Author Topic: Sinastrija  (Read 134382 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline taja6

• Splet. Simbol
  • »Zapri oči. Zaljubi se. Ostani tam.« ~ Rumi
Re: Sinastrija
« Reply #210 on: April 19, 2010, 07:14:47 PM »
zanimivo vas je brat, tudi zelo poučno in koristno tudi za nas ostale, ki nismo del tečaja ..hvala vsem  :-*

Offline taja6

• Splet. Simbol
« Reply #211 on: May 02, 2010, 12:28:07 PM »
razlaga Sonca v hišah pri sinastriji  ;)

http://www.cafeastrology.com/articles/synastrysuninhouses.html

Moje sonce je v partnerjevi 4. hiši, njegovo pa v moji 8. hiši...bo kar držalo ;)

seksualna privlačnost v karti

http://www.cafeastrology.com/articles/sexualattractionastrology.html

« Last Edit: May 02, 2010, 03:58:58 PM by taja6 »

Offline Bojan The Bojan

• Uporabnik
  • **
  • Tam kjer ni nič je vsega dovolj
« Reply #212 on: May 03, 2010, 12:57:46 PM »
Azra in njen lover

Dajte malo analizirat.

Jaz bom enkrat popoldne...

Offline Azra

• Spl. simbol
  • "The devil made me do it ..."
« Reply #213 on: May 03, 2010, 01:01:13 PM »
Azra in njen lover

Dajte malo analizirat.

Jaz bom enkrat popoldne...

Kaksen naslov.  :D Hvala Bojan. No, jaz pa se moram sinastrijo zacet ucit, ker tega pa res ne znam brat ...  :-\
http://img687.imageshack.us/img687/1953/mojakarta.gif
V pravljici junak ubije zmaja in se poroci s princeso. V realnosti ne ubije nikogar in se poroci z zmajem.

Offline Bojan The Bojan

• Uporabnik
  • **
« Reply #214 on: May 03, 2010, 06:07:03 PM »
Tale tvoj moški je precej emocionalen, se mi zdi. Nadpovprečno za moškega.

Všeč mu je tvoja zemeljska plat, kar se tiče škorpijonske, recimo temu tvoje bolj težavne plati, pa imam občutek, kot, da v tem kontekstu nase gleda, kot na tvojega rešitelja. Ki ti vedno stoji ob strani in želi pomagat, da prebrodiš to kar te muči. Take zaščitniško/mučeniške tendence ima do tebe. Zato mislim, da ga tudi ne boli pretirano ko delaš scene, on to jemlje kot del tebe, za katerega ti veš, da ni "dober" in on odreagira tako, da tebi z njegovo reakcijo pomore.

Imaš 3 planete v njegovi 5. hiši, kar kaže na močna romantična čustva proti njemu in je teoretično zelo dobra pozicija za poroko iz "pravih razlogov". Vsekakor nekaj, kar tvoji zemeljski plati zelo ustreza.
Njegova Luna v tvoji 1. hiši kaže na emocionalno navezanost na tebe in to, da si mu pomembna za njegovo čustveno stabilnost.
On zna kako ti pihati na dušo, da se dobro počutiš kot ženska, vendar pa kljub vsemu zgleda, kot da čustveno nisi na njega navezana.

Pri sexu si ti dominantnejša, obstaja pa sicer močna sexualna pivlačnost, taka prvinska.
Tisto v kar on verjame, življenjska filozofija, je v nasprotju s tvojimi vrednotami, mogoče tudi čutiš, da te želi nekam usmerjati pa se upiraš. Ti pa spet daje stabilnost in to je nekaj kar ceniš po moje.

Verjetno so diskusije zelo ognjene, ne vem pa kolik se on res prereka s tabo, ker razen merkura, nima impulzivnih planetov.

Mislim, da se ti zdi premalo odločen, ali pa maskulin a ti odgovarja njegova pomirjujoča in romantična narava.
Imam občutek da on precej bolj odgovarja tvoji bikovski, kot pa škorpijonski strani. Če boš bikovska in se tvoj škorpijon s tem strinja, bi znalo to dobro laufat.

