Tole pa ne vem če sem čisto dobro razumela. Konec koncev si astrolog.
Če vemo, da tranzit Lune deluje na oceane, da njen tranzit upoštevajo tako v kmetijstvu, ribištvu in še kje, zakaj pa naj ne bi delovala na človeka, saj vemo, da je ob polni luni več nezgod ipd zgodb ....
No, zdaj boš najbrž rekel, ja to je pa Luna, ki je zemljin satelit in je najbližje Zemlji ....
Astrologija je veda, ki je že zelo stara. Horoskop so najprej uporabljali za napoved časa, potem pa so ugotovili, da določeni položaji planetov in zvezd prinašajo podobne zgodbe in so postali pozorni na ta dogajanja.... pa to itak veš
Viktor Gerkman je v svoji knjigi tudi lepo opisal makrokozmos, ki deluje na mikrokozmos, kar vsekakor mi tudi smo....
No da ne bom predolgo filozofirala
Tranziti seveda delujejo. Je pa seveda marsikaj odvisno tudi od razvojnih potencialov človeka. Ti namreč na nek način določajo stopnjo delovanja in razumevanja vsega ..... pa vendarle je spet tudi ta svobodna volja na nek način "pogojena" z rojstno postavitvijo planetov.
No pa tvoj Jupiter
Ravno pri Jupitru v svoji praksi ugotavljam, da ga ljudje ne izkoristijo maksimalno. Sploh njegove res blagodejne vplive.
Jupiter je filozof, je sanja, je vera ........... zato je njegovo delovanje pogojeno s našo sposobnostjo verjeti tudi v čudeže. Je duhoven napredek, je poskus uskladiti vse v višjo celoto, je celostno razmišljanje.....
ne samo ekspanzivnost v potovanjih, izobraževanjih, projektih in poslih in seveda denarnicah ipd....
Konjunkcija z AS definitivno prinese toleranco, optimizem, idealizem in je prinašalec sreče za JAZ, kar prva hiša je. Definitivno se v takem procesu menja filozofska osnova, pristop do življenja in vrednot /venera/, pa še kaj ...
Škoda ker ne vidim karte