Author Topic: Enakopravna ženska, prava ženska  (Read 46815 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
Re: Enakopravna ženska, prava ženska
« Reply #30 on: May 30, 2007, 02:19:15 PM »
Teja.  Da bo otrok vedno volje komunicirat, ga je treba do tega pripraviti, ga tako naučiti, ter mu omogočiti vedno nov ali njemu domač ambient.  Ne vem. Moja dva prideta k meni na mojo posteljo kamor se vsi trije uležemo in sestankujemo.  Kako imajo pošlihtani drugi ne vem, vem le, da sestanki dobro zaležejo.  Včeraj sem napisal, da bom hčerko jutri zjutraj začel uvajati kako se znajti na mednarodnih letališčih. Pravzaprav je tudi to neke vrste sestanek, saj vem, da ji bom s tem dal veselje in sama v sebi bo bolj ponosna.  In tako naj seveda bo, drugače bodo po njej teptali. 
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline teja

• Trenutno v uvajanju
  • *
« Reply #31 on: May 30, 2007, 02:24:12 PM »

Mislim, da večina najstnikov ni vajena takega 'sestankovanja' kot praviš, da je pri vas in kar je samo hvala vredno...hotela sem reči, da je otroka potrebno spremljati in če je cela družina odsotna po ves dan zaradi vseh aktivnosti je to oteženo...

lp

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #32 on: May 30, 2007, 02:32:26 PM »
Seveda ni večina najstnikov tega vajena, saj vendarle govorimo o času feminizma, ko oče podarja toliko časa otroku kot prej, mama pa veliko manj.  Med drugim ravno odtod socialni problemi, droge, kraja, alkoholizme,
stranpoti. 
Mojadva z menoj pogledata kakšen film o junkyjih, potem ko ga je konec pa jima predstavim njuno življenje za kar sta mi hvaležna.   Lahko ju tudi peljem med pijance dol v mesto in sinu sem že predlagal, da če hoče ga tam pustim. "Mater. Še žoge nimajo, kaj šele Play station" sem mu rekel. :)  To vse so drobne stvari vendar na njih se lahko vsakega otroka ujame. Vsak starš pa bi moral vedeti katere drobne stvari odgovarjajo njegovemu otroku.   In tako jima povem, da ko bosta velika gremo v neko večje mesto, v Ameriko, ali kjer koli v Evropi, lahko celo v Afriko in bomo na ulici peli, kar imam v mislih eno našo skupno pesem. In vendarle dvomim, da jo imajo vsi otroci. Mojima sem sestavil to pesem ko je bil sin star tri leta in hčerka leto dni.  :)
No še glede pesmi. Sina je že malo sram po cesti peti, potem mi pa pravi:  " Ati dej nehi no, mene je sram, ne tu pet."  Preprosto mu odgovorim, da naj se umiri, MIhael je samo en in Karen je samo ena, pa naj bosta ponosna na to, da sploh lahko pojeta, ker eni so defektni in niti govoriti ne morejo, kaj šele peti. Med drugim mojim otrokom tudi defektne predstavljam, saj le tako sta sama s seboj bolj zadovoljna.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Tita

• Uporabnik
  • **
« Reply #33 on: May 30, 2007, 11:28:22 PM »
Mah, dandanes ljudje vse (pre)več časa preživijo na delovnem mestu in premalo doma s partnerjem in otroci. Na žalost je v večini družin tudi tako, da je so gospodinjska opravila in ukvarjanje z otroci na ženskih plečah. Če si že oba partnerja želita otrok(e), naj potem enako časa preživita z njim(i).

