Author Topic: Saturn  (Read 106446 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Iza

• Uporabnik
  • **
    • KALI
Re: Saturn
« Reply #210 on: December 10, 2008, 04:16:26 PM »
;)...upam, da je res tako...res pa je tole šele prvi prehod...tako, da dajmo počakat...bolj me skrbi to, da poleg saturnovega povratka imam potem takoj za tem še kvadrat T saturna na mojo luno, sonce in venero...
Živi bili pa vidjeli  :D

Ma ja, važno da imaš  :D na koncu  ;)

Lep dan!

Iza
Live, love, laugh and be happy or at least have some fun!
http://www.kali.si/index.php?option=com_content&view=article&id=53&Itemid=58
ThetaHealing™ Instructor

Offline Iza

• Uporabnik
  • **
    • KALI
« Reply #211 on: December 10, 2008, 04:17:57 PM »
to je pa zelo dobra razlaga za saturna..marsikaj je dobilo svoje mesto...

hvala tea :-*

Se strinjam s tabo, Klarus (vključno s hvala tea  :-*  ;D). Meni je dober mesec nazaj oponiral na Sonce  :D

Lep dan!

Iza
Live, love, laugh and be happy or at least have some fun!
http://www.kali.si/index.php?option=com_content&view=article&id=53&Itemid=58
ThetaHealing™ Instructor

Offline Patricija

• Trenutno v uvajanju
  • *
« Reply #212 on: January 09, 2009, 09:28:43 PM »
Bi nekaj vprašala.... 1. saturnov povratek če se ne motim pride okoli 30 leta in ko pride saturn v 12 hišo, kjer je saturn že v natalu in pa pluton-oba sta v konjukciji med sabo :(...kaj to pomeni-da pride do hudih depresij?Manične depresije?

Offline klarus

• Mojster
« Reply #213 on: January 09, 2009, 09:38:33 PM »
odvisno od osebe..od tega, kaj še kje drugej piše v karti in seveda od tega, kolko se boš upirala saturnu....manj kot se, bolje bo....ampak ker je to najbrž prvi povratek, ne bo glih lahko...tak težko pa spet ne...
sam ne tiščat glave v pesek kot noj in si mislit saj bo mimo...ampak se samo sooči s saturnovimi lekcijami....
korajža velja :-*
There is
One Mind,
One Truth,
One Source in the Universe,
and I AM ONE with ALL there is."

moja karta

9ZK 822

Offline Patricija

• Trenutno v uvajanju
  • *
« Reply #214 on: January 09, 2009, 09:52:41 PM »
klarus-hvala..vem, da so lekcije...samo najbrž je kar težko videti lekcije ko pa si v najhujši oz. najtežji  depresiji....upam, da ne bo tako grozno kot jaz mislim, glede na to, da imam 2 "težaka" v 12 hiši-kar pa najbrž ni mačji kašelj....no saj bo. :D

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #215 on: January 11, 2009, 08:43:16 AM »
Patricija

Ko Saturn zajadra v 12 hišo, gre za obdobje, ko je treba realno ovrednotiti dogajanja in izkušnje, ki so se dogajale, ko je prehajal zadnjih 29 let, torej ko je hodil po vseh hišah, vseh planetih preko celega horoskopa.

To pravzaprav predstavlja nov cikel. S Saturnovim povratkom /1/ naj bi se spoznali pravzaprav z našim horoskopom, torej s tistim kar smo v svoji notranji biti. Saturn je namreč planet časa /kronos/ in prostora /omejitev/, zato ko zaključuje cikel in začenja nov cikel /nov saturnov krog/ od nas zahteva, da ovrednotimo tisto kar smo počeli, naše projekte, pa tudi izkušnje. Nekaj smo se naučili. Zato je to čas, ko se pripravlja nov pristop k reševanju morebitnih težav, pa tudi opuščanje tega, kar so nam na nek način dali starši, okolje in šola /saturn kot učitelj in omejitelj/. Zdaj je čas, ko marsikaj spremenimo, izpopolnimo, naredimo kontemplacijo, dogradimo, poglobljeno razmišljamo, zato je potrebna osamitev /12 hiša/, nekaj prostora zase /umik v 12 hišo/, zato da se lahko prepustimo času in analiziramo svoje psihološke vzorce /12 hiša - kot hiša modrosti/. Pogosto se v tem času pojavi strah pred novim ciklom, lahko pa se tudi zgodi, da se je v nezavednem delu /12 hiša/ človeške psihe nabralo tudi nekaj nerešenih problemov, s katerimi se je treba pač soočiti.

