Author Topic: Kdo v resnici smo in kje so meje naše moči?  (Read 109387 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
Re: Kdo v resnici smo in kje so meje naše moči?
« Reply #90 on: August 07, 2008, 08:51:09 AM »
Moški mora bit moški in ženska ženska.
Tu ni debate!
2 x 2 =13 ?
2 x 2 = 4
1+3=4
4=4
vse štima.

Zanimivo, da vsak vleče nase to kar rabi. ZAKON PRIVLAČNOSTI. ( ). Andres, ti privlačiš nase vse "koze" tega sveta! Prav smešno mi je! In kar je najhuje, če bi bil pravi moški, te nobena nebi nikakor mogla manipulirat! In konec!
Se bom strinjal z Neno. Najvišja vrednota je odpuščanje. Ok, moški in ženske smo zajebali stvar. So what?! Odpustimo in začnimo znova. Dejansko, pravi moški je lahko popoln samo ob pravi ženski, ki je lahko popolna samo ob pravem moškem! Partnerstvo je nekaj, kar nas lahko razvije do najvišjih nivojev. "cerkve" in splošno religije, so omejevale razvoj menihov s tem, da so jih ločevale od žensk. Samo v sprejetju harmonije je možnost napredka! Za oboje.
Se strinjam, da na tem svetu laze in diha en kup patetičnih ljudi, a taki so, ker dobijo istomišljenike. Vsak pa živi svoj lajf! Mene ne briga, če je ena taka ki prijemlje tipe za Jajca. Tudi jaz sem šel v nočni bar in me je ena "plesalka" zgrabla za rit. Končalo se je tako, da sem ji razlagal o Anastaziji in sva se imela fanj. Pa še za striptiz sem jo zakupil in sva se zabavala.
Stvar je v tem, kako sprejemaš življenje.
So what!

Seveda vse štima, ko pa forumula da moja sanjska števila /13 in 4/ :P ;)
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline lordwolf

• Uporabnik
  • **
    • homepage
« Reply #91 on: August 07, 2008, 04:03:13 PM »
...vsa števila so sanjska ;)
spremeni sebe in boš druga oseba. Očisti svoje smeti in boš to kar si.

Offline tar_mar

• Novinec
  • *
« Reply #92 on: September 16, 2008, 01:07:55 PM »
[..... ki me je "okurcala" ko je bilo treba, da nisem pravi dedc. Zdaj sem razumel počasi. ...

Dame, obožujem vas.
[/quote]

Glede "kurcanja" mora biti vzajemo. Res je slabosti se ne kažejo v družbi, vzakonu je dugače, ko vse čez čas pride na dan ali vljubezenskem odnosu.
Ja ženske postajajo več vredne, saj postaja tudi izibraževalni sistem naravnan v družbi iziroma v državi, da jih čim bolje izkoristi (hote ali nehote) tako, da dominacijo prevzemajo ženske in se v ti smeri izobražujejo temu primerno. Npr. v bankah, družbah, sodiščih, upravah, šolstvu, ministrstvih, zavodih, itd.. Pač sistem potrebuje tovrstno MEHKO - TRDO delovno silo, ki se je iskazala za zelo koristno. Ko bodo to ženske pogruntale, bo prepozno tako kot za moške na drugih področjih.
Noja šoferk tovornajkov že NEKAJ poznam, policajk, stojnih ing., kmetic itd. itd..
Ne ne, ne govorim o Rusiji!

