Author Topic: MANJŠINE  (Read 31254 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
Re: MANJŠINE
« Reply #30 on: November 16, 2006, 02:24:21 AM »
Tole si dobro napisal. Opažam, da z enakim posluhom bereva novice in gledava dnevnik.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Selena

• Novinec
  • *
« Reply #31 on: November 16, 2006, 08:39:33 AM »
S temle LW-ovim "prispevkom" ;) glede medijev bi se kar strinjala... Dejstvo je, da so najbolj udarne slabe novice in če jih novinarji še malo "sfrizirajo" za boljšo gledanost ali branost, nastane to, kar vidimo, slišimo, beremo. Pa saj je jasno, da moramo vse vzeti na znanje z rezervo, a ni tako? (Razen kadar poročajo o podražitvah ???...)

Pa vendar! Tudi jaz sem dobila včeraj ta mail in skušala dojeti drugo plat zgodbe. Kolikor sem jaz slišala o tej zadevi, je posebno problematična ena romska družina, ne pa vsi.

Nekdo je napisal to sporočilo, lahko da je popolnoma resnično, lahko da ni. Nihče ne ve, kdo ga je napisal. Saj razumem, da se ne želijo izpostavljati (le kdo bi se hotel!), a poglejte, kakšen učinek! Aha, če je pa tako, potem pa ven s Cigani!

Kot je LW napisal (pa tudi sam je prej malo drugače razmišljal glede te problematike), vse je kuhinja. Kdo mi garantira, da je to, kar piše v tem mailu, pa resnica? In kaj sploh je resnica? Zberi deset ljudi, pet iz enega in pet iz drugega tabora, pa mi naj povejo, kaj je NJIHOVA resnica!

Resnica v mojih očeh je ta, da so Romi manjšina v Sloveniji, in kako jih potem mi, ki smo večina, ne moremo "spraviti v red" in se jih bojimo? Naj bodo ljudje zaščiteni! Pa naj bodo to Slovenci, Romi, Bosanci ali pa Kitajci!
Če človeka nekaj sili leteti, se nikoli ne bo plazil.

Offline laomin

• Uporabnik
  • **
« Reply #32 on: November 16, 2006, 01:33:59 PM »

Hvala  EVOPA   ,le kdo še vse bi bil lahko v daljšem času na  vrsti?!

Dvignimo duhovni nivo.

Zaključujem.

Offline Anima

• Uporabnik
  • **
  • nevarnost je povezana s količino energije
« Reply #33 on: November 16, 2006, 03:49:51 PM »

Živim v bližini Romov ,poleg tega sem jih  imela priliko spoznati v kampu,kamor so jih sprejeli v prepričanju,da se bodo,že zaradi velikega števla tujih turistov vedli,v mejah normale,vendar se niso.Vsi WC-ji so bili polni njihovih preprog katere so,ne oziraje se na kogarkoli,nonšalantno prali z vroči vodo,splakovali ... ne bi naštevala.
V glavnem ves kamp so držali v svojih rokah,dokler jih uprava ni
pregnala iz kampa.
Povedala sem,da živim v njihovi neposredni bližini.
N e morem opisati smradu,ki prihaja od njihovih barak,kjer gojijo od prašičev,ovc,kokoši,do gosk in seveda prodajajo gnoj.Zažigajo avtomobilske
gume itd itd. Krajani,bližnji stanovalci, smo večkrat poklicali policijo,ki
ni mogla storiti ničesar.Nemočni so odhajali,saj so Romi grozili tudi njim.Z noži.
Zvečer sem,ob priliki sprehajanja svojega psa,opazila,da se tam vedno ustavi
prečudovit mercedes iz katerega poskačejo mlade deklice,otroci.
Enak prizor lahko vidim, zgodaj zjutraj.Mercedes tako hitro kot pride
tudi odide.
Na cesti ,ki vodi do njihovih barak lahko 2x TEDENSKO opazimo kamion,ki do
navadnih meščanov pride samo dvakrat LETNO.Kamion,ki odvaža
kar imamo za odvreči.Na tisti cesti dobiš vsak  dan vse,od starih
avtomobilov,do starih žimnic itd.itd... da o ,na drobne koščke(ali debele) razbitem
steklu,ne govorim.Nihče,če le more,ponoči ne gre tam mimo.Celo
podnevi raje naredimo velik ovinek če želimo na pokopališče samo,da
jih ne srečujemo,saj znajo človeku temeljito zagrenit dan.

