Author Topic: Sinastrija  (Read 134226 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline taja6

• Splet. Simbol
  • »Zapri oči. Zaljubi se. Ostani tam.« ~ Rumi
Re: Sinastrija
« Reply #45 on: August 29, 2008, 11:33:40 AM »
vem, da je pri Uranu vedno treba biti previden...hitro preobrne...je treba še druge pokazatelje gledat kot si rekla oona...s prejšnji partnerjem sva se spoznala, ko je meni Staurn prišel na Venero, pa se je vse zgodilo nenadoma ( kot pri uarnu ),je bilo bolj kratkotrajna veza  :D je pa res, da mi je dolgoročno spremenila življenje ( sem odrasla glede marsičesa  ;) )

v kombinu pa imava ASC v raku..  romantika, rokce in to  :D pa venera v 7 hiši; v 6 hiši pa imava sonce in merkur ( v konjunkciji ), polno 4. hišo in tudi v 5. hiši sta Neptun in Luna...

http://shrani.si/f/2e/mO/wrsT3ia/kombin.gif

« Last Edit: August 29, 2008, 11:39:52 AM by taja6 »

Offline oona

• Novinec
  • *
« Reply #46 on: August 30, 2008, 10:13:55 PM »
vem, da je pri Uranu vedno treba biti previden...hitro preobrne...je treba še druge pokazatelje gledat kot si rekla oona...s prejšnji partnerjem sva se spoznala, ko je meni Staurn prišel na Venero, pa se je vse zgodilo nenadoma ( kot pri uarnu ),je bilo bolj kratkotrajna veza  :D je pa res, da mi je dolgoročno spremenila življenje ( sem odrasla glede marsičesa  ;) )

v kombinu pa imava ASC v raku..  romantika, rokce in to  :D pa venera v 7 hiši; v 6 hiši pa imava sonce in merkur ( v konjunkciji ), polno 4. hišo in tudi v 5. hiši sta Neptun in Luna...

venera v 7. hiši  je v redu, ja,prinaša srečo in veselje. Tudi Asc govori o čustveni zvezi, Saturn in Venera sta tudi v trigonu.  :-*
Venera kot vladarica 4h. v Vodnarju - ali živita ločeno? Malo manj mi je všeč tisto Sonce v 6, ampak idealov tako ali tako ni. Važno je, da sta srečna.

Offline taja6

• Splet. Simbol
« Reply #47 on: September 01, 2008, 09:22:17 AM »

Venera kot vladarica 4h. v Vodnarju - ali živita ločeno?

hvala oona za tvoj komentar...odgovor na tvoje vprašanje je DA, zaenkrat živiva še zelo ločeno ( druge države  ;) ) ah tale vodnar  :D

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #48 on: September 01, 2008, 09:57:24 AM »
Se popolnoma strinjam z Oono, res ni idealne kombinacije.

Sicer sem že videla idealno sinastrijo /vse v konjunkcijah in trigonih/, pa vendar ni šlo. Dolgočasno

Glede tegale kombina se bo pokazalo v naslednjem letu. Koliko zrelo bosta pričakala TPlutona na Merkur in kvadrat Uran v 4, T Urana in na drugi strani T Saturna v kvadratu na Sonce in obenem plutonska konjunkcija.

Pluton je le vladar 5, Saturn 7 in Uran 8 hiše.

naj vama bo srečno

www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline taja6

• Splet. Simbol
« Reply #49 on: September 01, 2008, 10:57:48 AM »
Hvala Tea  :-*

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #50 on: September 01, 2008, 11:13:04 AM »
Ni za kaj Taja.

Za mlade zaljubljence je takle lahko šok, če pa zadeva preživi, potem imata odlične perspektive. Če bosta tole zmogla, bosta zmogla vse.

Sicer pa ne dvomim, da boš znala vse skupaj uravnavat. Imaš le toliko astrološkega znanja, ki ti bo pri vsem tem v veliko pomoč. In če se ne vmeša višja sila /saturn-pluton/, bo vse kot mora biti.