:)

Tar_Mar
« Last Edit: September 16, 2008, 01:17:30 PM by tar_mar »

Offline darchi

• Novinec
  • *
« Reply #93 on: April 23, 2009, 09:40:25 PM »
Prekrasna debata :-*
Jo bom še kdaj prebrala. Za ostale je tema stara, jaz sem si vzela čas zanjo zdaj.
Še iščem svojo žensko naravo in si belim glavo in srce z vprašanji kaj je božansko žensko in kaj priučeno moško čutenje, ravnanje. No in ob vašem pisanju se mi porajajo nekatera vprašanja:

1. Nena in Princes sta naredili že dobršen del poti do svojega ženskega bistva in sta s sprejemanjem in razumevanjem reagirali na yangovsko rovarjenje Andresa. Zraven pa sta se še  posipali s pepelom na račun zmajevskega vedenja žensk. Zakaj? Je bil to eden od načinov omehčati moško beri Andresovo srce, da še on prevzame moški del krivde in potem bi lahko pobotani skupaj začeli od začetka? Kot je zelo modro predlagal že Wolf. Ali je to še ostanek(mislim da napačnega) požiranja krivde, kritike, neprimernosti, na račun žensk in to s strani moških, ki so imeli svoj delež pri zatiranju ženske moči. Ali je to pač v naravi ženske, da sprejme, odpusti in predela v ljubezen?

2. Kaj bi se zgodilo z Andresom in njegovim odnosom do žensk, ko bi vsaj za kratek čas občutil brezpogojno ljubezen in sprejetost s strani ženske (ne nujno partnerice), ko bi dopustil/ ali še bolje bi ga presenetila izkušnja popolne odprtosti srca, ki bi se lahko odprlo tudi z drugim namenom/vzrokom (npr. nalaganje brezpogojne božanske ljubezni s Theta, gledanjem čudovitega pomladnega svetlozelenega bukovega drevoreda,...) in bi takrat s prav tako odprtim srcem pristopila lahko popolna neznanka in bi se srci srečali. Ne govorim o zaljubljenosti, ki je lahko stranski produkt izkušnje, pač pa o srečanju, ko se hkrati povežeta dve srci, brez zidov in ograj, ki smo si jih postavili. Lahko gre le za pogled, a če tako izkušnjo ozavestiš in začutiš ljubezen tako močno, da moraš globje zadihati, da te ne raznese od lepega,... Bi bil še lahko tako jezen na ženski svet, mislim ves čas, 24 ur na dan. Ali bi se morda odločil, da odstrani nekaj tistih zidov in ograj in trnja okoli srca (ki je nekoč seveda bilo potrebno za preživetje) in s pomočjo podoživljanja tega trenutka morda (če bi želel) pripeljal v svoje življenje takšno združitev še v fizični združitvi, ki je pač le vrh ledene gore (no ni ledena  ;) prej ognjena). Bi si upal?
Oprosti, da sem si te sposodila Andres, ne gre le zate, tudi zame in veliko množico zaprtih src. Evo punce se že opravičujem. Kako hitro te zgolj razmišljanje (beri raziskovanje) ljubezni omehča.

Veliko radosti na vaših poteh vam želim. Pa kaj bi drugače, ko je pa svet tako lep.
Še to: Svet je ves čas lep, kaj lep , čudovit. Narava se kar napreza, da bi nam to dopovedala. Mi pa tako zakompliciramo, da... Bom raje končala.  :-*

Offline lordwolf

• Uporabnik
  • **
    • homepage
« Reply #94 on: April 28, 2009, 09:02:07 AM »
Darchi, zelo lepo napisano! Imaš prav, ko govoriš, da je vse lepo okoli nas in mi se zapiramo v lastne zapore uma in se trpinčimo še sami ne vemo zakaj.
;)
Si mi dala mislit...

Offline darchi

• Novinec
  • *
« Reply #95 on: April 28, 2009, 02:28:36 PM »
Hvala!  ;)
Res ZAKAJ? Pogosto se to sprašujem, a še najpametnejši je tisti stari odgovor: Šli smo v dvojnost, da zavestno izkusimo blagoslov Enosti. Pri tem smo odšli pa tako daleč, da je spomin na Enost (s sočlovekom, bitji narave, Stvarstvom, moškim/žensko) zbledel in morda se je celo bojimo. Se mi pa zdi, da se prebujamo in to me navdaja z optimizmom, pravzaprav z radostjo, tako, kot da bi se vračala Domov.

