Author Topic: 12. HISA  (Read 75552 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
Re: 12. HISA
« Reply #75 on: March 15, 2011, 09:16:31 AM »
Ti napišem na ZS  ;) Sej veš skriti sovražnii, ki ti udarijo za hrbtom, ko jih ne pričakuješ  ;)
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #76 on: March 15, 2011, 09:18:39 AM »
Ti napišem na ZS  ;) Sej veš skriti sovražnii, ki ti udarijo za hrbtom, ko jih ne pričakuješ  ;)

Itak  :D
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
« Reply #77 on: March 16, 2011, 04:28:35 AM »
Pa je moja dvanajsta spet udarila v vsem svojem sijaju  :-\ Čudim se da me še vedno zna vržt iz tira. Se bi že lahko navadila  >:(

Pri tebi oziroma tvoji dvanajsti hiši  to ni niti čudno.  :)

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #78 on: March 16, 2011, 04:49:30 AM »
Živijo forumaši.
Evo me tudi tukaj. Priznam, da astrologija ni moja jača stran, mislim pa, da vas bo zanimal naslednji link, ki je v povezavi s postom, katerega sem oddala v Aktualno v družbi. Link je v angleščini, tako, da ga zaenkrat lahko berejo samo tisti, ki znajo angleško.

http://newsfeed.time.com/2011/01/13/horoscope-hang-up-earth-rotation-changes-zodiac-signs/#ixzz1AzH8U5DC

Objem,
Lou
Tile posti pa v zadnjem času rastejo kot gobe po dežju. Lou, nič proti tebi, ampak tole je znano že od nekdaj.

Tale premik znakov nima nobe veze z zodiakom, kot ga uporablja velika večina zahodnjakov, ker tropski (tropical) zodiak ne temelji na dejanskih konstelacijah, ampak le te služijo samo kot osnova za navidezno potovanje planetov okozi Zemlje. Tropski zodijak sloni na letnem ritmu Zemlje, začenši s pomladnim enakonočjem (23.1.) oz. začetek Ovna, preko poletnega solsticija ( :rak), jesenskega enakonočja ( :te) in zimskega solsticija ( :ko)... in tako se krog zaključi.

Se pravi, tropski zodiak ima za osnovo "zemeljski življenjski ritem", ki je razdeljen na 12 delov, kateri so poimenovani po zvezdnih konstelacijah.

Vidva, torej Boyan in Lou ponujata vsak za sebe nekaj novega ali starega in lepo vaju je brati. Vsem, ki tega niste videli priporočam, da si najprej ogldedate od Lou video na četrti strani te teme.

Ampak nekaj še vedno ne razumem Boyan. Naj bo naš horoskop tropski in s tem porazdeljen na leto dni dvanajst znamenj ipd, kljub temu ne gre pozabiti, da je morebiti naš koledar sploh napačen in tako se vsi horoskopi zamaknejo malo. Mogoče se je začelo z industrijsko revolucijo malo čutiti, ali že prej, okoli 1887, ah kaj pa vem. 
Po novem bi moral biti jaz Rak, toda vse specifikacije kažejo, da sem Lev, zato je možno, da počasi tudi znamenja izgubijo pomen, oziroma se nekako pomešajo med sabo. 

No, zdaj ko sem napisal, bom kar sam dodal od Lou video, da bo bolj viden.

[youtube=425,350]gtOW2c1eFqc[/youtube]

Andres

Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #79 on: March 16, 2011, 09:50:56 AM »
Kot je že Bojan zapisal, take in podobne cvetke, ki z astrologijo nimajo prav nobene zveze,  se dogajajo predvsem zaradi nepoznavanja astrologije, ki deluje kot orakelj. Astrologija JE JEZIK SIMBOLOV. In da bi razumeli kako deluje in zakaj pač uporabljamo določene simbole in na tak način, kot jih - bo treba pač preštudirati zadevo.

www.Astro-Star.net

Offline Bojan The Bojan

• Uporabnik
  • **
  • Tam kjer ni nič je vsega dovolj
« Reply #80 on: March 16, 2011, 09:54:27 AM »
majkemi, je ta ženska v videu nadležna  ::)

