Sinastrija
Tabela
(jaz vodoravno, ona navpično)
Citiram samega sebe, da ne priklapljam nove karte spet.
Jaz sem te dni kar brskal po sinastriji, tudi skupaj s tole punco, ker se sama tudi ukvarja z astrologjo, tak da sva družno odkrivala sinastrijo in hkrati preverjala kaj drži

Malo pokomentirajte, če imam realno sliko ali nadeta rožnata očala, kakor tudi če so moji sklepi sploh pravilni.
Če gremo najprej na hiše:
4 moji planeti (Sonce, Luna, Merkur in Uran) v njeni 7. hiši. Glavni osebni planeti + moj Ljubi Uran v hiša partnerstva. Se ne sliši slabo, ne?
Ona na drugi strani im 3 planete (Sonce, Merkur in Mars) v moji prvi hiši. Zgleda da jo cenim in mi njeno mnenje veliko pomeni. To je že zelo važna predispozicija za mojega partnerja.
Če pogledamo najini 7. hiši, ki bi naj kazali na to, kakšnega partnerja rabimo.
Jaz mam tam Mars, Saturn in Pluton. Ona pravi, da se z naskokom najboj prepozna v tem kotnem Marsu, le ta je namreč vladar Ovna (ona je Oven) in dobro ponazarja tudi njeno občasno zelo impulzivno naravo. Saturn kaže bolj restrikcije in konzervativnost, njena Luna pa se nahaja v kozorogu, torej v Saturnovem domu. Pluton ni očiten na prvi pogled kot ostala dva, je pa vrh njene 7. hiše v Škorpijonu, pa tudi tenzija med prevladujočima elementa v njeni karti ogenj-zemlja, kaže na intenziteto, za katero, med drugim, Pluton stoji. All in all to tudi ne zgleda slabo.
V njeni 7. hiši sta Jupiter in Uran. Ona je rekla, da to pomeni, da bo partner iz tujine in da bo precej nekonformen. Tudi to bi držalo. Poleg tega je Jupiter planet, ki vlada mojemu sončnemu znamenju, Uran pa v steliju vpliva na moje glavne 3 osebne planete (Sonce, Luna, Merkur).
Če gremo na aspekte vidimo nekaj tistih klasičnih pozitivnih, Venera-Venera, Mars-Venera, Luna-Venera. Zanimivo je tudi, da njen Kiron tvori aspekte s skoraj vsemi mojimi planeti, kar kaže po moje na to, da lahko blagodejno na njo vplivam v nekem razvojnem smislu. Predvsem Kiron konj. Venera, tudi Kiron konj. Kiron.
Kar sva opazila kot največjo težavo je komunikacija oz. to, da relativno pogosto napak razumeva drugega. To se vidi tudi iz karte saj najina Merkura tvorita quincunx... se pravi sploooh ne gre skupaj. OK, k temu seveda še pride jezikovna bariera, govoriva "srpsko" in čeprav oba solidno obvladava ni to naravni jezik za niti enega. Ampak gre, so ble kar močne tenzije, ampak se zdaj počasi balansira vse skup.
Tu je še kvadrat med Luno in Saturnom, ampak nekje sem bral da za sinastrijo to sploh ni tako slabo, ker prinaša neko resnost in stabilnost v zvezo... ne vem.
Če pogledamo mojo Venero in njen mars, kot simbol za to kakšnega partnerja hočemo. Moja Venera je v Kozorogu, ona je močno zemeljska in ima Luno v Kozorogu. Poleg tega je njena Luna v 9. tako kot moje Sonce in naju druži veselje do potovanj, humanističen worldview in avanturizem. Njen Mars je v Ovnu v 12. Jaz mam 3 planete v Strelcu, tako da ogenj je. 12. hiša ni tako direktna in doda Ovnu subtilnost, poleg tega pa je vladar Neptun, ki je en od mojih 3 planetov v Strelcu. To očitno štima.
No, to zdaj vse skup precej pozitivno zveni, pa mi malo povejte če sem realen, ali sem si pa češnjice ven pobral.