Author Topic: Natalne karte članov foruma--tretji del  (Read 152174 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Jernej

• Mojster
Re: Natalne karte članov foruma--tretji del
« Reply #225 on: August 31, 2010, 06:37:42 PM »
Hm, pa se je našel spet eden, ki me sili k razmišljanju  :) Fino.

Karmična naloga? V ta namen sem zbral vse odstavke o :LM v :Sk in/ali 1. hiši, kar sem jih našel na netu. Rezultat: tule
Moram rečt, da namesto recepta v stilu „vzami 500g moke tip 500, 6.5g morske fino mlete jodirane soli, 12g pecilnega praška... mešaj 23 minut, daj v pekač dimenzij 25×18×4,5 cm in peci 18 minut na 189,6°C“ pri vseh astroloških interpretacijah dobiš prej sledeče napotke: „iz prehrambenih artiklov v prahu, kosih ali tekočini zamešaj nekaj pacastega in po pečenju bo ali pa ne bo za jest.“

Razčiščevanje odnosov? Mediacija? Priznam, da me na prvi pogled ne zamika. Ko sem  brskal po rezultatih iskanja v googlu, me tudi na drugi pogled ni zamikalo. Na prvo žogo je moj pojem mediacije, da sprti strani zakleneš v betonsko sobo brez oken in eno žarnico, ki visi na dveh žičkah. Vsakemu daš svoj pipec in tisti, ki pride živ ven, je zmagal. Poraženca se reciklira s primerno količino šote v humus, ki se ga odpelje v vrtnarijo, kjer gojijo solato in paradižnik. (Mimogrede, res me zanima, kateremu aspektu se imam zahvalit za krutost. Verjetno :U :kv ( :Ma :kon :Sa ), mogoče še :U :kv MC )
V realnosti ne bi zares pričakoval, da bo samo eden prišel iz sobe, sem pa popolnoma sposoben drastičnih prijemov z namenom, da sogovorniku razbijem vkopanost v njegova stališča.

Kaj bi me osebno izpopolnjevalo. Temu sem posvetil par ur danes. Na škodo drugega dela, ampak se mi zdi pomembno, da enkrat določim to lastnost. Ugotovil sem, da me storitvene dejavnosti, kjer se moram prilagajat strankinim željam niti slučajno ne izpopolnjujejo. Nasprotno – s čedalje večjim odporom se spravim kaj naredit.
Iz komerciale, kjer moraš druge posiljevat z idejami, kaj podjetje meni, da bi morali kupit, sem se umaknil v računalniško programiranje, kjer me drugi posiljujejo z njihovimi idejami, kaj bi radi imeli. Zadnjih nekaj let sem  živel v prepričanju, da hočem delat nekaj, kjer ne bom imel kontakta s strankami, pa mi je danes postalo jasno, da mi gre pravzaprav na živce le, ko pričakujejo, da bom nekaj napravil po njihovi zamisli.
Če pomislim, sem še najbolj srečen, ko me kdo pride vprašat za napotek v pravo smer. In mediacija ni hudo daleč od tega. V bistvu je še lažja, ker imajo stranke že same vse odgovore. Le ego jim moraš pomagat zatret.

Offline Bojan The Bojan

• Uporabnik
  • **
  • Tam kjer ni nič je vsega dovolj
« Reply #226 on: August 31, 2010, 07:31:38 PM »
Zdaj po par postih lahko rečem, da se ta  :U v 1. hiši pri tebi precej močno opazi. Planeti tam so vedno močni, poleg tega pa je povezan z  :Me

Če smo že pri karieri si lahko tule prebereš o MC  :Le

Moram rečt, da namesto recepta v stilu „vzami 500g moke tip 500, 6.5g morske fino mlete jodirane soli, 12g pecilnega praška... mešaj 23 minut, daj v pekač dimenzij 25×18×4,5 cm in peci 18 minut na 189,6°C“ pri vseh astroloških interpretacijah dobiš prej sledeče napotke: „iz prehrambenih artiklov v prahu, kosih ali tekočini zamešaj nekaj pacastega in po pečenju bo ali pa ne bo za jest.

