Author Topic: Razlaga sanj za redne člane foruma X  (Read 329462 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Rena

• Sple. Simbol
  • Harmonija, izpolnjenost, ljubezen - hvala vesolje
Re: Razlaga sanj za redne člane foruma X
« Reply #675 on: July 24, 2012, 06:18:47 PM »
Sem sanjala, da mi je moj oče povedal, da ima raka. Bilo me je groza ob misli, da bo umrl. On ni bil nič pretresen, dal mi je še napotke kaj naj dokončam, kar on ni uspel. Mene pa je obšel zelo grozen občutek, da ga kar ne bo več. No, potem sem pomislila, da saj če imaš raka pa tudi ni nujno, da umreš in da moram najti način, da mu pomagam, da se bo pozdravil.

Mislim, da sanje pomenijo, da se boš morala vedno bolj zanašati in naslanjati nase. Namreč očeta vidim kot prispodobo varnosti, toplega naročja, modrosti, moči, nakar uvidiš, da boš to oporo izgubila. "Oče" ti jasno sporoča, da pogumno pojdi naprej po svoji poti, da končaš zametke tega, kar ti je bilo dano v "zibelko" oziroma je v tebi, pa je potrebno razvit. Seveda te je bilo strah, vsakega je, ko se zave, da se lahko zanese le sam nase. Beseda rak mi asociira - na škarje, se pravi prerezati in prav tako na - bolezen, se pravi nekaj pozdraviti. In še končno pojem smrti, ko se ne želiš sprijazniti in sprejeti, da je nekaj odmrlo, a je treba opustiti staro, iti naprej in zaupati vase...

Druge sanje pa so bile,da sem imela otroka, punčko in sem bila z njo pri zdravniku na redni kontroli, pa sem jo morala sleči in položiti na mizo in se je ravno v trenutku, ko bi jo morala zdravnica pregledati, pokakala in polulala in zdravnici to ni bilo preveč všeč, je rekla, da naj jo očistim. Bila sem prejsenečena, da je zdravnico to zmotilo, saj pregleda ogromno otrok in verjetno se marsikateri polula oz. pokaka,saj so ja še dojenčki. No,sem jo nesla pod umivalnik, da jo umijem in dreka kar ni in ni hotelo biti konec ;D Na koncu mi jo je uspelo umiti, preteklo pa je precej vode, da sem ji ritko sprala do čistega :laugh:

In nekaj v tebi se rojeva, nekaj novega oziroma je že v tebi, le da mora to zrasti. Zaenkrat je še v pleničkah  ;). Zdravnik je oseba, ki nam pomaga, a  je v teh sanjah zdravnica prepustila tebi, da očistiš to blato. Sanje o blatu so se meni pojavljale, ko sem premagala eno težko obdobje svojega življenja, ko se je začelo celiti, pa se je čistilo, čistilo, čistilo ...  ;D Zato bi rekla, da nastaja novo (punčka) in se čisti staro (blato)..., samo kar nekaj spiranja torej čiščenja bo še potrebno, da boš končno prišla do - čistega  ;).

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #676 on: July 24, 2012, 08:28:50 PM »
Iiiiiiiiiii Rena, kako sem vesela te tvoje razlage :-* Sem komaj cakala, da napises svoje mnenje.Ja, oce mi predstavlja vse to kar si napisala in ja vedno bolj se moram zanasati nase, prerezati popkovino, kar mi je tezko. Starsa imam zeloooo rada in sta mi bila vedno v veliko oporo in sta mi se. Ceprav tega nisem znala vedno ceniti. Ja, vsekakor si zelim nadaljevati to kar je oce vsadil v mene, postenost, moralo,pridnost, obcutek za resnico...Zelooo tezko mi je ob misli, da ju lahko izgubim-ah to se pozna, da sem  :rak
Ja in seveda, nastala je nova puncka, ki se pa se cisti. Ampak blato je bilo ze bolj mehko, tekoce, tako da sem ga samo z vodo lahko sprala in vedela sem, da ga bom kmalu ocistila in puncka bo pripravljena za pregled pri "strogi" zdravnici.

Rena, ti si res super! Hvala  :-* :-* :-*
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Rena

• Sple. Simbol
« Reply #677 on: July 24, 2012, 08:38:44 PM »
Ni za kaj Sanjalka   :D  :-*

Offline sasa

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #678 on: July 29, 2012, 11:43:07 AM »
Jaz sem pa danes sanjala, da sem šla rodit...