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
« Reply #96 on: April 28, 2009, 03:37:31 PM »
Darchi

Kadar se odprejo tovrstne teme, sem vedno znova na tapeti ravno sam. To se mi zdi logično, saj nenazadnje verjetno edini upam napisati kakšno bridko čez ženske, vsi ostali moški kolikor jih že je tukaj, so tiho kot cucki, kar normalno vam ženskam ustreza. Ne ustreza vam, ko se vam pove, direktno kar mnoge nočejo, a morajo slišati.  Torej, generalno želite biti v partnerstvu v nadrejeni vlogi, kar se predobro vidi, da bi šlo zanikati. 

Glede ljubezni tiste z moje strani. Ta čas ne ljubim nobene, imam pa jih kar nekaj okoli sebe s katerimi prijateljujem desetletje in več. A vendarle vse te ne odtehtajo generalnega pogleda.   

V sosednji temi, moški in ženske sem napisal obširnejši post ženske danes, zato na tem mestu nebi ponavljal.

http://www.nenavadno.com/forum/index.php/topic,119.msg68551.html#msg68551

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline darchi

• Novinec
  • *
« Reply #97 on: April 28, 2009, 04:22:41 PM »
Sem si ravno prebrala sosednjo temo in glej jo sinhronost, vidim, da si me usmeril tja.  ;)
Spoštujem tvoje mnenje! In tebe! Me pa vsakič malo zaboli, ko berem tvoje videnje žensk. Sem pa tudi za to hvaležna, ker dokler me bo to zabolelo, oz se bom s tem srečevala, vem, da moje rane še niso zaceljene in vem, da ne morem povsem odpustiti, kaj šele sprejeti moških. Hvala torej Andres, ker s svojo (zame pač grobo) direktnostjo pokažeš, kje imam še delo in hvala tebi Lord, ker po drugi strani pokažeš, da je realno, da tudi moški drugače vidi ženske, moške in cel svet.

Offline lordwolf

• Uporabnik
  • **
    • homepage
« Reply #98 on: April 28, 2009, 05:36:00 PM »
Glede mene in Andresa moraš eno stvar razumet. Midva sva enaka v osnovi, razlika med nama je v tem, da jaz pišem “KAKO BI MORALO BIT“ med spoloma, on pa piše “KAKO JE“. Kar pomeni dve plati medalje. Zakaj ni tako? Ker ima v marsičem Andres na žalost prav. Ženske dejansko ne veste, kaj bi rada in moški pa ne vedo, kaj bi vam morali dat. Ne vsi, ampak dejansko karkoli vam damo, je nekaj narobe. Tako da glede tega, je njegovo pisanje dokaj pesimistično in če gledamo iz osnove ZAKONA PRIVLAČNOSTI, pač priklicuje samo takšne ženske k sebi in ima samo te izkušnje. Osebno pa po drugi strani, kljub vsej pozitivni naravnanosti nimam dosti več sreče... hahahahaha. To pa hoče nekaj povedat.
Stvar ni v tem, kako vidimo eni druge, ampak kako ne vidimo sebe. Sami sebe oviramo na poti sreče. Sami se že lahko poštimamo, a če tako ostanemo sami na tem svetu, kaj nam pomaga?
Tvoja naravnanost pa je že en pozitiven korak naprej. Nova luč upanja. Me veseli, da tako razmišljaš. Tvoja vibracija se tako prenaša tudi na druge in daješ možnost dvigovanja zavesti.

Offline darchi

• Novinec
  • *
« Reply #99 on: April 28, 2009, 06:42:34 PM »
In ravno to je idealna kombinacija za preobrazbo! Če vzamemo list papirja, po sredi narišemo črto, lahko na levo pišemo kakšni smo in nam to ni všeč, na desno pa napišemo nasprotje, torej kakšni hočemo biti (pišemo v sedanjiku, kot da to že smo) ali pač obratno, odvisno od tega ali lažje detektiraš pozitivne ali negativne lastnosti.

