Author Topic: Študij  (Read 22692 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline taja6

• Splet. Simbol
  • »Zapri oči. Zaljubi se. Ostani tam.« ~ Rumi
Re: Študij
« Reply #15 on: July 04, 2009, 03:50:52 PM »

Offline nensi

• Sple. Simbol
  • There's no such place as far away.
« Reply #16 on: July 04, 2009, 06:16:17 PM »

http://www.nenavadno.com/forum/index.php/topic,879.0.html

Ja, ja to mi je jasno .. samo ne moremo bit vsi profecionalci, nekje je treba začet. Novince pa vidim da tukaj kar hitro odpikate če nimajo ravno ''magisterija'' iz teh tematik.  ;D ;D

hojla

saj ni tako hudo, smo vglavnem kar znosni
imaš prav, da je treba nekje začeti in imeti malo podpore in vodstva, da lažje speljemo
jaz ti v astroloških temah ne morem nič pomagat, še nisem niti v vrtec vpisana
če prideš k angelčkom pa lahko kaj pomodrujeva

fajn bodi in se vidimo naokrog po forumskih sobanah  ;)

Offline Azra

• Spl. simbol
  • "The devil made me do it ..."
« Reply #17 on: July 04, 2009, 06:46:48 PM »

http://www.nenavadno.com/forum/index.php/topic,879.0.html

Ja, ja to mi je jasno .. samo ne moremo bit vsi profecionalci, nekje je treba začet. Novince pa vidim da tukaj kar hitro odpikate če nimajo ravno ''magisterija'' iz teh tematik.  ;D ;D

Lepo pozdravljena!
Najprej ...
Nikogar ne 'odpikamo' kot si se izrazila, vendar mislim, da je v interesu vseh feed back. Ce prides na forum in zahtevas to in to ... lahko pricakujes, da ne bo odziva, saj vsi delujemo po nacelu 'dam-das'.
Za zacetek predlagam, da v svoj podpis vstavis svojo astro karto, ki pa jo vsake toliko 'osvezi' / tranz, progr.
http://img687.imageshack.us/img687/1953/mojakarta.gif
V pravljici junak ubije zmaja in se poroci s princeso. V realnosti ne ubije nikogar in se poroci z zmajem.

Offline Princes

• Mojster
« Reply #18 on: July 06, 2009, 09:10:56 PM »
Lep pozdrav vsem!
Tale forum prebiram že dalj časa vendar sama nisem do sedaj aktivno sodelovala. Ker pa sem se nedavno začela malo bolj ukvarjati s preučevanjem astrologije bi mi prav prišla kakšna pomoč pri razlagah. :) Zdaj sem se vrgla na področje študija ker imam tu letos težave (ki se vbistvu vlečejo že od lani zaradi raznih razlogov) pa me zanima kako/če se to vidi v moji karti? 9. hišo imam v strelcu, vladar 9. hiše (jupiter) je na ascendentu. 3. hiša je v dvojčkih, vladar merkur pa je v 12. hiši. 
Karta: http://www.shrani.si/f/8/v2/2RGWAi6v/lilstar.gif

Draga Lilstar

tako na hitro; ko pogledaš tranzite in vidiš, da se ti je tranzitni Pluton usedel na tvojo konjunkcijo Urana in Saturna in to se vleče že kar nekaj časa, vidiš, da si stopila v težavno obdobje, kar se tiče študija. Verjetno te prevevajo tudi občutki, ali je sploh ta študij pravi zame, kar prekinila bi, preveč preprek imaš, ki zahtevajo od tebe temeljit in dosleden pristop k študiju. Iz same natalne karte je razvidno, da so prekinitve možne in celo zamenjava smeri študija. Ne vem, v kateri fazi si. Ali si začela, oz. kje si. To obdobje se ti bo vleklo kar nekaj časa, zato je zate zelo pomembno, da prevrednotiš, kaj ti ta študij pomeni, in če je pravi, vzemi se v roke in pljuni v dlani. Sonce imaš v 12. hiši, kar pravi, da si sposobna se osamiti in zagrabiti, če le hočeš. Ovnovsko sonce tudi nakazuje na močno voljo in moč, če le ne zapadeš depresiji in smiljenju sami sebi (12.h). Uporabi tudi prednosti Jupitra, ki ga imaš v 1.hiši. Z odprtostojo do znanja in seveda s trigoni (možnosti) na vse 3 planete v 9. hiši, mislim, da ne bi smelo biti težav - gledano zelo na široko.