Uf... težke so te sinastrije. No, tak malo, bolj za učenje kot kaj drugega. Povej kak se ti zdi.
« Last Edit: May 03, 2010, 08:38:55 PM by Bojan The Bojan »

Offline Azra

• Spl. simbol
« Reply #215 on: May 03, 2010, 08:33:05 PM »
Tale tvoj moški je precej emocionalen, se mi zdi. Nadpovprečno za moškega.

Všeč mu je tvoja zemeljska plat, kar se tiče škorpijonske, recimo temu tvoje bolj težavne plati, pa imam občutek, kot, da v tem kontekstu nase gleda, kot na tvojega rešitelja. Ki ti vedno stoji ob strani in želi pomagat, da prebrodiš to kar te muči. Take zaščitniško/mučeniške tendence ima do tebe. Zato mislim, da ga tudi ne boli pretirano ko delaš scene, on to jemlje kot del tebe, za katerega ti veš, da ni "dober" in on odreagira tako, da tebi z njegovo reakcijo pomore.

Imaš 3 planete v njegovi 5. hiši, kar kaže na močna romantična čustva proti njemu in je teoretično zelo dobra pozicija za poroko iz "pravih razlogov". Vsekakor nekaj, kar tvoji zemeljski plati zelo ustreza.
Njegova Luna v tvoji 1. hiši kaže na emocionalno navezanost na tebe in to, da si mu pomembna za njegovo čustveno stabilnost.
On zna kako ti pihati na dušo, da se dobro počutiš kot ženska, vendar pa kljub vsemu zgleda, kot da čustveno nisi na njega navezana.

Pri sexu si ti dominantnejša, obstaja pa sicer močna sexualna pivlačnost, taka prvinska.
Tisto v kar on verjame, življenjska filozofija, je v nasprotju s tvojimi vrednotami, mogoče tudi čutiš, da te želi nekam usmerjati pa se upiraš. Ti pa spet daje stabilnost in to je nekaj kar ceniš po moje, tudi to.

Verjetno so diskusije zelo ognjene, ne vem pa kolik se on res prereka s tabo, ker razen merkura, nima impulzivnih planetov.

Mislim, da se ti zdi premalo odločen, ali pa maskulin a ti odgovarja njegova pomirjujoča in romantična narava.
Imam občutek da on precej bolj odgovarja tvoji bikovski, kot pa škorpijonski strani. Če boš bikovska in se tvoj škorpijon s tem strinja, bi znalo to dobro laufat.

Uf... težke so te sinastrije. No, tak malo, bolj za učenje kot kaj drugega. Povej kak se ti zdi.

Odlicno si tole napisal, Bojan. Zanima me samo - kot si omenil: On je 'zunaj' - rdece oznaceno, jaz 'znotraj' - modri.
Potem je napacno, ce gledam tako: (npr) Njegov Saturn pade v mojo 3. Hiso, ipd. ...
V pravljici junak ubije zmaja in se poroci s princeso. V realnosti ne ubije nikogar in se poroci z zmajem.

Offline Bojan The Bojan

• Uporabnik
  • **
« Reply #216 on: May 03, 2010, 08:38:18 PM »
Odlicno si tole napisal, Bojan. Zanima me samo - kot si omenil: On je 'zunaj' - rdece oznaceno, jaz 'znotraj' - modri.
Potem je napacno, ce gledam tako: (npr) Njegov Saturn pade v mojo 3. Hiso, ipd. ...

Prav je tako, njegov Saturn v tvojo 3.

Offline Azra

• Spl. simbol
« Reply #217 on: May 03, 2010, 08:45:25 PM »
O.k. Torej bom sedaj tako gledala.

Offline Bojan The Bojan

• Uporabnik
  • **
« Reply #218 on: May 06, 2010, 10:41:05 AM »
Mam vprašanje okoli sinastrije...

