Znanja vseh časov, medicine vseh časov > Sanje so večne

Razlaga sanj za redne člane foruma X

<< < (60/142) > >>

skorpijonka:

--- Quote from: Regina on November 14, 2009, 11:45:46 PM ---Meni se vedno kaj sanja, skorpijonka  ;D
Verjetno gre za nadaljevanje prejšnjih sanj, ampak brez tvoje povratne informacije težko kaj dodam.

--- End quote ---

Kaj da ti rečem? Še vedno razmišljam,kje bi se lahko tako preveč razdajala...nisem pa res nikjer našla natančnega pomena vijolične barve.

Regina:

--- Quote from: sanjalka on November 16, 2009, 06:00:03 PM ---Regina,saj veš tvoj komentar bi bil spet dobrodošel ang: :-* ang:
Sem gledala tvoje simbole,pa nikjer zasledila denarja ???

--- End quote ---

Recimo: http://www.sepet-sanj.com/igra/sanjeinigre.htm
Sicer pa denar v sanjah ne pomeni nujno "denarja", ampak je lahko le prispodoba za neke druge lastnosti, slabosti in vrline, kot so fizična moč, čustvena in psihična energija, želja po ugledu, ocenjevanje lastne vrednosti, dovzetnost za skušnjave in skrajnosti..., poleg tega pa je pomembno, kakšen je tvoj odnos do denarja, saj ravno ta ti pove, kakšen je odnos do nečesa, kar pač v sanjah predstavlja.

--- Quote from: sanjalka on November 16, 2009, 06:00:03 PM ---No, v resnici pa sem si razlagala,da pravzaprav [bgcolor=#EEEE00]denar[/bgcolor][/size][/size][/size][/size][/b] leži na tleh za vse,samo pravi trenutek moraš ujeti,da ga vidiš in najdeš,pač moraš biti pozoren in če si in ga najdeš,te čaka še nagrada za to tvojo pozornost.

--- End quote ---
Uau, kako lepo si si odgovorila, ampak če zdaj besedo denar zamenjaš za neko drugo "vrednost", kaj bi dobila?  ;)

Na loterijo po kakšno srečko pa kljub vsemu stopi.  ;D

Regina:

--- Quote from: skorpijonka on November 16, 2009, 07:35:42 PM ---
--- Quote from: Regina on November 14, 2009, 11:45:46 PM ---Meni se vedno kaj sanja, skorpijonka  ;D
Verjetno gre za nadaljevanje prejšnjih sanj, ampak brez tvoje povratne informacije težko kaj dodam.

--- End quote ---

Kaj da ti rečem? Še vedno razmišljam,kje bi se lahko tako preveč razdajala...nisem pa res nikjer našla natančnega pomena vijolične barve.

--- End quote ---

Ne spomnim se, kdo je to bil, ampak pred kratkim je nekdo ravno v sanje dodal en super link o simboliki barv. Malo poglej nazaj.

taja6:

--- Quote from: taja6 on July 01, 2009, 10:16:59 AM ---
--- Quote from: Regina on July 01, 2009, 08:49:23 AM ---
--- Quote from: taja6 on June 27, 2009, 10:22:21 AM ---Modra: harmonija, zadovoljstvo, umirjenost, pasivnost, neskončnost...

Modra barva učinkuje pomirjujoče in sproščujoče. Z njeno pomočjo lahko najdemo notranji in zunanji mir, ublažimo stres in napetost. Modra sprošča živčno pogojeno zakrčitev, mišice in pomiri srce. Posreduje uravnovešeno energijo potrebno za zdravo delovanje organizma, da lagodno premaguje naporen vsakdan. V barvni terapiji se uporablja pri zdravljenju migrene, pri obolelem grlu, vročičnih boleznih in bolečinah hrbta. Kot meditativna barva se modra uporablja za ohladitev stresa, za regeneracijo in počitek.

Modro barvo ljudje povezujemo s širino sijočega poletnega neba, z nedoumljivo globino morja, z jezeri, rekami in potoki. V čarovništvu modro barvo uporabljajo pri ritualih, ki imajo za cilj modrost, harmonijo, mir ali notranjo luč in za okrepitev kakršnega koli vpliva. Modra barva je barva pripadnosti, pospešuje smeh in vedrost. Barva morja prepoznava resnico skozi jasnost.
To je tudi zdaleč najbolj priljubljena barva, tako med ženskami kot tudi med moški. Modra je tiha in pomirjujoča. Kot barva neba izraža daljavo in neskončnost. Kot barva morja simbolizira dušo, nezavedno in neznano, temo in ženski vidik.

V alkimiji je modra barva povezana s planetom Zemlja, ampak tudi z Jupitrom, s safirjem, zvestobo in trajnostjo. Temno modra simbolizira mir, globino, noč in v nekaterih primerih tudi smrt. Modra pa je tudi melanholična barva, barva, ki lahko zbledi. Z njo povezujemo hlad, laž in v nekaterih kulturah vinjenost.

Pomen modre barve v kulturah in verah

* V orientalskih deželah so vrata in okna pobarvana z modro, da privabijo dobre duhove in bogove.
    * Iz Starega Orienta izvira običaj, da se dojenčke povija v modre krpe blaga. Ta tradicija se je v patriarhatu razširila samo na fantke, ker so punčke “manj” vredne.
    * V matriarhalnih kulturah je igrala modra barva centralno vlogo. Devico Marijo krasi modri plašč. Marija tako uteleša umirjenost in ponotranjenost, zvestobo in tradicijo
    * V  Starem Egiptu je bila temno modra barva vode in s tem barva življenja. Egipčani so nosili moder nakit, ker so verjeli, da v modri živi zdravilna moč., Pri posebej slavnostnih priložnostih je faraon nosil modro čelado in s tem prikazal svoj neposreden izvor od bogov na nebu.
    * Tudi na Kitajskem simbolizira modra nebesne sile in nesmrtnost
    * V Indiji so različna božanstva prikazana z modro glavo ali modro barvo kože. Slon naslikan v modri barvi stoji kot znak najvišje poduhovljenosti in božjega razsvetljenja.

VIR: http://www.pozitivke.net/article.php/Barve_Pomen_Kultura_Vera_Duhovnost/print

--- End quote ---

;)
--- End quote ---

--- End quote ---

Tejka:
Sem imela moro zato jo moram kar takoj napisat. Kaj pomeni pojma nimam, me je pa uspela vržt pokonci.

Iskala sem mojega Tomažka zunaj. Šel je s prijatelji in nikjer ga nisem našla. Ko sem ga končno odkrila je bil z nekimi mulci ves potetoviran s črkami po obrazu (F M in še ena črka so bile povsod). Bila sem šokirana ga odpeljala in mu po poti dopovedovala, da to ni ok, da ostane za celo življenje, da če že tatoo se da nekaj lepega ne pa črke po obrazu (potetovirali so ga tisti mulci) in da se gre to k profesionalcu kjer je sterilno in varno in kako so se grdo ponorčevali iz njega in ga iznakazili za celo življenje. On pa mi je nazaj jezikal kako sem tečna in zoprna in da itak gre za njegov obraz in kaj me briga in nasploh se je obnašal kot nek čisto grozen najstniški prestopnik :o
Počutila sem se čisto nemočno, bila zgrožena in na robu obupa.
Še dobro, da sem se zbudila.

Mogoče še v dodatno informacijo dejstvo, da o tetoviranju nimam slabega mnenja ali kakšnega prepričanja, da je to za kakšne posebne skupine ali kaj podobnega.

Že vnaprej hvala za kak namig :-*

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version