Zanimivo je tole...
Kaj pa naj gledam kolegici. S "simpatijo" se poznata od srednje šole enkrat. Nekajkrat sta že bila skupaj (in narazen), poročila se je z drugim, ima otroka, ločena, zdaj pa je ta "simpatija" spet v njenem življenju. Se objameta, stisneta roke več pa (še) ne, ker sta imela menda enkrat debato, da bosta samo kolega. Datuma prvega srečanja se itak ne spomne več (sredi drugega letnika menda), za kasnejše začetke pa tudi ne ve.
Se šteje datum, ko sta se spet po več letih srečala (tudi tega bolj kot ne ugiba), datum prvega objema, stiska roke ali potem kar bo naprej (če sploh kaj bo, ko tako cincata).
Se mi poraja vprašanje kaj se sploh šteje za začetek veze?
Če sem odkrita, za datum, ko sem prvič srečala partnerja lahko kvečejmu ugibam, vem pa natančno kateri dan bi jaz štela za začetek veze.
V veliko primerih je tako. Najbrž le astrologi v svojih efemeridah ali z njimi vodimo dnevnik dogodkov, pa ne samo svojih tudi še od koga, kajti po letih se nabere neka informacija o delovanju tranzitov.
Dobro, zdaj če ne vemo točno kdaj smo se spoznali, pa zveza traja, se verjetno spomnimo kdaj se je partner preselil k nam, ali pa mi k njemu, kdaj sta se poročila, kdaj sta prvič imela spolni odnos ali kaj podobnega.
Tejka, če se tvoja kolegica spomni da je bilo v drugem letniku, mogoče ve, ali na začetku ali na koncu, ali v sredini, potem te že popelje v tisti čas v tranzite in progresije in tako nekako lahko določiš kaj je takrat delovalo in ti kot astrolog približaš ta datum oz. nekaj opcij.
Sicer pa ravno v primerih odnosov lahko enostavno naredimo kombin ali kompozit, damo gor progresivno dogajanje in zgodba nam začne pripovedovati ..........
Glede vprašanja .... ali bosta sploh kdaj skupaj po tolikih letih poznanstva in simpatiziranja, je pa po mojem mnenju važna le odločitev.
V trikotniških razmerjih gre ponavadi le za natalni zapis zasvojenosti od odnosov, sanjarjenje o princu in o neuslišani ljubezni ipd....... to pa tudi razbereš iz natalke. Njena 5 7 in 8 hiša bodo o tem veliko govorili.
To pomeni, da samo ena postavka še ne pomeni dejstev. Treba je pač pogledati veliko širše.
Če govorimo o elektivni astrologiji se šteje vsak prvi korak, ki ga naredimo, torej:
- prvo srečanje
- prvič v posteljo
- zaroka
- poroka
- dogovor
- začektek skupnega življenja
ipd