Recimo, govori se, da je ful dobra povezava Venera trigon Mars, pa me zanima, ali ima zdaj veze kateri od partnerjev si lasti kateri planet? Verjetno že, ne?

Ali pa če pogledamo Luna trigon Venera. Če je Luna moja, je potem moj občutek varnosti in emocinalno zadovoljstvo komaptibilno z njenimi vrednotami, ne? Če sta planeta obratna pa se tudi situacije obrne? Ali kako?

Čisto konkretno za mojo objavljeno sinastrijo: njena Luna konj. moja Venera; moja Luna opoz. njena Venera.
Kako je zdaj s tem?

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #219 on: May 06, 2010, 10:58:35 AM »
Mam vprašanje okoli sinastrije...

Recimo, govori se, da je ful dobra povezava Venera trigon Mars, pa me zanima, ali ima zdaj veze kateri od partnerjev si lasti kateri planet? Verjetno že, ne?

Ali pa če pogledamo Luna trigon Venera. Če je Luna moja, je potem moj občutek varnosti in emocinalno zadovoljstvo komaptibilno z njenimi vrednotami, ne? Če sta planeta obratna pa se tudi situacije obrne? Ali kako?

Čisto konkretno za mojo objavljeno sinastrijo: njena Luna konj. moja Venera; moja Luna opoz. njena Venera.
Kako je zdaj s tem?

Povezava med Venero in Marsom je dobra /tudi v kvadratu  ;)/, taka dodaja malo poprčka na zadevo in dolgoročno potem v postelji ni dolgčas. Seveda v primeru kvadrata bi bilo idealno da je moški Mars in ženska Venera
Načeloma je fajn ja, da gre za moške in ženske planete in tovrstno kompatibilnost.

www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline Bojan The Bojan

• Uporabnik
  • **
« Reply #220 on: June 23, 2010, 12:30:56 PM »
Ker me sinastrija vedno bolj zanima, bi tukaj izrazil prošnjo, da me naj kontaktirajo tisti, ki bi bili voljni, da pogledam kako karto.

Jaz sem bom potrudil, da bom korenito preučil dinamike, v zameno pa pričakujem konkreten feedback na moje pisanje.
Saj preko tega se učim.

Kdor hoče, naj pošlje podatke za oba na ZS!

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #221 on: June 23, 2010, 12:51:27 PM »
Ti pošljem .... ampak vrnem se pa čez 3 tedne. Tako da vzemi si čas.  ;)
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline mavrica

• Uporabnik
  • **
« Reply #222 on: June 23, 2010, 04:14:20 PM »
Me zanima kako boš ti videl to zvezo... sem ti poslala podatke na ZS

lp M  :)
...človek ni le skupek celic svojega telesa, ampak odsev svojih misli...      M. Kojc

DZK število - 656

Offline taja6

• Splet. Simbol
« Reply #223 on: July 24, 2010, 03:49:20 PM »
zanimivo  ::)

UVOD U TEKST  : Nikola Stojanović

Od 2002 godine, od kako sam pokrenuo sajt Astrologija u Srbiji dobijam veliki broj pisama u kojima mi posetioci i čitatelji tekstova na sajtu saopštavaju svoje komentare i reakcije na tekstove koji su na njih ostavili utisak.
Tekst koji je potpisao autor ovog sajta “Kako Smuvati Momka “ (možete ga naći na Starom Sajtu) izazvao je najviše reakcija čitalačke publike. Sa jedne strane, sasvim prirodno, jer ljubav i ljubavne veze spadaju u esencijalni deo života većine nas.
Oni čitaoci koji imaju dar za astrologiju, koji su razumeli “poruke teksta” su jednostavno, brzinom svetlosti “pokupili znanje i astrološke fazone” iz ovog teksta i primenili u praksi, u svom životu. U prevodu, lako i jednostavno su smuvali one koji su im se dopali, uz pomoć astrologije.
U poslednjoj grupi đaka, kada smo radili 5. polje horoskopa, jedna učenica se sa samozadovoljnim osmehom na licu, pohvalila kako je smuvala svog sadašnjeg momka.
Pogledajmo njenu priču…

