Sem sanjala, da mi je moj oče povedal, da ima raka. Bilo me je groza ob misli, da bo umrl. On ni bil nič pretresen, dal mi je še napotke kaj naj dokončam, kar on ni uspel. Mene pa je obšel zelo grozen občutek, da ga kar ne bo več. No, potem sem pomislila, da saj če imaš raka pa tudi ni nujno, da umreš in da moram najti način, da mu pomagam, da se bo pozdravil.
Mislim, da sanje pomenijo, da se boš morala vedno bolj zanašati in naslanjati nase. Namreč očeta vidim kot prispodobo varnosti, toplega naročja, modrosti, moči, nakar uvidiš, da boš to oporo izgubila. "Oče" ti jasno sporoča, da pogumno pojdi naprej po svoji poti, da končaš zametke tega, kar ti je bilo dano v "zibelko" oziroma je v tebi, pa je potrebno razvit. Seveda te je bilo strah, vsakega je, ko se zave, da se lahko zanese le sam nase. Beseda rak mi asociira - na škarje, se pravi prerezati in prav tako na - bolezen, se pravi nekaj pozdraviti. In še končno pojem smrti, ko se ne želiš sprijazniti in sprejeti, da je nekaj odmrlo, a je treba opustiti staro, iti naprej in zaupati vase...
Druge sanje pa so bile,da sem imela otroka, punčko in sem bila z njo pri zdravniku na redni kontroli, pa sem jo morala sleči in položiti na mizo in se je ravno v trenutku, ko bi jo morala zdravnica pregledati, pokakala in polulala in zdravnici to ni bilo preveč všeč, je rekla, da naj jo očistim. Bila sem prejsenečena, da je zdravnico to zmotilo, saj pregleda ogromno otrok in verjetno se marsikateri polula oz. pokaka,saj so ja še dojenčki. No,sem jo nesla pod umivalnik, da jo umijem in dreka kar ni in ni hotelo biti konec
Na koncu mi jo je uspelo umiti, preteklo pa je precej vode, da sem ji ritko sprala do čistega 
In nekaj v tebi se rojeva, nekaj novega oziroma je že v tebi, le da mora to zrasti. Zaenkrat je še v pleničkah

. Zdravnik je oseba, ki nam pomaga, a je v teh sanjah zdravnica prepustila tebi, da očistiš to blato. Sanje o blatu so se meni pojavljale, ko sem premagala eno težko obdobje svojega življenja, ko se je začelo celiti, pa se je čistilo, čistilo, čistilo ...

Zato bi rekla, da nastaja novo (punčka) in se čisti staro (blato)..., samo kar nekaj spiranja torej čiščenja bo še potrebno, da boš končno prišla do - čistega

.