Veliko sreče in ljubezni Taja  ang:
www.Astro-Star.net

Offline taja6

• Splet. Simbol
« Reply #51 on: September 01, 2008, 11:58:15 AM »
še enkrat hvala Tea.. res je vedno vse tako kot mora biti, v naše dobro..pa četudi je še tako boleče...ravno tukaj je astrologija lahko v znatno pomoč, da dobiš potrebne informacije kje in kakšna je naša lekcija in pa predvsem, približno do kdaj določeni vplivi trajajo ( svetla lučka na koncu temnega tunela  ;) )...

meni je dosti pomagala pri vplivu T Saturnu, ko se je sprehajal po moji 12. hiši ( in čez N Venero )in vplival na ASC in Sonce..mi je bilo v tolažbo, da sem vedela kdaj se njegov vpliv neha...delati sem pa morala vmes trdo, se ve  ;)

ja, res življenje je prekrasno in je nikoli dokončana šola  :D

veliko ljubezni tudi tebi Tea  :)

Offline mavrica

• Uporabnik
  • **
« Reply #52 on: September 01, 2008, 02:58:28 PM »
Idealnega res ni, so pa bolj in manj dobre kombinacije.

Kaj načeloma pomeni če moški ima v svoji karti luno in venero v opoziciji...eden "lastnik" take opozicije je izjavil da za njega nikoli nobena ženska ni bila dovolj dobra. Je to to ali mora biti še kaj ( no tale luna je v dvojčkih venera pa v strelcu, hiš pa ne vem ker nimam časa rojstva) ???

Pa recimo če se na to opozicijo vsede uran partnerke na njegovo luno. od nekod imam v spominu da že ta konjunkcija ni dobra oz. bolj previdni rečejo, da jima sigurno ni dolgčas  ;)

Se pripravljam na tečaj pa gledam različne karte... ;D
...človek ni le skupek celic svojega telesa, ampak odsev svojih misli...      M. Kojc

DZK število - 656

Offline oona

• Novinec
  • *
« Reply #53 on: September 01, 2008, 08:48:57 PM »
Opozicija Lune in Venere v vsaki karti govori o nezadovoljstvu, ki ga občutimo, čim ustvarimo družino. Pri moškemu bi se reklo, da ga ženska ne zanima več, čim postane mati. Tako nekako no.
Izjava moškega o tem, da nobena ni dovolj dobra kar sovpada s tem, le da mu ni preveč verjeti prav zaradi njegove Lune.
Uran je verjetno v Strelcu in ne v Dvojčkih, razen če gre za starejši par. Dolgčas jima prav gotovo ni.

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #54 on: September 02, 2008, 05:51:43 AM »
Hmm, dobro poznam to opozicijo. Pobližje sem jo spoznala, ker sem "z njo" živela 9 let. Bila je še toliko bolj zahtevna, ker je bila Venera v Škorpijonu, Luna v Biku in v kvadratu na Plutona /vladar škorpe/. Fiksna Venera in Luna pa v 3 in 9 hiši /spremenljivi/.
Pri taki postavitvi ni za pričakovat, da bi si človek lahko ustvaril mirno družinsko življenje. Enostavno je to taka močna nezavedna notranja muka, da se z njo težko spopada vsak. Moški po eni strani želi tradicionalno partnerico, po drugi pa se erotično potem s tako žensko ne more izživeti. Na eni strani ima ljubico, na drugi ima ženo in mamo svojih otrok, nikakor pa to dvoje ne more spraviti v neko celoto.
Glede na Sonce v Tethnici in Marsa, je bil seveda za ženske zelo privlačen. Z Merkurjem v 1 hiši ob Jupitru, je znal prepričat še Boga, da je za mrazom umrl. V 7 hiši Ribe /jejhata - idealiziranje partnerskega življenja, ki ga vsaka realnost spravi v krizo, občutek žrtvovanja itd..../.
V njegovem življenju je bilo veliko žensk. Še posebno ker je bila za to priložnost. Bil je namreč glasbenik, več ali manj na poti, v tujini /tam se je počutil doma in v trajanju njegovega tretjega zakona je celo živel z tujko, prišel domov in se začel ločevati in se hotel poročiti v tujini in tam tudi ostati. No, ko je polnil kovčke se je seveda premislil.
Bila sem njegova četrta žena. Moja Luna na njegovi, Moje Sonce Merkur in Neptun na njegovi Veneri. Seveda je dobil občutek, da sem ga razumela. In tudi sva se. Prav s pomočjo mojega znanja astrologije in s tem, da sem ga poznala v srž. Bila sem njegova boginja - do njegove smrti. Ampak vmes si ni mogel kaj da ne bi še malo naokrog pogledal, s to razliko da sem za vse seveda vedela /no ja pri škorpijonskih temah je vse skupaj itak morbidno/.
Očitno sem morala tudi to fazo v življenju ozavestit. Moje Sonce je le v 8 hiši.  :D

No tole tako za pokušino, je pa seveda stvar mnogo globlja za pisanje na forumu.

www.Astro-Star.net

Offline mavrica

• Uporabnik
  • **
« Reply #55 on: September 02, 2008, 10:29:32 AM »
Jp...za starejša zakonca gre...bolje rečeno ločenca saj že nekaj časa živiva vsak sebi.