Je pa lepo videti, da si nekateri še vzamejo čas za resne pogovore z otroki.
Moja astro karta:
http://shrani.si/?mojaastrok10kwh.gif

9zvezdni KI: 261

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #34 on: May 31, 2007, 12:46:17 AM »
Ni bil moški egoizem ženske naterat v fabrike.  Bil je ženski egoizem biti enakopravna v vseh pogledih.  In zdaj smo tu kjer smo. Posledice čutijo najprej otroci, kasneje pa še celotna družba.   In potem pravijo, da je na svetu globalizacija. Seveda je,  če si moški vozijo ženske iz Tailanda.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Tita

• Uporabnik
  • **
« Reply #35 on: May 31, 2007, 07:05:39 AM »
Jaz ne vidim nič narobe v enakopravnosti, ampak kaj, ko je na nekaterih področjih ni (v službi, doma itd.). Ne vem zakaj bi morala biti ženska tista, ki je odgovorna za vzgojo otrok. Oba sta in to v enakih deležih. :D
Moja astro karta:

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #36 on: May 31, 2007, 09:39:28 PM »
Rad bi menjal z žensko. Doma poskrbim za vzgojo otrok, delal zunaj nebi, noben nebi bil drogiran in vsi bi bili srečnejši. Povrhu vsega mi še redno nebi bilo treba delati, oziroma bi si našel kaj takega, da družina nebi trpela, torej po nekaj ur na dan četudi po telefonu, netu ipd.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Tita

• Uporabnik
  • **
« Reply #37 on: May 31, 2007, 09:47:43 PM »
To bi itak bilo super....se mora le še Slovenija zbuditi in ponuditi več delovnih mest za skrajšan delovni čas.
Moja astro karta:

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #38 on: May 31, 2007, 11:20:09 PM »
Ne gre za skrajšan del. čas. Predvsem gre tu za mentaliteto, čemur sledijo neke stvari, ki so povezane s sistemom kot takim.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Tita

• Uporabnik
  • **
« Reply #39 on: May 31, 2007, 11:24:21 PM »
OK, tukaj bi moral malce bolj razložiti, kaj si mislil, ker moji utrujeni možgani ne dohajajo. :D
Moja astro karta:

Offline lordwolf

• Uporabnik
  • **
    • homepage
« Reply #40 on: July 08, 2007, 11:13:44 PM »
Mentaliteta! Se strinjam. Moški in ženska nikoli ne bosta mogla bit enaka.
Moški mora bit moški in ženska mora bit ženska. Ko moški prevzame nazaj komando doma, je ženska vsa zadovoljna. To pa pomeni, da se ob moškem mora počutit varno. Če se ne, ga začne provocirat, ker misli da bo tako povlekla na dan moško energijo, a moški tako m isli, kako mu je "baba" postala "zmaj". Moške pa vzgajajo ženske, namesto moški in tu je še večji problem, zakaj ni več "Pravih moških" ampak so, kot pravi Dr. Rugelj, sami pezdeti, mamini sinčki ;)
spremeni sebe in boš druga oseba. Očisti svoje smeti in boš to kar si.

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #41 on: July 09, 2007, 12:57:24 AM »
Ženska, za razliko od njenih prababic se je med drugim izobrazila.  Toda  to v njihovem zavedanju pomeni, da je tako lahko nekaj več, to nekaj, pa je biti na pol moški.  Ne razumem najbolj dejstva, da je ženska lahko obenem tudi moški, tista, ki rodi, skratka, super human, ki ga seveda ne poznamo.
V vsakem primeru imamo pred očmi četo narkomanov, pocestnežev, katere matere so med drugim tudi na pol moški.  Koliko so takšne matere namenile svojim možem, koliko svojim otrokom in kam v takem slogu rine naša civilizacija?

Moški po drugi strani, je podlegel duševnim pritiskom  ženske in tako postal pezde in mamin sine, kot nas imenuje Rugelj. Kaj čudnega? Nič, saj vendarle ženska misli, da mora vzgajati desca in še otroka, pogosto pa ni zmožna vzgojiti nobenega.  Prvemu je doba vzgoje že pošla, drugi, otrok torej, pa je bil slednje prikrajšan, saj vendarle govorimo o ženski, ki opravilo materinstva zelo hitro pozablja.   

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline lordwolf

• Uporabnik
  • **
    • homepage
« Reply #42 on: July 09, 2007, 02:44:35 PM »
Andres, stvar je v tem, da se s tem nekdo okorišča! Kdo ima največ koristi od tega, da gre svet v tej smeri? Kdo največ profitira?
Tak odnos rine našo kulturo v propad, kar pomeni, da bodo druge bolj primitivne zavladale. Bolj primitivne kulture, pa pomeni bolj neumne ljudi, kar posledično pomeni boljše manipuliranje in izkoriščanje.
Skratka, nekdo hoče moške mevže in babe zatežene, da se naša kultura počasi istrebi in zavlada druga, ki jo bodo lažje vodili!
spremeni sebe in boš druga oseba. Očisti svoje smeti in boš to kar si.

