Author Topic: 12. HISA  (Read 75567 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
Re: 12. HISA
« Reply #120 on: January 25, 2013, 03:41:26 PM »
Pa naj še kdo reče kaj čez prehod :PL čez ASC.  :laugh:
To je blagoslov, ki ga ni deležen vsak človek v vsakem življenju.  ;D

A bi lahko rekli kaj o tem, komu je ta tranzit "podarjen" v življenju in komu ne? Se moramo tisti, ki smo tega deležni, več naučit ali že imamo več izkušenj iz prejšnjih inkarnacij?
9ZK 656

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #121 on: January 25, 2013, 04:20:21 PM »
Lahko bi rekli temu blagoslov - še posebno Plutonovci. Pa tisti, ki jim ob tem dela ugodne povezave. Če so povezave kvadrirane - potem je to novo rojstvo "šok in trauma" - kar je tudi sicer rojstvo nekaterih ljudi, če govoriva o dejanskem rojstvu

Ta tranzit imejujemo karmičen - ker je odvisen od tega, kje je Pluton postavljen v natalnem horoskopu in ga glede na počasno gibanje seveda nimajo vsi ljudje. Ravno tako Neptunskega prehoda ali pa prehoda Urana, če nekdo ne živi cel njegov cikel 84 let.
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
« Reply #122 on: January 26, 2013, 05:16:15 AM »
Maja.  Morebiti gre pa v tvojem primeru lahko tudi za abortus. 

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Lisa

• Uporabnik
  • **
« Reply #123 on: January 26, 2013, 11:50:51 AM »
Pri meni se T :PL bliža 12.hiši...še par mesecev, pa bo začel pohod po njej...
Jeeej, veselje na višku. ;D
http://shrani.si/f/t/10K/42s2GvZ0/lisaaa.gif

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #124 on: January 26, 2013, 03:02:09 PM »
Maja.  Morebiti gre pa v tvojem primeru lahko tudi za abortus. 

Andres

Dobro, da nimam časa sexat.  :P
9ZK 656

Offline cvetka

• Sp.simbol
« Reply #125 on: January 27, 2013, 09:15:12 PM »

A bi lahko rekli kaj o tem, komu je ta tranzit "podarjen" v življenju in komu ne? Se moramo tisti, ki smo tega deležni, več naučit ali že imamo več izkušenj iz prejšnjih inkarnacij?

Maja, pri meni se je odvijal tranzit  :PL:kv na ASC in obenem  :op na MC; kot je Tea v enem od zadnjih zapisov napisala:

Ponavadi čakamo na res "vidno" stvar, vendar se stvari dogajajo in šele ko se planet umakne in pogledamo iz neke razdalje nazaj vidimo celotno sliko in tudi to, da se je v tistem času pravzaprav veliko dogajalo.

Vsaka sprememba nastaja skozi niz nekih dogodkov, ki jih lahko ne smatramo velike, vendar pa ko jih sestavimo je tako, kot sestavljamo puzle v veliko sliko. Poleg tega ne smemo pozabiti, da gre za razvojni potencial in gre v globalnem smislu za zorenje na nekem področju v temi, ki ga opisujejo planeti v stiku z drugimi in prehodi preko hiš

so se mi res v obdobju tega tranzita  :PL dogajale zadeve, ki sicer niso bile tektonske (so me pa pikale in zastrupljale), povzetek pa je, da sem sedaj po dobrih 33 letih službe pristala za zavodu in povsem spremenila svoj status; iz enomesečne razdalje potrjujem, da je sprememba pozitivna in dobrohotna.
Sicer tole ne paše v temo 12 hiša, pa sem kljub temu to zapisala semle, pozdrav, cvetka

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #126 on: February 04, 2013, 01:11:03 PM »

Maja, pri meni se je odvijal tranzit  :PL:kv na ASC in obenem  :op na MC; kot je Tea v enem od zadnjih zapisov napisala:

Ponavadi čakamo na res "vidno" stvar, vendar se stvari dogajajo in šele ko se planet umakne in pogledamo iz neke razdalje nazaj vidimo celotno sliko in tudi to, da se je v tistem času pravzaprav veliko dogajalo.