Če imamo občutek, da smo v življenju neuspešni, potem nas napadejo različni strahovi, ki posledično res lahko vodijo tudi v depresijo, predvsem pa v neko nezadovoljstvo z stanjem. Občutek neadekvatnosti, osamljenosti, lahko tudi nesprečnosti in posledično tudi v kakšno fizično bolezen.

V tem času je psihično ravnotežje lahko porušeno, vendar pa če se potrudimo, imamo tudi ustrezne tehnike, da ga uravnotežamo. Če zadevo individuum, dobro zazna, potem bo ukrepal ustrezno. Svoje načrte za naprej bo analiziral in se trudil svoje življenje spraviti v smer, ki je "on sam" "njegova lastna" itd...... in nehal obžalovati vse tiste napake, ki so bile kao storjene v preteklosti.

Če se Saturn na tej svoji poti sreča tudi s Plutonom, potem seveda moramo najprej vedeti, da sta to oba planeta "smrti"  in tudi karme. Oba sta pač tista, ki iz naših življenje mečeta nesnago in smeti, pa vse tisto kar v naša življenja ne sodi, smo si pa navlekli zaradi: genske, zgodovinske, vzgojne, okoljske itd.......... vpletenosti v nek prostor in čas.

Če do tega srečanja nismo sebe seznanili s svojo potjo in samim seboj, oba planeta pač poskrbita, da se ustvarijo "usodne situacije", kjer okoliščine in dogajanja niso več pod našo kontrolo, zato imamo v takem aspektu občutek, strahu in se spoznamo tudi z temenejšimi stranmi našega bitja in življenja.

V tem času doživljamo transformacije, ki povzročijo pomembne premike in zasuke v življenju, so pa vedno povezane bolj s preteklostjo

To je obdobje, ko zaključimo določeno življenjsko obdboje, ker smo ga enostavno prerasli

Če ta proces v sebi sprejmemo, potem se lažje sprejmemo življenjska dejstva in spet vzamemo svojo moč v svoje roke.

« Last Edit: January 11, 2009, 08:49:15 AM by Tea »
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #216 on: January 11, 2009, 08:54:34 AM »
klarus-hvala..vem, da so lekcije...samo najbrž je kar težko videti lekcije ko pa si v najhujši oz. najtežji  depresiji....upam, da ne bo tako grozno kot jaz mislim, glede na to, da imam 2 "težaka" v 12 hiši-kar pa najbrž ni mačji kašelj....no saj bo. :D

Patricija ......... zdaj imaš Theto.  ;)
www.Astro-Star.net

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #217 on: January 12, 2009, 11:33:40 AM »
Gledam svojo karto in vidim,da mi gre Tranzitni Saturn točno čez natalnega Plutona v 1. hiši >:D
Nič kaj dobro ::) Neizogibna transformacija same sebe,spremenjen pogled na dosedanje vrednote...
Problem z avtoritetami.

Ima kdo kaj izkušenj s takšno postavitvijo Tranzitnega Saturna?

Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #218 on: January 12, 2009, 12:23:05 PM »
No, moj je v 7 hiši in doživela sem že drugi prehod Saturna preko plutona. Obakrat je posledično prinesel poroko  ;D
www.Astro-Star.net

Offline Mystica

• Uporabnik
  • **
« Reply #219 on: January 12, 2009, 12:24:12 PM »
Tudi mene to zanima ... ta zadeva me sicer čaka čez 2 leti, se bo pa vse skupaj dogajalo v 5. hiši.
Natalni Pluton ima precej težke aspekte, in sicer kvadrat s Soncem in Marsom v 8. hiši (in to aplikativen). Natalni Saturn je postavljen v 4. hišo in tvori lep trigon na Sonce in Mars.

sanjalka, a ti ga imaš zdaj? ta tranzit?

