Author Topic: Razlaga sanj za redne člane foruma X  (Read 329424 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Bojan The Bojan

• Uporabnik
  • **
  • Tam kjer ni nič je vsega dovolj
Re: Razlaga sanj za redne člane foruma X
« Reply #375 on: September 08, 2010, 01:08:54 PM »
Spet sem sanjal mačko, tokrat v precej bizarnejši obliki.   ???

Offline Jernej

• Mojster
« Reply #376 on: September 08, 2010, 01:52:39 PM »
Spet sem sanjal mačko, tokrat v precej bizarnejši obliki.   ???

Pozitivno: Mačke so povezane z ženskimi kvalitetami, lastnostnmi in energijami. Mačka, ki potrebuje nego, hrano ali rešitev tipično predstavlja sanjavi delček osebnosti, ki ga trenutne razmere ne podpirajo. Če zanemarjaš svojo potrebo po svobodi, brezpogojni naklonjenosti ali nežnosti, potem je čas, da ozavestiš to stanje. Če si v razmerju, ki ne nudi dovolj, so sanje odraz pomanjkanja, pri čemer ni poudarek na "popravljanju" razmerja, temveč na jasnem izražanju svojih želja.

Negativno: Divje, neukrotljive ali krvoločne mačke predstavljajo zlobno osebo v krogu znancev. Ta oseba je verjetno ženska, v nasprotnem pa ima žensko plat, ki je nagnjena k sovražni miselnosti. To se kaže v nepopustljivi kritiki in nepravičnem napadanju

Vzeto iz :  Gillian Holloway - The complete dream book
« Last Edit: September 08, 2010, 02:00:26 PM by Jernej »

Offline Bojan The Bojan

• Uporabnik
  • **
« Reply #377 on: September 08, 2010, 02:06:15 PM »
Bila je naša domača mačka, odprl sem ji balkonska vrata, nakar se ji je obrazni del spremenil v nekaj podobnega krvoločni izvedbi bobra, telo pa postalo ustrezno močnejše.
Da ustreza zastrašujoči podobi.

Potem sem zagledal, da mi je prinesla mrtvo žival, nekaj med veverico in podgano.

Sem zaprl vrata, ker mi je bila sumljiva situacija, mačka pa me je skozi okno gledala v oči in ponavljala neko besedno zvezo, a se za vraga ne morem spomnit kaj. 

Offline Jernej

• Mojster
« Reply #378 on: September 08, 2010, 02:24:56 PM »
P.J.Ball : A-Z of dream interpretation

Zlovešče živali: Vsaka žival, ki grozi, predstavlja dvome in strahove, ki jih imamo o lastnih zmožnostih premagovanja vsega, kar človek najde, ko koplje po nezavednem oz. podzavesti. Take sanje so relativno pogost pojav pri ljudeh, ki se odpravljajo na pot lastnega spiritualnega razvoja.

Offline Zarja

• Uporabnik
  • **
« Reply #379 on: September 08, 2010, 04:22:06 PM »
Ja sej so. Samo pri vsej tej stvari, me muči samo ena stvar. Kako zjutraj, ko se zbudim vem, a so bile to tiste taprave sanje al ne. Morem priznat, da sem pri teh stvareh zelo nesigurna čist sama vase. Včasih namreč kreatorja prosim, za kakšen odgovor, pa ga ne najdem in ne najdem, potem pa včasih dobesedno živim svoje sanje? kdaj so sanje takšne, kdaj so pa sanje samo simbolne? Sem se pa zadnjič obrnila na angele glede ljubezni, sedaj mam pa že tri noči tega moškega v sanjah ????

Veš, ko boš hodila naokoli, ti samo očke na peclje, pa glej, če se bo tvoj sanjski moški pojavil v živo  ;D.