Glede na to, da se učiš, te napotujem na Tejino popolno razlago, kako pristopiti k preučevanju 9. hiše (na 1. strani). Če imaš osnove, ti ne bo težko. Pojdi korak za korakom in odprlo se ti bo.

:-*
"Prava modrost pride, ko spoznamo, kako malo razumemo o življenju, o sebi in svetu okoli nas" - SOKRAT

Usui reiki mojster-učitelj; Theta Practitioner™; astrologija;

DZK 151

Offline taja6

• Splet. Simbol
  • »Zapri oči. Zaljubi se. Ostani tam.« ~ Rumi
« Reply #19 on: July 06, 2009, 10:20:51 PM »
Princes,

tudi tebe je lepo brati, tvoje astro razlage. Se veliko stvari lahko naučiš ali pa samo spomniš, kako in kam bi pogledal za določeno zadevo. Hvala ti zanje, škoda pa, da se večkrat ne oglasiš  ;)

pozdravček  :-*

Taja
« Last Edit: July 07, 2009, 07:39:14 AM by taja6 »

Offline Princes

• Mojster
« Reply #20 on: July 07, 2009, 05:59:05 AM »
Princes,

tudi tebe je lepo brati, tvoje astro razlage. Se veliko stvari lahko naučiš ali pa samo spomniš, kako in kam bi pogledal za dolčenozadevo. Hvala ti zanje, škoda pa, da se večkrat ne oglasiš  ;)

pozdravček  :-*

Taja

:-* :-* :-*
"Prava modrost pride, ko spoznamo, kako malo razumemo o življenju, o sebi in svetu okoli nas" - SOKRAT

Usui reiki mojster-učitelj; Theta Practitioner™; astrologija;

DZK 151

Offline cvetka

• Sp.simbol
« Reply #21 on: April 18, 2010, 09:30:12 PM »
pozdravček, tole temo odpiram zato, ker mi kot mami ni vseeno, kaj se dogaja z našim najmlajšim na področju študija, dejstvo je, da se je že drugič vpisal v šesti letnik, samo malo mu manjka do konca ampak...

osnovno in srednjo šolo je naredil kot malo malico
tudi fakulteta mu v začetku ni delala težav
sedaj pa ga je začelo nekako bremzati, iz natalne karte lahko razberem iz 9 hiše:

vrh 9. je v ribah, vladar Neptun, ki je v strelcu v 6 h; strelca bi lahko nadomestil kozorog, saj je Neptun na 29 stopinji strelca
aspekti neptuna niso slabi:
- neptun sekstil pluton
- neptun sekstil saturn
- neptun sekstil luna
- neptun trigon venera
in slabi
- neptun kvadrat sonce; očitno mu je trenutno lepo ždeti v naročju neptuna (ob sebi ima svojo Sneguljčico, ki mu stoji ob strani) in da zato Sonce nima moči za pogon; olajševalna okoliščina se mi zdi je ta, da ta aspekt ni natančen, ker mu manjka 8 stopinj;

vem, da je star toliko, da bi rad začel cikel odraslosti (ima 27 let - tako kot njegovi sošolci in prijatelji) in da se zato težko poglablja v študijsko literaturo.

Študijsko smer si je izbral sam, mislim, da je zadosti star, da ni treba, da izhajam iz 1 hiše, da se določi, kakšna je njegova študijska pot.

Drage sošolke (pa vsi ostali), ali na priloženi kari vidite še karkoli, kar mi bo kot mami vsaj v astrološki teoriji v pomoč,

http://www.shrani.si/f/3y/mG/1yLo4skN/astro245gw05p2010418hp66.gif

lp  ang:

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #22 on: April 19, 2010, 07:10:04 AM »
Kaj pa vem bi rekla, da ga tale neptun v 6-ti odvrača od delovnih navad, ki so bolj "meglene".