Astrološka strategija: “UHVATITI MOMKA”

A, ljubav ? – pitanje je koje svaki klijent uvek postavlja astrologu. Bilo u “originalnom” obliku ili u nekim sličnim varijacijama. To nezaobilazno pitanje, često je i osnovni razlog posete astrologu. Tada se “tumač zvezda     baca na posao” i pokušava da utvrdi kako doći do momka ili devojke, gde tu osobu tražiti, ko bi to mogao da bude, i što je veoma važno – da li da se čeka ( da li će ta osoba sama da se pojavi ) ili da se krene u akciju!

Sve te nedoumice rešava analiza 5. kuće ( ljubav, ljubavne veze, momci, devojke ), stepen na kome se nalazi vrh 5. polja, planete u 5. polju ( ako ih ima )  i njihovi aspekti, položaja vladara 5. polju i njegovi aspekati sa drugim planetama.

Ponekad nije dovoljno imati jako 5. polje sa dobrim planetama – i tada se dešava da smo duže vremena slobodni, čak i nekoliko godina. Razlog može biti taj što čekamo da nam se ljubav desi, a možda baš mi sami moramo da odaberemo pravu osobu. Ako je vladar 5. polja u našem 1.polju, ne moramo da brinemo. Čak i da nigde ne izlazimo, neko će najverovatnije da “pogreši broj stana” i da pokuca na naša vrata, jer mi smo tada odabrani: momak/devojka ( vladar 5. polja ) biraju nas ( u 1. polju), oni nam sami dolaze. Situacija je potpuno drugačija ako se vladar 1. polja nadje u 5.polju -  mi biramo momka/devojku, mi krećemo u akciju, mi tražimo partnera.To je trebalo da shvatim još davne 2001. godine kada sam preko prijatelja ( 5.kuća u Vodoliji – prijatelj ) nabavila telefon (Uran u 2. polju u konjukciji sa vrhom 3. polja – telefon ) jednog dečka i krenula u akciju ( vladar Ascendenta Venera u 5.polju ). Na žalost nisam. Trebao je da prođe dug period bez ljubavi i veze ( Venera u 5. polju - ljubav, kvadrat Saturn - dugo cekati = apstinencija! ) kako bih shvatila da sama moram da se “snalazim” u tom polju… I to preko astrologije : 5. polje (ljubav) u Vodoliji (astrologija), vladar Ascendenta Venera ( Ja ) u 5. polju ( biram, muvam momka ) u Vodoliji ( preko astrologije ). Rođena sam 10. Marta 1984. u 19:49 CET-1 u Majdanpeku ( 44N25, 21E55 )

Ko bi to mogao da bude?

Vodolija ( prijatelj ) na vrhu 5. kuće ( momak ), Venera ( ljubav ) u 5. polju u Vodoliji ( prijatelj ), vladar 11.polja ( prijatelj ) Sunce u 5. polju ( momak ), vladar 9. polja ( fakultet, kolega sa fakulteta )  Merkur u 5. polju, vladar 5.  polja ( momak ) Uran u Strelcu ( fakultet ).
Zaključak: PRIJATELJ SA FAKULTETA! Problem je bio što sam na fakultetu imala samo jednu drugaricu, a desetinu drugara sa kojima sam se intenzivno družila. Krenula sam dalje sa analizom svog horoskopa.

Kakav je taj moj drug sa fakulteta?

