skupaj. Če smo jim mi pustili, da vozijo neregistrirane avte, da ne plačujejo davkov,....pa  so za protiutež "manjvredni" od nas, nebodigatreba. Hvala lepa, raje hodim v službo, delam, plačujem in "uživam" v privilegiju bele rase. Dokler se nekdo ne spomni, da je treba tudi "ta bele" nekam naterati.
Če človeka nekaj sili leteti, se nikoli ne bo plazil.

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #9 on: November 05, 2006, 08:36:08 PM »
Tudi jaz sem jih imel priložnost nekaj spoznat. Seveda niso vsi isti, verjetno je odvisno iz katere vrste so. Ne vem, se ne spoznam.  Potem navajaš, da jih je treba sprejemati.  Hmm.  Oni sprejemajo mene in tebe?   Če bi morali samo mi sprejemati, je to enostransko, kar ni dobro za nobeno stran.   Ker pa bi morali sprejemati tudi oni, smo spet pri prilagoditvi v okolju kjer živijo. In to je pravzaprav njihova in ne naša naloga.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline laomin

• Uporabnik
  • **
« Reply #10 on: November 06, 2006, 06:39:10 PM »

Zato pa so že kdaj izumili zaščito manjšin,sam v praksi pa  je najraje nebi izvajal.

Moramo še dvignit duhovni nivo,da damo svoje intrese v drugi plan.

Offline hišnik

• Uporabnik
  • **
« Reply #11 on: November 06, 2006, 07:40:58 PM »
Zanimivo, kako znamo poskrbeti za naše mucke in kužke, ko pa je vprašanje človek, se pa pojavijo stereotipi...
Kar danes lahko storiš...lahko tudi jutri...

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #12 on: November 07, 2006, 07:01:30 AM »
Zanimivo, kako znamo poskrbeti za naše mucke in kužke, ko pa je vprašanje človek, se pa pojavijo stereotipi...

Bravo s tem se totalno strinjam!

Ne vem in ne razumem zakaj se ljudje vedno tako obremenjujeno z ostalimi. Sama tudi spadam med raso, ki ni ravno zaželena v Sloveniji in mi je včasih prav smešno, ker ljudje zaradi mojega imena in videza sploh ne vedo, da nisem slovenka. In potem mi začnejo razlagati kako so določeni nevzgojeni, bi jih bilo treba vse ven vržt iz države, zastrupljajo njihove otroke itd, potem pa jim povem kdo sem ( v tem vedno uživam) in vedno dobim odgovor ja to ni isto, ti si čisto v redu!?! Ja kako pa veš da ostali niso v redu?? Ne trudiš se jih spoznat, ker že po videzu vidiš kam spadajo in se jih izogneš.... Nisem popolna daleč od tega, vendar me je življenje naučilo, da človeka ne smeš obsojati po rasi, obleki, izobrazbi, statusu itd.
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline lordwolf

• Uporabnik
  • **
    • homepage
« Reply #13 on: November 07, 2006, 09:34:28 AM »
Volkec te  narodne razprodaje -tko mimograde-so posledica zavedanja,da smo vsi na isti ladji. Če bo mir na svetu,ko nas več ne bo,meja ne bo treba.
Samo od  vodij z visoko zavestjo pa je odvisen tempo.

Ideali so eno, vsakdanje življenje pa drugo. Naj smo še tako duhovno razviti ne živimo v duhovnem svetu ampak v kruti realnosti.
Meni se fučka za narodnosti, vere, jezike in vse oslarije ki jih ljudje uporabljajo, da bi se počutili posebne in različne. Samo opisujem, kar se dogaja. Narodi se bodo zmešali, jeziki se bodo zgubljali, narodne identitete bodo padale kot ravno tako meje držav. Me zanima, kaj bodo potem učiile tovarišice slovenščine v šoli. Potem bomo tudi mi počasi postali romi.

Definirajmo Roma:
-slovenski državljan,
-brezposelen,
-brez nepremičnine in lastnine.

Večina slovencev je ŽE rom po tej definiciji...
Hiško ima popolnoma prav. Ljudje so zgubili prava načela. Ne vedo več kaj je prav in kaj ne. Ljudje pač gledajo televizijo in kar televizija pove, to je resnica! Iz tega paradoksa so se že delali norca v risanki The Simpsons in vsi so se jim smejali, kako so butasti in počeli ravno to. In to počno še danes!

Problem Rom je medijski škandal! Tako kot je bilo nedavno ogromno pozornosti na tisto "vukojebino" ki meji s Hrvaško, v katero smo se po dnevnikih sodeč, že spustili v vojno! Domačine tistih vasi je prav bolel K.... za tisti kos potoka, ki se usuva... Ampak to je bilo nekaj ŠKANDALOZNEGA, ŠOKNATNEGA, NAPETEGA! Televizija je pač služila. Ponujala je en reality show, ki ga sploh ni bilo. In kaj je sedaj s tisto "vukojebino-katere-ime-se-niti-ne-spomnemo"? Kako smo to rešli s Hrvaško? Smo v vojni ali ne? ahhh... ni več medijsko zanimiva tematika. Sponzorji hočejo novice, ki bodo pripele ljudi ob televizor! Če jih ni, pa si jih izmislite! Ravno v tem je vsa težava. Prepuščamo drugim, da nam pametujejo.
Tako kot je rekla Jane:"Ne trudiš se jih spoznat, ker že po videzu vidiš kam spadajo in se jih izogneš...." Temu bi še dodal, da pač poslušaš druge kar govorijo in si ustvariš Podobo. ONI so TO in konec. Potem te srečajo (bajduej tudi jaz sem Čefur) in ko te spoznajo ti povedo: "ja ma ti si drugačen"
Tudi je res, da obstajajo južni bratje, ki so nasilni, ki so kriminalci itd. Problem je pa ta, da najdeš popolnoma identične kriminalce, ki so slovenske rase. Da o direktorjih "slovenske rase" ki so zavozili cele fabrike za lastno korist niti ne govorimo! Samo oni so lepo oblečeni in ne preklinjajo (beri: oni ti lažejo v obraz in so polni hipokrizije), tako da so  uredu, tudi če so vrgli na cesto 1000 delavcev(z družinami), ki so sedaj brez službe in podnajemniki (hmmm spet romi)

V Sloveniji obstaja ena bolezen: "Ne, jaz pa nisem tak" In temu primerno bomo našli miljon izgovorov...
spremeni sebe in boš druga oseba. Očisti svoje smeti in boš to kar si.

Offline laomin

• Uporabnik
  • **
« Reply #14 on: November 07, 2006, 10:31:44 AM »

Žal smo res še vedno "slovencljni" ali ne g.Vesna Godina. Kao bi bilo čudovito.da bi jo nekdo povabil k nam na SPLETNI SIMBOL.

Manjka nam širine.Kaj bo šele,če se začnejo  priseljevat drugi narodi.Zdaj jih imajo tiste "ta črne" hvala  bogu drugi.

Ona  je človek prakse in odprtega zdravega uma.