Spet jaz , Regina ;Dgnjavim s svojimi sanjami. Že znana , primeni aktualna, tematika.

Sanjala sem sledeče sanje:
bila sem na postelji ( sedela, ležala...) in zraven na postelji sta bila dva moška: na delu postelje, kjer je vzglavje je ves čas spal moški ( vedela sem, da je Italijan in tako sem ga tudi klicala ) zvit v fetus položaj - ob vznožju pa je bilo moj bivši fant, ki je sedel in z njim sva komunicirala. Na sredini postelje - med njima - sem bila jaz, kot sem rekla sedela, ležala - v rokah sem imela beležko, knjigo in pisala - saj sem brala knjigo in si izpisovala. V bistvu tega niti nisem počela, saj sem ves čas tega spečega moškega prestavljala - mu prestavljala roke, noge, glavo, ga pokrivala, odkrivala ( npr. ko sem ga jezno prestavila, sem mu odkrila glavo, da se ne bi zadušil) - ker me je utesnejaval oz. se mi je zdelo, da zavzema preveč prostora. Zdaj ko malo bolje pomislim, se mi zdi, da je bil ta speči moški enak mojemu bivšemu fantu, da je bil to v bistvu on!!?? Ves čas, ko sem to počela, se ta moški ni zbudil, niti premaknil, dal kakšno znamenje življenja in hkrati sem sicer zelo skopo in z distanco komunicirala z bivšim in se jezila nad spečim...rekla sem celo, da ga imam dovolj in da ga bom udarila po nosu! Bivši se je temu smejal, tedaj pa sem njemu dejala - Kaj se ti smejiš, saj bom tebe tudi! In potem je bil užaljen, povesil je nos.
V nadaljevanju pa sem hodila po Lj. in sicer sem delala in iskala informacije za neko seminarsko na fakulteti - morala sem iti na nek kraj ( kot pokopališče, mrtvašnica - nekaj v povezavi z mrtvimi - prostora, kraja nisem videla ), kjer sem dobila paket, v katerem so bile vse stvari, dosjeji, kartoteke od neke umrle ženske, ki je že davno umrla z neko potopljeno ladjo in to naj bi jaz preučevala za seminarsko nalogo.
Vmes sem srečevala ljudi, komunicirala z njimi- na koncu, ko sem ta paket le dobila, sem se odpravljala nazaj domov iz Lj. - z ladjo!!??-z vsemi temi materiali, katere sem dobila, paketom - vse to sem imela v nahrbtniku/ torbi ( le paket z dokumenti sem ves čas nosila v rokah ), vanj pa sem dala tudi novi dormeo za zakonsko posteljo, katerega sem nabavila in ga dala v nahrbtnik/ torbo, katerega so potem naložili na nek poltovornjak, voz - da mi ga bodo do pristanišča prepeljali - ta nahrbtnik/ torba se je torej raztegnil-a na širino in dolžino dvojnega jogija - jaz pa sem gledela za vozom in dejala, da tako velikega nahrbtnika pa še v življenju nisem imela.
Regina, jasno mi je da so te sanje spet na staro tematiko, ki je še del mojega življenja oz. procesa skozi katerega se sedaj prebijam, učim. Posteljo si predstavljam kot prostor, kjer smo ranljivi, sproščeni in je v bistvu naš kotiček, v katerem potrebujemo mir, občutek varnosti. Kdo je bil z mano na njej - je jasno, nekdo, katerega smatram za tujka, ki kali moj mir, me utesnjuje - ga želim po svoje uravnavati, sem jezna nanj. Kako bi ti to razložila - speči in budni bivši fant - jaz pa vmes?
V nadaljevanju sanj - umrla ženska - sem morda to stara jaz, glede na to, da sem se in se tako intenzivno spreminjam v skoraj popolnoma drugačno osebo, kot sem bila nekoč. In pa še to, da sem si nabavila nov jogi/posteljo - priprava na nov začetek???
Prosim te, Regina za tvoje pojasnilo glede te simbolike in namiga, na kaj naj bom še pozorna?
Hvala ti in sončka ti pošiljam!

taja