Tea tole je pa več kot dvajset let trajalo, pa tudi tu je njemu to bil drugi zakon (ljubic nisem preštevalo, jih je bilo kar nekaj v obeh obdobjih)

Venera in luna sta v T-kvadratih z ene strani z jupitrom v ribah, na drugi strani pa z neptunom v devici ( tu nekje je moja os ASC - DSC)

Da pa je vez morala biti govori njegov saturn na mojem severnem vozlu, pa tudi os vozlov se nama pokriva, je pa  obrnjena...njegov južni na mojem severnem pa tole podprto z sekstilom in trgonom na luni... še vedno se pogovarjava in veliko stvari mi pove, tako da lahko zdaj na osnovi kart malo proučujem zakaj se je dogajalo kar se je.

Vodnar in strelec pač... ;) pa marsa en na drugem, luni v sekstilu, sonca pa v kvadratu...ampak njegovo sonce in merkur v sekstilu z mojim merkurjem in venero...je bilo kar pestro in včasih nevarno...narazen sva šla ko nama je pluton tranzitiral pomembne točke v strelcu. O tem smo se v temi o plutonu in kironu že pogovarjali...

Torej sem imela prav ko sem izpostavila to opozicijo...kako pa je z kvadratom med luno in venero  ???
« Last Edit: September 02, 2008, 11:15:01 AM by mavrica »
...človek ni le skupek celic svojega telesa, ampak odsev svojih misli...      M. Kojc

DZK število - 656

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #56 on: September 02, 2008, 10:54:33 AM »
Zdi se mi, da je kvadrat še dosti hujši.  ;D Pri opozicijah je vsaj možnost živeti en čas eno, drug čas drugo. Pri kvadratu pa gre za neprestano notranjo napetost.

www.Astro-Star.net

Offline mavrica

• Uporabnik
  • **
« Reply #57 on: September 02, 2008, 11:25:40 AM »
he he me življenje šola  ;D no tole ni bila dolga zveza...sva oba zgleda hitro obvladala lekcijo  ;)

zanimivo pa da sem tudi z njim ostala v prijateljskem odnosu...vodnarska posla  ;D

Moj kiron (8 strelca) na soncu obeh...prvi aplikativen ( 5 strelca) drugi pa separativen (9 strelca)  ???

DZK število - 656

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #58 on: September 03, 2008, 05:44:22 AM »
Kaj češ Mavrica.

Mogoče močna potreba nekoga negovat, mu pomagat, skrbet zanj itd... Kiron /moj v 1 hiš in je ravno tako delal konjunkcijo z soncem 1.moža/ naredi svoje in Vodnar doda. Tudi jaz sem Vodnar v AS in vladar gre v 7.  Tako da težko sploh čutim kakšne zamere in tudi jaz sem s prvim možem še vedno v prijaznem odnosu. Ko pride na morje vsako leto, se obvezno vidimo.
www.Astro-Star.net

Offline mavrica

• Uporabnik
  • **
« Reply #59 on: September 03, 2008, 10:05:32 AM »
Moj kiron je v tretji hiški, ki se začne v škorpionu...že od malega sem vedno za nekaj ali nekoga skrbela  ;)

Sploh so mi v veselje bili mali otroci. Vedno sem kakega imela da sem ga učila hoditi in se z njim ukvarjala, ampak to je že stvar pete hiše... ;D

Glej zdaj ko to pišem mi je prišlo na misel, da pa sta merkur in venera, ki sta v konjunkciji v peti v sekstilu z kironom  :o

Ma vse bolj sem navdušena nad tem kaj se da vse iz karte videti  8)

jp tvoj ASC je tam nekje med mojim soncem, venero in merkurjem...a se midve od nekod že poznava  ang:

DZK število - 656