Ampak nekaj še vedno ne razumem Boyan. Naj bo naš horoskop tropski in s tem porazdeljen na leto dni dvanajst znamenj ipd, kljub temu ne gre pozabiti, da je morebiti naš koledar sploh napačen in tako se vsi horoskopi zamaknejo malo. Mogoče se je začelo z industrijsko revolucijo malo čutiti, ali že prej, okoli 1887, ah kaj pa vem.  
Po novem bi moral biti jaz Rak, toda vse specifikacije kažejo, da sem Lev, zato je možno, da počasi tudi znamenja izgubijo pomen, oziroma se nekako pomešajo med sabo.  

Saj koledar nima veze z nebesnimi znamenji, je metoda merjenja časa; ponavljajočega ritma na Zemlji (ki sicer bazira na rotaciji Zemlje okoli Sonca, ja).
V kakšnem smislu naj bi bil netočen? Edina referenca je kroženje Zemlje in to je točno - 365 dni.

Kot že 2x omenjeno, tropski zodiak nima nobene veze z nebesnimi konstelacijami razen tega, da so le te služile za inspiracijo ob kreiranju zadiaka. Sideralni je druga stvar.

« Last Edit: March 16, 2011, 09:58:36 AM by Bojan The Bojan »

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #81 on: March 16, 2011, 09:55:49 AM »
Astrologi seveda vemo, da med zodiakalna ozvezdja spada tudi Kačenosec (Sonce ga prehaja decembra). Pa ne samo to: poleg njega obstaja tudi zodiakalno ozvezdje Kit, ki delno sovpada z znamenjem Bika. Obe ozvezdji je v svojih spisih omenjal že slavni astronom/astrolog Ptolemej v 2.stoletju, vendar mu še na misel ni prišlo, da bi ju uvrstil med zodiakalna znamenja. Ta so pač določena s potjo Sonca, ki je središče našega sistema in ima kot tako svoje fizikalne zakonitosti.
www.Astro-Star.net

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #82 on: March 17, 2011, 12:56:47 AM »
Bom moral tole malo bolj naštudirati, saj po neki moji, kmečki logiki koledar naj bi imel vezo z zodiakom.  Če ga nima potem bi se recimo oven začel kdaj tudi 1. ali 15. v mesecu, ker ga menim ima se ta že stoletja začenja z 21. marcom.  Če pa koledar ni točen, oziroma če Zemlja skozi stoletja malo iz svoje poti zaide, je nekje logično, da vsa astrologija še vedno velja, vendar malo drugače.  
V tisočih letih potem nek konkreten planet ne more več imeti enako vpliva na Zemljo kot ga je imel pred  2000 leti.
Enako se lahko zgodi tudi če pride do večje katastrofe pri kakšnem od planetov in  mu s tem spremeni smer za malenkost ali precej.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #83 on: March 17, 2011, 08:26:20 AM »
Bom moral tole malo bolj naštudirati, saj po neki moji, kmečki logiki koledar naj bi imel vezo z zodiakom.  Če ga nima potem bi se recimo oven začel kdaj tudi 1. ali 15. v mesecu, ker ga menim ima se ta že stoletja začenja z 21. marcom.  Če pa koledar ni točen, oziroma če Zemlja skozi stoletja malo iz svoje poti zaide, je nekje logično, da vsa astrologija še vedno velja, vendar malo drugače.  
V tisočih letih potem nek konkreten planet ne more več imeti enako vpliva na Zemljo kot ga je imel pred  2000 leti.
Enako se lahko zgodi tudi če pride do večje katastrofe pri kakšnem od planetov in  mu s tem spremeni smer za malenkost ali precej.

Andres

Andres, vse kar se dogaja /znotraj, zunaj/ vpliva na vse. Kakor zgoraj tako spodaj, kakor znotraj, tako zunaj ............

Imamo kar nekaj literature na to temo, o dokazih in nedokazih delovanja astrologije. Seveda ima ta tudi svoje pomanjkljivosti, amapak katera veda pa je eksaktna:
- vremenoslovje  ???
- fizika  ???
- ekonomija  ???
- biologija  ???

