Author Topic: Kdo v resnici smo in kje so meje naše moči?  (Read 108618 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Nena

• Grupa Biokibernetika
  • Sple. Simbol
Re: Kdo v resnici smo in kje so meje naše moči?
« Reply #30 on: February 19, 2008, 02:12:16 PM »
Bi bilo treba k Lordu v šolo, Regina....dečko obvlada še kaj več, kot so samo minusi in plusi..je treba kdaj pa kdaj še kaj zmnožit in zdelit, pa pod kakšen ulomek dat, pa kakšno premico narisat...Bog si ga vedi kaj vse nam ta matematika ponuja ;)
« Last Edit: February 19, 2008, 02:14:16 PM by Nena »
Klasične masaže
Theta Practitioner™
"whether you think you can or you can't, either way you're right"
http://nena1309.blogspot.com/

astro karta

DZK 115

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
« Reply #31 on: February 19, 2008, 03:22:07 PM »
Hvala, Regina za prijazne besede :)

Moja trenutna ugotovitev na področju tega kdo v resnici smo je čist preprosta....gledano predvsem na večni "dvoboj" moški- ženska"...zgrešeno popolnoma...smo nekoč nekdaj zamenjali vloge in ženske smo se pomožačile, češ "seveda lahko sama preživim in delam vse to kar dela moški...kaj pa rabim enga dedca, da mi pamet soli in me komandira..in blablabla.."..pa smo revčkom bogim vzele še tisti del moškosti, ki so jo imeli..kar jim niso vzele mame...in zdaj sploh ne vedo več kaj je prav in kaj narobe, kako se obnašati in kako biti moški poleg še bolj možate ženske.. :-\...In ženske smo se zgubile v boju in dokazovanju moškim kaj vse zmoremo in smo pri tem zgubile in potlačile vso svojo žensko izvorno moč in milino, ki nam je bila od Boga dana, da jo uporabimo zato, da živimo kot ženske, brez truda in trpljenja....ampak človečki smo človečki...dobili smo svobodno voljo in obrnili vse na glavo, ker vse kar nam je podarjeno je treba mal po svoje prirediti in do max. izkoristit, pa ni važno ali v prid ali v škodo;)..
in potem se vklopi še um, ki hoče vse razumeti...in ne ve, da tukaj ni kaj razumeti...edino kar je potrebno pri vsem tem sprejeti in razumeti je to, da moški in ženske smo si različni...in pika, konec debate...in da ženska moških in obratno enostavno ne moremo razumeti in niti ni namen , da bi to razumeli...vse kar rabimo je, sprejeti to dejstvo in s tem spoznanjem živeti v harmoniji, vsak v svoji izvorni vlogi.. ;)..ampak kje pa je izvor vsega in kaj sploh piše v izvorniku??!!...no, tu pa se začne delo za vsakega posmaznika....ali pa tudi ne...svobodna volja in stvar izbire...

toliko zanekrat od mene, ki mi matematika ne leži ravno najbolje..;)

Nena. Tole si pa zelo samokritično napisala, čeravno je sestavek proti koncu tudi malo zgrešen. Na mnogih področjih zaupanja ni več, ostalo je torej nezaupanje, zato descev je ta čas neprimerno več kot babnic.  :)

Pripravljam tudi en članek o ponovni modi biti neobrita.  Bi te prosil, če lahko ta tvoj post zgoraj uporabim za članek.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Nena

• Grupa Biokibernetika
  • Sple. Simbol
« Reply #32 on: February 19, 2008, 03:31:24 PM »
Andres, to je moja resnica in moje spoznanje, ki ni nujno pravo tudi za koga drugega...vsak ima svoje izkušnje in svoja načela itd....ma forum je zato, da lahko vsakdo izrazi tisto kar je in to brez vsakega pričakovanja, da je njegovo tisto pravo in da mu bo cel svet ploskal...

topla voda je že bila odkrita davno tega, tako, da tega tudi tu gor odkrili ne bomo več... :P

Vsekakor lahko uporabiš, kar je uporabnega ;)
Klasične masaže
Theta Practitioner™

astro karta

DZK 115

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #33 on: February 19, 2008, 03:33:09 PM »
Zanimivo, da je najina resnica zelo podobna. Pravzaprav te razumem, obenem pa sem prepričan, da imaš lahko ob največjih fenistkah zaradi osebnega prepričanja celo težave ali nesporazume.