Tako živo sem čutila svojega otroka znotraj trebuha, kako se je premikal, kako je brcal... Najbolj čudno je bilo pa to, da sem šla sama v porodnišnico, celo nosečnost nisem bila pri ginekologu (pa ne me prašat, zakaj) in sem sama povedala svoji ginekologinji, da sem prišla rodit, da imam rok. Hotela sem sicer imeti zdravila proti bolečinam, pa je rekla, da so za plačati pa sem potem se odločila za naravni porod. Vseskozi sem se spraševala, če je z mojim otrokom vse v redu, glede na to, da nisem bila na pregledih. Je pa otrok bila punčka, rodit sem šla pa avgusta. Ne bom pozabila tega občutka otroka v telesu... Še kar spremlja me...
9ZK 674

Offline Rena

• Sple. Simbol
« Reply #679 on: July 29, 2012, 11:59:33 AM »

Tako živo sem čutila svojega otroka znotraj trebuha, kako se je premikal, kako je brcal... Najbolj čudno je bilo pa to, da sem šla sama v porodnišnico, celo nosečnost nisem bila pri ginekologu (pa ne me prašat, zakaj) in sem sama povedala svoji ginekologinji, da sem prišla rodit, da imam rok. Hotela sem sicer imeti zdravila proti bolečinam, pa je rekla, da so za plačati pa sem potem se odločila za naravni porod. Vseskozi sem se spraševala, če je z mojim otrokom vse v redu, glede na to, da nisem bila na pregledih. Je pa otrok bila punčka, rodit sem šla pa avgusta. Ne bom pozabila tega občutka otroka v telesu... Še kar spremlja me...

Oj draga, meni se tvoje sanje zdijo zanimiva mešanica tvojih razmišljanj, pričakovanj o svojem otroku. Če pa pogledamo z vidika simbolike, pa rojstvo lahko pomeni, da se je rodilo, sprostilo, osvobodilo na plano, tisto kar se je pripravljalo, rastlo toliko in toliko časa nazaj. Občutek negotovosti, vprašanje, če je vse vredu, ker si to obdobje povečini dajala skoz sama, ker si samo ti in sama to lahko tudi reševala. Nisi potrebovala protibolečinske, ker si bila tako daleč, da si se zavedela, da je pot naprej znana. Mogoče pa boš res lahko v avgustu žela že prve sadove novega obdobja.  ;) :-*

Offline sasa

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #680 on: July 29, 2012, 12:13:50 PM »

Oj draga, meni se tvoje sanje zdijo zanimiva mešanica tvojih razmišljanj, pričakovanj o svojem otroku. Če pa pogledamo z vidika simbolike, pa rojstvo lahko pomeni, da se je rodilo, sprostilo, osvobodilo na plano, tisto kar se je pripravljalo, rastlo toliko in toliko časa nazaj. Občutek negotovosti, vprašanje, če je vse vredu, ker si to obdobje povečini dajala skoz sama, ker si samo ti in sama to lahko tudi reševala. Nisi potrebovala protibolečinske, ker si bila tako daleč, da si se zavedela, da je pot naprej znana. Mogoče pa boš res lahko v avgustu žela že prve sadove novega obdobja.  ;) :-*

Ja, čisto možno veš... Dejansko hočem ublažiti spremembe, vendar se zavedam, da zmorem tudi brez. Me je strah, definitivno (tako kot me je bilo strah poroda), vendar vem, da zmorem.

No, saj bomo videli, kaj se bo dogajalo avgusta  ;)

Hvala, draga!