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #43 on: July 09, 2007, 03:07:48 PM »
Lord.  Ne vem. Ti govoriš o zaroti, možna pa je druga opcija, evolucijski razvoj. Če govoriva o zaroti, je možno da se s tem okorišča razna tekstilna, farmacevtska, kozmetična industrija ipd, vendar pa če gre za evolucijski razvoj je našteta industrija poglobljene industrializacije katero vodijo tudi ženske in s tem posledično poznamo otroke fantke in njihove očete mevže.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline exorcist

• Trenutno v uvajanju
  • *
« Reply #44 on: July 09, 2007, 07:30:32 PM »
O enakopravnosti in emancipaciji se dnevno napiše zelo veliko. Dvig ženske sorte pa  moji okolici  v zadnjih mesecih opažam še posebej močno.  Gre namreč za tisto enakopravnost, ko naj bi ženska prejemala enako plačo za enako delovno mesto. 

No v mojem okolju so šle te še dlje in predstavile  osnutek parlamentarnega predloga, da bi naj bilo pri ministrstvih  in ostalih vladnih službah zaposlenih 50% žensk in ravno toliko moških. Enako naj bi veljalo za privatna podjetja.  Takega osnutka sem pravzaprav zelo vesel, saj glede na logiko bi morala biti naslednja stopnja sledeča.  40% žensk bi morale dvignit rit iz bančnih šalterjev, pisarn, trgovin, šol in podobnih delovnh mest.  Kajpak bi naj bi po neki logiki ta preostanek žensk poslali direktno v rudnike, skladišča, ladjedenice, kovinsko industrijo.  A vendarle osnutek o tem ne govori, ženskam so zaprli usta z enim samim vprašanjem.    In kje je enakopravnost med spoloma, če tri sestre ustanovijo podjetje?  Feministke so ostale brez besed saj vendarle govorile so o enakopravnosti menim. :) Toda ne. Ženske se še vedno derejo, Slavica Zierkelbach, ena najboljših učiteljic slovenščine pa je že pred desetletji učenke opozorila, da vendarle ženske nikoli niso imele nikoli toliko pravic kot danes. 

Andres

Mislim ,da se v politiki ženske prav nič drugače ne odnesejo kot moški, niso nič bolj moralne in pravične, namreč saj jih ne definira spol, ampak funkcija, torej funkcija politika!

Pri feminizmu pa je tako ,da je treba ločiti ideološki feminizem in vizionarsko feminizem.

Ideološki feminizem postavlja v ospredje boj med spoloma, žensko kot žrtev, ki je zatirana in izkoriščana, tako da se mora maščevati "moškim prascem", torej potencira agresivnost. Ta samo povečuje razkol med moškim in žensko, poudarja razlike in odpira rane, ne vodi k spravi in sožitju. Pogosto so take ženske ranjene v svoji ženskosti oz. so nezadovoljne s svojo žensko vlogo, ki jo smatrajo za manjvredno v primerjavi z moško. Tipičen primer take ženske se mi zdi Vesna Godina, ki jo sicer cenim kot izjemno inteligentno žensko, ampak zdi se mi, da moški, ki bi moral živeti z njo, da bi prevladala njena dominanca, kejr bi moralo biti vse po njenem, da bi bila zelo "zajebana" in "težka", torej da bi v ospredje preveč stopile njene moške komponente na račun svoje ženskosti...

Vizionarski feminizem pa je usmerjen naprej, išče kompromise med moškim in žensko, teži k sodelovanju, h komunikaciji med obema spoloma, poudarja kjer bi se dalo kaj zgladiti, izpostavlja žensko problematiko, kjer bi se dalo kaj urediti, poziva k dialogu, ceni moške in jih vključuje v svoje razprave.

« Last Edit: July 09, 2007, 07:33:59 PM by exorcist »