Bom potem še ostalo pogledala, zdaj letim v vrtec  ;)
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #23 on: April 19, 2010, 07:47:23 AM »
pozdravček, tole temo odpiram zato, ker mi kot mami ni vseeno, kaj se dogaja z našim najmlajšim na področju študija, dejstvo je, da se je že drugič vpisal v šesti letnik, samo malo mu manjka do konca ampak...

osnovno in srednjo šolo je naredil kot malo malico
tudi fakulteta mu v začetku ni delala težav
sedaj pa ga je začelo nekako bremzati, iz natalne karte lahko razberem iz 9 hiše:

vrh 9. je v ribah, vladar Neptun, ki je v strelcu v 6 h; strelca bi lahko nadomestil kozorog, saj je Neptun na 29 stopinji strelca
aspekti neptuna niso slabi:
- neptun sekstil pluton
- neptun sekstil saturn
- neptun sekstil luna
- neptun trigon venera
in slabi
- neptun kvadrat sonce; očitno mu je trenutno lepo ždeti v naročju neptuna (ob sebi ima svojo Sneguljčico, ki mu stoji ob strani) in da zato Sonce nima moči za pogon; olajševalna okoliščina se mi zdi je ta, da ta aspekt ni natančen, ker mu manjka 8 stopinj;

vem, da je star toliko, da bi rad začel cikel odraslosti (ima 27 let - tako kot njegovi sošolci in prijatelji) in da se zato težko poglablja v študijsko literaturo.

Študijsko smer si je izbral sam, mislim, da je zadosti star, da ni treba, da izhajam iz 1 hiše, da se določi, kakšna je njegova študijska pot.

Drage sošolke (pa vsi ostali), ali na priloženi kari vidite še karkoli, kar mi bo kot mami vsaj v astrološki teoriji v pomoč,

http://www.shrani.si/f/3y/mG/1yLo4skN/astro245gw05p2010418hp66.gif

lp  ang:

Draga Cvetka

Jasno kot enkrat ena je, da je to brihten otrok in brihtni otroci imajo vedno težave s udanim delom šolanja. Pri Neptunski in Ribji energiji pa še posebno, ker je zravn še nekaj "lenobe" po eni strani. Nikoli se jim ni bilo treba kaj prida učit in imeti "zicledra", vse je prišlo samo od sebe.
Ribe in Neptun govorijo tudi o tem, da človek težko ve kaj bi naj sploh počel, razen da bi meditiral  ;)

Kot tisti vic ko se pogovarjata dve mame.
Prva pravi:
"moj sin cel dan ne dela nič, ne vem kaj bo s to mladino."
Druga pa:
"Moj po cele dneve meditira"
Prva odgovori
"No vsaj nekaj dela"  ;)

No ja, pri vas ni tako hudo. Res je kar praviš, da ima širok Neptunski kvadrat k Soncu. Sonce pa nima drugega aspekta glavnega reda, tako da se tam v Ribah počuti samo sebi zadostno, pa težko je do njega pridet, ker ga ne spodbujajo druge povezave.
Merkur kvadrat Uran govori o prekinitvah in o preveliki brihtnosti, ki bi se sploh ukvarjala z "brezveznim študijem", če lahko počne kaj bolj pametnega za človeštvo in okolje.
Upam, da študira kaj od tega, nad čemer vladajo ti planeti.

Hišo kariere ima pa dobro postavljeno in sigurno bo uspel v tistem, kar bo želel.

Sicer pa zdaj ima tranzitnega Jupitra na Soncu, drugo leto mu pride progresirana Luna v 9 hišo - mislim, da se tu nimamo česa prav zares bati.
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline Bojan The Bojan

• Uporabnik
  • **
  • Tam kjer ni nič je vsega dovolj
« Reply #24 on: April 19, 2010, 10:15:48 AM »
Sonce v ribi v 9. Ziher ga zanimajo višji cilji, kot pa je dokončanje študija, mogoče je dojel neko trivialnost vpletenosti v ta naš ljubi šolski sistem in ga je ta realizacija malo demotivirala. Pa še Neptun ga zgečka iz 6. hiše.
Sam imam tudi Sonce v 9. in se rad izobražujem, a čisto na svoj način in na področjih, ki niso ravno zastopana v sistemu.

Mars je doma pa še povrhu v hiši kariere, bo že on zrihtal kar bo hotel, mislim, da se za to ni bat.