Bom uporabil to tvoje. Hvala.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Nena

• Grupa Biokibernetika
  • Sple. Simbol
« Reply #34 on: February 19, 2008, 03:56:38 PM »
Jap, resnica je dostikrat boleča...ma če jo znaš preobrazit in jo ozavestit...ji odvzameš moč...se lahko spremeniš in zaživiš v vsej svoji polnosti...Ni fora v tem, da bi nekaj kritizirala in negodovala...gre le za to, da ženske ozavestimo svojo vlogo v svetu, da vzamemo svojo moč nazaj in dovolimo ženski in ženskosti, da pride na svetlo in deluje....itak ženske cel svet pokonci držimo...vendar smo mal zašle v slepo ulico, ker smo se spustile na moško področje...me znamo to drugače, bolj prefinjeno in elegantno...neopazno in na mil način :D..vsaj v izvorniku je tako zapisano ;D
Klasične masaže
Theta Practitioner™

astro karta

DZK 115

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #35 on: February 19, 2008, 04:13:59 PM »
No, ker sem tako v tem stilu pisal nekoč na Pozitivke, me je opljuvala cela struktura tamkjašnjih namišljenih pesnikov z joški. :)

Predvidevam celo Nena, da bi ti menjala žensko na delovnem mestu, za žensko gospodinjo. To pomeni, da bi bila doma z otroci in imela posledično zdrave, lepo vzgojene in nikakor ne pijance ali drogirane otroke.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #36 on: February 19, 2008, 05:33:14 PM »
Ojla Lord ...... pogrešala sem te.  :D Dobrodošel nazaj .... z matematiko ali brez. Jaz se gibljem okrog nule ... no ja ... sem že vesela, da sem sploh tam  ;)
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline Regina

• Spletn. Simbol
  • Ustavi se tam, kjer sije sonce
    • Šepet sanj
« Reply #37 on: February 19, 2008, 06:24:27 PM »
Bi bilo treba k Lordu v šolo, Regina....dečko obvlada še kaj več, kot so samo minusi in plusi..je treba kdaj pa kdaj še kaj zmnožit in zdelit, pa pod kakšen ulomek dat, pa kakšno premico narisat...Bog si ga vedi kaj vse nam ta matematika ponuja ;)

Potem bi morala uporabit njegove forumule, Lord pa pravi, da jih moramo sami odkrit.  ::)
Nič, se bom še kar sama malo matrala.  ;D
Za profesionalno analizo sanj in dešifriranje sporočila, ki je namenjeno samo vam! 
www.sepet-sanj.com
ThetaHealing Practitioner™

Offline lordwolf

• Uporabnik
  • **
    • homepage
« Reply #38 on: February 19, 2008, 11:51:48 PM »
Živjo vsem!
Ciao Tea! Sem par krat pomislil nate, na eno kavico in klepet. Nimam pa več tvoje tel. ;)

Ja, dosti tega je bilo povedanega. Zakaj bi pa računali? Dejmo enostavno štet. 1, 2, 3, 4 itd. Sej znate tudi sami. Ko greste lepo po vrsti, se ne morete zmotit. Lahko pa pridete do neskončnih števil! Zakaj prehitevat, mešat števila, komplicirat formule, ko je lahko štetje enostavno in pridete lahko povsod. Vsa števila spoznate, in v končni fazi se lahko še s kom menite, kako lepo so števila po vrsti zložena.
In glej ga zlomka, vsem so enako postavljena! ;)
Počasi boste ugotovili, da so števila soda in liha in vedno je eno in za njim drugo! Eno sodo in potem eno liho! Dan in noč! Svetloba tema! moški in ženska!
Lahko bi zgubljal besede, ampak je že vse Nena lepo povedala! Pa tudi vsak od vas je že povedal en kos resnice. vsi že znamo štet, samo ne počnemo tega.
Zakaj?
O tem pa naj vsak pri sebi premisli!

Potem bi morala uporabit njegove forumule, Lord pa pravi, da jih moramo sami odkrit.  ::)
Nič, se bom še kar sama malo matrala.  ;D

Točno to! Vsi smo enaki. imamo enake možnosti in sposobnosti. Razlika je samo v kupu lastnih smeti, ki nam ne dovolijo, da bi se videlo naše bistvo!
...že ki je Andres omenjal metle ;)
Vsak lahko počisti svoje. Eni pač imamo več dela kot drugi ampak tisoč kilometrov dolga pot, se začne z enim korakom.
PA lepo prosim, predsodke in omejitve odvrzite... meni na ljubo!
Hvala
:D
spremeni sebe in boš druga oseba. Očisti svoje smeti in boš to kar si.