Prav tako kot o astrologiji bi lahko razpravljali tudi o teh temah in o znanstvenih dokazih, ki so bili nekdaj dokazani, danes pa to niso več.

Npr. da je zemlja okrogla, da se vrti okrog sonca, da se vrti okrog svoje osi.

Ampak konec koncev je že v tistem času astrologija bila in delovala na svoj "čudežen" način, kot sredstvo, s katerim je opisovala človeški značaj in neke vrste usodo.

www.Astro-Star.net

Offline Bojan The Bojan

• Uporabnik
  • **
  • Tam kjer ni nič je vsega dovolj
« Reply #84 on: March 17, 2011, 09:34:44 AM »
Bom moral tole malo bolj naštudirati, saj po neki moji, kmečki logiki koledar naj bi imel vezo z zodiakom.  Če ga nima potem bi se recimo oven začel kdaj tudi 1. ali 15. v mesecu, ker ga menim ima se ta že stoletja začenja z 21. marcom.

Saj pa veš, da koledar bazira na rotaciji Zemlje okoli Sonca. Glede na to se spreminja temperatura na Zemlji in glede na to so nastali letni časi. Kakšno vlogo bi tu zdaj naj imel zodiak?

Če pa koledar ni točen, oziroma če Zemlja skozi stoletja malo iz svoje poti zaide, je nekje logično, da vsa astrologija še vedno velja, vendar malo drugače.

Še vedno ne razumem kje vidiš povezavo med koledarjem in zodiakom...
Kaj ima veze  :Ma ali pa  :PL z našim merjenjem časa?

Saj še vedno ni jasno kako planeti na nas vplivajo. Z opazovanjem smo opazili "le" to, da očitno nekako vplivajo.
A jaz osebno dvomim, da ima to veze s kakimi magnetnimi polji, žarčenji, gravitacijami in ne vem čim...
Sam mislim, da planeti v bistvu predstavljajo isti mehanizem v velikem, kot se odvija na Zemlji v majhnem... Da so planeti le pripravni simboli iz katerih razberemo kaj deluje v nas.

Podobno, kot ko z mikroskopom vidimo neke celice v našem telesu, tako si predstavljam zodiak kot orodje, ki na pripraven, zanesljiv in predvsem viden način predstavlja kakšen "Zeitgeist" trenutno vlada. 

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #85 on: March 18, 2011, 02:33:10 AM »
Boyan. Samo razmišljam bolj naglas. Naj se zemlja vrti okoli sonca in tudi obratno, oziroma kakršen koli obrat bi bil, vedno v določenem letnem času pridemo do enega znaka. Je bil v istem letnem času pred tisočletji ta isti znak na istem mestu, v istem letnem času? Po moje je bil kje drugje. In ker imamo koledar so te znake vstavili v koledarsko mesečna obdobja.  Zaradi zamika to ne velja več kot nekoč, oziroma bi bilo treba malo popraviti.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #86 on: April 18, 2011, 02:36:07 PM »
ravno en članek berem o tem kako so imeli znani astrologi poudarjeno 12 hišo, no končno enkrat nekaj pametnega, da nisem vedno obsojena, na zapor, bolnice itd  ;D
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #87 on: April 18, 2011, 07:35:08 PM »
No, evo da nimam šans, da bi bla astrolog.  ;D

Offline Tejka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletn. Simbol
« Reply #88 on: April 18, 2011, 08:33:43 PM »
Jaz pa prebiram, da sem itak jasnovidna čarovnica z  :J v 12. Astrologija za zraven pa sploh ne škodi hihihi
Pika saj astrologija je sama logika in kup zabave ;)
Sin bailar y crear no hay vida
Tranziti in progresije
Solarna

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #89 on: April 18, 2011, 09:49:52 PM »
To ima moja mama. S tem da ima kot konzervo natlačeno 12. hišo  :Sk in potem zraven pritisnjeno sosednjo konzervno 11. hišo  :Sk, druge barve od gostega snopa rdečih kvadratnih žarkov bogatega stelija v 12.+ 11. s stelijem v levu 9.+8. pa njena karta skoraj ne pozna.
As  :st
Karta zgleda čist čudaško.  :-\