Okrog sanj se ne bi preveč ustavljala v smislu, ali se bodo uresničile. Poskusi razmišljat in spoznat v simbolnem pomenu, kaj ti govorijo. Dobro je sanje tudi zapisovat. Sama sem jih pisala nekaj časa in osupnila, kako se mi tema ponavlja. Če se pa bodo sanje uresničile...se bodo. Saj življenje prinese svoje.

hehe rena, ja dobesedno sanjski :) sem pa tudi na to že pomislila, da bi si jih pisala, pa mi nekako ne gre.....

Offline Bojan The Bojan

• Uporabnik
  • **
« Reply #380 on: September 08, 2010, 04:33:30 PM »

Zlovešče živali: Vsaka žival, ki grozi, predstavlja dvome in strahove, ki jih imamo o lastnih zmožnostih premagovanja vsega, kar človek najde, ko koplje po nezavednem oz. podzavesti. Take sanje so relativno pogost pojav pri ljudeh, ki se odpravljajo na pot lastnega spiritualnega razvoja.

Ja, zveni logično.
Vendar je od odpravljanja na pot lastnega spiritualnega razvoja pri meni že nekaj časa minilo.

Mogoče pa se od kje iznenada pojavi kaka ideja okoli teh mačk.

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #381 on: September 08, 2010, 04:55:43 PM »

Ja, zveni logično.
Vendar je od odpravljanja na pot lastnega spiritualnega razvoja pri meni že nekaj časa minilo.

Mogoče pa se od kje iznenada pojavi kaka ideja okoli teh mačk.

Simbole je težko gledati samo splošno, ne predstavljajo vsem ljudem enako. Že glede na kulturo in verovanja so simboli zelo različni.
V prvi vrsti pomisli kaj mačka dejansko predstavlja tebi. Če bi na splošno gledali, je mačka res simbol našega nezavednega, mogoče prihajajo iz tvojega nezavednega v zavedno stvari, ki te strašijo, na katere še nisi pripravljen-ne vem, to bi bilo zelo splošno.
Me zanima kaj mačka dejansko predstavlja tebi, na kaj si sam prvo pomislil, ko si se zbudil iz teh sanj.

Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #382 on: September 08, 2010, 05:00:18 PM »
Danes sem sanjala bivšega moža-mi je nekaj govoril v italijanščini in sem se čudila od kdaj zna on italijansko, saj se ni nikoli učil in to zna še precej bolje kot jaz, ki sem se italijanščino celo učila ??? Jezna sem bila sama nase, da sem se tako malo naučila :-\

Bi mi znal kdo kaj komentirati, vsaj v razmislek :P
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Rena

• Sple. Simbol
  • Harmonija, izpolnjenost, ljubezen - hvala vesolje
« Reply #383 on: September 09, 2010, 01:24:41 PM »
Tudi jaz sem "šnoflala" na netu o simbolu mačke in ugotovila, da je simbol za podzavestno. V bistvu so ji Egipčani dali ime "mau", kar pomeni videti.
Glej http://www.akropola.org/clanki/clanek.aspx?lit=215
Ampak videti v temi. Tako kot vidimo v temi mesec, ki odseva sonce, tako vidimo ponoči svetleče in okrogle mačje oči. Kakorkoli, to je pogled v temo, v nezavedno. Če je ta mačka napadalna, strašljiva, bi celo rekla, da se je treba soočiti z nečim v podzavesti, kot -  tiščiš v sebi neko jezo ali nekaj drugega, kar intenzivno želi ven. V sanjski knjigi napadalna mačka pomeni tudi kakega sovražnika.

Glede moških v sanjah. Na, toliko je govorila o nekem moškem, da sem še jaz včeraj sanjala o nekom, ki ga poznam  ;D. Bil je pa kao sin moje najboljše prijateljice, čeprav je daleč od tega, hehe.

