Author Topic: Tranzit Jupitra  (Read 133082 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Lunca

• Uporabnik
  • **
Tranzit Jupitra
« on: January 18, 2007, 01:27:17 PM »
Fino bi blo debatirat o tranzitih jupitra, ki je planet, ki prinaša VEČ. Več česa? Nekateri primeri kažejo, verjetno je važno, kako je planet aspketiran pri rojstvu. V velikih kartah sem ugotovila, da je recimo pri dveh primerih mojih prijateljic, ko je tranzitiral sonce, prinesel raka. Rast celic je bila večja in tisti VEČ je bila bolezen. Mnenja sem, da je bolje, če se pri tranzitu jupitra preko sonca, lune ali ASC nekoliko zredimo, ker potem mogoče ne pride do bolezni.

Tea, vidim, da ti je jupiter prešel MC, letos ti pride še na venero. Želim, da ti prinese obilo uspehov pri delu, vidi se, da bo to področje duhovnosti, seveda čez venero pa še nekaj ljubezni, izkoristi, gre le samo na vsakih 12 let tod mimo. ;)
« Last Edit: November 11, 2008, 02:51:39 AM by Andres »

Offline taja6

• Splet. Simbol
  • »Zapri oči. Zaljubi se. Ostani tam.« ~ Rumi
Re: tranzit jupitra
« Reply #1 on: January 18, 2007, 05:18:54 PM »
Lunca,

držim pesti, da mi T Jupitra čez mojo 5. hišo  prinese več ljubezni ;D Naj ljubezen raste, nič maščobne in bog ne daj druge celice :D

Lunca, kje se pa tebi sedaj sprehaja Jupiter?

LP, T.

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #2 on: January 18, 2007, 08:56:30 PM »
Lunca ...  ;D si me ujela

Ja T Jupitra. V moji karti je zelo dobro aspektiran, zato mi v tranzitih nosi dobro kjerkoli se pač pojavi. Tisto česar se dotakne doživi opitimističen in ekspanzivni ton.

Ni naključje, da sem ravno oddala knjigo, ko je Jupiter prehajal moj MC.

Od kje knjiga v moji karti:
Merkur v 9 hiši kvadrat Uran in opozicija na Luno govori o tem, da bom nekaj pisala /ker je vladar 4 in povezan z luno - govori, da pišem doma/, Uran pa pripoveduje, da so roki kratki in da sem delala pod velikim psihičnim pritiskom, kar so napovedovali tudi aspekti /Saturn kvadrat Luna in kvadrat Merkur in konjunkcija Uran/.

Naročilo sem dobila, ko je Jupiter sedel na Merkurja .... prav zaradi disonantno postavljene strukture, ki jo je z druge strani klofal še T Neptun, dolgo nisem vedela, ali je to naročilo za pisanje resnično, pogodbo smo podpisali šele decembra, ko se je Jupiter premaknil v Strelca.

Da bo knjiga uspešna govori prehod Jupitra preko 10 hiše .... o tem govori tudi T Urana, ki je v trigonu z Soncem.....

Najbrž bo Jupiter na Venero prinesel kakšno delavnico več /dispozitor luna v 3/, kajti T Jupiter bo sedal v naslednjih mesecih tudi na P Merkurja....

pa dosti o meni

T Jupiter po moje nima opraviti z rakom. Rak kot bolezen oz. tumor se pojavi dosti prej, kot ga odkrijejo in je posledično vezan na psiho, potlačitev /Pluton/ in omejitve, depresijo /Saturn/.
Ta dva planeta ga prineseta.
Se pa strinjam da bi mogoče povzročil bohotenje celic. Vendar bi te celice /torej rak kje?/ morale biti označene ali z njegovo vladavino ali z vladavino planeta s katerim se dogaja stik. Vendar pa po drugi strani moramo vedeti, da je BENEFIK = dobro in kakorkoli že jaz ugotavljam, da nas vleče iz situacij, ki bi bile sicer zelo hude.

