Astrologija-zvezde so nad nami > Natalna Karta
1 HISA - Jaz
Azra:
Obdelajmo Prvo Hiso oz nas Ascedent. Vem, da je na to temo bilo ze ogromno zapisano na prvotnem forumu, a mislim, da ni motece, ce obnovimo...
Se asc res mocneje izrazi po 30 letu starosti?
Name ima asc mocan vpliv in tudi pri drugih ga kar hitro zacutim, vbistvu pred soncnim znamenjem.
Zunanja stran osebnosti, na kaksen nacin se kazemo, temperament, pojavnost...?
Bi lahko asc smatrali skoraj bolj pomemben kot soncno znamenje?
apemaya:
--- Quote from: Helena on March 04, 2007, 06:20:07 PM ---
--- Quote from: Azra on March 04, 2007, 05:11:07 PM ---
Bi lahko asc smatrali skoraj bolj pomemben kot soncno znamenje?
--- End quote ---
Oboje je pomembno. ;D
Ko neko osebo spoznaš, se najprej seznaniš z energijo Ascendenta.
--- End quote ---
A res? :o Mah, jaz sem Rak asc Strelec luna Skorpijon pa se mi zdi, da vedno prevladuje Rakec v meni >:( Sicer ce se primerjam kaksna sem sedaj in kaksna sem bila pred leti, lahko recem, da sem se malo bolj "odprla" in sem malo bolj "simpaticna". Ker ce bi jaz spoznala eno tako kot sem bila vcasih, bi si mislila, kaj je ta zatezena, asocialna...Bi mi danes sla ful na zivce :D :D
Blizam se 30 in kolikor poznam Strelce, upam, da se dokoncno odprem :D
Azra:
--- Quote from: Helena on March 04, 2007, 06:18:06 PM ---Ascendent in prva hiša nam v osnovi govorita o fizičnem izgledu osebe. Planet, ki se lahko nahaja v 1. hiši, običajno zunanji izgled tudi zelo zaznamuje. Potem je pomemben še vladar ascendenta - kam gre in kaj tam počne. Tudi ta doda kamenček k mozaiku izgleda, poleg tega nam bo tudi povedal, na katero področje je oseba usmerjena, kam jo avtomatično nese in katero področje ji je v življenju pomembno (hiša). Nekaj k izgledu doda tudi pozicija Lune. Ascendent nam pove tudi, kako smo se rodili, kako gledamo in dojemamo življenje okoli nas in na kakšen način se posameznih nalog v življenju lotevamo.
Sonce kot takšno nam govori o tem, kakšna je naša vitalna energija, kje si jo najlaže obnavljamo in pa kakšne cilje si v življenju postavljamo.
--- End quote ---
Gledam moj Asc na karti. In nekako ne ugotovim: moj vladar asc ???
Fizicni izgled osebe za znamenje rak naj bi bil mil videz ;D (ce bi to lahko smatrali kot tudi mlajsi? Namrec zdi se mi, da se je moj videz ustavil nekje pri 15 letu starosti :D ).
Moj fant ima asc Strelca in je res fit look.
Ali pri moskih in zenskah obstajajo razlike "ocenjevanja"? Za asc Tehtnice naj bi bili zelo privlacnega videza, Devica fotogenicni ...
Azra:
Vcasih se malo igram ::) in ugotavljam izgled cloveka preko teh glavnih planetov. Ceprav moras gledati celotno karto, da dobis predstavo, se jaz osredotocim na Soncno znamenje, Asc, Luno ter Venero.
Kaj pa DC in MC? Igrata tudi tukaj pomembno vlogo?
Pri meni: DC - Kozorog, MC - Ribi, ASC - Rak, ostalo vse Bik :o
Karakterno pri meni res ni obcutiti nic zracnega in tudi prevec zracni ljudje me "nervirajo" oz mi njihova energija ne ustreza, docim se najbolje ujamem z vodnimi znamenji, bolj kot z zemeljskimi. Npr. skorpion.
Ljudje z Asc Raka naj bi imeli tudi svetlejsi ten. Tako svetlega jaz nimam. Glede na to, da pa imam v Luni Bikca in se asc Rak pa je hitro pridobivanje na tezi, a ne? Res se lahko hitro zredim >:( Ampak pazimo na to ;D zal pa nimam srece, kakor eni, da jedo in se jim nic ne pozna.
Azra:
--- Quote from: Helena on March 05, 2007, 08:55:23 PM ---
--- Quote from: Azra on March 05, 2007, 10:32:37 AM ---
Gledam moj Asc na karti. In nekako ne ugotovim: moj vladar asc ???
--- End quote ---
Luna vendar. ;D
Rekla bi, da si nekoliko okroglolična, manjše postave, okroglih in mehkih oblin. Luna gre v Bika, imaš morda bolj polne ustnice, si temnolaska, morda malce temnejše polti tudi?
Vitalno energijo si najbolje popravljaš z gibanjem ali delom z zemljo, zate bi bilo vrtnarjenje krasna stvar. Kajti tako Sonce kot Luno imaš v Biku. Veliko ti pomeni tudi prijateljstvo, timsko delo, s tem v zvezi so povezani tudi tvoji cilji v življenju. Pri kontaktih z ljudmi si nekoliko bolj rezervirana.
Moj fant ima asc Strelca in je res fit look.
--- End quote ---
Rad športa?
Ali pri moskih in zenskah obstajajo razlike "ocenjevanja"? Za asc Tehtnice naj bi bili zelo privlacnega videza, Devica fotogenicni ...
--- End quote ---
Vsake oči imajo svojega malarja. ;)
--- End quote ---
Hvala Helena za odgovore. :) Grem kar po vrsti ...
Okroglolicna sem ob polni Luni. Takrat se mi voda bolj zadrzuje v telesu in imam obraz res bolj poln. Drugace imam podolgovat obraz, vendar ne mocno podolgovat. Recimo, da podolgovato-okrogel. Visoka sem 1,70 cm (to je za zensko srednje?)
Obline ... boki ja, prsi skorajda nisem imela, do preteklega leta :P da sem se obrnila h kirurgu, ne skrivam.
Polne ustnice, lasje, polt --> vse drzi.
Ja, gibanje potrebujem, vrtnarstvo pa ne maram, ceprav me to zelo cudi, ker naj bi bili Biki dobri vrtickarji, pa se moja Luna. Hmmmmm...ne vem, mogoce me prime na starost :) Imam rada drevje, grmicevje, roze ampak samo toliko, vkolikor se ne rabim z njimi ukvarjat, torej samo obcudujem. :)
Timsko delo ... ja. Vendar se mi zdi, da se lazje izrazam ndividualno.
Z ljudmi nisem zadrzana. Vcasih skoraj prevec odprta. Ne znam prikrivat in hitro pokazem. Z ljudmi mi ni tezko navezati kontakta in komunikacija mi je najpomembnejsa. Je pa res, da si hitro "zmarkiram" kateri so dobri in kateri ne. Res, da me ponavadi intuicija ne pusti na cedilu, po drugi strani pa to ni najbolje. Kdor me na zacetku odbije, ni povratka ... v tem sem neusmiljena ;D
Ja, fant je sporten tip. Ko sem ga spoznala sem bila pripricana, da je Strelec njegovo soncno znamenje.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
Go to full version