Sanjalka pri tebi imam pa kar tako mimogrede preblisk, da v neki stvari moža nočeš ali ne zmoreš razumeti, pa veš, da bi ga morala. Ali ga podpreti v kaki stvari, namesto da te jezi, da to počne. Ne vem, ugibam  :D

Offline Gaia

• Splet. Simbol
  • Bodi sprememba, ki jo želiš videti v svetu.
    • www.theta.si
« Reply #384 on: September 09, 2010, 09:06:54 PM »
Ko se vam nekaterim tako brska po internetu, mi prosim poiščite, kaj pomeni sanjati lisico. Za razliko od Bojanove mačke je moja lisica bila čisto prijazna, ležala mi je v naročju, obrnjena na hrbet, da sem jo lahko praskala po trebuhu. In to ji je izredno pasalo.

Osebno mislim, da mi podzavest sporoča, da neka oseba, ki je zelo pretkana v moji bližini postane čisto krotka.

Praktik Reconnective Healinga® in Reconnectiona®
Mojstrica ThetaHealinga® s Certifikatom Znanosti
Angelska terapevtka®, Medij
www.theta.si
DZK 519
http://www.shrani.si/f/1S/bz/4g4xuymc/karta-gaia.gif
http://www.shrani.si/f/1g/TD/3qcGvQgv/karta-vlado.gif

Offline Jernej

• Mojster
« Reply #385 on: September 09, 2010, 09:41:40 PM »
Osebno mislim, da mi podzavest sporoča, da neka oseba, ki je zelo pretkana v moji bližini postane čisto krotka.

Takšen bi bil tudi povzetek vseh možnih najdb in interpretacij iz knjih in spleta.

Offline Gaia

• Splet. Simbol
  • Bodi sprememba, ki jo želiš videti v svetu.
    • www.theta.si
« Reply #386 on: September 09, 2010, 10:33:20 PM »

Takšen bi bil tudi povzetek vseh možnih najdb in interpretacij iz knjih in spleta.

Hvala, Jernej. :-*
Praktik Reconnective Healinga® in Reconnectiona®
Mojstrica ThetaHealinga® s Certifikatom Znanosti
Angelska terapevtka®, Medij
www.theta.si
DZK 519
http://www.shrani.si/f/1S/bz/4g4xuymc/karta-gaia.gif
http://www.shrani.si/f/1g/TD/3qcGvQgv/karta-vlado.gif

Offline Tejka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletn. Simbol
« Reply #387 on: September 10, 2010, 08:02:51 AM »
Že dve zaporedni nočii me "žrejo" neki črvi oziroma gliste :o.
Imela sem jih v vratu, kar sem ugotovila tako, da sem kar odprla kožo :-X in notri je kar mrgolelo. Bljak!
Ne vem če kaj pomeni, lahko je travma od enega reveža, ki je prišel na kliniko z odprto rano v kateri je bilo res ogroooomno čvov, ki so ga žrli pri živem telesu :-X :-\.
Sin bailar y crear no hay vida
Tranziti in progresije
Solarna

Offline Rena

• Sple. Simbol
  • Harmonija, izpolnjenost, ljubezen - hvala vesolje
« Reply #388 on: September 10, 2010, 08:23:39 AM »
Tudi jaz menim, da sanje niso vedno samo simboli in opozorila, včasih so enostavno podoživljanje dneva. Ko me kaj bremeni v zvezi s službenimi zadevami, sanjam službene prostore in sodelavce. Ali podoživim kak drug dogodek, pa smo se prejšnji dan pogovarjali o njem, ali sem ga doživela. Po moje je bolj poudarek na temah, ki se ponavljajo.

Offline Jernej

• Mojster
« Reply #389 on: September 10, 2010, 09:07:54 AM »

Hvala, Jernej. :-*
Malenkost, Gaja  ;)

Rena, tudi pri podoživljanju dogodkov lahko pride človek do kakšnega uvida, ki mu podnevi ni prišel na pamet.
Tejka, a ni ponavadi tako, da insekti ali njihove ličinke jedo predvsem odmrlo meso in jih zaradi tega uporabljajo tudi za čiščenje ran?