Na primer: bojim se globokega odnosa z moškim/žensko, ker vem, da me bo ranil/ izdal/ ranila, in se ne počutim varna/sprejet,... in na drugo stran sprejemam in z radostjo sem povezana z moškim/žensko in svobodno delim svoje življenje, čutenje in misli z njim/njo

In potem s Theto ali EFT ali ...izpuliš prvega in ga nadomestiš z drugim.
Kje je torej zanka, da nam gre tako počasi?

Najprej je potrebno težavo priznati (ni lahko) in se odločiti za spremembo.
Nato jo občutiti, ozavestiti, se potopiti vanjo (to je še teže), najti njene korenine (razvejane)
In jo potem spustiti (EFT, ...)
Na njeno mesto pa zasaditi nov cvet.

Strahovi so zrasli na naših izkušnjah, ki so bile močno čustveno negativno nabite in da bi se zaščitili, smo vzpostavili strah pred ponovnim podoživetjem. Ali pa smo jih celo podedovali. Kot otrok si z odprtim srcem doživel zavrnitev (večkrat) in si se naučil, da pač ni varno hoditi odprtega srca po svetu. Naučil si se, da je svet nevaren, da so ženske preračunljive, da moški od ženske hoče le sex, da je potrebno šibke tlačiti,...
Imam izkušnjo iz osnovne šole, ki je privrela na dan ravno v času mojega kopanja po sebi, ker se me je pač močno dotaknila. Imela sem sošolko v 5. in 6. razredu. Bila je telesno bolj razvita, a plaha in tu sta bila še dva sošolca, dve leti starejša od nas, ker sta ponavljala že dva razreda in posebej eden je bil kljub letom že takrat najslabša podoba moškega sveta. Uboga sošolka je bila predmet fizičnih in verbalnih zlorab in nihče ni ukrepal. Še zdaj ko to pišem, mi grejo mravljinci po telesu, da ne rečem sovraštvo do tega fanta. Pa sem bila le opazovalka, a v strahu, da se še meni ne zgodi kaj takega. In tak dogodek je že predmet obravnave pri meni, dokler tega in še množice drugih ne očistim iz svojega telesa, pač ne morem popolnoma predati se moškemu. Ker vsako čustvo, ki je živo (beri neozaveščeno, neizživeto) zakopano v telo, bo tam ostalo in ne bo umrlo.
Tolažba: Ko začneš z delom, se menda marsikatera blokada sama očisti, še posebej, če potegneš pravo karto iz te hišice.

Seveda je pri tem delu potrebno še povečevati radostne občutke. To napako sem naredila jaz, ko sem se mesece ukvarjala le s težavami, ni pa bilo radosti ob tej poti. Zdaj mi postaja jasno tudi v praksi, da je na oviro potrebno pogledati z drugega zornega kota, kot: "Ha, nov izziv, no, da vidimo kaj bo iz tega".

In če slučajno kdo nima ideje, na čem mora delati, se lahko vpraša: Bi mi bilo všeč, da sinova izbranka ravna z mojim sinom tako, kot jaz z mojim možem, ali moj oče z mojo mamo (pri njiju sem se učila), ali za moške, da hčerin izbranec tako ravna, razmišlja o moji hčerki, kot jaz o ženskah/ženi,... (povzeto iz intervjuja z Loretto Sparks)

Tudi jaz sem imela občutek, da sama kopljem po dreku, ampak nas je več. In vemo, da ko v posodo z mirno gladino, ki pa ima na dnu VELIKO usedline, začneš nalivati čisto vodo, se bo voda v posodi skalila in bo vse na videz še huje, a če vztrajno točiš čisto vodo, bo tudi vsebina vedno čistejša.

Nedolgo nazaj sem slišala tale stavek: Ko greš v kino gledat romantičen film, pač nočeš, da se ona in on srečno najdeta in srečno živita do konca svojih dni že v prvih nekaj minutah filma. Je res?