:-* :-* :-*
9ZK 674

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #681 on: September 06, 2012, 12:26:22 PM »
Joj, danes pa imela sanje :-\
Sanjala sem, da je pod mano (se mi zdi, da sem letela v avionu, ampak bolj nizko nad tlemi, ker sem vse dobro videla) cesta, ki je zaledenela, dobesedno je bila ledena cesta, na njej pa same kače, velike, debele, male, tanke, barvne, progaste, skratka raznorazne, bila je noč in kar naenkrat sem bila v avtomobilu in vozila po tej cesti, po teh kačah oz. najprej sem poizkusila voziti med kačami, samo če sem preveč manevrirala, sem pomislila, da bi me lahko na ledu začelo zanašati, zato sem si rekla, da bom vozila kar čez njih, ampak vse je bilo v redu, nobene nisem povozila, so se kar same umaknile ali pač vozila sem tako, da nisem čutila, da bi kakšno povozila. Z menoj v avtu sta bila tudi moja otroka. No in na koncu sem bila spet v  avionu in sem  priletela v stanovanje svojih staršev, sama sem pilotirala in bila sem ponosna, da sem tako dobro pilotirala in da sem tako pravilno priletela v stanovanje, prav naravnost, brez zanašanja, nato sem lahkotno skočila še iz letečega letala, samo drobna napaka, pozabila sem ustaviti avion in le ta je poletel čez okno spalnice mojih staršev in eksplodiral. Vedela sem, da ni bilo nikogar več gor, saj sem bila na avionu sama z mojima otrokoma in mi smo vsi ob pristajanju izstopili, pravzaprav smo skočili dol iz aviona. Zavedala sem se, da bi morala avion ustaviti in parkirati, ampak ga nisem mogla, ker je spalnica pač premajhna za pristanek velikega aviona :)Vesela sem bila in oddahnila sem si, da je vsaj nam vsem trem uspelo skočiti iz aviona dol in se prav nič poškodovati....
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #682 on: September 08, 2012, 06:26:27 PM »
Danes sem v sanjah ujela razbit kozarec, direkt na gole prsi. Hitro sem se pogledala v ogledalo, da bi videla, ali sem kaj poškodovana, a sem brez prask izprala drobce stekla s sebe, bilo je nekaj zanemarljivih majhnih rdečih pikic, ki so se takoj zacelile. Dojke sem imela pa uvele, viseče, zgubane in čisto zmanjšane, zbudila sem se pa prehitro, da bi mi zrasle nazaj.  ::)
Pretipala za vsak slučaj, nič posebnega.
Kakšna razlaga? Hvala!  :-*
« Last Edit: September 08, 2012, 06:28:01 PM by Pika »

Offline Rena

• Sple. Simbol
« Reply #683 on: September 08, 2012, 08:17:00 PM »
Joj, danes pa imela sanje :-\
Sanjala sem, da je pod mano (se mi zdi, da sem letela v avionu, ampak bolj nizko nad tlemi, ker sem vse dobro videla) cesta, ki je zaledenela, dobesedno je bila ledena cesta, na njej pa same kače, velike, debele, male, tanke, barvne, progaste, skratka raznorazne, bila je noč in kar naenkrat sem bila v avtomobilu in vozila po tej cesti, po teh kačah oz. najprej sem poizkusila voziti med kačami, samo če sem preveč manevrirala, sem pomislila, da bi me lahko na ledu začelo zanašati, zato sem si rekla, da bom vozila kar čez njih, ampak vse je bilo v redu, nobene nisem povozila, so se kar same umaknile ali pač vozila sem tako, da nisem čutila, da bi kakšno povozila. Z menoj v avtu sta bila tudi moja otroka. No in na koncu sem bila spet v  avionu in sem  priletela v stanovanje svojih staršev, sama sem pilotirala in bila sem ponosna, da sem tako dobro pilotirala in da sem tako pravilno priletela v stanovanje, prav naravnost, brez zanašanja, nato sem lahkotno skočila še iz letečega letala, samo drobna napaka, pozabila sem ustaviti avion in le ta je poletel čez okno spalnice mojih staršev in eksplodiral. Vedela sem, da ni bilo nikogar več gor, saj sem bila na avionu sama z mojima otrokoma in mi smo vsi ob pristajanju izstopili, pravzaprav smo skočili dol iz aviona. Zavedala sem se, da bi morala avion ustaviti in parkirati, ampak ga nisem mogla, ker je spalnica pač premajhna za pristanek velikega aviona :)Vesela sem bila in oddahnila sem si, da je vsaj nam vsem trem uspelo skočiti iz aviona dol in se prav nič poškodovati....

Evo...sanjajmo s tabo  ;) Torej strmoglavo te je neslo v nova dogajanja, imela si pregled, videla si, kam "letiš", a se nisi mogla ustaviti, ni bilo drugega kot pristati, kamor te je zaneslo življenje. Znašla si se točno tam, kjer je bilo potrebno, prisiljena, da vzameš vajeti (volan) v roke in zvoziš, kakor veš in znaš po zaledeneli cesti, polni kač. Spretno si uporabila svoje sposobnosti ter spretnosti in se soočila s spremembami, s svojimi strahovi iz podzavesti, ki so ti skušali nagajati v vseh oblikah in velikostih (kače). Če cesta ponazarja našo pot, se počutiš, da si trenutno na malo spolzkem terenu, negotova in še bojiš se, a vse to si premagala s tem, ko si začela voziti čez svoje strahove (kače) in videla, da se pravzaprav same umikajo. Treba je stopati (voziti) naprej, šele z aktivnim pristopom vidimo, da se da in da se začnejo problemi, nasprotovanja umikati. Starša pomenita iskanje roke pomoči, oporo, vodenje, ob spremembah, ki se jih bojiš in so kar eskplodirale. Ti in otroka ste se rešili, sanje o njima ne jemljem v prenesenem pomeni, ampak da čutiš zanju skrb in odgovornost. Lahko pa otroka simbolizirata tudi kakšen tvoj novo zadan projekt, ki si ga zastavila in kljub še malo majavim začetkom (pristanek, vendar letala še nisi ustavila) vendarle zelo dobro speljala.  :-*