Ja, res so opisi kar pogosto ohlapni. Tudi jaz viham nos nad nekaterimi pop astrološkimi članki/"strokovnjaki".
Po drugi strani pa je stvari zelo težko konkretizirati, ker karta kaže le predispozicije, kako se le te manifestirajo pri določenem človeku pa je stvar svobodne volje.
Zato je za kvalitetno astrološko svetovanje pač potreben dialog.

Mimogrede, res me zanima, kateremu aspektu se imam zahvalit za krutost

Meni ta cinizem in "asocialnost" bolj deluje kot posledica nekih preteklih izkušenj, ko si doživel negativne odzive na tvojo dobrohotnost oz. odkritost/odprtost. Kot rezultat imamo fasado nedostopnosti, ki nas varuje pred ponovnimi izkušnjami te sorte.
Je pa res, da se tvoj  :U lahko manifestira na tak način, kot se zdaj tu pri tebi, ni pa to edini način. Vsaka manifestacija je posledica nekih odločitev.

V realnosti ne bi zares pričakoval, da bo samo eden prišel iz sobe, sem pa popolnoma sposoben drastičnih prijemov z namenom, da sogovorniku razbijem vkopanost v njegova stališča.

Drastični prijemi so včasih potrebni, niso pa ultimativna rešitva. Ravno preko astrologije sem uvidel, kako zelo različni smo ljudje in kako zelo sem (re)akcije ljudi filtriral skozi svoja notranja prepričanja. Kar je seveda velik manko, pri razumevanju ljudi.
Ampak ti imaš potrebno objektivnost in kritično distanco, kakor tudi verbalne sposobnosti in voljnost "rušenja ega"...
Kako mehko ali trdo metodo uporabiti, pa ustrezno prilagodiš človeku.

Iz komerciale, kjer moraš druge posiljevat z idejami, kaj podjetje meni, da bi morali kupit, sem se umaknil v računalniško programiranje, kjer me drugi posiljujejo z njihovimi idejami, kaj bi radi imeli.

Komerciala res ni zate.
Kar se tiče programiranja in tega, da te ljudje posiljujejo z idejami, pa je po moje to bolj tvoj občutek, jih na tak način dojemaš. Mislim, da če nastopiš z določeno avtoriteto in strokovnostjo jih boš uspel v marsikaj prepričati in izvesti njihove ideje na tak način, da bo volk sit in koza cela. Nenazadnje si ti tukaj majster, ampak če nastopaš kot nemi realizator njihovih zamisli, pa ni čudno, da te vozijo levo in desno.
Kot strokovnjak imaš avtomatsko določeno avtoriteto. Izkoristi jo.

Offline Jernej

• Mojster
« Reply #227 on: September 01, 2010, 07:38:49 PM »
Če potegnem črto, je zaenkrat pomembno počistit nekaj prepričanj, ki mi ne koristijo. V primeru, da moje metode ne bi delovale, lahko še vedno pridem k Gaji na obisk. Pa še daleč ne bo treba it :D

Pa ni :Ma v :rak edini, :NE v 2. tudi dela zgago :-\
« Last Edit: September 02, 2010, 01:58:04 PM by Jernej »

Offline Bojan The Bojan

• Uporabnik
  • **
« Reply #228 on: September 02, 2010, 05:27:27 PM »

Je pa to tudi verjetno razlog, da imaš na ljudi pomirjujoč učinek.
Seveda pa ta kombinacija prinaša tudi določene težave v kontekstu formacije trdnega ega, ker  :NE "izpodbija" konkretizacijo stvari, kar se v tej hiši kaže v določeni izgubljenosti oz. konfuznosti na področjih kot so samozavest, avtoritativnost, zdrav egoizem...

Ločnico med "jaz" in "oni" se težje potegne.
 :kv :Lu spodbuja sanjavost in idealizem.

Ampak, 3 planeti v  :B in  :Lu  :de pa bi to že morali zrihtat.