Lep večer vam želim, Darchi

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #100 on: April 28, 2009, 07:51:01 PM »
Oba sta zanimivo napisala, vendar moram najprej še enkrat prebrati, če bi hotel sploh odgovoriti.  Toda tačas me čaka še dosti dela doma, zato se oglasim kasneje.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline lordwolf

• Uporabnik
  • **
    • homepage
« Reply #101 on: April 28, 2009, 10:47:48 PM »
Oba sta zanimivo napisala, vendar moram najprej še enkrat prebrati, če bi hotel sploh odgovoriti.  Toda tačas me čaka še dosti dela doma, zato se oglasim kasneje.

Andres

“domačica“... ;)

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #102 on: April 29, 2009, 01:36:02 AM »

Andres

“domačica“... ;)

Normalna stvar. :D  Ne vem sicer čemu vsa ta ženski jok, da je vzgoja otrok težka, ter da so za vse same. Resda se da z otroci pogovoriti in pogosto to kljub pubertetnem obdobju to tudi zaleže.  Nocoj zaleglo ni preveč, zato je sledil ukrep. Humm.  :D :D

Andres
« Last Edit: April 29, 2009, 01:37:59 AM by Andres »
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline darchi

• Novinec
  • *
« Reply #103 on: April 29, 2009, 06:51:52 AM »
Mi je ravno poblisnila ena hipoteza. Sanjala sem, da je morala frizerka spremeniti enega moškega iz mojega realnega življenja v žensko, in sicer s frizuro in make-upom, samo glavo in obraz za fotografiranje. In sicer z namenom, da dobi nazaj svoje kolo, ne me vprašat kako, ker sem zgodbo pozabila, takoj , ko sem vstala. In, ko sem ga videla, sem se smejala za počit, on pa prizadet.

Hipoteza: Ženske iščemo varnost. Varnost nam da močan moški. Veliko, da ne rečem večina moških, ni sposobna dati občutka varnosti, v smislu spoštovanja, lastne trdnosti,... In ženskam ostane le še iskanje moči, čeprav izprijene oblike, pri moških. In ženske tudi pogosto/večinoma iščejo moč, kakršno je kazal njihov oče (nadvlada šibkejšega, grobost do žensk,...), ker druge pač ne poznamo. Varno je tisto kar je poznano.
Biti občutljiv in senzitiven in sem spada tudi višje občutenje ljubezni, vsepovezanosti s svetom,.. pa je skoraj prepovedan sad (čarovnice,...) in se ga bojimo in eni in drugi, če pa že si občutljive narave, je bolj sprejemljivo, da si ženska. Moški pač ne more govoriti o čustvih na tak vznesen način (razen o jezi), ker SO TO ŽENSKE LASTNOSTI. In potem moški, ki si upa to povedati, ne le pri moških, pač pa tudi pri ženskah izgubi veljavo, kot moški. Je lahko dober prijatelj za ženske, a partner? Ženske iščemo mačote, pa čeprav te tepejo.

Torej ženske moramo dojeti/ se ponovno naučiti, da je moški lahko močan in ti daje varnost, kljub temu, da čuti.
Moški se morate nučiti čutiti in ostati močni (seveda tudi naučiti se biti pravilno močni), samozavestni in akterji.
Ženske imamo podoben problem: naučiti se biti močna ženska, a na ženski način, torej biti svobodna, ponosna, in hkrat mehka, sprejemljiva.
Moški pa, da ženska moč ni grožnja njihovi.

Zato praviš Lord, da ženske ne vedo kaj bi rade in jaz pravim, isto za moške. Saj ne moremo vedeti, ko je pa potrebno vse na novo zgraditi. In to delamo tudi tu! ;) :D :D :D

Lep dan, Darchi

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #104 on: April 29, 2009, 03:43:55 PM »
Tole si dobro napisala Darchi, predvsem tisto o varnosti.  Toda vmes se postavlja toliko vprašanj, da kar mrgoli.  Recimo, da  moški  X lahko ženski ponudi sila veliko varnost.   Gre za machota, sumo nabitega, vendar ženske, kakršne ste, ste mu to že v korenini ven izbile.  Itak, da samo cvilite, kadar bi se rade smilile moškemu, ko pa se iztočite z manipuliranjem nadaljujete. 

