Me pa nekaj zanima - Bojan, ko si omenil odnos z mamo... bi priložila še svojo karto, če se vidi kaj konkretnejšega... trenutno namreč nimam občutka, da bi to bila lahko jaz, prej morda partner (imava težaven odnos, bom prilepila še njegovo karto, če je potrebno. Ne vem, ali bova ostala skupaj, čeprav trenutno nekako gre).
Prosila bi za kakšen vpogled tudi glede tega (družinske razmere v otroštvu, kako bi to utegnilo vplivati nanjo itd.).
Težaven odnos že ne bo dobro vplival. Ampak to je tako, zdaj boš ti morda paniko zganjala okoli tega in zakaj in kako in kaj bo z moje hčerke... ampak stvari se dogajajo z nekim namenom, ni treba paničarit okoli tega. Seveda pa je dobro, da probaš zagotoviti dobro okolje za njo.
Sicer pa se Saturn pogosto tolmači kot fizični oče, ampak tule bom raje tiho, ker nisem točno prepričan kako in kaj.
Torej da vidimo tebe... Kar močen oven si, način komunikacije (Merkur) je direkten, brez dlake na jeziku, odločen, fokusiran na zunanje okolje in hitro reagira na spremembe. Oven je simbol akcije. Verjetno imaš neke ideje kaj je dobro in prav zate in za njo, pa jih kar intenzivno zastopaš.
Tvoja hči pa je, kot sem že napisal, občutljiva in čustvena oseba. Čustva so z Luno v kozorogu prikrita, je pa hkrati zelo skrbna, zato pazi, da ona počne res nekaj kar hoče in ne tisto kar zadovoljuje druge. Otrok se lahko močno prilagaja v teh letih in razvija vzorce, ki služijo zadovoljitvi potreb odraslih, ker ko so ti zadovoljni tudi otrok lažje dobi pozornost in naklonjenost, ki jo rabi.
Za info preberi kaj od Alice Miller, recimo "Drama je biti otrok".
Ker si močna v zemlji te zanimajo konkretni rezultati, tisto kar se lahko vidi, kar je napisano na papirju (diplome, priznanja) ali sicer oprijemljivo. Imaš pa Luno v svojem znamenju, torej ti je družina in pripadnost zelo važna za tvoj občutek varnosti in sreče. Dvomim, da ti bo hčerka na tak način kazala svoja čustva, kot ti morda želiš/pričakuješ, Luna v kozorogu je nekaj povsem drugega. Ampak ti ji vseeno moraš dajat ljubezen in naklonjenost in to brezpogojno. Kot prvo je to esencialno za otrokov razvoj, kot drugo pa ji bo to dalo občutek sprejetosti in tega, da lahko pokaže svoj pravi obraz. Tisto svojo mehko, vodeno plat... ker Luna kozorog in Sonce konj. Saturn to ne dopuščata. Taka Luna kot jo ima hči se bo dobro počutila, ko lahko pomaga, ko se ljudje zaradi nje dobro počutijo, bo pa zadržana v izkazovanju čustev pri tem, bolj pragmatičen nastop bo imela.
Seveda to ne pomeni, da taka Luna ni zmožna nežnosti ali kaj podobnega, le da to kaže res samo z zelo ozkim krogom ljudi.
Če pogledamo družinsko os, je MC v devici, torej družina, kjer je struktura važna, detajli, dobro opravljeno delo, nagnjenost k perfekcionizmu. Hčerka ti bo dala to kar želiš videti, ker je zelo odgovorna...
Tak da težava, ki jo jaz vidim, je v tem, da boš ti njo vpisovala na tečaje in vodila sem in tja, vse v dobri veri, da storiš najboljše za njo, oni ti bo kimala, da bo mama vesela, hkrati pa (nevede) svoje potrebe postavljala na stranski tir.
Ti si očitno imela zelo težko otroštvo, imaš tako kvadrat Luna Pluton, kot opozicija Sonce Pluton. Ti trije planeti pa skupaj z Jupitrom tvorijo tudi "veliki križ". In iz tega bi rekel da izvira močna želja, da se izkažeš kot dobra mati. Poleg tega imaš ogromne (neizpolnjene) čustvene potrebe, samo pazi, da ne bo hči postala nadomestek za zadovoljevanje tvojih potreb.
Vem, to se zdaj morda grobo sliši, ampak takšne stvari so se mi pojavljale, ko sem gledal karti.
Kakorkoli že, bolje je, da si prekomerno opozorjena na kaj, kot pa sploh ne.