Author Topic: Študij  (Read 22697 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Daia*

• Mojster
  • La Vita č Bella...
Re: Študij
« Reply #45 on: May 12, 2010, 10:19:50 AM »
Hvala za odgovore..studiram racunalnistvo in filozofijo..nicesar mi ni pretirano blizu, ker sem ocitno imela nek trenutek stemnitve, ko sem se vpisovala  :D

Je pa to pedagoski studij in zelim delat z otroci..tak da to me nekak pripelje v solo. Skoda se mi zdi zdaj pustit, ker imam se 8 izpitov in 8 seminarskih do konca. Se pa lahko potem preusmerim - ko koncam, da naredim prekvalifikacijo ali vpisem kaj drugega za magistrski studij)..ker tole ne gre nikamor..da bom dejansko diplomirala pa vseen ne imela pojma o vsem tem  :o ..vmes sem se ze hotela preusmerit, vendar bi morala it vse od zacetka, zato sem vztrajala..je pa beda res..me ponavadi boli glava, trebuh..ko grem v maribor na faks me obvezno boli glava, ko grem domov..
Se pa zraven se izobrazujem na drugih podrocjih in sem aktivna, tak da mislim, da res ni problem, da se ne bi rada ucila..  ???

Hvala za trud!  :-*

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #46 on: May 12, 2010, 10:23:25 AM »
Bojan, ti me spraviš v smeh.  :P

Jebemti, res smo rabile enga desca tle na forumu  ;D  dobile pa smo še takega, ki nima dlake na jeziku.  ;D

Se pa strinjam popolnoma. Astrologija je veliko pomagalo pri iskanju sebe in hitrejši poti do sebe. Lahko pa je seveda spet samo eden izmed nešteto izgovorov ...

www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline Bojan The Bojan

• Uporabnik
  • **
  • Tam kjer ni nič je vsega dovolj
« Reply #47 on: May 12, 2010, 10:24:44 AM »
Daia, vse že sama veš, si se odločila.

Zadevo boš zaključila in greš potem naprej. Lepo.
Boš se pa še naprej mučila s tem, ker ti enostavno ne diši. Probaj pa najt neko moticavijo, da se lažje spraviš zraven, nekaj kar te žene naprej in, nenazadnje, vsako znanje, ki ga pridobiš je nekaj vredno.
Čeprav kok je vredno znanje pridobljeno na faksu pa je spet druga zgodba...  ;D

Obrni perspektivo na vse skupaj, da vsaj več mučno ne bo. Uživala res nikoli ne boš, boš pa lahko indiferentna do vsega skupja, oz. gledala na to kot na stopničko do uspeha. Potem bo tudi lažje nekaj več časa za učenje vložit, ko bo višji smisel za vsem skupaj.

To pa morš sama pri sebi najt.

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #48 on: May 12, 2010, 10:28:44 AM »
Hvala za odgovore..studiram racunalnistvo in filozofijo..nicesar mi ni pretirano blizu, ker sem ocitno imela nek trenutek stemnitve, ko sem se vpisovala  :D

Je pa to pedagoski studij in zelim delat z otroci..tak da to me nekak pripelje v solo. Skoda se mi zdi zdaj pustit, ker imam se 8 izpitov in 8 seminarskih do konca. Se pa lahko potem preusmerim - ko koncam, da naredim prekvalifikacijo ali vpisem kaj drugega za magistrski studij)..ker tole ne gre nikamor..da bom dejansko diplomirala pa vseen ne imela pojma o vsem tem  :o ..vmes sem se ze hotela preusmerit, vendar bi morala it vse od zacetka, zato sem vztrajala..je pa beda res..me ponavadi boli glava, trebuh..ko grem v maribor na faks me obvezno boli glava, ko grem domov..
Se pa zraven se izobrazujem na drugih podrocjih in sem aktivna, tak da mislim, da res ni problem, da se ne bi rada ucila..  ???

Hvala za trud!  :-*

Luna v kozlu že tako kaže na maltretiranje sebe. Nikol zadost dobra. Tvoji so te pitali z odtegovanjem ljubezni in pozornosti, če nisi ustrezala idealu "pridne punčke"  To sovpada tudi z učiteljskim poklicem - ki pritiče pridnim punčkam ponavadi. Čeprav tendenca te lune je pravzaprav učiti druge. Ampak to učenje je potem tako, kot si ga navajena. Moj prav in red in disciplina ....  ;)

Merkur v škorpi, kvadrat luna - nap - mislim da ti nisi ravno pravšnja za male otroke.  ;)

Kakšna psihiatrija  ;)
www.Astro-Star.net

Offline Daia*

• Mojster
  • La Vita č Bella...
« Reply #49 on: May 12, 2010, 10:32:48 AM »
Hvala za odgovor obema..ja, bom poskusila stisnit se naprej in koncat zadevo, da se mi odvali kamen s srca..