Offline Rena

• Sple. Simbol
« Reply #684 on: September 08, 2012, 08:36:21 PM »
Danes sem v sanjah ujela razbit kozarec, direkt na gole prsi. Hitro sem se pogledala v ogledalo, da bi videla, ali sem kaj poškodovana, a sem brez prask izprala drobce stekla s sebe, bilo je nekaj zanemarljivih majhnih rdečih pikic, ki so se takoj zacelile. Dojke sem imela pa uvele, viseče, zgubane in čisto zmanjšane, zbudila sem se pa prehitro, da bi mi zrasle nazaj.  ::)

Pošnofala pri Regini in prebrala: kozarec je simbol ženskih načel. In tvoj je razbit, pa še rani te. V času soočanja s svojo sodelavko se mi zdi, da ponovno "vetriš" svoja načela, se soočaš hkrati tudi sama s sabo in svojimi pogledi. A zgleda, da si bolj kot ne stvari že predelala, saj drobce stekla suvereno odstraniš in nekaj majhnih rdečih pikic se takoj zaceli. Dojke so simbol dojenja, dajanja "hrane" našim otrokom (projektom, novim začetkom), a se posušijo, no vsaj mleko  ;), ko jih odstavimo. Vendarle te je odstavitev tudi prizadela, vsaj zato si najbrž videla svoje prsi kot zastarane, uvele...odmrlo je nekaj, kar si imela v srcu...oziroma na srčnem področju.

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #685 on: September 08, 2012, 10:54:14 PM »
Rena hvala,zlata si s telimi razlagami.Dobro si tole opisala glede kac in mojega soocanja s strahovi.Ja,res je,voziti moram pogumno naravnost,se soociti z njimi,drzati volan v svojih rokah in potem se kar umaknejo.Super,to mi je res vsec,ker delam na tem in opazam v realnosti,da se zmorem soociti s cim,s cimer se vcasih tudi slucajno ne bi.Ja,starsa sta mi v veliko oporo,predvsem psihicno in custveno.Hvala,draga moja zlata starsa,res vaju imam rada :-* Ja,in za otroka cutim odgovornost in skrb in se trudim jima pomagati maksimalno.Mogoce sem se prevec zascitniska,sem prava  :rak.
Res si dobro tole interpretirala,tako kot vedno! ;)
Kaj bi pomenil sam avion? Moje skrbi,sem prav razumela?

Offline Rena

• Sple. Simbol
« Reply #686 on: September 09, 2012, 07:23:47 AM »
Rena hvala,zlata si s telimi razlagami.Dobro si tole opisala glede kac in mojega soocanja s strahovi.Ja,res je,voziti moram pogumno naravnost,se soociti z njimi,drzati volan v svojih rokah in potem se kar umaknejo.Super,to mi je res vsec,ker delam na tem in opazam v realnosti,da se zmorem soociti s cim,s cimer se vcasih tudi slucajno ne bi.Ja,starsa sta mi v veliko oporo,predvsem psihicno in custveno.Hvala,draga moja zlata starsa,res vaju imam rada :-* Ja,in za otroka cutim odgovornost in skrb in se trudim jima pomagati maksimalno.Mogoce sem se prevec zascitniska,sem prava  :rak.