Me pa zanima Lunca. Bi mogoče lahko videli te karte in potek bolezni....
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline Lunca

• Uporabnik
  • **
« Reply #3 on: January 19, 2007, 08:37:30 AM »
Lunca,

držim pesti, da mi T Jupitra čez mojo 5. hišo  prinese več ljubezni ;D Naj ljubezen raste, nič maščobne in bog ne daj druge celice :D

Lunca, kje se pa tebi sedaj sprehaja Jupiter?

;D  Jupiter se trenutno pri meni sprehaja še po deveti hiši in bo kmalu, kmalu na mojem MC. No nimam takih predispozicij kot Tea, da bi se spravila k knjigi.
Tebi Taja, naj ti nasuje čimveč ljubezni, veliko zanimanja za kakšen "širok" hobi, širjenje duhovnosti in podbno.

Tea, tebi pa čestitke, se mi je zdelo, čeprav nisem vedla, da boš tale jupiter, ki je pri tebi res dobro aspektiran, znala vnovčit. Pri meni je moj jupiter le v opoziciji s saturnom, zato imam vedno občutek, da ne morem tko uživat, kot bi lahko, tudi, če je jupiter dobro tranzitno postavljen.

Škoda, ker nisem tiste karte shranila, ker so bile delane na drugem računalniku, jih bom pa skušala dobit.

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #4 on: January 19, 2007, 09:05:01 AM »
Hvala Lunca ...

Me prav zanimajo karte, ker se bom bolj podrobno spravila na proučevanje zdravstvene problematike.
www.Astro-Star.net

Offline sonck

• Uporabnik
  • **
« Reply #5 on: January 20, 2007, 09:38:43 AM »
Evo mogoče za primer...
Meni je šel sedaj T jupiter čez moj MC. 29.11.2006, sem čez noč zamenjala ( tu bi bil lahko kriv tudi T uran) službo.
Službe sicer ne bi izgubila, samo ker sem jo imela za določen čas, bi morala od tega dne delati za veiko manjši denar in slabše pogoje. Zato sem se "čez noč" zmenila z očetom, da me on zaposli (je tako ali tako rabil nekoga, ki mu bo papirje štimal).
Moj natalni Jupiter je v 7. hiši in tvori samo en samcat aspekt in sicer kvadrat na MC. Je pa vladar moje 10. hiše Jupiter ;)

Vse se je dobro rešilo ( pred mano je namreč kredit, ki ga z plačo, ki mi je bila ponujena ne bi mogla vzeti), edino, kar me malo skrbi je, da ni toliko dela, kot sem pričakovala...jaz pa rabim imeti več obveznosti in glavo napeto  :D.

Offline Lunca

• Uporabnik
  • **
« Reply #6 on: January 23, 2007, 01:26:17 PM »
Evo mogoče za primer...
Meni je šel sedaj T jupiter čez moj MC. 29.11.2006, sem čez noč zamenjala ( tu bi bil lahko kriv tudi T uran) službo.

NO TAKRAT NAJ SLUŽBE SIGURNE NE BI SMELA IZGUBIT, ČE BI JO, TI BI JO VERJETNO PONUDIL KDO DRUG, BREZ, DA BI SE TRUDILA. TUDI URAN JE LAHKO KRIV ZA MENJAVO, NA VSAK NAČIN.
Službe sicer ne bi izgubila, samo ker sem jo imela za določen čas, bi morala od tega dne delati za veiko manjši denar in slabše pogoje. Zato sem se "čez noč" zmenila z očetom, da me on zaposli (je tako ali tako rabil nekoga, ki mu bo papirje štimal). VLADAR TVOJE DESETE HIŠE (OČE) JE JUPITER, ZATO TI JO JE ON PONUDIL.
Moj natalni Jupiter je v 7. hiši in tvori samo en samcat aspekt in sicer kvadrat na MC. Je pa vladar moje 10. hiše Jupiter ;)

