Author Topic: Sinastrija  (Read 134392 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
Re: Sinastrija
« Reply #30 on: June 04, 2008, 01:22:30 AM »
Nekaj me je zapičilo na te astro karte in tako kar nekaj časa presedim pred astro.com ter primerjam kje sva bila midva s Teo skupaj preteklo življenje.  No, potem sem malo karte zamenjal in dodal tisto primerjalno karto med menoj in mojo mamo. Tako.  Mnoge tu boste rekle da vas do dna duše babnce sovražim, a vendarle se to lahko vidi tudi, če se primerja sinovo in materino karto. Govorim seveda iz sebe, drugače velja za tiste, ki jih matere niso vzgajale in tiste pri katerih je nastala druga stranska okoliščina.

Tako opažam, da imava midva z mamo na popolnoma isto mesto položeno, jaz točko sreče in ona Vertex. Pri meni poleg stoji še luna in vertex, medtem, ko ona ima v peti hiši samo Vertex, ki ga je maksimalno izkoristila. Vse to v Kozorogu.

No, šel sem gledat dlje in opažam, da je moje sonce točno na njenem ascendentu, takoj poleg, v prvi hiši pa ima ona položenega še marsa. Gledam in vidim tudi, da je moj Uran točno na materini Lilith. Humm.  Verjetno mi zato nikoli ni oporekala še tako čudne ideje za določeno obdobje. Nenazadnje sem ji pri petih letih rekel, da bi bilo bolje imeti škatlo preko katere bi se film gledalo in takrat je bila to čudna, recimo ji Uranska ideja. Danes video aparatov skorajda ni več.

No, s tem niseh hotel narediti mini predstavitve karte, ki jo ta hip gledam.  Predvsem gre tu za tisti moj izrek, desci z joški. Kako le nebi klel, ko vsaka noče niti roditi, kaj šele vzgajati otroke. Tiste rojstva zmožne, potencialno dobre mame nemalokrat zanositi ne morejo. Bo treba donirati. :)

Andres

Moja astro karta

9ZK število 858

Offline taja6

• Splet. Simbol
  • »Zapri oči. Zaljubi se. Ostani tam.« ~ Rumi
« Reply #31 on: August 07, 2008, 08:59:08 AM »
Tea, bi te lepo prosila, če pokukaš v primerjalno karto zame in partnerja in bom več kot srečna, če me samo opozoriš na najbolj izstopajoče aspekte...

Sama sem takoj opazila, da  je moja luna v konjunkciji z njegovim Asc, kar je sigurno dobro za najin odnos, razumevanje; potem tudi to, da je moja severna lunina zanka na 21 stop Ribi v konjunkciji z njegovo Venero, ki je v Ribah na 24 stopinjah ( karmična vez, ljubezen je nekoč že obstajala?)...mogoče sva se tudi zato našla...v množic...v svetu...  :D tudi njegov Merkur je v konj. z mojim ASC

Najini venera in mars sta v kvadratu, kar seveda ni najbolje a , če se prav spomnim, si zapisala da je to še vseeno bolje kot da ta dva planeta nista aspektirana ( moški Mars, ženska Venera )

njegov jupiter je v konjunkciji z mojim ASC, kar tudi nedvomno daje pozitivno noto najinemu odnosu, počutju drug ob drugemu...

Njegova venera v opoziciji z mojim plutonom ( ljubosumnost, občutki posesivnosti?)

Njegov neptun v opoziciji z mojo luno ( romantičnost, idealiziranje partnerja')

Njegovo sonce v opoziciji z mojim uranom, jupitrom

On mi polni 9. hišo…jaz pa njemu 4. in 5 hišo

Opazila sem, da je njemu ob najinem srečanju prišel Uran na njegovo Venero ( nenadoma?), jaz pa sem itak šla že na pot z eksaktno konj. T Urana na mojem S luninem vozlu.....nisva se mogla zgrešiti, mar ne  :D

malo sem pokukala tudi svojo solarno karto, ki bo pričela veljati čez mesec dni in sem bila presenečena, ko sem v 9 hiši zagledala planete:venera, mars, merkur in luna.

na moj malo bolj resno zastavljen odnos  z moškim  verjetno  kaže tudi T Saturn na moje Sonce v 1. hiši...

najlepša hvala Tea za kakršenkoli namig  :)

Taja

še sinastr.karta:
http://shrani.si/f/1u/11O/4mrczBdh/sinastrichart.gif
« Last Edit: August 07, 2008, 09:29:45 AM by taja6 »

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #32 on: August 07, 2008, 01:51:23 PM »
Taja sem včeraj ravno z nekajdnevnega dopusta, pa so me zasuli z delom. Ker je kar zahtevno vprašanje, se ti posvetim takoj, ko bom imela kaj več resnega časa.
 ang:
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline taja6

