Author Topic: Sinastrija  (Read 134281 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
Re: Sinastrija
« Reply #120 on: March 24, 2009, 12:48:53 PM »
Luana

z aspekti si ne boš dosti pomagala. Lahko napišeš vse, pa bo še vedno neka pavšalna ocena. sinastrija je mnogo bolj zahtevna zadeva, kot interpretacija splošnih aspektov, kar sem tudi že povedala.

Seveda pa daj, vendar upoštevaj zgoraj napisano. Dobila boš instant
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #121 on: March 25, 2009, 09:28:34 PM »
Oj Tea :)

Bom še jaz postavila eno vprašanje:

Zanima me tvoj pogled na to,da nekomu polniš njegovo 5.hišo,ki je prazna s svojim Soncem,Venero in Marsom iz 11 hiše.On pa tebi polni tvojo 5.hišo z Venero iz 12.hiše.
Predvsem me zanima na kakšen način se odraža to,da ima nekdo prazno hišo,ki mu jo ti napolniš s svojimi osebnimi planeti.
S čigave strani je potem več zanimanja  :P Ali to pač ne igra nobene vloge  ???
Sem zakomplicirala ::)

Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #122 on: March 27, 2009, 06:35:53 AM »
Oj Tea :)

Bom še jaz postavila eno vprašanje:

Zanima me tvoj pogled na to,da nekomu polniš njegovo 5.hišo,ki je prazna s svojim Soncem,Venero in Marsom iz 11 hiše.On pa tebi polni tvojo 5.hišo z Venero iz 12.hiše.
Predvsem me zanima na kakšen način se odraža to,da ima nekdo prazno hišo,ki mu jo ti napolniš s svojimi osebnimi planeti.
S čigave strani je potem več zanimanja  :P Ali to pač ne igra nobene vloge  ???
Sem zakomplicirala ::)

Oj

Saj veš, da je najprej treba pogledati vsak natal posebej, da se ugotovi, kaj v natalni delajo omenjeni ključni planeti.

Vsekakor je super, da se polni 5 in 11 hiša, saj je to znak ljubezni, kreativnosti in prijateljstva. Taka človeka bosta imela v življenju marsikaj za počet skupaj /kaj bosta počela govorijo vladarji hiš in seveda planeti, ki si jih npr. omenila .... potem pa pogledaš če so v medsebojnih aspektih in kakšnih.

Zanimanja drug za drugega so zapisana v medsebojnih aspektih vladarjev hiš in seveda planetov. Ne moremo pa reči, kdo se zdaj bolj zanima, ali pa manj. Planeti bodo opisovali zgodbo. Vsak se zanima na svoj specifičen način, ki je zapisan skozi dinamiko dveh horoskopov.

Če pa želiš ugotovit razvoj zveze, potem je dobro da napraviš kombin in nanj postaviš tranzitno in progresivno dogajanje.

Veliko užitkov pri proučevanju  :D
www.Astro-Star.net

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #123 on: March 29, 2009, 11:38:06 AM »
O,Tea hvala za tvojo razlago :)

Mi je v pomoč,sedaj imam smernice kaj natančno gledati.
Bi pa rekla,da tvoja razlaga glede 5. in 11. hiše še kako drži.
Vsaj tako jaz trenutno doživljam nek odnos,kjer se ti dve hiši prekrivata.

Lepo bodi ang: :-* ang:
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #124 on: March 29, 2009, 12:05:45 PM »
O,Tea hvala za tvojo razlago :)

Mi je v pomoč,sedaj imam smernice kaj natančno gledati.
Bi pa rekla,da tvoja razlaga glede 5. in 11. hiše še kako drži.
Vsaj tako jaz trenutno doživljam nek odnos,kjer se ti dve hiši prekrivata.

Lepo bodi ang: :-* ang:

Me veseli  :-*
www.Astro-Star.net

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #125 on: April 03, 2009, 06:18:43 AM »

Bi rada malo predebatirala mnenja :P

Mars sekstil Mars,sicer odstopanje 8stopinj.-tekmovalnost,rivalstvo,boj za oblast,premoč,pa tudi močna privlačnost
Mars sekstil Venera na isti stopinji.-Močna seksualna privlačnost
Merkur sekstil Merkur na isti stopinji.-hm,mogoče dobra,sproščena komunikacija
Merkur opozocija Luna na isti stopinji.-čustvena komunkacija oz. ta z Luno podpira Merkurja,da se čustveno izraža

Predvsem me zanima kaj menite glede aspekta dveh planetov v sinastriji na isti stopinji?
Vem,da je to bolj splošno,je potrebno gledati še znamenja in hiše,ampak vseeno,me zanimajo ti aspekti splošno.