Offline Princes

• Mojster
« Reply #7 on: January 23, 2007, 01:43:23 PM »
Meni pa T Jupiter ni prinesel nič oz. bilo je tako:

*ko je šel preko n.Lune v 9. hiši sem se zredila, da je kaj; pospešeno sem preučevala sicer različno literaturo; potem mi je tranzitiral Neptuna (ta tvori Jod z Jupitrom v 2.  in Soncem v 5.hiši). Čakala sem, da se bo zgodil "trenutek resnice", ko bom začutila, kaj mi ta Jod predstavlja. NIČ in zopet NIČ. Res pa je, da sem hotela nadaljevati študij in kaj se je zgodilo - zmanjkalo mi je keša. Tako da tudi 9. hiše nisem realiziala.

*ko je šel preko MC v Škorpijonu sem upala, da mi bo pomagal kaj na kariernem področju - nič od tega;

zdaj mi je prebil 11. hišo - no prvo stvar, kar sem naredila je bila, da sem se včlanila v gibanje

Natalno ga imam postavljenega v 2.hiši na 12.st.Ovna. Ali naj čakam spet 12 let (malo pred penzijo, če jo bom učakala), da mi bo končno rekel "na zdaj pa zaslužiš, da končno zasvetiš v svoji karieri".

Nič me nima rad moj Jupiter :'(
"Prava modrost pride, ko spoznamo, kako malo razumemo o življenju, o sebi in svetu okoli nas" - SOKRAT

Usui reiki mojster-učitelj; Theta Practitioner™; astrologija;

DZK 151

Offline Lisbona

• Novinec
  • *
« Reply #8 on: May 09, 2007, 12:30:46 PM »
Fino bi blo debatirat o tranzitih jupitra, ki je planet, ki prinaša VEČ. Več česa? Nekateri primeri kažejo, verjetno je važno, kako je planet aspketiran pri rojstvu. V velikih kartah sem ugotovila, da je recimo pri dveh primerih mojih prijateljic, ko je tranzitiral sonce, prinesel raka. Rast celic je bila večja in tisti VEČ je bila bolezen. Mnenja sem, da je bolje, če se pri tranzitu jupitra preko sonca, lune ali ASC nekoliko zredimo, ker potem mogoče ne pride do bolezni.

Tea, vidim, da ti je jupiter prešel MC, letos ti pride še na venero. Želim, da ti prinese obilo uspehov pri delu, vidi se, da bo to področje duhovnosti, seveda čez venero pa še nekaj ljubezni, izkoristi, gre le samo na vsakih 12 let tod mimo. ;)

Ooo...Lunca?? ???A si al nisi??

Jz se morem pa kr pohvalit,da mi je T jupiter v 10.hiši prinesu napredovanje v službi in pa tudi  pogodbo za nedoločen čas... :)
V 10.hiši na 15 strelca imam tudi progresivno luno,ki tvori trenutno konjukcijo z N neptunom...

T jupiter kvadrat N merkur
T jupiter kvadrat N sonce
T jupiter konjukcija N neptun...

Pa zgleda,da progresivna luna tvori  tudi konjukcijo z T jupitrom???

??? ???

Aja..kaj pa prinaša Tjupiter v 11.hiši??Letos novembra gre T jupiter iz 10.hiše v mojo 11.hišo???

Offline Lunca

• Uporabnik
  • **
« Reply #9 on: May 17, 2007, 11:48:16 AM »

Ooo...Lunca?? ???A si al nisi??

Jess,  ;D čist ta prava.

Jz se morem pa kr pohvalit,da mi je T jupiter v 10.hiši prinesu napredovanje v službi in pa tudi  pogodbo za nedoločen čas... :) JA OČITNO MEN TUD NE, KER JE MOJ NATALNI SLABO ASPEKTIRAN.
V 10.hiši na 15 strelca imam tudi progresivno luno,ki tvori trenutno konjukcijo z N neptunom...