Ceprav s tem, da nisem za male otroke, se nekak ne strinjam najbolj, ker sem totalno uzivala na praksi v soli (in me edino to vlece, da koncam studij, da grem delat v solo) in od malega sem vedno hodila na pocitnice tja, kjer so bili mali otroci (se predsolski), da sem se lahko z njimi ukvarjala in jih pazila..nekak prav cutim, da so ravno ti..najmanjsi meni najblizje..

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #50 on: May 12, 2010, 10:36:01 AM »
Hvala za odgovor obema..ja, bom poskusila stisnit se naprej in koncat zadevo, da se mi odvali kamen s srca..

Ceprav s tem, da nisem za male otroke, se nekak ne strinjam najbolj, ker sem totalno uzivala na praksi v soli (in me edino to vlece, da koncam studij, da grem delat v solo) in od malega sem vedno hodila na pocitnice tja, kjer so bili mali otroci (se predsolski), da sem se lahko z njimi ukvarjala in jih pazila..nekak prav cutim, da so ravno ti..najmanjsi meni najblizje..

Verjamem. Mogoče pa tisto kar želiš njim dati, rabiš dati najprej sebi.
www.Astro-Star.net

Offline Daia*

• Mojster
  • La Vita č Bella...
« Reply #51 on: May 12, 2010, 10:39:03 AM »
Kako resnično...  :'(

Hvala Tea  :-*

Offline Bojan The Bojan

• Uporabnik
  • **
« Reply #52 on: May 12, 2010, 10:41:31 AM »
Luna v Kozorogu je dobra v službah kjer pomagaš drugim, neko socialno, svetovalno, učiteljsko delo... humanistično, npr. zdravniki, učitelji, defektologi, socialni delavci...

Tvoj načrt dobro spada sem zaven.

Offline Bojan The Bojan

• Uporabnik
  • **
« Reply #53 on: May 12, 2010, 10:42:18 AM »

Jebemti, res smo rabile enga desca tle na forumu  ;D  dobile pa smo še takega, ki nima dlake na jeziku.  ;D

Dobite to kar rabite   ;D

Offline sasa

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #54 on: May 12, 2010, 10:44:20 AM »
Ali mi lahko še nekdo samo pomaga z nekim vprašanjem glede študija. trenutno študiram jezike, vendar me vleče že nekaj časa na magisterij v pravo. je res, da imam umes še tisoč drugih pomislekov, toda nekako bi rada združila in jezike in ostalo, mogoče kako diplomacijo ali pa kaj. kaj pravi kaj moja karta? v katerem področju bi se še najbolje znašla?
9ZK 674

Offline Daia*

• Mojster
  • La Vita č Bella...
« Reply #55 on: May 12, 2010, 10:47:21 AM »
Luna v Kozorogu je dobra v službah kjer pomagaš drugim, neko socialno, svetovalno, učiteljsko delo... humanistično, npr. zdravniki, učitelji, defektologi, socialni delavci...

Tvoj načrt dobro spada sem zaven.

Evo..točno to!!! Prav te stvari me vlečejo..učiteljstvo, nekoč bi rada mogoče tudi bolj aktivno delala z duhovnimi vsebinami z drugimi in pa socialno delo - to mi je ful blizu, vendar tu bi verjetno prevec vpletala samo sebe in bi cutila, da moram pomagat vsem..ravno dans napakirala skatlo z oblacili za eno druzinico..  :)

Offline luana

• Uporabnik
  • **
« Reply #56 on: May 12, 2010, 10:56:58 AM »
Mislim, da bi ti dosti bolj koristil pogovor z nekom okoli tega, da ti da malo drugačno perspektivo na vse skupaj.
Lahko ti jaz zdaj povem, da je tranzitni planet X v konjunkciji z natalnim planetom Y in da to zavira tvojo trenutno motivacijo za učenje. In ti boš imela razlog, za svoj "neuspeh". Ampak kaj ti to pomaga pri reševanju situacije, še vedno se boš morala soočit z njo.Predvidevam pa tudi, da se ti ta izpit že dlje časa vleče iz nekega razloga, morda imaš zelo odklonilen odnos do tujih jezikov, ti nikoli niso šli, ti gre profesor na kur.. ali kaj podobnega. Tudi če jaz zdaj pogledam karto in najdem, da ti nimaš talenta za jezike, to še ne pomeni, da ti ne moreš naredit tale izpit.Jebemti, saj ti samo še 1 izpit manjka do konca študija, halooo  :)Brcni se v rit pa zrihtaj tole. Če se želiš pogovort o nekih notranjih dinamikah, strahovih, nezavednih blokadah... kaj razčistit, pa izvoli. Smo tu.