Tea,bi rada slišala (no,brala :D) tvoje mnenje.

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #126 on: April 06, 2009, 07:33:48 AM »

Mars sekstil Mars,sicer odstopanje 8stopinj.-tekmovalnost,rivalstvo,boj za oblast,premoč,pa tudi močna privlačnost
Merkur opozocija Luna na isti stopinji.-čustvena komunkacija oz. ta z Luno podpira Merkurja,da se čustveno izraža

Predvsem me zanima kaj menite glede aspekta dveh planetov v sinastriji na isti stopinji?
Vem,da je to bolj splošno,je potrebno gledati še znamenja in hiše,ampak vseeno,me zanimajo ti aspekti splošno.

Tukaj moraš najprej ugotovit kvaliteto marsov - se pravi je pomembno znamenje in vse marsove povezave v natalki. Lahko gre za šibkega marsa pri nekom, pri nekom je lahko ta mars pomemben kot kotni, ali vladar horoskopa .... odvisno je s katerim planetom je podprt itd..........
Torej tudi, če sta Marsa v istem znamenju, še vedno nista enaka. In tisti, ki ima močnejši mars bo vsekakor vodil igro. Fajn pa je, da je to moški mars.
Težko boš naredila nek vpogled nasplošno, sploh pri sinastriji.
« Last Edit: April 06, 2009, 08:02:51 AM by Tea »
www.Astro-Star.net

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #127 on: July 08, 2009, 12:13:37 PM »

Tukaj moraš najprej ugotovit kvaliteto marsov - se pravi je pomembno znamenje in vse marsove povezave v natalki. Lahko gre za šibkega marsa pri nekom, pri nekom je lahko ta mars pomemben kot kotni, ali vladar horoskopa .... odvisno je s katerim planetom je podprt itd..........
Torej tudi, če sta Marsa v istem znamenju, še vedno nista enaka. In tisti, ki ima močnejši mars bo vsekakor vodil igro. Fajn pa je, da je to moški mars.

Sem spregledala tale odgovor.
Najprej seveda HVALA za tvoj odgovor.

Mislim,da gre pri Marsu v Raku za res šibkejšega Marsa,njegov Mars pa je v Biku,vseeno močnejši.
Njegov je v 7.hiši,hiši Tehtnice in moj v 10. hiši,hiši Kozoroga.
Vsekakor je njegov Mars močnejši,saj v odnosu je tako.
Opažam pa tudi,da ljudje,ki imajo Marsa v 7. hiši znajo biti v partnerskih odnosih prepirljivi,iščejo neko tekmovalnost,vedno mora biti po njihovo,težko se prilagajajo in ne vem kako gre to skupaj s hišo Tehtnice,ki ima rada usklajenost odnosov,enakopravnost...
Nekje sem prebrala,da tudi države,ki imajo Marsa v 7. hiši stalno povzročajo vojne,skratka tudi pri njih deluje Mars bojevito.
Marsa v 7. hiši naj bi imela Amerika,Rusija...
Tukaj se kaže merjenje moči.

Mogoče kakšen komentar še od koga ali ima kdo kakšne izkušnje z Marsem v 7. hiši glede delovanja v partnerskih odnosih.

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #128 on: July 08, 2009, 12:16:25 PM »
Zanima me v sinastriji aspekt Severni vozel konjunkcija Venera,odstopanje 1 stopinja.
To naj bi bila neka privlačnost že v prejšnjih življenjih?
Naj bi Venera pomagala S. Vozlu pri karmični nalogi?

Rada bi slišala kakšno mnenje oz. če ima kdo izkušnje iz prakse glede tega aspekta.

Offline taja6

• Splet. Simbol
  • »Zapri oči. Zaljubi se. Ostani tam.« ~ Rumi
« Reply #129 on: July 08, 2009, 01:18:02 PM »

Mislim,da gre pri Marsu v Raku za res šibkejšega Marsa,njegov Mars pa je v Biku,vseeno močnejši.
Opažam pa tudi,da ljudje,ki imajo Marsa v 7. hiši znajo biti v partnerskih odnosih prepirljivi,iščejo neko tekmovalnost,vedno mora biti po njihovo,težko se prilagajajo in ne vem kako gre to skupaj s hišo Tehtnice,ki ima rada usklajenost odnosov,enakopravnost...
Nekje sem prebrala,da tudi države,ki imajo Marsa v 7. hiši stalno povzročajo vojne,skratka tudi pri njih deluje Mars bojevito.