Aja..kaj pa prinaša Tjupiter v 11.hiši??Letos novembra gre T jupiter iz 10.hiše v mojo 11.hišo???

Počakaj na kak lep trigon jupitra na kakšen natalni planet, npr. na koncu strelca bo jupiter v trigonu na natalno venero, ali na sekstil jupitra na začetku kozoroga z natalno luno. Taki trigonu in sekstili pa vseeno kaj dobrega prinesejo, četudi je natalno jupiter kvadriran. Pozorna bodi bolj na aspekte jupitra in marsa, kajti natalno sta kvadrirana.

Offline Lisbona

• Novinec
  • *
« Reply #10 on: May 20, 2007, 10:00:58 AM »
Ooooo--lunca :)

Fajn..full fajn,da bo jupiter že kmal tvoru trigon z venero in potem še sledi sextil z luno... ;)Bom pogledala ,kdaj točno se to zgodi....

Bom pozorna na aspekte jupitra in marsa...

Hvala ;)

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #11 on: July 04, 2007, 07:54:04 AM »
Že res, vendar bo treba prej malo pošlihtat kaj so to želje in pričakovanja. So realna ali pa ne?  ;D Trenutno je T Jupiter v kvadratu z Merkurjem in bo šel tudi v kvadrat s Soncem.
Bodi pozorna, kajti T Urana ti stoji na soncu. Ne delaj kakšnih nepremišljenih odločitev, ker je tudi T Neptun na Marsu.
Torej počakaj res na Jupitrove trigone, preden se premikaš Lisbona.  ;D
www.Astro-Star.net

Offline Lisbona

• Novinec
  • *
« Reply #12 on: July 04, 2007, 09:33:46 AM »
Že res, vendar bo treba prej malo pošlihtat kaj so to želje in pričakovanja. So realna ali pa ne?  ;D Trenutno je T Jupiter v kvadratu z Merkurjem in bo šel tudi v kvadrat s Soncem.
Bodi pozorna, kajti T Urana ti stoji na soncu. Ne delaj kakšnih nepremišljenih odločitev, ker je tudi T Neptun na Marsu.

Bom počakala na Jupitrove pozitivne aspekte. :)
Ta dva,ki jih je zgoraj omenjala lunca se bosta zgodila v decembru 2007:najprej trigon z venero,potem pa v januarju 2008 še sextil z luno.
Zgleda da bo ugodno obdobje od konca novembra 2007 pa nekje do sredine januarja 2008.

Trenutno niti nimam prave energije za premikanje..Bolj meditiram na celi črti. :(

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #13 on: July 04, 2007, 09:39:31 AM »

Bom počakala na Jupitrove pozitivne aspekte. :)
Ta dva,ki jih je zgoraj omenjala lunca se bosta zgodila v decembru 2007:najprej trigon z venero,potem pa v januarju 2008 še sextil z luno.
Zgleda da bo ugodno obdobje od konca novembra 2007 pa nekje do sredine januarja 2008.

Trenutno niti nimam prave energije za premikanje..Bolj meditiram na celi črti. :(

Saj se premikat tudi nima smisla, dokler se Neptun dotika Marsa. Brezveze bi trošila energijo, ki ti jo zdaj tako ali tako primanjkuje

Itak pa se ti bo dogajalo prav tisto kar se mora, ko bo že kmalu T Neptun v trigonu na tvoj karmičen vozel in tik pred tem v sektilu na Venero  :P
www.Astro-Star.net

Offline Lisbona

• Novinec
  • *
« Reply #14 on: July 04, 2007, 09:48:47 AM »
Super!
Tea,si mi polepšala današnji siv dan s tem zadnjim stavkom. :)

Jz tud verjamem v to ,da se v mojem življenju dogaja vse takrat ,ko se mora,ko je pravi čas. ;)
Zato sem tudi bolj umirjena v sebi in čakam na pravo energijo.
Trenutno imam res slabo obdobje.Zelo izgubljena sem,brez energije..pač guram počasi in upam na boljše dni...