Vladar mog 5. polja Uran je u 2. polju ( novac ) u konjukciji sa Južnim čvorom ( gubici ) – stalno govori o lošoj novčanoj situaciji, zajmio je čak od mene novac ( vladar 5. polja u 2. polju – momak usmeren na moju imovinu - nažalost! ); u mom 5. polju je Venera – ljubazan, taktičan, mio; Merkur konjukcija Sunce u Ribama – povučen i nesiguran ( Ribe ), ali gord, pomalo aristokrata ( Sunce ) i hvali se nečim ( Sunce – hvaliti se ). Posle dužeg vremena razmišljanja ( Merkur trigon Saturn ), shvatila sam da to može da bude samo jedna osoba – moj najbolji drug sa fakulteta Vuk. Uvek mi je govorio da je potomak pruskog grofa i kako su njegovi preci radili na dvoru dinastije Karađorđevića ( Sunce konjukcija Merkur na 22.stepenu Riba – stepen Jarca - prošlost, preci, ali i biti ubijen, pa su njegovog pradedu oteli komunisti i odveli u logor ( Ribe ) gde su ga ubili – 22.stepen ).

Ok, to je on, još samo da pripremim strategiju. Otvaram njegovu natalnu kartu i interesuju me samo dve planete – Mesec (idealna žena za njega, njene osobine) i Venera ( kakav izgled, spoljašnjost žene voli ), kao i 5.  polje ( kako ulazi u veze ).

Mesec u Vukovom horoskopu je u Vagi – ženstvena, šarmantna, taktična, ljubazna, voli umetnost, sluša i savetuje, pravična, ne svađa se, rešava sve diplomatskim putem, voli da uživa, drži do braka kao vrednosti. To mi nije teško palo ( Ascendent u Vagi ), nisam morala čak ni da glumim, osim za bračne vrednosti ( Venera u Vodoliji – slobodan brak ).

Veći je problem bio njegova Venera u Škorpiji – seksipil, erotičan izgled, izazovna, pomalo mračna. To se nikako nije slagalo sa mojim tadašnjim izgledom ( Ascendent – izgled ) u Vagi ( ženstveno ), ali Venera u Vodoliji ( neobično ). Ofarbala sam svoju drečavo-narandžastu kosu u tamno crvenu ( Škorpija ), odvezala “živopisnu” maramu koju sam vezala preko šarenih pantalona, obukla sam crnu usku haljinu sa dubokim dekolteom, mrežaste čarape, visoke potpetice i odvela svog “dobrog druga” Vuka u Kinoteku ( Uran, vladar mog 5. polja u Strelcu – bioskop ) da gledamo nemi film ( Merkur u Ribama – nemo ). Na moj “škorpionski izgled” je vrlo uznemireno odreagovao, vrteo se na sedištu u bioskopskoj sali, ali vrhunac je bio kad sam mu ispričala svoj tobožnji seksi san sa njim, ispričavši mu ga u najsitnije detalje. U njegovom horoskopu vladar 5.polja ( devojka ) Merkur ( reči ) u 8. polju ( seks ) u Devici ( detalji ). Na kraju večeri tražila sam od njega da me poljubi, onako drugarski, jer se navodno dugo nisam ljubila, ali sam ga ostavila da razmisli par dana ( njegov Merkur, vladar 5. polja, je na 22.stepenu, stepenu Jarca – treba mu vremena da razmisli ). Posle par dana dopisivanja SMS-om sa njim ( njegovo 5. polje u Blizancima - telefon, dopisivanje ), moj vladar 5. polja blizu vrhu 3. polja ( telefon, dopisivanje ), otišla sam kod njega na kafu ( njegov vladar 5. polja, Merkur u Devici – kafa )…. I to je bilo TO!
To se desilo pre 3 godine. Traje i dalje…….

http://www.astrologyinserbia.com/index.php?option=com_content&view=article&id=16:uhvatiti-momka&catid=6:news&Itemid=33

Offline Bojan The Bojan

• Uporabnik
  • **
« Reply #224 on: August 31, 2010, 12:44:36 PM »
Tisti ki še čakate na sinastrijo ne obupujte, nisem pozabil   :P

Malo sem bil izven astrologije konec julija, potem dopusti, zdaj pa hočem eno sinastrijsko knjigo prebrati nakar se spravim zraven.
Osvežen in podkrepljen z novimi spoznanji.   ;D