Mogoče kakšen komentar še od koga ali ima kdo kakšne izkušnje z Marsem v 7. hiši glede delovanja v partnerskih odnosih.

Lahko pa tudi, da si oseba, ki ima marsa v 7.hiše išče bolj energične in dinamične partnerje ( saj 7. hiša ( DRUGI ) kaže na drugi pol 1. hiše ( JAZ )  ::)

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #130 on: July 08, 2009, 06:22:13 PM »

Lahko pa tudi, da si oseba, ki ima marsa v 7.hiše išče bolj energične in dinamične partnerje ( saj 7. hiša ( DRUGI ) kaže na drugi pol 1. hiše ( JAZ )  ::)

Hm,iz te perspektive pa še nisem razmišljala.
Ja,seveda bi bila razlaga lahko tudi takšna,sploh,ker se njegova 7. hiša začne v Ovnu,čigar vladar je pravzaprav Mars,kar to dinamiko samo še bolj poudarja.
Vsekakor takšnega Marsa privlačijo dinamične osebe :) >:D ;D

In mogoče nezavedno išče energične in dinamične partnerje,da lahko potem izraža tega svojega Marsa s tekmovalnostjo v odnosu ;)

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #131 on: July 27, 2009, 01:21:26 PM »
Sanjalka ....bistveni bodo aspekti marsa, predvsem pa njegov aspekt z venero.

Tak človek je torej Tehtnica AS, ki se ogibajo prepirom, ki rabijo impulze od zunaj, da začnejo aktivnosti, so neodločni, od drugih čutijo npr. napadalnost. Težave znajo biti tudi v erotičnem življenju in ljubezenskem partnerskem življenju /babjaki, ljubosumneži, močna želja po kontaktih, ljubezni - vendar zaradi ljubezni same itd..../, ponavadi se morajao za svojega parterja boriti na nek način /konkurenčni boj/ ali kaj podobnega .... itd...

Taka postavitev daje tudi borca za mir, mirovnika npr.
www.Astro-Star.net

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #132 on: July 28, 2009, 04:25:16 PM »

Tak človek je torej Tehtnica AS, ki se ogibajo prepirom, ki rabijo impulze od zunaj, da začnejo aktivnosti, so neodločni, od drugih čutijo npr. napadalnost. Težave znajo biti tudi v erotičnem življenju in ljubezenskem partnerskem življenju /babjaki, ljubosumneži, močna želja po kontaktih, ljubezni - vendar zaradi ljubezni same itd..../, ponavadi se morajao za svojega parterja boriti na nek način /konkurenčni boj/ ali kaj podobnega .... itd...

Njegov Mars in njegova Venera nista v aspektu-Mars je na 16. stop. Bika,Venera na 13. stop. Ovna,tako da ne vem kako bi si to lahko razlagala ???

To kar si napisala pod Tehtnica ASC pa še kako drži. Ljubosumje absolutno,samo nikakor ne prizna,osvajalci,kar tudi nikakor ne prizna >:D
 Hm,boriti se za partnerja,ja v najinem primeru vsekakor.
Predvsem pa opažam dvoličnost,pa ne vem ali bi tudi to lahko bila Tehtnica ASC,ali pač tudi Neptun v 1.hiši ???
So pa to veliki "šarmerji",ki znajo očarati :D ;D
Znajo lepo govoriti,znajo osvajati :)

Zanimivo,jaz sem vedno gledala 7. hišo za partnerski odnos,nisem razmišljala,da pravzaprav res 1.hiša pove veliko o osebi sami.
Mogoče bi si 7. hišo lahko razlagala tudi tako,da iščeš partnerja oz. te privlači partner,ki ima lastnosti tvoje. 7hiše.Kaj misliš?

Tea,zanima me kako ti gledaš na composit nekega para.
Npr. ASC v Tehtnici v compositu?

Sem že malo zašla od Marsa :D ;D

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #133 on: July 29, 2009, 07:13:03 AM »

Njegov Mars in njegova Venera nista v aspektu-Mars je na 16. stop. Bika,Venera na 13. stop. Ovna,tako da ne vem kako bi si to lahko razlagala ???