Slednje bržkone tudi izvira iz otroštva.  Svoj čas ste manipulirale očete, zdaj pač je njega zamenjal partner in tako bo šlo naprej menite.  Oče vam je naposled kupil liziko, partnerju pa je prekipelo in občasno se sliši, da kakšna dobi batine.  Torej. Odrasti mora tudi ženska in postavi naj se na noge sebi primernih let in izkušenj, ne pa opletat celo življenje kot žicarka lizik. 

Predvsem ta zgornji odstavek se nanaša na znan rek žensk, "kaj pa se pustite, da vas okrog prsta obračamo".  Tudi je ena, mislim, da Škorpijonka tule zapisala, da vse njene prijateljice koketirajo, ona pa da ne ve kaj je to.  Glej ga zlomka.  Nanekrat, bi se gnojnica rada nasula spet moškemu in to skozi otroštvo. Ne. Ženska preprosto ni dovolj zrelo bitje za partnertstvo, pa naj svoja čustva še tako hudo poudarja. Ko ta izginejo, na dan privre vse najslabše, kar  je posameznica v življenju priidobila, se naučila.  Morebiti pa v mnogo katerem primeru ženska svoja čustva le ne poudarja zato, ker bi tako čutila. To dela, ker tako želi, z dobro strategijo, mi moški, naj ji pa nasedemo nasedemo na vsako besedo.  Škoda tistih, ki čustva resnično imajo in jih izražajo.

Potem praviš, da moški se moramo naučiti ostati varni in močni.  Ko te ena enkrat razočara, si lahko močan sam za sebe in dol mi pade vsa romantika, svečke.  Predvsem pa zakaj bi se ven metal z romantiko, ko je prišel čas maksimalne emancipacije.  Zato ne vidim razloga zakaj bi svojo varnost in moč še naprej dajal ženskam.

Sem pa pred časom govoril z eno samohranilko, ki je bila mnenja, da bi moral moški, bivši partner, le nekoliko pomagati bivši ženi. Halo.  Zakaj se je pa ločil od nje? Da ji bo ša naprej pudre financiral??   Nema ništa! Takšna baba naj se zabije pred ogledalo in namesto pudra uporabi breskvin sok pomešan z moko.

Kakor koli gledam, četudi bi bil rad samo kritik, ne morem mimo drugega, kot dejstva, da so si današnji čas ženske zafurale popolnoma same. Ko ste ostale brez orožja, so se naenkrat našli neki pedofili, ki ogrožajo otroke, za katere so po večini odgovorne ravno samohranilke.  In kaj je po desetletju in več pedofilstva napisano v raznih uradnih analizah v mojem okolju? Vsa ta strah pred pedofili je zaman, saj v mojem okolju živita le dve taki osebi, oba sta bolana, vsi ostali smo moški, katerih nekaj njih je dobilo podobo pedofila in ne na osebe, ki smo nekoč celo otroka spočeli.  Analize govorijo, da gre za modo, ki so jo sproducirale ženske in samo ženske, s tem pa tudi vidimo do kje lahko seže ženska manipulacija.   Nekatere so zaradi laži in podtikanj že tožene, ena, kot vem sedi v zaporu zaradi blatenja imena, lista pa je verjamem v vsaki državi daljša kot se nam to lahko dodzdeva.   In ker si govorila o moči naj še jaz zapišem, da ženska ima veliko moč laganja, torej s takšnimi se niti ne splača živeti. Mi moški lahko lažemo drugače,  bržkone v poslovne namene in ne družinske, še manj o zlorabah otrok, ki jih nikoli ni bilo. 

Andres

Moja astro karta

9ZK število 858