Hvala ti Bojan za vse, bom še sama dodala svoj delež v ta piskrček, ta jezik se velče res je, ali iz preprostega razloga, ne ker mi gre prof. na k. tako hudo ni, pa tudi nikoli ni bilo, razlog je v temu, da ni bilo podlage in sem ga dala na konc št.  ker me je pri koncu tega nekaj  usekalo,  to nebi smel biti razlog,(živemu se vse zgodi)motivacija je padla bilo je vse na 0 in še pod, se sedaj pobiram in spravljam skup moje znanje, sprajemam tudi pomoč, vem se bo izšlo..... Nebi se pa naslanjala na neke aspekte v astrologiji kakor povod za stagnacijo, nazadovanje ali kakor koli se temu reče pri končanju študija, je že tako moralo bit, lahko da sem tudi ta počitek rabila, no sedaj je vozel odvozlan, samo rokave viham, itak in vse še sledi.......pot je itak odprta. A ja jeziki, menim da so mi precej domači le temu  nisem nikoli  posvečala prevelike pozornosti, škoda, vem da koristi, vse kar veš je dobrodošlo.
P.S. kaj si pa mislil s tistim, pogovor, lahko bolj po domače obrazložiš?
Prosim in hvala za vse  :D
By Luana
Luana....

Če iščemo pot do ljubezni z razumom, je enako, kakor če bi iskali sonce s svetilko.
Dzelad ed Din RUMI

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #57 on: May 12, 2010, 11:00:11 AM »

Dobite to kar rabite   ;D

Res je, sem se jaz zdaj tudi smejala. Lepo povedano in resnično  :)
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline Bojan The Bojan

• Uporabnik
  • **
« Reply #58 on: May 12, 2010, 11:07:48 AM »
Ja radi se izogibamo stvarem, ki nam ne dišijo. Tudi sam imam status mojstra, pri tej veščini.
Kaj na rečem, na koncu se moraš soočit in potem se bolš počutiš. Ne gre brez, tako pač je...

Nič posebnega, preko tega, ko daš ven tisto kar te muči, kot prvo razbremeniš sebe, kot drugo pa pridobiš perspektivno drugega na tvojo situacijo in tako neko novo orodje za spopadanje s tem.

EDIT: Aha, tisti moj prvi pogovor... ja mislil sem na to, da morda podeliš kakšne dinamike se sproščajo okoli tega izpita. Če so kaki posebni pomisleki, strahovi... lahko te je tudi strah končati študij, tudi to se dogaja. Take stvari pa se potem lahko lepo vidijo v karti.

« Last Edit: May 12, 2010, 11:10:19 AM by Bojan The Bojan »

Offline luana

• Uporabnik
  • **
« Reply #59 on: May 12, 2010, 11:18:17 AM »
Ja radi se izogibamo stvarem, ki nam ne dišijo. Tudi sam imam status mojstra, pri tej veščini.
Kaj na rečem, na koncu se moraš soočit in potem se bolš počutiš. Ne gre brez, tako pač je...
[/quoteNič posebnega, preko tega, ko daš ven tisto kar te muči, kot prvo razbremeniš sebe, kot drugo pa pridobiš perspektivno drugega na tvojo situacijo in tako neko novo orodje za spopadanje s tem.
EDIT: Aha, tisti moj prvi pogovor... ja mislil sem na to, da morda podeliš kakšne dinamike se sproščajo okoli tega izpita. Če so kaki posebni pomisleki, strahovi... lahko te je tudi strah končati študij, tudi to se dogaja. Take stvari pa se potem lahko lepo vidijo v karti.
Ah strah veš da je itak mal prisoten, bolj v obliki neuspeha, mogoče moram res to mal odvozlat, kakor sem napisala nek dogodek, mi je odvzel motivacijo, voljo, no ja to mislim, tudi motiti se je človeško... da podelim ni kaj dosti, to kar sem dodala je to......sem pa sama v enkem čudnem obdobju, lahko bi rekla, volja naskoči me, da se umaknem (veš ta rek je v it. lepši, preveden ni tako izviren ;D)
Bodi fajn in se še kaj javim, mogoče da mi kaj vskoči v glavo in podelim  ;)

By Luana
Luana....

Če iščemo pot do ljubezni z razumom, je enako, kakor če bi iskali sonce s svetilko.
Dzelad ed Din RUMI