No... če se spet malo nagnem skozi okno: Občutek imam, da živiš ti  :U senco.  :U kot planet na AC je izredno pomemben in opazen. Tudi pri tebi je opazen. Vendar ne kot ena od klasičnih pozitivnih manifestacij, ampak kot ena od klasičnih senčnih manifestacij. To pa mislim zaradi tega, ker bežiš od odnosov in ker tvoje odgovore preveva aura vzvišene hladnosti.
Kar ne bi pričakoval od nekoga, ki ima AC :te in 3 benefike v 7.H.

Arhetipi za :U oz.  :vo sledeči:
Pozitivni: znanstvenik, humanist, revolucionar, genij...
Senčni: izobčenec, sociopat, "ledena gora", anarhist...

Jaz te res vidim kot humanista, glede na karto. Maš močne pokazatelje za to.

btw. Kako siguren si glede ure rojstva? Si zelo blizu AC :Sk

Offline Jernej

• Mojster
« Reply #229 on: September 02, 2010, 10:38:31 PM »
Za uro rojstva sem šel na upravno enoto po izpisek iz matične knjige, ker doma nisem dobil podatka, ko sem spraševal. Tako, da je točen, kolikor je bila administracija leta '76 točna. Sam še nisem poznal na uro takrat. Predvidevam, da je verjeno na kakih +/- 5 minut zaokroženo.

Pri  :NE v 2. sem bolj mislil na izmuzljive meglene finance. Bolj v teoriji kot na TRRju.
Občutek od nagibanja skozi okno imaš pa kar dober.

Na cafeastrology sem našel podatek, da se kombinacija  AC v :te in  :Ve:B vsebuje pasti v obliki neasertivnosti. Za on magnetizem nisem prepričan, z ostalim se pa popolnoma strinjam.

Zanimivo, da po točkovanju planetov ( :So, :Lu, AC - 4t ;  :Me, :Ve, :Ma - 3t ;  :J, :Sa, MC - 2t ;  :U, :NE, :PL - 1t ) in razvrstitvi na ognjene, zemeljske, zračne in vodne, dobim v tem zaporedju 3,13,8 in 6 točk. Kar pomeni pomanjkanje ognja in presežek zemlje. Uravnotežena zrak in voda.
Razlage so v Stephen Arroyo - Astrology, Psychology And The Four Elements.pdf str 114-121. Zelo točni opisi.

PS: Z Bojanom se že pet dni pingpongava. A se vam res še da tole brat ?
« Last Edit: September 03, 2010, 09:48:15 AM by Jernej »

Offline Bojan The Bojan

• Uporabnik
  • **
« Reply #230 on: September 03, 2010, 10:53:05 AM »
Elementi so meni zelo ljub del astrologije oz. polagam precejšen povdarek na njih.

Jaz sicer malo drugače vrednotim:  :So,  :Lu, AC - 3 točke;  :Me,  :Ve,  :Ma - 2 točki,  vse ostalo 1 točko.
Elemente vidim kot pokazatelj notranje psihodinamike človeka in zato dajem več kot 1 točko le osebnim planetom. Tistim, s katerim direktno delamo oz. kateri tvorijo aktivni bit naše persone.
Planeti od  :J naprej se mi zdijo situacijsko naravnani, nekako podvrženi smo njihovim vplivom in niso toliko del jedra naše biti.

Tako bi imel po moji teoriji ti:
Zemlja 9t, Zrak 6t, Voda 4t, Ogenj 3t.

Sem ti nekaj pripravil
« Last Edit: September 03, 2010, 12:18:42 PM by Bojan The Bojan »

Offline Jernej

• Mojster
« Reply #231 on: September 03, 2010, 06:30:36 PM »
Pripravil?   ;D

Oseba z aspektom :U na AC/DC se po neki fizični lastnosti razlikuje od drugih? Hm. No ja. Ja. Ni huda razlika, se pa opazi.
Odstavka #6 in #9 marsikaj pojasnita. Recimo potrebo po ne-početju tistega, kar že vsi ostali delajo.

