Author Topic: 12. HISA  (Read 75591 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline sandry_ca

• Mojster
  • Ste bitje svetlobe, ljubezni in inteligence. <3
Re: 12. HISA
« Reply #60 on: January 15, 2011, 03:00:17 PM »
Lahko kdo pokuka tudi v mojo karto?  ???

Hvala  :-*

Eko pokukala?

Kaj pa zdaj?  ::)

Sandry kaj bi pa rada vedela.

Pa prosim ne nekaj na splošno, ker je premalo placa na forumu, da bi napisala eno življenje na list papirja. Če pa naj odgovorim kar tako, je pa škoda mojega časa, ti boš pa dobila kar neki, kar je daleč od tistega, čemur so namenjene te sobe.
Hvala vsem, ki to razumete.

Ojla Tea  ;D

Priznam da sem anti glede astroloških kart  ;)
Zanima me kaj hiše pravijo o meni in mojem karakterju? kakšen vpliv mam na druge?

Hvala :-*

Offline Bojan The Bojan

• Uporabnik
  • **
  • Tam kjer ni nič je vsega dovolj
« Reply #61 on: January 16, 2011, 12:23:19 PM »
Živijo forumaši.
Evo me tudi tukaj. Priznam, da astrologija ni moja jača stran, mislim pa, da vas bo zanimal naslednji link, ki je v povezavi s postom, katerega sem oddala v Aktualno v družbi. Link je v angleščini, tako, da ga zaenkrat lahko berejo samo tisti, ki znajo angleško.

http://newsfeed.time.com/2011/01/13/horoscope-hang-up-earth-rotation-changes-zodiac-signs/#ixzz1AzH8U5DC

Objem,
Lou
Tile posti pa v zadnjem času rastejo kot gobe po dežju. Lou, nič proti tebi, ampak tole je znano že od nekdaj.

Tale premik znakov nima nobe veze z zodiakom, kot ga uporablja velika večina zahodnjakov, ker tropski (tropical) zodiak ne temelji na dejanskih konstelacijah, ampak le te služijo samo kot osnova za navidezno potovanje planetov okozi Zemlje. Tropski zodijak sloni na letnem ritmu Zemlje, začenši s pomladnim enakonočjem (23.1.) oz. začetek Ovna, preko poletnega solsticija ( :rak), jesenskega enakonočja ( :te) in zimskega solsticija ( :ko)... in tako se krog zaključi.

Se pravi, tropski zodiak ima za osnovo "zemeljski življenjski ritem", ki je razdeljen na 12 delov, kateri so poimenovani po zvezdnih konstelacijah.

Offline lou

• Novinec
  • *
« Reply #62 on: January 16, 2011, 03:36:29 PM »
Ojla Bojan. Hvala za tvoj post.  :)
Koliko sem jaz dojela (a mogoče sem narobe dojela  :() gre za spremembo v tolmačenju horoskopov, ki je posledica spremenjenega položaja našega planeta oz. njene osi. Rahla premikanja  niso nič novega, stvar je v tem, da se zadeve v zadnjem času ful hitro premikajo (saj pravijo, da je severni tečaj zdaj nad Sibirijo in ne nad Arktiko). Izgleda kot, da bi se razpored zodiakalnih znakov na nebu premaknil zaradi tega tako, da bomo npr. vodnarji dobili značilnosti kozoroga, ribi značilnosti vodnarjev ipd. Je kaj na tem?
Lou

Offline Bojan The Bojan

• Uporabnik
  • **
« Reply #63 on: January 16, 2011, 03:40:54 PM »
Obstajata tropski in sideralni zodiak (pa še kakšen).

Ko se je astrologija začela, sta bila poravnana, sčasoma pa so se znaki premaknili, vendar se tropski ne spreminja, bazira na filozofiji, ki sem jo opisal zgoraj.
Sideralni pa upošteva konstelacije.

Basically the sidereal (or star) zodiac is based on the constellations as they are, whereas the tropical (or symbolic) zodiac uses the constellation positions as they used to be. This means that if a chart was drawn up for both of these systems using exactly the same birth information, that the planets would be in different positions (at the moment there is approximately 24 degrees difference between the two zodiacs). The tropical zodiac moves extremely slowly about 25,000 years to return to its original beginning point!

http://www.suite101.com/article.cfm/astrology_plain_english/68808
« Last Edit: January 16, 2011, 03:51:41 PM by Bojan The Bojan »

Offline lou

• Novinec
  • *
« Reply #64 on: January 17, 2011, 12:01:42 PM »
Bojan, še enkrat hvala za razlago. Povej mi še potem zakaj se dviguje prah okrog tega in se "uvaja" nov zodiački znak in to ravno zdaj, ko se dogajajo te magnetne spremembe?  ???