Vsaka sprememba nastaja skozi niz nekih dogodkov, ki jih lahko ne smatramo velike, vendar pa ko jih sestavimo je tako, kot sestavljamo puzle v veliko sliko. Poleg tega ne smemo pozabiti, da gre za razvojni potencial in gre v globalnem smislu za zorenje na nekem področju v temi, ki ga opisujejo planeti v stiku z drugimi in prehodi preko hiš

so se mi res v obdobju tega tranzita  :PL dogajale zadeve, ki sicer niso bile tektonske (so me pa pikale in zastrupljale), povzetek pa je, da sem sedaj po dobrih 33 letih službe pristala za zavodu in povsem spremenila svoj status; iz enomesečne razdalje potrjujem, da je sprememba pozitivna in dobrohotna.
Sicer tole ne paše v temo 12 hiša, pa sem kljub temu to zapisala semle, pozdrav, cvetka

V to, da bo sprememba pozitivna, pa nismo dvomili Cvetka.  :)
www.Astro-Star.net

Offline cvetka

• Sp.simbol
« Reply #127 on: February 04, 2013, 04:22:25 PM »
[
V to, da bo sprememba pozitivna, pa nismo dvomili Cvetka.  :)

Hvala za vzpodbudne besede; ali lahko potrdiš iz svojih izkušenj,  da je kombinacija tranzitni  :PL  :kv ASC in obenem  :op MC res omembe vredna??? pozdrav, cvetka

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #128 on: February 04, 2013, 05:04:24 PM »
Pa pojdiva po vrsti - čeprav tukaj najbrž ne bom mogla zajeti kompletne interpretacije  ;)

Kaj tebi "naredi" Plutonski aspekt? Če želiš ugotoviti, potem moraš najprej pogledati njegovo natalno obljubo.
Pluton v 11 hiši - srčne želje in sposobnost druženja
- vladar 2 hiše
- njegova dispozicija Sonce /sovladar 10 in vladar 11/
- opozicija Merkur /vladar 9 in 12/
- opozicija Venera /tudi vladarica AC/
- šibek kvadrat k Marsu v 8 hišo - ki pa obenem tvori T kvadrat /Merkur/

To se pravi, če pogledava te aspekte, potem lahko ugotoviva, da bo Plutonski tranzit v tvojem življenju vedno spožil ta natalni zapis in da bo Plutonska tema vedno zelo osebna zaradi tesne opozicije z Venero, poleg tega opozicije napovedujejo, da gre ponavadi v večini primerov za transformacije sprožene "od drugih" - vendar pa Venera, ker je vladarica tvojega horoskopa tudi govori o tem, da sama /1 hiša, AC/ nekako te spremembe pričakuješ.

Merkur je naravni vladar 6 hiše - zato se spremembe tičejo službe
9 hiše - spremeni se tvoja filozofija in sanje
12 hiša - povzroči občutek umika in osamljenosti

Pluton je vladar tvoje 2 hiše - sprememba služenja denarja in občutek za vrednostni sistem
Venera pa ne samo da je vladarica horoskopa, pač pa tudi 8 hiše - seveda je to zavod - denar dobljen - torej ne neposredno zaslužen. Lahko bi šlo tudi za denar od moža ipd....

Mars je v 8 in vladar 7 in obenem tudi naravni vladar 1 - in tradicionalni vladar 2

glede na sončne mrke v 2 hiši oz. na osi 2/8 v letošnjem letu v znamenju škorpijona - pa še tranzit Saturna preko njih in karmičnega vozla - torej za vse ljudi so mrki od nov. 2012 do nov. 2013 izjemno pomembni na področjih kjer se dogajajo
Torej vsekakor gre za vrednosti in vrednostni sistem - pa ne samo v obliki denarja - pač pa vrednosti na splošno - tudi tvoje vrednosti in vrednosti tvojega dela, ki si ga vlagala v svojo službo in delo - vprašanje pa je, če si bila ustrezno nagrajena za to, kar si vse počela /tvoja luna v 6 hiši govori o deklici za vse in mami koklji, ki je požrtvovalno skrbela za sodelavce in jim odnašala riti - sory/

Kaj hočem napisat: plutonski tranzit je sprožil tvojo natalno obljubo, da začni drugače razmišljat /merkur/ o svoji vrednosti /venera/ in da je čas, da nekako postaviš te stvari na svoje mesto
predvsem pa bo šlo tudi za opuščanje navezanosti
glej mrk na severnem in južnem vozlu na osi 2/8 in bik/škorpijon

Torej kako ne bi smatrala, da ne bo Plutonski aspekt zate pozitiven, saj ti je dal možnost, da se na novo rodiš /kvadrat AC/, da urediš svoje intimno življenje /IC/, da se srečaš s svojo "natalno obljubo" in da svojo ustvarjalnost /venera v 5/ začeneš na živeti na drugačen način in jo začneš drugače voziti v 11 hišo /torej med ljudi/
Mogoče je čas, da se postaviš zase, da svoje odnose na nek način preurediš in sebe postaviš na prvo mesto!

Kajti T Plutona je tudi v sekstilu na Sonce!!!! - ravnokar - kot posledica začete teme  /pa T Saturn v trigonu nanj/
Poleg tega je v krasnem trigonu z progresijami Sonca in Venere v tvoji 8 hiši ....