Meni so ljubši sistemi z več točkami, ker se poveča interval in je lažje določat sredino in maksimume. Pravzaprav takoj zbodejo v oči. Kakorkoli točkuješ, vedno pride na dan dejstvo malega ognja, ki se je skozi leta že velikokrat potrdilo v realnosti : navdušenje nad čimerkoli je v najboljšem primeru kratko in neizrazito. Menda je terapija proti temu intenzivna telovadba. Moram poskusit, pa se mi ne da ...  ::) Catch 22  ;D

Knjigi se reče Aspects in Astrology? Kdo je pa avtor?
« Last Edit: September 03, 2010, 06:32:07 PM by Jernej »

Offline Bojan The Bojan

• Uporabnik
  • **
« Reply #232 on: September 03, 2010, 06:43:41 PM »

Offline Jernej

• Mojster
« Reply #233 on: September 03, 2010, 07:14:45 PM »
Hvala

Offline vrana

• Trenutno v uvajanju
  • *
« Reply #234 on: September 06, 2010, 10:13:50 AM »
Lep pozdrav

Sem šele odkrila natalno karto in se mi zdi zanimiva, na žalost je pa ne znam še brati glih dobri.Če ima kdo čas mi naj prosim pogleda karto in mi pove par dobrih in slabih stvari, ki so razvidne :)

Najlepša hvala že vnaprej!
lp

Offline Tejka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletn. Simbol
« Reply #235 on: September 06, 2010, 10:23:32 AM »
Lep pozdrav

Sem šele odkrila natalno karto in se mi zdi zanimiva, na žalost je pa ne znam še brati glih dobri.Če ima kdo čas mi naj prosim pogleda karto in mi pove par dobrih in slabih stvari, ki so razvidne :)

Najlepša hvala že vnaprej!
lp
Smo ravno pisali okoli tega, da je v astro karti vse razen spola rase in tega ali gre za karto osebe, živali, države...
Najboljše je, da začneš študirati kar sama s pomočjo spletnih strani, ki jih je na pretek in potem vprašaš, ko ti kaj ni jasno oziroma se ti zatakne.
Sin bailar y crear no hay vida
Tranziti in progresije
Solarna

Offline Bojan The Bojan

• Uporabnik
  • **
« Reply #236 on: September 06, 2010, 10:33:08 AM »
vrana, jernej ti je odgovoril na prejšnji strani, v kolikor si spregledala.

Spodobilo bi se, da mu kaj odpišeš, smo namreč na tem forumu, da se učimo in rabimo feedback.

Offline vrana

• Trenutno v uvajanju
  • *
« Reply #237 on: September 06, 2010, 11:51:59 AM »
Bojan The Bojan hvala! nevem kak se je to lahko zgodilo, saj sem 3x pregledala tisto stran a sem to nekako čiiist spregledala, sem mislila da še o vas diskutirate. Se opravičujem.

Tejka, sem pregledala malo literaturo a se ne znajdem glih najbolje (za zdaj), zato pa sem se glih odločla da tukaj vprašam za kaj osnovnih stvari ko že imate vsi skoraj malem prstu to znanje. Sem opazila da veliko ljudi prosi za interpretacijo karte in ste vsem pomagali pa sem si mislila zakaj pa še meni nebi?! Raje tu ljudi z znanjem prej vprašam kot pa da si sama narobe razlagam karto.

Tako da se opravičujem vsem, nisem hotela biti neka vsiljiva, tebi Jernej pa se zahvaljujem za odgovor.