Ne, skrbi posredno simbolizirajo kače. Te so simbol podzavednega, kot strahove oziroma ovire sem interpretirala zato, ker si se morala soočiti s tem, da kljub kačam in ledeni cesti pelješ naprej. Za avion pa sama razmisli, ne najdem pametne razlage na netu, kaj bi pomenil. V sanjah nisi prvič letela z njim... Nad kaj se želiš dvigniti morda?  Tokrat si letela nizko, zato sem obrazložila kot strmoglavo oz. na hitro si bila soočena z nečim... oziroma si se dvignila nad svojo notranjost oziroma podzavest in videla, kaj je to pod tabo, s čimer se boš morala soočiti, vzeti v roke vajeti ali konkretno volan....  recimo  ;)

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #687 on: September 09, 2012, 09:15:45 AM »

Pošnofala pri Regini in prebrala: kozarec je simbol ženskih načel. In tvoj je razbit, pa še rani te. V času soočanja s svojo sodelavko se mi zdi, da ponovno "vetriš" svoja načela, se soočaš hkrati tudi sama s sabo in svojimi pogledi. A zgleda, da si bolj kot ne stvari že predelala, saj drobce stekla suvereno odstraniš in nekaj majhnih rdečih pikic se takoj zaceli. Dojke so simbol dojenja, dajanja "hrane" našim otrokom (projektom, novim začetkom), a se posušijo, no vsaj mleko  ;), ko jih odstavimo. Vendarle te je odstavitev tudi prizadela, vsaj zato si najbrž videla svoje prsi kot zastarane, uvele...odmrlo je nekaj, kar si imela v srcu...oziroma na srčnem področju.

Uuuuu, zanimivo, Rena. Evo si mi dala še par izhodišč za razmišljat.
Ojoj... da ja ne bo pomenilo, da bom nehala hranit znamko.  :-X Sem pa precej hranila kolegico, pa čeprav mi "očita", da je bila stalno lačna. Da bi me prizadelo, ker sem jo nehala hranit? Mogoče se ne zavedam tega.
Eno "malenkost" sem pozabila omenit - razbit kozarec (bile je za šnops ali nekaj žganega, s temno modro- vijoličnim debelim dnom) mi je vrgel mož. Ne sovražno, bolj po nesreči je zadel prsi, sem ga pa nahrulila, češ, poglej, kaj si naredil.
Hvala!  :-*

Danes se mi je pa sanjalo, da sem nadomeščala Primoža Peterko pri smučarskih skokih, ker je zbolel. In to na 600-metrski skakalnici. Svašta!  :laugh:

Offline Rena

• Sple. Simbol
« Reply #688 on: September 09, 2012, 09:44:06 AM »

Eno "malenkost" sem pozabila omenit - razbit kozarec (bile je za šnops ali nekaj žganega, s temno modro- vijoličnim debelim dnom) mi je vrgel mož. Ne sovražno, bolj po nesreči je zadel prsi, sem ga pa nahrulila, češ, poglej, kaj si naredil.
Hvala!  :-*

Danes se mi je pa sanjalo, da sem nadomeščala Primoža Peterko pri smučarskih skokih, ker je zbolel. In to na 600-metrski skakalnici. Svašta!  :laugh:

To je pa res "malenkost" ja  ;D. No torej moraš prevetrit tvoja ženska načela v zvezi z možem. Njega si okrivila, torej mu očitaš... Zdaj, tudi če te zaradi kolegice ni prizadelo, se tole vseeno dotika, ne samo prsi (hranjenja) in je usahnilo, dogaja se tudi na področju srca. V sebi si nekaj zaključila. Za skoke pa še nimam ideje  :P

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #689 on: September 11, 2012, 12:41:46 PM »

Ne, skrbi posredno simbolizirajo kače. Te so simbol podzavednega, kot strahove oziroma ovire sem interpretirala zato, ker si se morala soočiti s tem, da kljub kačam in ledeni cesti pelješ naprej. Za avion pa sama razmisli, ne najdem pametne razlage na netu, kaj bi pomenil. V sanjah nisi prvič letela z njim... Nad kaj se želiš dvigniti morda?  Tokrat si letela nizko, zato sem obrazložila kot strmoglavo oz. na hitro si bila soočena z nečim... oziroma si se dvignila nad svojo notranjost oziroma podzavest in videla, kaj je to pod tabo, s čimer se boš morala soočiti, vzeti v roke vajeti ali konkretno volan....  recimo  ;)

Ko se soočim  s svojimi strahovi, skrbmi, problemi in primem volan trdno v svoje roke in vozim samo naravnost, potem pridem domov, moja duša pride tja kamor spada že od vekomaj,tako nekako si razlagam to simboliko in to je super, sem vesela, da sem se spet začela soočati s svojimi strahovi pogumno. Avion, ne vem, mogoče pa predstavlja mojo obliko, ki sem jo rabila in ko je ne rabim več, ko se duša vrne domov, tja kamor spada, pač ta oblika odpade, eksplodira.
Hvala Rena, res si srčica, da takole neutrudno deliš svoje vpoglede z nami :-*