Kako se ve, da si v theti? Jaz včasih ne začutim nič, pa se mi vseno zdi, da sem v theti. Ali se morajo oči zmeraj premikati (se pravi, če se ne, potem nisi v theti?) Kako lahko dosežeš theto z odprtimi očmi?
Mi vse skupaj še ne gre tako dobro... Se mi zdi, da se mi je zadnje čase vse zaštekalo. Sploh pri manifestacijah se nikamor ne premaknem, pa ne morem ugotoviti zakaj:(
V theti si, kadar čutiš globok notranji mir, ljubezen, enost z vsem. Kadar sem sama v zelo globoki theti, najbrž že delti ne čutim meja svojega telesa, sem enostavno zlita z vsem. Takrat, kadar čutiš to, si res globoko. Vianna pravi, da se sedaj ne izvaja več toliko theta, kolikor theta-delta. Oči se ti ne rabijo vedno premikati. Sem pa v tujini naletela na take primerke, ki ves čas kažejo beloočnice, ko so v theti, kar ni ravno privlačno.
Theto z odprtimi očmi dosežeš z vajo in zaupanjem vase. V bistvu terja celoten Theta Healing sistem veliko vaje. Če ne treniraš, potem si v dvomih, kot si ti. Zato ti svetujem, da greš vsakodnevno v theto večkrat na dan in samo navajaš možgane na to stanje tudi v budnosti.
Če se pri manifestacijah še ne premikaš v pravi smeri, bo potrebno zamenjati določena prepričanja in si naložiti občutke. Začneš lahko že z: Vem, kako se premakniti naprej. Dovolim si premakniti se naprej... Znam prepoznati ovire, ki me blokirajo pri manifestacijah... In tako naprej.

Gaja