To kar si napisala pod Tehtnica ASC pa še kako drži. Ljubosumje absolutno,samo nikakor ne prizna,osvajalci,kar tudi nikakor ne prizna >:D
 Hm,boriti se za partnerja,ja v najinem primeru vsekakor.
Predvsem pa opažam dvoličnost,pa ne vem ali bi tudi to lahko bila Tehtnica ASC,ali pač tudi Neptun v 1.hiši ???
So pa to veliki "šarmerji",ki znajo očarati :D ;D
Znajo lepo govoriti,znajo osvajati :)

Zanimivo,jaz sem vedno gledala 7. hišo za partnerski odnos,nisem razmišljala,da pravzaprav res 1.hiša pove veliko o osebi sami.
Mogoče bi si 7. hišo lahko razlagala tudi tako,da iščeš partnerja oz. te privlači partner,ki ima lastnosti tvoje. 7hiše.Kaj misliš?

Tea,zanima me kako ti gledaš na composit nekega para.
Npr. ASC v Tehtnici v compositu?

Sem že malo zašla od Marsa :D ;D

Nista direktno v aspektu, sta pa v medsebojni recepciji
Poleg tega je tehnica na As v ovnovi hiši ..... mars pa v tehtničini hiši /zato sem omenjala AS/

Pri Neptunu v 1 hiši nikoli ne veš koliko je ura ........... včasih pa tudi človek sam o sebi premalo ve. Je kot zlitje z vsem kar ga obdaja ....
Pridevnik: dvoličen ni tapravi za ta opis AS /da ti malo napnem možgane, boš ustreznejšega že sama našla/

Kompozit je karta, ki kaže skupno energijo para.
Jaz sicer raje uporabim kombin, na katerega lahko daš tudi progresije in tranzite, da vidiš dinamiko tega partnerstva tudi v bodoče.

AS tehtnica pomeni, da sta očarljiv par  ;D ;)

www.Astro-Star.net

Offline taja6

• Splet. Simbol
  • »Zapri oči. Zaljubi se. Ostani tam.« ~ Rumi
« Reply #134 on: August 01, 2009, 01:32:39 PM »

glede Marsa v 7 hiši oz. osi 1-7. hiša je zapisal Viktor Gerkman ( knjiga - Astrologija-veda o značaju in usodi ) -

" Prva hiša, še posebno ASC, kaže tip energij, ki jih človek najde pri sebi in si jih pripisuje, energije 7. hiše pa išče pri drugih, kakor da jih sam ne bi imel ali oa bi bile pomanjkljuvo izražene.  7. hiša torej predstavlja tiste lastnosti, ki jih iščemo ali nas privlačijo v partnerjih, znancih, prijateljih ter sploh ljudeh, ki jih radi srečamo, ker se v njihovi bližini počutimo bolj sestavljene, cel in izpolnjene. Če gre za projekcijo pozitivnih lastnosti, potem seveda te ljudi doživljamo kot zelo zaželene, kadar pa projektivno zazvenijo v soljudeh naše nezavedne negativnosti, jih doživljamo kot sovražnike, nasprotnike, izzivalce. Če nismo povsem nesamokritični, potem prej ali slej ugotovimo, da vendarle so tako privlačnost kot neprijetnost ljudi, s katerimi se več družimo, tako ali drugače povezane z nami samimi. Neredko nas ljudje opozorijo :" Kaj za vraga te to pri njem tako moti, saj si sam isti?" V resnici se do okolice vedemo precej podobno, kot nam okolica potem vrača......

Ponavadi smo v zgodnejših obdobjih nasproti energijam 7. hiše nastrojeni pasivno in receptivno.

Mars v 7. hiši se bo najverjetneje izrazil tako, da bomo njegovo odločnost, iniciativnost, agresivnost in brezkompormisnost iskali v partnerjih, ki so takšni. Seveda nam bodo njihove, spočetka tako občudovane lastnosti, začele presedati, saj bomo postali njihova žrtev. Normalna reakcija bo torej, da sčasoma tudi sami začnemo postajati bolj odločni, samozavestni in iniciativni ter da tako ustvarjamo ravnotežje s partnerjem. Prej navzven, v partnerstvo projicirane lastnosti, potopoma lahko postanejo naše, s tem pa zmanjpšajo našo odvisnost od okolice. Partnerska razmerja so bolj produktivna in ustvarjalna, če se partnerja drug od drugega tudi učita, ne le izkoriščata močne točke drug od drugega, Odločni marsovnski partner ne bo nič izgubil, če se od svoje šibke polovice nauči nekaj popustljivosti, vdanosti, pohlevnosti in mehkobe...."