Danes sem v časopisu prebrala kakšne izpade si dovolijo v
Zdravstvenem domu Novo mesto.
Grozijo zdravnikom,jim na vrat nastavljajo nože .... vse je podprto z
dokazi.

Recimo samo en dan:14,12,2005
Romi so grozili zdravnici s fizičnim obračunavanjem in ji razubili očala.
Eden od njih se je zagnal vanjo,dispečer pa je preprečil udarec.Klicali G7,Romi pobegnili V dećurstvu je Rom vpričo policije grozil zdravstveni ekipi,da jih bo vse pobil (sledilo je prerivanje po ambulanti)
itd itd...če koga zanima lahko preveri.

Ne moremo se it neke duhovnosti kadar govorimo o Romih,saj jih
celo iz brezijanske cerkve,kamor hodijo vsako leto,za Veliki Šmaren,
preganjajo.Pokradejo, kar jim pride pod roke.

Enako ne moremo govorit o nekih drugih vidikih duhovnosti tule na
spletu.Romi so Romi in ni človeka,ki bi jih lahko napravil drugačne.-
Sedaj so 'odkrili',da jim celo EU pomaga.Sedaj bomo
imeli priliko videti kdo so,kaj zmorejo... v še večjem obsegu.

Tole so ljubljanski Romi.Kaj se šele dogaja s tistimi na podeželju,v zavetju gozdov..

Ker pa s svoje astrološke kože ne morem naj dodam:počakajmo,da pride Pluton v znamenje Kozoroga.Za marsikoga se bo marsikaj
spremenilo.Takrat bodo prava čiščenja in prave transformacije države
SLO.Zaenkrat bo,vse skupaj ,še nekaj časa,pri poizkusih.Pluton bo naredil tisto,česar država ne more.

Morda še tole:meni,osebno,razni mediji,dejansko niso potrebni,da 'začutim' kakšnen je kdo. Tudi vseh Romov ne bi metala v isti koš,saj vemo,da je znani pevec Oto Pestner,po poreklu Rom vendar izhaja iz družine človeku prijaznih Romov.

Bistvo težave,ostalih,sebe polnih Romov je v tem,da od samega začetka
njihove naselitve proti njim ni nihče ukrepal.
Ukrepal ni tudi včeraj,ko so sredi parka prižgali taborni ogenj.........

« Last Edit: November 16, 2006, 03:51:57 PM by Anima »

Offline laomin

• Uporabnik
  • **
« Reply #34 on: November 16, 2006, 04:49:06 PM »

Vse to je realnost,kot pišeš, brez pravega ukrepanja.Zato je, kot je.

Tam na Brezjah imajo pa kar urejeno.Imajo svoj prostor pod nadzorom,napram včasih spoloh ne "fehtarijo"več toliko. So po cel teden,v tgovini imajo dodaten nadzor,a tudi zaslužek.

Je pa nekaj bolj zanimivo,da prodajalci na štantih čez vse leto govorijo;moramo pazit ,romarji  kradejo.

Duhovnost    -   ni enačaj ,katolištvo.Tako jaz dojemam.

Zanimiv bi blo pa seznam videt ,kaj bo ko pride tista doba,nikol ne veš kdaj prav pride. Samo mi na forumu se pa res ne smemo bati,ali pač.

Sicer je pa ena  afera spet mimo.