• Splet. Simbol
« Reply #33 on: August 07, 2008, 07:17:27 PM »
Taja sem včeraj ravno z nekajdnevnega dopusta, pa so me zasuli z delom. Ker je kar zahtevno vprašanje, se ti posvetim takoj, ko bom imela kaj več resnega časa.
 ang:

hvala Tea, sem ti hvaležna...se sploh ne mudi, jaz bom med tem še kaj naštudirala  ;)  :D

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #34 on: August 07, 2008, 08:25:25 PM »
 ang:

hvala Tea, sem ti hvaležna...se sploh ne mudi, jaz bom med tem še kaj naštudirala  ;)  :D

Taja bi mi prosim na PM poslala tudi njegove podatke.
www.Astro-Star.net

Offline taja6

• Splet. Simbol
« Reply #35 on: August 07, 2008, 10:39:32 PM »
storjeno  ;)

p.s. v uri imaš 25:25  ;) na varnem si, saj imaš podporo in zaščito od zgoraj v procesu sprememb, skozi katere greš ti in tudi tvoji ljubjeni. Samo ohrani optimizem in vero, saj se tvoje življenje spreminja na bolje.  :)
« Last Edit: August 07, 2008, 10:46:10 PM by taja6 »

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #36 on: August 08, 2008, 07:27:36 AM »
storjeno  ;)

p.s. v uri imaš 25:25  ;) na varnem si, saj imaš podporo in zaščito od zgoraj v procesu sprememb, skozi katere greš ti in tudi tvoji ljubjeni. Samo ohrani optimizem in vero, saj se tvoje življenje spreminja na bolje.  :)

hvala  ang:
www.Astro-Star.net

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #37 on: August 08, 2008, 08:12:37 AM »
No pa dajva Taja  :P

Torej Sonce in Luna bosta kazala na temeljno dinamiko odnosa, na usklajenost življenjskih poti.
Pa poglejva kombinacije:

- tvoje Sonce in njegova Luna sta v širokem kvadratu /kar v tem primeru ni niti tako hudo, ker tvoje analitično sonce lahko razume intelektualno luno/
- tvoja Luna je v širokem sektilu na njegovo Sonce /itak si boš prebrala pomen/, v glavnem je to odlično
- tvoja Luna je v istem znamenju kot njegova /pa še njegov AS/ tako da to je odlično!

Lune namreč kažejo na veliko skladnost /tudi to si prebereš/

Za podrobnejšo analizo boš sedaj preštudirala kaj hoče v življenju tvoje sonce /hiše in aspekti - torej področja življenja, ki so pomembna zate in zanj. Aspekti ti bodo povedali, koliko ima vsak zase težav z tem, kako biti sonce in žareti ...... Ravno tako tudi v njegovi natalki.
Npr. vidiš da je Saturn v konj. z njegovim soncem. Torej to Sonce ne bo tako ognjevito, pač pa bo deloma podobno tvojemu soncu v devici itd.....

Zdaj poglejva še kako bosta med seboj komunicirala

Torej tvoj merkur je zračni /Uran, Jupiter ... itd. poglej aspekte kako komuniciraš/
Njegov merkur je vodni /pa še ribji ... nekoliko meglen, pa tudi v neugodnem T kvadratu/. Tole nujno preštudiraj v njegovi natalki. Sicer je venera zraven /enaka energija kot tvoj merkur, ki je v tehtnici/, zato sta dobro komunicirala/, vendar je pri njem tudi venera v tem špilu T kvadrata.
Preštudiraj koliko je opravil z ženskim principom v svojem življenju.

Glej čisto natančni T kvadrat Venera Luna Pluton - kaže na velike težave, ki jih ima pri doživljanju svojih žensk /matere, partnerice, ljubimke, sestre itd....../ Taka natalna kombinacija v osnovi kaže, da ima moški večje težave v odnosih. Že itak Luna-Venera kvadrat kaže na borbo med Luninim principom /žena/ in erotičnim principom /ljubica/ in to dvoje težko združi v neko celovitost. Pluton ob tem dodaja še vse ostalo zraven, saj veš od manipulativnih vzorcev, strahov, ljubosumja, posesivnosti itd.........

Zelo je pomembo, kako sam dojema vse skupaj. Koliko se zaveda. Vsekakor pa za neko dolgoročno skupno življenje bi bilo dobro to preštudirat in predebatirat ........ v kolikor bo njegov Ribji Merkur sploh hotel govoriti o tem po pravici - saj veš - megla

no potem pogledava še erotično ujemanje, torej Mars in Venera sta v kvadratih, kar pa ni tako slabo, zaradi tega ker je tvoj mars v strelcu /njegov pa v 9 hiši/, tvoja venera v 12 hiši in njegova v Ribah. Kar pomeni, da oba prepoznavata energije enega in drugega. Seveda pa aspekt kaže na močno seksualno privlačnost, strast.
Tvoj Saturn bi sicer njegovega Marsa znal pošteno sprovocirat ....  ;)

Spet je pomembno, da dobro preštudiraš naravo planetov v natalni karti.

