Hmm, dobro poznam to opozicijo. Pobližje sem jo spoznala, ker sem "z njo" živela 9 let. Bila je še toliko bolj zahtevna, ker je bila Venera v Škorpijonu, Luna v Biku in v kvadratu na Plutona /vladar škorpe/. Fiksna Venera in Luna pa v 3 in 9 hiši /spremenljivi/.
Pri taki postavitvi ni za pričakovat, da bi si človek lahko ustvaril mirno družinsko življenje. Enostavno je to taka močna nezavedna notranja muka, da se z njo težko spopada vsak. Moški po eni strani želi tradicionalno partnerico, po drugi pa se erotično potem s tako žensko ne more izživeti. Na eni strani ima ljubico, na drugi ima ženo in mamo svojih otrok, nikakor pa to dvoje ne more spraviti v neko celoto.
Glede na Sonce v Tethnici in Marsa, je bil seveda za ženske zelo privlačen. Z Merkurjem v 1 hiši ob Jupitru, je znal prepričat še Boga, da je za mrazom umrl. V 7 hiši Ribe /jejhata - idealiziranje partnerskega življenja, ki ga vsaka realnost spravi v krizo, občutek žrtvovanja itd..../.
V njegovem življenju je bilo veliko žensk. Še posebno ker je bila za to priložnost. Bil je namreč glasbenik, več ali manj na poti, v tujini /tam se je počutil doma in v trajanju njegovega tretjega zakona je celo živel z tujko, prišel domov in se začel ločevati in se hotel poročiti v tujini in tam tudi ostati. No, ko je polnil kovčke se je seveda premislil.
Bila sem njegova četrta žena. Moja Luna na njegovi, Moje Sonce Merkur in Neptun na njegovi Veneri. Seveda je dobil občutek, da sem ga razumela. In tudi sva se. Prav s pomočjo mojega znanja astrologije in s tem, da sem ga poznala v srž. Bila sem njegova boginja - do njegove smrti. Ampak vmes si ni mogel kaj da ne bi še malo naokrog pogledal, s to razliko da sem za vse seveda vedela /no ja pri škorpijonskih temah je vse skupaj itak morbidno/.
Očitno sem morala tudi to fazo v življenju ozavestit. Moje Sonce je le v 8 hiši.
No tole tako za pokušino, je pa seveda stvar mnogo globlja za pisanje na forumu.