Offline Anima

• Uporabnik
  • **
  • nevarnost je povezana s količino energije
« Reply #35 on: November 16, 2006, 05:55:43 PM »
Za Brezje nisem mislila na tam naseljene Rome.Sploh nisem vedla,da
imajo Gorenjci tudi njih na svojih plečih.Itak sem povedala,da
so razlike med njimi samimi.

Nič se ni za bat.Res pa je,da nek red,v našo državo,mora priti.
Če ne prej,bo prišel v času,katerega sem omenila zgoraj.Če želiš pa čist
komod trepetaš.

Katoliška cerkev in duhovnost??? Zakaj a ne? Odvisno kako interpretiraš
Sv.Pismo in odvisno od tvojega odnosa do RKC.Meni RKC ne pomeni dosti,
se pa opiram na Sv.Pismo če le morem.Tudi Boga in  ostale svetnike,dostikrat
prosim za pomoč.Imam občutek,da pomaga(jo)

Afera ni mimo,se bo nadaljevala in obveljal bo Zakon Romov.
Kot vedno.

Škoda časa in posledično energije, za tole.

Srečno!
« Last Edit: November 16, 2006, 05:58:17 PM by Anima »

Offline lordwolf

• Uporabnik
  • **
    • homepage
« Reply #36 on: November 17, 2006, 01:18:45 PM »
Afera ni mimo,se bo nadaljevala in obveljal bo Zakon Romov.
Kot vedno.

Škoda časa in posledično energije, za tole.

Srečno!

S tem se nebi strinjal. Zapirat oči pred težavami je način nesposobnih politikov. O težavah se je treba pogovarjat in najdet rešitve, naj je še tako težka stvar. Zato pa gre vse k hudiču, ker se težav ne rešuje... Romi SO težava! Na tem forumu, kot na prejšnjem, smo vedno iskali rešitve, ki bi ugajale vsem. TO JE PRAVA DEMOKRACIJA! Ne samo diktatura večinskega deleža...
spremeni sebe in boš druga oseba. Očisti svoje smeti in boš to kar si.

Offline Selena

• Novinec
  • *
« Reply #37 on: November 17, 2006, 09:47:59 PM »
Ko se s kom družim,
naj se imam za najmanjšega med ljudmi in naj imam v srcu tega človeka za največjega…

Ko vidim zla bitja,
ki jih mučita greh in bolezen, naj mi bodo ljuba in dragocena, kot če bi našel velik zaklad…

Ko zavistneži slabo ravnajo z mano,
me sramotijo in obrekujejo, naj doživim poraz in njim ponudim zmago…

Ko me kdo, ki sem mu zaupal in pomagal,
hudo prizadane, naj ga imam za najboljšega guruja…

Torej,
naj vedno pomagam vsem bitjem in jih osrečujem,
naj skrivaj vzamem nase njihove rane in trpljenje…

Langri Thangpa (11. stoletje)

Če človeka nekaj sili leteti, se nikoli ne bo plazil.

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
« Reply #38 on: November 21, 2006, 01:10:14 AM »
Tole sem pa jaz dobil na mail.