Offline cvetka

• Sp.simbol
« Reply #25 on: April 19, 2010, 07:34:34 PM »

Upam, da študira kaj od tega, nad čemer vladajo ti planeti.

medicina je tale smer (je kar prava), res se mu je brezvezno učiti na pamet vsa ta zdravila ipd, vem, da je brihten in da mu bo šlo (enkrat); ima pa doma precej motilnih veličin (sestrica pričakuje dojenčka, starejši brat si je kupil nov/star avto, tudi ljubezen ni za zanemarit)
hvala za tole spodbudo, Tea in Bojan, malo bojazni pa je le bilo, da ne meša štrene kakšen dispozitor  ang:
« Last Edit: April 19, 2010, 08:15:45 PM by cvetka »

Offline sasa

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #26 on: May 10, 2010, 02:33:37 PM »
Ok,

jaz bi pa prosila za pomoč pri interpretaciji mojega dela študija. Torej:

Vrh 9. hiše imam v devici, vldar Merkur se tam tudi nahaja skupaj s Soncem, Venero in Marsom.
Merkur imam v konjunkciji s Soncem, v trikotniku z Jupitrom, v kvadratu z Neptunom in v konjunkciji z Marsom.

Jupiter se nahaja v vodnarju, je retrograden in se nahaja v drugi hišil.

3. hiša ima vrh v ribah, notri se nahaja luna. Vladar, torej Neptun se nahaja v kozorogu v prvi hiši.
Neptun imam v sekstilu s plutonom.

6. hišo imam v biku. Vladarica Venra potuje v 9. hišo, je v znamenju device.
Venera je v opoziciji z luno, v konjunkciji z Marosm, trokotniku z Neptunom in v sekstilu s Plutonom.

Znamenje dvojčkov pa se nahaja v 7. hiši.

Smešno, kako imam 9. hišo kar zelo močno zasedeno, sama pa pacam tale moj študij...
9ZK 674

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #27 on: May 10, 2010, 02:49:30 PM »
Ok,

jaz bi pa prosila za pomoč pri interpretaciji mojega dela študija. Torej:

Vrh 9. hiše imam v devici, vldar Merkur se tam tudi nahaja skupaj s Soncem, Venero in Marsom.
Merkur imam v konjunkciji s Soncem, v trikotniku z Jupitrom, v kvadratu z Neptunom in v konjunkciji z Marsom.

Jupiter se nahaja v vodnarju, je retrograden in se nahaja v drugi hišil.

3. hiša ima vrh v ribah, notri se nahaja luna. Vladar, torej Neptun se nahaja v kozorogu v prvi hiši.
Neptun imam v sekstilu s plutonom.

6. hišo imam v biku. Vladarica Venra potuje v 9. hišo, je v znamenju device.
Venera je v opoziciji z luno, v konjunkciji z Marosm, trokotniku z Neptunom in v sekstilu s Plutonom.

Znamenje dvojčkov pa se nahaja v 7. hiši.

Smešno, kako imam 9. hišo kar zelo močno zasedeno, sama pa pacam tale moj študij...

Pozdravljena Saša na forumu in v astroloških sobah.

Karto v podpis je najbelj pametno dat, če želiš kakšno pametno informacijo od astrologov. Namreč študij ni samo 9 hiša  ;)
www.Astro-Star.net

Offline sasa

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #28 on: May 10, 2010, 06:41:37 PM »
Tea,

vem, da ni samo deveta hiša, sem se poskušala ravnati po tvojem postu  ;)

Sem sedaj prilepila še karto.
9ZK 674

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #29 on: May 11, 2010, 08:46:29 AM »
Hvala Saša

In kaj te zanima

Če želiš vedeti zakaj ga paceš bi morala pogledati aspekte.

Merkur namreč ni v aspektu z Marsom, da bi dal kakšne spodbude - oba s soncem sta namreč že skoraj v 10 hiši, vsekakor bi tako konjunkcijo z MC štela v 10 hišo.
Merkur kot vladar ima tudi kvadrat z Neptunom, kar daje nekaj "lenobe", neodločnosti /tehtnica je itak tudi znana po tem/, poleg tega pa Mars in Venera delata opozicijo na Luno v Ribah ...

Polet tega ti je sedaj tranzitiral Saturn čez 9.

V enem pogledu te je k študiju sicer priganjal in ti žugal, v drugem pa v marsičem metal pod noge tudi take in drugačne ovire, da si se lahko učila nove življenjske filozofije.
www.Astro-Star.net