Offline Regina

• Spletn. Simbol
  • Ustavi se tam, kjer sije sonce
    • Šepet sanj
« Reply #220 on: January 12, 2009, 01:09:17 PM »
Gledam svojo karto in vidim,da mi gre Tranzitni Saturn točno čez natalnega Plutona v 1. hiši >:D
Nič kaj dobro ::)

To sem jaz doživela lani. Sicer v 12. hiši, kar je lahko še hujše, ampak evo, še vedno živim.  ;D
Za profesionalno analizo sanj in dešifriranje sporočila, ki je namenjeno samo vam! 
www.sepet-sanj.com
ThetaHealing Practitioner™

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #221 on: January 12, 2009, 01:11:29 PM »

To sem jaz doživela lani. Sicer v 12. hiši, kar je lahko še hujše, ampak evo, še vedno živim.  ;D

Jap,  in ne samo lani, tudi pred 29 leti  ;)
www.Astro-Star.net

Offline sonck

• Uporabnik
  • **
« Reply #222 on: January 12, 2009, 01:17:14 PM »
No pa da se še jaz javim :-)

takole...moj dragi T saturn bo šel čez mojega natalnega ža drugo rundo..in sicer v začetku februarja...in ko sem včeraj iz firbca pogledala na kateri dan bo točno gor...ne boste verjeli...ampak bo točno na dan, ko se jaz odpravljam na Florido 07.02.09 in vrnem se 24.02.09...
Je bila namreč ena od obljub sama sebi...da bom več potovala, ker me to res veseli in da si bom več privoščila tudi za svojo dušo ( ta vikend grem k Izi na Theto  ang:) Na Florido potujeva oba z možem + pa 2 prijatelja in njuna hčerkica...najeli bomo avto in prečesali celo Florido.
Meni je tole zelo zanimivo...res je da je mislim da 09.02 lunin mrk ( upam, da bo šlo vse OK.) in da se vrnemo na mlaj...ampak mislim da bo vse v najlepšem redu :-)
Je pa T merkur danes pokazal svoj značaj...letalske karte so bile že plačane, nakar je prijatelj, ki je to urejal opazil da je pri meni in svoji ženi dal napačen priimek...upam, da se bo dalo urediti pri letalski družbi, baje da je to velik problem...sploh ker gremo v Ameriko in imajo res strog varnostni sistem postavljen...
Ko se vrnem vam poročam kako je bilo in kakšni so občutki ob 2 prehodu T saturna čez natalnega...
A pa še tole res je tudi da meni pride T jupiter na ASC v tem času...se je prijatelj hecal in rekel, da mogoče pa narediva enega " amariškega otroka" :-)

Uživajte,

A

Offline Regina

• Spletn. Simbol
  • Ustavi se tam, kjer sije sonce
    • Šepet sanj
« Reply #223 on: January 12, 2009, 01:26:00 PM »

Jap,  in ne samo lani, tudi pred 29 leti  ;)

Aha, ampak takrat je bil Saturn zelo krut z menoj, zdaj sva pa že skoraj frenda.  ;D
Za profesionalno analizo sanj in dešifriranje sporočila, ki je namenjeno samo vam! 
www.sepet-sanj.com
ThetaHealing Practitioner™

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #224 on: January 12, 2009, 01:26:21 PM »
No, moj je v 7 hiši in doživela sem že drugi prehod Saturna preko plutona. Obakrat je posledično prinesel poroko  ;D

O,mogoče me pa le čaka poroka :D Glede na to,da gre pri meni za 1. hišo,verjetno poroke ne bo.
Kaj pa "poroka" sama s sabo,s sprejetjem sebe takšne kot sem. Ta sprememba bi bila zelo dobrodošla.
Bomo videli kaj se bo dogajalo. Trenutno ni videti še nič posebnega.
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.