DRAGI SLOVENCI, PREDLAGAM REŠITEV, DA PRIDETE DO POCENI STREHE NAD GLAVO

1. IZBERITE SI LEPO LOKACIJO V SLOVENIJI, KI NI ZAZIDLJIVA IN POCENI TER SE TJA NASELITE

2. PREHRANJUJTE SE S PRIDELKI DRUGIH IZ OKOLIŠKIH POLJ IN VOZITE SE Z NEREGISTRIRANIMI VOZILI, SAJ PAČ NIMATE SREDSTEV

3. GRDO SE OBNAŠAJTE DO SOSEDOV IN JIM PO MOŽNOSTI TUDI KAJ UKRADITE

4. ČE SE SOSEDJE NE STRINJAJO Z VAŠIM NAČINOM ŽIVLJENJA, LAHKO Z NJIMI TUDI FIZIČNO OBRAČUNATE

5. TO MORATE POČETI TOLIKO ČASA, DA SOSEDJE PONORIJO IN VAS HOČEJO IZGNATI

6. TAKRAT POSTANETE NAJVEČJI REVEŽI NA SVETU IN DRŽAVA BO POSKRBELA ZA VAS

7. DOBILI BOSTE VSAJ TRI LOKACIJE NA IZBIRO ZA NOVO ŽIVLJENJE

8. LAHKO BOSTE POSTAVILI ČASOVNI ROK IN VRSTO OBJEKTA, KI VAM GA MORAJO POSTAVITI, SAJ ZA VAMI STOJI TUDI EVROPA

POZITIVNE STRANI:

1. NE BO VAM TREBA VARČEVATI ZA DRAGO ZAZIDLJIVO ZEMLJO

2. NE BO VAM POTREBNO UREJATI IN PLAČEVATI, DA PARCELA POSTANE KOMUNALNO UREJENA

3. NA BO VAM POTREBNO VARČEVATI ZA IZGRADNJO HIŠE IN NE BOSTE IZGUBLJALI ŽIVCEV Z OBRTNIKI, KI JIH BOSTE NAJEMALI

NEGATIVNE STRANI

1. NEKAJ LET BOSTE MORALI ŽIVETI Z NARAVO

2. POSTATI MORATE ROM

PS: POŠLJI TO NAPREJ, SAJ JE VELIKO SLOVENCEV, KI NE MOREJO PRITI DO SVOJEGA
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline laomin

• Uporabnik
  • **
« Reply #39 on: November 21, 2006, 09:22:37 AM »
  Realnost ja taka.

Samo mail ,je zgleda zgrešil stoletje.

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #40 on: November 21, 2006, 10:04:05 AM »
Državi je še enkrat uspelo skrgati ljudi med sabo. Vse strasti, energija je usmerjena v ocenjevanje, pa to kdo ima prav, pa kdo je kaj dobil, pa kdo ni kaj dobil, narod pa pozabi, da sploh nimamo pravne države, da se ljudje prebijajo skozi mesec kakor se vedo in znajo, pa ne samo Romi, tudi Slovenci.

Sama sem mnenja, da ta država da toliko za vojsko in različne državniške slovesnosti in sprejeme, da bi lahko poskrbela prav za vsakega svojega državljana brez hude krvi. Če se pač človek v nekem sistemu ne znajde je prav, da mu pomagamo, ne glede na to ali je to Rom ali kdo drug.

Kako država dovoli, da se kršijo zakoni pa itak vemo. Nekateri lahko kradejo v kravatah, nekateri z neregistriranimi vozili, nekateri tako, da ukradejo kuro. In koliko Ciganov sedi v parlamentu?

In dokler bo tako ..... bom vedno na strani ljudi ... takih in drugačnih. Posameznik pa ima vsak svojo vest, tudi takšno in drugačno. In včasih so situacije take, da jih ne moremo razumeti, ne moremo jih racionalizirati, ne moremo in tudi nismo poklicani, da bi sodili....

www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline lordwolf

• Uporabnik
  • **
    • homepage
« Reply #41 on: November 21, 2006, 11:00:00 PM »
Lepo povedano Tea.

Dokler so ljudje preplašeni, jih imaš lahko pod nadzorom. Vsekakor pa jim konstantno moraš ponujat biškot in lepo besedo, da se umirijo. Tam pa so jim stvari ušle iz nadzora. Ljudem ni bil več dovolj biškot.

Kot bi rekel moj kolega:
"Slovenci smo miroljuben in zadržan narod. Rad imamo svoj majhen kos zemlje in mir. Težava je v tem, če slovencem poči filem, pomeni da je nekaj res hudo narobe in takrat slovenec postane nasilen birokrat. Metodično bo pobijal in delal red, s tem, da bo vse urejeno in sortirano!"

Koliko smo daleč od tega, da nam bo počil filem?