Jernej, glede na to da si nov v tem mislim da že kar obvladaš! P naj ti podam odgovor za vsako točko (kot se spodobi) :)
1.Razmerja in odnosi res igrajo veliko vlogo, pri komu pa ne. Skrbo si izbiram "družbo", če pa ustrezne družbe ni pa sem raje sama z psom ali pa čim. Glede dobrega pisanja pa nevem, več ni tolko pisnih preizkušenj kot v šoli, takrat sem pa res dobro pisala eseje itd.
2.Res je tudi, da si zastavljam visoke cilje, saj pri meni velja vse ali pa nič, nekaj vmes, to ni to!če bi si zastavila manjši cilj, to sploh ne bi bil cilj ampak le neka postojanka.
3.Tudi s tem se strinjam, pravil ki niso smisselna sploh ne jemljem resno, zakaj bi ko  pa so butasta in mogoče sploh ni "haska" z njih. Če pa mi katera pravila koristijo pa jih z veseljem upoštevam.
4.Skozi ovire se prebijam, da bi preživela in ne da bi postala svodobdna, da bi imela spet občutek, da živim lepo preprosto. Predvsem so te ovire  zdravstvene, ki mi ne pustijo nadaljevat "normalnega" življenja.
5. Muasta, trmasta,....drži.
6.Bom poskusila :)
7.SE posvečam domačim ja. a da sem javno življenje že izkoristila?saj sem pa še mlada.

Po nekaj preprekah sem se odločila za šolanje dalje. a v karti je to kaj razvidno mogoče?ker se mi niti ne sanja kaj elim početi v življenju...razen uživati, ampak nekako treba do denarja in s tem še prej pridobiti izobrazbo.

HVALA LEPA!

Offline Jernej

• Mojster
« Reply #238 on: September 06, 2010, 01:23:19 PM »
:Me v :dv pa res dobro skrbi za to, da dobijo ljudje vtis, da obvladam. ;D Po lastnih kriterijih ( :Lu v  :de) bi rekel, da tole ni niti O od obvladovanja.
Pri komu odnosi ne igrajo velike vloge? Odvisno kakšno vlogo misliš. Sam jih ne postavljam ravno na prvo mesto, le skladni morajo bit, tudi če se vidimo samo enkrat letno.
Veliko posvečanje javnemu življenju si izkoristila "v prejšnji inkarnaciji". Na račun družine. Zaradi "prakse iz preteklosti" ti javno nastopanje verjetno ne dela preglavic. To kaže položaj južnega luninega vozla. Severni lunin vozel ( :LM) pa naj bi kazal smer razvoja tvoje osebnosti. Torej : družinsko življenje.

Izobrazba ni ravno pogoj za €. Prej dober marketing.
Pa poglejmo. Izobraževanje: 3. hiša. Prazna. To pomeni, da imaš življenske prioritete drugje. Je pa vrh tretje hiše v :Le. Bi si upal trdit, da imaš zaradi tega probleme, ker se ti zdi, da si zanič, če ocena izpita ni vsaj 9. In potem ne greš niti poskusit, če ne znaš absolutno vsega.

Bojan zadnje čase preučuje stelije in tale tvoj je za prste obliznit: :U, :So, :Sa, :NE in  :Me na kupu v 7.H, vsi pod  :ko.

Bi zdajle še naprej pisal, pa moram it računalnik servisirat na teren. Na forumu je še dosti ljudi, ki znajo kako zadevo interpretirat dosti bolje od mene in je samo vprašanje časa, kdaj boš dobila "drugo mnenje" ;)

Offline Gaia

• Splet. Simbol
  • Bodi sprememba, ki jo želiš videti v svetu.
    • www.theta.si
« Reply #239 on: September 07, 2010, 01:07:16 AM »
Če potegnem črto, je zaenkrat pomembno počistit nekaj prepričanj, ki mi ne koristijo. V primeru, da moje metode ne bi delovale, lahko še vedno pridem k Gaji na obisk. Pa še daleč ne bo treba it :D

Ti kar pridi na obisk. Moja vrata so ti vedno odprta na stežaj. :D
Praktik Reconnective Healinga® in Reconnectiona®
Mojstrica ThetaHealinga® s Certifikatom Znanosti
Angelska terapevtka®, Medij
www.theta.si
DZK 519
http://www.shrani.si/f/1S/bz/4g4xuymc/karta-gaia.gif
http://www.shrani.si/f/1g/TD/3qcGvQgv/karta-vlado.gif