Hm, pa se je našel spet eden, ki me sili k razmišljanju

Fino.
Karmična naloga? V ta namen sem zbral vse odstavke o

v

in/ali 1. hiši, kar sem jih našel na netu. Rezultat:
tuleMoram rečt, da namesto recepta v stilu „vzami 500g moke tip 500, 6.5g morske fino mlete jodirane soli, 12g pecilnega praška... mešaj 23 minut, daj v pekač dimenzij 25×18×4,5 cm in peci 18 minut na 189,6°C“ pri vseh astroloških interpretacijah dobiš prej sledeče napotke: „iz prehrambenih artiklov v prahu, kosih ali tekočini zamešaj nekaj pacastega in po pečenju bo ali pa ne bo za jest.“
Razčiščevanje odnosov? Mediacija? Priznam, da me na prvi pogled ne zamika. Ko sem brskal po rezultatih iskanja v googlu, me tudi na drugi pogled ni zamikalo. Na prvo žogo je moj pojem mediacije, da sprti strani zakleneš v betonsko sobo brez oken in eno žarnico, ki visi na dveh žičkah. Vsakemu daš svoj pipec in tisti, ki pride živ ven, je zmagal. Poraženca se reciklira s primerno količino šote v humus, ki se ga odpelje v vrtnarijo, kjer gojijo solato in paradižnik. (Mimogrede, res me zanima, kateremu aspektu se imam zahvalit za krutost. Verjetno

(

), mogoče še

MC )
V realnosti ne bi zares pričakoval, da bo samo eden prišel iz sobe, sem pa popolnoma sposoben drastičnih prijemov z namenom, da sogovorniku razbijem vkopanost v njegova stališča.
Kaj bi me osebno izpopolnjevalo. Temu sem posvetil par ur danes. Na škodo drugega dela, ampak se mi zdi pomembno, da enkrat določim to lastnost. Ugotovil sem, da me storitvene dejavnosti, kjer se moram prilagajat strankinim željam niti slučajno ne izpopolnjujejo. Nasprotno – s čedalje večjim odporom se spravim kaj naredit.
Iz komerciale, kjer moraš druge posiljevat z idejami, kaj podjetje meni, da bi morali kupit, sem se umaknil v računalniško programiranje, kjer me drugi posiljujejo z njihovimi idejami, kaj bi radi imeli. Zadnjih nekaj let sem živel v prepričanju, da hočem delat nekaj, kjer ne bom imel kontakta s strankami, pa mi je danes postalo jasno, da mi gre pravzaprav na živce le, ko pričakujejo, da bom nekaj napravil po njihovi zamisli.
Če pomislim, sem še najbolj srečen, ko me kdo pride vprašat za napotek v pravo smer. In mediacija ni hudo daleč od tega. V bistvu je še lažja, ker imajo stranke že same vse odgovore. Le ego jim moraš pomagat zatret.