Pozdravljen Andres in ostali,
Malo sem poniknila s foruma, ker imam veliko dela s svojo preobrazbo in potrebujem čas, da se setavim. Kakorkoli, se mi je zdelo, da lahko tule nekaj dodam.
S Theto in EFT sem se srečala prvič pred skoraj enim letom in potem s predsledki in ovirami preizkušala in še preizkušam obe tehniki. Kot je že bilo napisano se pri EFT osredotočiš na telo, čustva, občutke in ostaneš bolj prizemljen, kljub temu pa te lahko "odnese" tudi v frekvence izven beta, tudi v theta. Ampak kolikor jaz razumem tehniko je najbolj učinkovita, če se zaveš negativnega občutka, ga občutiš s celim telesom in odtapkaš stran. In namen ponavljanja opisa tega negativnega občutka je v tem, da se ne prestaviš v misli, ampak ostaneš v energiji čustev. Nato lahko dodaš še pozitivne, torej željene občutke in si jih "vtapkaš" v svoj sistem.
Naj poudarim, da nisem strokovnjakinja, a trenutno tako vidim to tehniko. Meni je zelo všeč, ker me ob tapkanju dobesedno pelje od zunanje lupine postopoma do jedra problema, ker ko sproti tapkaš, kar privre na dan, daš prostor spodnji lupini, oz. blokadi. Pri theti mi pogosto ne stečejo občutja/misli po dejanskem vrstnem redu in pogosto marsičesa ne opazim in potem ni rezultata. Razen tega se mi včasih zgodi, da ne morem v theta, ker sem v "slabi" koži kar se občutij tiče, v EFT pa se, če se tako odločiš lahko prisiliš. Ko se pustiš prestrašiti/razjeziti/razžalostiti osebi/situaciji, lahko in modro je, da takoj ukrepaš. In pri meni se je izkazalo, da včasih laže s Theto, drugič z EFT, tretjič z njuno kombinacijo,... In po redni uporabi te vse te tehnike (verjetno še druge) pripeljejo do zavedanja sebe, svojih občutij, svojih reakcij in nato do sprejemanja le teh in nato si zaželiš, da bi razvil moč, da jih kontroliraš, da se lahko odločiš, kako se počutiš. In potem pride strast do uporabe EFT, Theta,..
Tiste lupine ali zidovi, ki jih je potrebno ozavestit, preden odpadejo, pa so travmatični dogodki iz preteklosti, ki so se vgradili v tvoj sistem in telo ima spomin in čustva, ki so zakopana živa, ne umrejo. Moraš (če želiš seveda) jih poiskati, začutiti, ozavestiti, spustiti. Jaz jih laže z EFT, ker sem takrat bolj v telesu. Nalaganje željenega se mi zdi manjši problem (morda gre hitreje s Theta), ko imaša enkrat (varen) prostor za novo oz. spet najdeno.
Sem kaj koristila? Lepo pomlad še naprej želim

Darchi