Poleg tega tukaj preštudiraj tudi tvojo Lilih v Raku. Veš da ni najboljša ta lilit za ženske /jo imam tud sama, tako da ..../ Če nimaš literature, ti jo pošljem.

Zdaj preveri še vladarje hiš. Aspekti med vladarji hiš, ti bodo govorili o tem kako bosta skladno doživljala posamezna področja življenja.

Npr.: Vladarja AS sta v opoziciji in to je v redu dopolnjujoča energija. Se pravi vama je všač nastop drug drugega in tudi predstavitev, ki jo kažeta. Kot par bi potem morala biti skladna v tem nastopu.

Denar: Tvoj merkur njegova Luna sta v širkem trigonu /zračna energija/ ... tudi v redu ... preveri še aspekte posameznega planeta v natalni in skladnost ali pa težavo s katero se sooča posameznik.

itd.....

Potem pa lahko spet naprej debatirava. Potrebno je narediti karto srečanja. Potem pa še kombin, da se vidi kako bosta kot par funkcionirala.

Veliko uživanja ob proučevanju

www.Astro-Star.net

Offline taja6

• Splet. Simbol
« Reply #38 on: August 08, 2008, 02:04:50 PM »
najlepša hvala Tea, kaj bom za vikend delala, tako in tako veš  ;)  :D

Taja

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #39 on: August 08, 2008, 02:14:37 PM »
najlepša hvala Tea, kaj bom za vikend delala, tako in tako veš  ;)  :D

Taja

Veliko zabave Taja  :D
www.Astro-Star.net

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #40 on: August 08, 2008, 02:17:00 PM »
Aha, pa še nekaj Taja ...

Če boš delala kombin, potem na karto lahko daš progresije in tranzite. Boš točno videla tudi, kam ploveta dolgoročno
www.Astro-Star.net

Offline taja6

• Splet. Simbol
« Reply #41 on: August 08, 2008, 02:56:43 PM »
hvala Tea, se mi bo zmešalo, toliko podatkov je  :D

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #42 on: August 29, 2008, 08:36:50 AM »
Kako kaj napreduješ Taja?

ang:
www.Astro-Star.net

Offline taja6

• Splet. Simbol
« Reply #43 on: August 29, 2008, 09:42:49 AM »
naredila sem karto srečanja, kombin, kompozit...dodala tranzite, progresije...joooj koliko podatkov in premalo lastnega znanja  ::) doma imam ves izpisani material, zato bom kaj več napisala od doma.

kombin pokaže, kako dva funkcionirata kot par; trenutek srečanja pa ti da potem neko začetno informacijo, kakšna veza, odnos naj bi bil/-a...ali kako? ( razmišljam tako, kot da se v trenutku srečanja rodi odnos, kombin pa naj bi dal poglobljeno informacijo o nastalem odnosu, tranziti in progresije pa možnosti razvoja le tega )...Tea, ali razmišljam v pravi smeri?

Srečala sva se, ko je njemu T Uran prišel na natalno Venero, meni pa T Uran na severni lunin vozel...ker potuje sedaj Uran nazaj, se mi bo drugo leto nekje februarja ta aspekt ponovil...sedaj sem še vedno pod vplivom T Saturna na moje Sonce in po mojem bo kar pestro, ko bo prišel v gnečo v moji 2. hiši...samo spekuliram lahko, da bom kar pod stresom oz. večjo obremenitvijo kar se tiče zagotavljanja svoje lastne varnosti ( materialne in drugačne ) in posledično lastnega vrednotenja in čekot dodatek pogledam še svojo novo solarno karto s polno 9 hišo tiče, obstaja možnost moje povezave s tujino...Ne vem, bom videla  ::)

Glede sinastrije, bom od doma kaj napisala ( moram pokukat v svoje zapiske  ;) ).

Aha, še eno vprašanje, nekje sem prebrala, da ni priporočljivo, da so planeti v kombinu v 1. in 6. hiši  ::) če je to res, le zakaj  ::)

pozdravček, Taja

Offline oona

• Novinec
  • *
« Reply #44 on: August 29, 2008, 10:11:42 AM »

Srečala sva se, ko je njemu T Uran prišel na natalno Venero, meni pa T Uran na severni lunin vozel..., bom videla  ::)

Aha, še eno vprašanje, nekje sem prebrala, da ni priporočljivo, da so planeti v kombinu v 1. in 6. hiši  ::) če je to res, le zakaj  ::)

pozdravček, Taja
Venera in Uran prineseta kratko in sladko zgodbo. Če ni Saturna, nikdar ne traja.

6.hiša v Kombinu, ali asc.Kombina v Devici res ni v redu, ker je Devica znamenje bolezni..itd