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #39 on: February 20, 2008, 05:29:24 AM »
Živjo vsem!
Ciao Tea! Sem par krat pomislil nate, na eno kavico in klepet. Nimam pa več tvoje tel. ;)

:D

James Bond si je telefonske ponavadi zapisal kar na škatlico od vžigalic  ;)  ;D
www.Astro-Star.net

Offline Princes

• Mojster
« Reply #40 on: February 20, 2008, 09:06:17 AM »
Hvala, Regina za prijazne besede :)

Moja trenutna ugotovitev na področju tega kdo v resnici smo je čist preprosta....gledano predvsem na večni "dvoboj" moški- ženska"...zgrešeno popolnoma...smo nekoč nekdaj zamenjali vloge in ženske smo se pomožačile, češ "seveda lahko sama preživim in delam vse to kar dela moški...kaj pa rabim enga dedca, da mi pamet soli in me komandira..in blablabla.."..pa smo revčkom bogim vzele še tisti del moškosti, ki so jo imeli..kar jim niso vzele mame...in zdaj sploh ne vedo več kaj je prav in kaj narobe, kako se obnašati in kako biti moški poleg še bolj možate ženske.. :-\...In ženske smo se zgubile v boju in dokazovanju moškim kaj vse zmoremo in smo pri tem zgubile in potlačile vso svojo žensko izvorno moč in milino, ki nam je bila od Boga dana, da jo uporabimo zato, da živimo kot ženske, brez truda in trpljenja....ampak človečki smo človečki...dobili smo svobodno voljo in obrnili vse na glavo, ker vse kar nam je podarjeno je treba mal po svoje prirediti in do max. izkoristit, pa ni važno ali v prid ali v škodo;)..
i

Nena, takoj se podpišem pod tvoj prispevek. V bistvu enako razpravo vodim velikokrat, še posebej takrat, ko so v moji družbi ženske, ki so v eni osebi moški in ženska, ali po lastni izbiri ali pa po spletu okoliščin, ki so jih prieljale do tega.
V okolju kjer delam, vodijo "politiko" večinoma ženske. Pravih moških ni več, ali pa jih lahko preštejem na prste ene roke. Žal.
"Prava modrost pride, ko spoznamo, kako malo razumemo o življenju, o sebi in svetu okoli nas" - SOKRAT

Usui reiki mojster-učitelj; Theta Practitioner™; astrologija;

DZK 151

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #41 on: February 20, 2008, 09:12:24 AM »
Seveda se tudi sama strinjam z vama, dragi dami  :D

Tudi sama večkrat zagovarjam tezo, pa to predvsem v ženski družbi, da smo ženske izgubile veliko. Sicer na to temo pišem članek ... upam, da bo kdaj pripravljen. Sicer gre za astrološko tematiko, sicer pa je itak vseeno kakšen simbolni jezik uporabimo, da lahko kaj razložimo.

Konec koncev pa vedno pravim, da smo za vse čisto same "krive". Konec koncev "vzgajamo" cel rod moških.

Pri vsej tej "bitki" smo pač izgubili temeljno vrednoto, ki je zame še vedno ljubezen.
www.Astro-Star.net

Offline Princes

• Mojster
« Reply #42 on: February 20, 2008, 09:22:35 AM »

Pri vsej tej "bitki" smo pač izgubili temeljno vrednoto, ki je zame še vedno ljubezen.
[/quote]

Čudovita definicija Tea. Resnično, če se ženska bori za oblast, moč, prevlado, pozabi v tej bitki na njeno osnovno prvino - nežnost, ljubezen, ki jo lahko da samo nežna ženska duša. Ljubezen od osnovne materinske do partnerske ljubezni in nenazadnje ljubezni do vseh.

Imela sem babico, ki je izžarevala eno samo ljubezen. Že ob pogledu nanjo mi je zapelo srce. Ob njeni bližini sem se počutila ljubljeno, varno. In ta babica v svojem življenju ni bila "nič važnega" za širšo skupnost. Bila je samo žena, mama in babica. Ampak zame je bila Velika ženska v pravem smislu besede. Ni pa za nanemariti dejstvo, da je bil dedek "pravi moški" vse dni svojega življenja.
"Prava modrost pride, ko spoznamo, kako malo razumemo o življenju, o sebi in svetu okoli nas" - SOKRAT

Usui reiki mojster-učitelj; Theta Practitioner™; astrologija;

DZK 151

Offline Nena

• Grupa Biokibernetika
  • Sple. Simbol
« Reply #43 on: February 20, 2008, 11:10:10 AM »
Me veseli, da nisem sama v tem, dragi damici  ;)

Ljubezen pa itak...edino zdravilo za naše stvarstvo :)
Klasične masaže
Theta Practitioner™

astro karta

DZK 115

Offline bik7

• Veteran
  • ljubi in bodš ljubljen
« Reply #44 on: February 20, 2008, 01:22:50 PM »
 :D :D :D :D :D
Ta bot se še jst strinjam z vami.
Theta Practitioner™