Objem  ang:,
lou

Offline Bojan The Bojan

• Uporabnik
  • **
« Reply #65 on: January 17, 2011, 01:22:42 PM »
Po mojem znanju "spremembe zodiaka" ne potekajo nič hitreje, kot že 2500 let. Kaj je z magnetnimi polji ne vem, razen, da se nekaj kao spreminja, a to ni povezano z navideznim premikom konstelacij.

Prah se pa dviga, ker je pač nekdo to zdaj ugotovil in očitno ima zaledje, da se to razpase po medijih.

« Last Edit: January 17, 2011, 03:44:37 PM by Bojan The Bojan »

Offline petra009

• Trenutno v uvajanju
  • *
« Reply #66 on: January 19, 2011, 12:48:55 PM »
Ja, to je pa res.. Je prisoten nek prikrit strah v zvezi z mojo venero.. Upam da bo res kmalu vse jasno, ker vem, da nimam osnove za njega, ampak je pa prisoten. Brrr...
Kaj je to z Uranom? Na katerem področju pa deluje uran? Sem laik glede tega :(

Petra pa ima zelo močan ASC. Pluton konjukcija ASC. To pa je močan vpliv  na druge zavestno ali podzavestno.

Ja to je močno konjukcija, verjetno bo morala vprašat mamo, če je težko prišla na svet, taki, ki se borijo, znajo biti kasneje v
življenju pravi borci. Na vsak način pa Petra občuti že nekaj časa nek skrit, prikrit strah. Njena venera v 12 hiši je že nekaj časa na udaru, bo verjetno kmalu jasno, kako in kaj. Sicer pa ne bo samo saturn tisti, ki jo bo preverjal, na delu je bil nekaj časa pluton, pride pa še uran, to pa bo sprememba.

Offline petra009

• Trenutno v uvajanju
  • *
« Reply #67 on: January 19, 2011, 12:49:43 PM »
Hvala za odgovor :)

lp, Petra

Offline Bojan The Bojan

• Uporabnik
  • **
« Reply #68 on: January 19, 2011, 01:38:37 PM »
Ja, to je pa res.. Je prisoten nek prikrit strah v zvezi z mojo venero.. Upam da bo res kmalu vse jasno, ker vem, da nimam osnove za njega, ampak je pa prisoten. Brrr...
Kaj je to z Uranom? Na katerem področju pa deluje uran? Sem laik glede tega :(
Kako pa potem veš za prikrit strah vezan na tvojo Venero, če pa o Uranu sploh nič ne veš? Kako potem veš kaj je Venera in kako se odraža pri tebi?

Saj v tem ni nič slabega, želim ti samo rečt, da moraš malo konkretneje premislit ali nekaj res drži in na kak način se odraža.

Da obstaja "nek prikrit strah" je zeloooo splošna izjava, ker imamo vsi neke prikrite strahove.

Izjave tipa: vidim neko nelagodje povezano s starši, vidim neke negotovosti okoli kariere, vidim tenzije v tvoji vezi... so povsem neuporabne, v kolikor niso dodatno razdelane.

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #69 on: January 20, 2011, 09:34:58 AM »
Jaz pa moram priznati, da mi je zadnje čase moja dvanajsta kar všeč. Namreč v roke dobivam karte, ki imajo podobno 12 kot je moja, ampak zgodbe take da te kap  :o In si potem mislim, hvala Vesolje, da sem bila sposobna reči NE in nisem šla v to zgodbo, čeprav bi bilo tako čisto lahko in najlažje.
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #70 on: January 20, 2011, 09:47:12 AM »
Jaz pa moram priznati, da mi je zadnje čase moja dvanajsta kar všeč. Namreč v roke dobivam karte, ki imajo podobno 12 kot je moja, ampak zgodbe take da te kap  :o In si potem mislim, hvala Vesolje, da sem bila sposobna reči NE in nisem šla v to zgodbo, čeprav bi bilo tako čisto lahko in najlažje.

Ja, res je. Na srečo imaš Saturnov kvadrat. Evo, pa je tale striček za nekaj dobr  ;)
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #71 on: January 20, 2011, 09:54:53 AM »
Seveda da je, me ima veliko za naučiti, ko sem dojela, da saturn v peti hoče pri otrocih red in sem to spremenila doma, da je vedno isti urnik, da imamo red, takrat moj otrok dobesedno uživa in vse lepo teče.
Čim skrenem s poti in si mislim ah sej bomo že, dajmo malo improvizirat imam štalo  ;D
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #72 on: January 20, 2011, 10:40:33 AM »
Ja, taki otroci sigurno zahtevajo ritem in red.
www.Astro-Star.net

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #73 on: March 15, 2011, 09:06:49 AM »
Pa je moja dvanajsta spet udarila v vsem svojem sijaju  :-\ Čudim se da me še vedno zna vržt iz tira. Se bi že lahko navadila  >:(

Moja astro karta

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #74 on: March 15, 2011, 09:12:56 AM »
Sama ušesa so me  ;)
www.Astro-Star.net