Offline laomin

• Uporabnik
  • **
« Reply #42 on: November 23, 2006, 08:27:27 AM »

Hvala Bogu:

da si končno razsvetlil tvoje zemljske predstavnike,da se ovčke na tej kranjski zemljici nekam čudno obnašajo in vsevprek zbolevajo-tako zgoraj kot spodaj-na družbeni lestvici.

Upam,da so že cepljeni proti nalezljivim odnosom,pa da se tudi sami  razkužujejo.

Pa bo potem spet bolj "fletno "živet".

Offline lordwolf

• Uporabnik
  • **
    • homepage
« Reply #43 on: November 23, 2006, 12:10:56 PM »
Žal do sedaj nisem rasvetlil še nobenega... zato pa sem tako zagrenjen. Sicer je Tea na enem drugem postu govorila o karmi in je lepo povedala v čem je poanta.
No, moje mnenje izvira iz povsem egoističnih razlogov. Če se bodo Ovce rasvetlile ali ne me popolnoma nič ne briga. Težava je v tem, da bi rad živel v miru. In dokler mi Ovce razbijajo jajca, bo to malo težko.
Zato bi ljudem vsaj malo rad pojasnil kako gredo stvari, in da lepše zaživijo, da me pustijo lahko v miru.

Tak pač sem. Ljudje pač iščejo nekaj, kar že imajo. Tudi prav. Vsake toliko se kdo zaleti vame in od mene zahteva informacije. Uredu. Jaz jih z veseljem dam. če se užalijo ali ne je njihova stvar. Kot sem že večkrat rekel, ljudje imajo težave s STRAHOM.

Zato se zbirajo v črede. Narodne črede, regionalne črede, rasne črede, verske črede itd itd. To počno tudi živali! Antilope, gnuji, skratka vse živali ki so plen. To počno iz strahu.
Dokaj patetično ha? Ugotovitev, da nisi nič več kot preplašena žival ki se drži črede iz varnostnih razlogov. Vsak je svoboden, da počne kar hoče. Težava je, ker so te črede iz "varnostnih razlogov" začele preganjat druge črede. In zdaj se pojavi težava, kdo je katero drevo prvi polulal in s tem markiral teritorij.

Ker je čredo strah in ni ravno prepričana v svoje odločitve si izbere enega kandidata (politika) da odloča namesto nje. Danes to ni več ALFA SAMEC/SAMICA torej oseba, ki se je izkazala zaradi modrosti in moči ampak en gumpec, ki ni sposoben ničesar pametnega počet v življenju, kot nakladat. Tak potem prevzame odgovornosti vse črede. On bo sedaj odločal o varnosti črede. Čredi pa se bo po domače "jebalo" za vse skupaj: "saj odloča politik!" On je zdaj odgovoren. IN ker je ta nesposoben, bo moral to prekrit na ta način, da se resnica predstavi tako, kot mu najbolj ugaja, torej kot težava, ki jo bo znal rešit, ne pa kot dejansko stanje. In težave se bodo zapletale naprej in on bo užival v ugodnostih svojega položaja.

Kdo je kriv, da je nesposobnjakovič tam? Večina črede, ki ga je izvolila, ker so hoteli samo slišat, da je vse lepo in vse krasno.
Potem pride LordWolf in pove resnico in gre vsem na k.... ker jim je pokvaril iluzijo... Nisem nič bolj pameten. Resnice se nisem izmislil. Enostavno sem povedal kar dejansko vidim! Če stojiš pred drevesom in rečeš:"To je drevo!" ga nisi ne ustvaril, ne naredil, ne izmislil. Samo opisal si ga....

cela reč....
« Last Edit: November 23, 2006, 12:12:54 PM by lordwolf »

Offline Regina

• Spletn. Simbol
  • Ustavi se tam, kjer sije sonce
    • Šepet sanj
« Reply #44 on: November 23, 2006, 04:42:34 PM »
Za profesionalno analizo sanj in dešifriranje sporočila, ki je namenjeno samo vam! 
www.sepet-sanj.com
ThetaHealing Practitioner™