Torej če prav kapiram in "obdelam" sebe in meni bližnje:
V asc. sem lev (in tudi jaz "kradem" iz astro-star.net

)
Fiksna kvaliteta daje tukaj ognju stalnejši in mirnejši značaj kot pri obeh drugih ognjenih znamenjih. Močno je prisotna samozavest. Lev potrebuje spoštovanje in pozornost. Ima smisel za reprezentativnost, moč in ugled. Velikopotezen je že po naravi, širokosrčen, topel in darežljiv. Ima veliko življenjsko moč in vitalnost. Krasi ga smisel za družinsko življenje in pogosto ima pedagoške sposobnosti. Smisel za umetnost, predvsem gledališče. Samostojnost igra pri njem pomembno vlogo. Če pomislim bo kar držalo. Vedno rajši dam kot prejmem (darežljivost), rada ustvarjam, samostojnost mi pomeni ogromno. Edino kar se mi ne zdi, da me zadane je samozavest, se mi zdi, da jo imam premalo (tudi če kaj znam, zmorem nisem prepričana vase...)
Gesla: samozavesten, avtoritaren, ponosen, sijoč, aroganten, dramatičen, egoističen, gospodovalen, igriv. Ne vem no ravno, samozavest sem povedala, avto rit in teto hočem imet, pa mi ne uspeva najbolj ... No ne prepoznam se čisto tukaj. Je pa res, da je lahko da sama sebi lažem
Telesna raven: srce, krvni otok, hrbet Srce menda dela

, krvni obtok slabo (zmrznjene sorte), hrbet premočen za moj okus
Planeti v Levu zahtevajo spoštovanje, občudovanje in pozornost. Želijo se pokazati in predstaviti. Pogosto se človek nagiba k temu, da se pobaha. To pa res. Hitro sem ponosna na dosežke in vse pozitivno in ne da bi hotela druge v nič dajat, samo tako fino se mi zdi, da moram kar vsem povedat

Moj starejši otrok asc oven (zanimivo)
Najmočnejša dinamika in aktivnost od vseh zodiakalnih znamenj. Impulzivnost in silovitost. Prekipeva od zanosa in energije. Ljubi pustolovščina in ima pionirski duh. Hoče biti prvi. Ljubi svobodo in neodvisnost. Športen tip. Nagiba se k vsiljevanju svojega mnenja. Je predvsem bojevnik, napadalec, ni pa strateg.Oh ja...
Gesla: pogum, odločnost, direktnost, nepotrpežljivost, agresivnost, prepirljivost, egoizem, uveljavitev Nepotrpežljivost, agresivnost (ko kaj ni po njegovo), prepirljivost, uveljavitev pa še najbolj.
Telesna raven: glava, zlasti zobje, nos in brada Za ostalo še nimam pripomb, smo začeli pa zelo zgodaj zobe razbijat (padec s kolesom pri 4ih)
Mlajši otrok asc rak
V primerjavi z drugimi kardinalnimi znamenji, se ta dinamika tu ne izraža tako očitno. Rakovo ravnotežje in nežnost se izraža preko topline in varnosti doma. Na zasebnem področju tj. doma in v družini je Rak tisti, ki odloča in vodi, drugače pa potrebuje odmaknjenost od zunanjega sveta. Je izredno materinski in tudi zelo navezan na mater, saj ta odnos igra bistveno vlogo v življenju. Včasih je preobčutljiv, hitro užaljen ali celo čemern. Skrbi za vsakodnevne življenjske potrebe (hrana, obleka) in čuti povezanost z naravo (živali, rastline). Kreativno se lahko izraža v glasbi in slikarstvu. Raki potrebujejo občutek pripadnosti in povezanosti. Res je najrajši doma z mano. Užalimo se ekspresno - ne samo hitro, no pa sem mislila, da imam jaz kaj pri živalih in naravi zraven

. Je tudi zelo kreativen, najrajši riše.
Gesla: emocionalen, tankočuten, sočuten, navezan, materinski, melanholičen Bi rekla, da kar vse drži, eno bolj drugo manj.
Telesna raven: želodec, prsi, maternica, jajčniki, sluznica, možgani Hitro ga boli želodček, če kaj "čudnega" poje, ostalo zaenkrat BP, z jajčniki in maternico pa tako nikoli ne bo imel težav

Moj partner asc kozorog:
Od zemeljskih znamenj najbolj dinamičen, kar se izraža v poklicnih ambicijah in stremljenju po priznanju. Rad prevzame odgovornost, je trezen, obvladan in se ravna po zakonih. Je varčen in konzervativen. Uf to je pa res on. Sposoben iz nič "našparat" za nekaj, za službo ni len (sicer je kar precej), konzervativen včasih tako, da mu rečem da ga bom kar med sardine zaprla

... Res 100% zadetek.
Gesla: ambicioznost, priznanje, sposobnost, disciplina, obvladanje, previdnost, planiranje, organizacija, logika, odgovornost, vodenje, kontrola, strogost, ostrost, hladnost, trdnost, pesimizem Jop, drži. Je pa res, da me nekatere od teh zadev malce motijo

No, pa sem nekaj predelala in mi je ža malo bolj jasno (če nisem vsega falila). Jutri pa nova lekcija s pomočjo foruma in Teine strani (vsaj dokler ne nabavim kakšne bukle).
lp
T.