Poleg tega vidim p Luno v znamenju Ovna v venerini 7 hiši - čas za nov začetek, novo rojstvo in nove ustvarjalne dejavnosti

V tvojo spremembo pa ne smemo vključiti tudi T Neptuna kot vladarja 6 hiše
sama boš pregledala natalno obljubo in ti bo dala vedeti, s čim si najležje služiš denar /sicer pa to že veš/
v tranzitu je oponiral P MC - ki je bil ravno v prehodu v znamenje Device /služba, delo, sprememba in reorganizacija vsakdana/
pa na Venero /vladarico Ac, naravna vladarica 2 in vladarica 8/  normalno je, da si na zavodu, da imaš čas /neptun/ v miru premislit o svojih sanjah in o tem kar boš v življenju še delala.

Jupiter pa je drugi sovladar tvoje 6 hiše - v 12

kar precej močni zapisi, Pluton te je samo spomnil, da jih začni živeti in ti je mogoče skozi prvi šok omogočil, da se je občutek lažne varnosti sesul in da začneš oz. da imaš možnost na novo ovrednotiti svoj smisel v življenju.

Poglej T Jupitra na vrhu karte - juhej - pa saj imaš vse kot na dlani za nov začetek

Jupi sekstil Uran trigon Luna v 6 /vl. 10/
Jupitrov trigon k Marsu in njegov sekstil k Luni

Se pravi, lahko potrdim, da je ta tranzit Plutona v tvoji karti res omembe vreden  ;D

in da je vladar 6 v trigonu na vladarja 1 - ker sicer bi šlo lahko za zdravstvene težave, ki bi te spomnile, da moraš začeti znova.

:)

www.Astro-Star.net

Offline cvetka

• Sp.simbol
« Reply #129 on: February 05, 2013, 08:14:35 PM »
Ufff Tea, tole pa je darilo. Zaenkrat hvala.
Vem pa, da bo treba delat, še iz let, ko sem brala Cicibana, je tale pesmica o delu, avtor pa je eden od slov.pesnikov:

Delo je če hišo zidaš in če jablano sadiš,
delo je če prah pobrišeš, delo je, če se učiš.

Delo je lahko veselo,
delo te lahko skrbi,
vendar vsi od nekdaj vemo,
da brez dela jela ni.

:) :-* :) :-* :) :-*

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #130 on: February 05, 2013, 08:31:06 PM »
Ufff Tea, tole pa je darilo. Zaenkrat hvala.
Vem pa, da bo treba delat, še iz let, ko sem brala Cicibana, je tale pesmica o delu, avtor pa je eden od slov.pesnikov:

Delo je če hišo zidaš in če jablano sadiš,
delo je če prah pobrišeš, delo je, če se učiš.

Delo je lahko veselo,
delo te lahko skrbi,
vendar vsi od nekdaj vemo,
da brez dela jela ni.

:) :-* :) :-* :) :-*

:) uživaj
www.Astro-Star.net

Offline Lisa

• Uporabnik
  • **
« Reply #131 on: March 19, 2013, 06:47:50 PM »
Poznam dve osebi, ki imata vladarja ASC v 12.hiši.
Ne  morem ju razvozlati.....prav ne morem..... :(

Offline sasa

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #132 on: March 22, 2013, 08:58:10 AM »
Lisa, moj dragi ima tudi vladarja ASC v 12., pa ga ni tako težko razvozlati. Se mi zdi, da je pri tem pomembno, da se opiraš na intuicijo in na svoje čutenje teh oseb in ne toliko na zdravi razum. Potrebno je človeka res dobro poslušati, ga začutiti in biti sposoben videti izza tančice.
9ZK 674

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #133 on: April 03, 2013, 10:08:20 AM »
Poznam dve osebi, ki imata vladarja ASC v 12.hiši.
Ne  morem ju razvozlati.....prav ne morem..... :(

To je normalno. Saj ti ljudje neprestano nosijo tančico in masko. Odlično se znajo prilagoditi situacijam. Ljudem, ki smo bolj direktne narave in nam manjka diplomacija, se zdijo dvolični.
Enostavno so dobri igralci, ki se prilagodijo igri na način, kot sami hočejo.

Seveda pa je odvisno potem tudi od aspektov vladarja in dispozicij. Sonce in Luna dodajata svoje.
www.Astro-Star.net

Offline Lisa

• Uporabnik
  • **
« Reply #134 on: April 06, 2013, 03:58:32 PM »

To je normalno. Saj ti ljudje neprestano nosijo tančico in masko. Odlično se znajo prilagoditi situacijam. Ljudem, ki smo bolj direktne narave in nam manjka diplomacija, se zdijo dvolični.
Enostavno so dobri igralci, ki se prilagodijo igri na način, kot sami hočejo.

Seveda pa je odvisno potem tudi od aspektov vladarja in dispozicij. Sonce in Luna dodajata svoje.

jao, kaj bi dala za vsaj malo diplomacije... ;)
niso mi všeč, imam raje direktne ljudi, ki nočejo vsem ugajati.

ne vem, res so uganke, ti z vladarjem ASC v 12. hiši.....