Author Topic: Natalne karte članov foruma--tretji del  (Read 152409 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
Re: Natalne karte članov foruma--tretji del
« Reply #105 on: May 06, 2010, 10:43:23 AM »
Enkrat zagotovo  ;)

Ampak luna v ženski karti v povezavi s plutonom oz. v 8 hiši  lahko govori tudi o tem, da bo ženska vdova - enkrat  :D

Zagotovo pa sedaj, ko je tole še otrok pomeni, da bo njena levovska komponenta prikrita oz. plutonsko skrivnostna in magnetična.

No enkrat verjetno res, samo sem mislila mogoče prej kot ostalim, sej to itak potem tranziti povejo kdaj pa kako.

Bolj kot to je poanta v tem, da te ta izguba na nek način zaznamuje in obnem potegne za samo večje transformativne procese, kot pri ostalih položajih. Resnična nova rojstva. In vemo, da plutonski feniks vedno vstane iz pepela. To je bolj pomembno sporočilo, kot sama fizična smrt.

Zanimivo je škorpijonsko razmišljanje o smrti, poleg tega le-teh srečavamo mnogo v življenju, najsibodi fizične ali psihične. to se pravi, bolj je pomembn sam psihološki moment, kot pa dogodek. In ta je pospremljen s plutonsko temo.
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #106 on: May 06, 2010, 10:44:42 AM »
Luna konj. Pluton imam tudi jaz (sicer v 3.), pa je mami še krepko živa ;) . Je pa Pluton hkrati tudi v opoziciji s Soncem in ob prvem Saturnovem tranzitu čezenj je umrl oče, kar bi se lahko v končni fazi obrnilo tudi drugače. Lahko bi se recimo na smrt skregala in z njem ne bi imela stikov...

No bom poročala kaj bo meni prinesla tale navezava pluton-luna, saturn bo pa enkrat "kmalu" haral tukaj okoli.

Kje imaš to
www.Astro-Star.net

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #107 on: May 06, 2010, 10:46:51 AM »
Luna konj. Pluton imam tudi jaz (sicer v 3.), pa je mami še krepko živa ;) . Je pa Pluton hkrati tudi v opoziciji s Soncem in ob prvem Saturnovem tranzitu čezenj je umrl oče, kar bi se lahko v končni fazi obrnilo tudi drugače. Lahko bi se recimo na smrt skregala in z njem ne bi imela stikov...

No bom poročala kaj bo meni prinesla tale navezava pluton-luna, saturn bo pa enkrat "kmalu" haral tukaj okoli.

Kje imaš to
Moja luna v dvanajsti dela en "čuden" aspekt s plutonom v 5. Saturnov tranzit bo pa zdaj začel čez 5 hišo, no sej preden pride do plutona je še nekaj časa.
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #108 on: May 06, 2010, 10:47:38 AM »
Jaz sem skeptičen do takih predikcij.

Sicer pa imam tudi sam Luno v 8.  ???
Oba starša še živa, žene pa od nikjer na spregled  ;D

Ja, se strinjam Bojan. Tradicionalna astrologija je bila namenjena predikcijam. In včasih so stvari celo delovale. Danes opisujemo zgolj psihološki moment določenih situacij. Reagiranje na situacije, in seveda izbiro te reakcije, ki je delno seveda tudi pogojena z natalnim zapisom.

www.Astro-Star.net

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #109 on: May 06, 2010, 10:48:13 AM »
Enkrat zagotovo  ;)

Ampak luna v ženski karti v povezavi s plutonom oz. v 8 hiši  lahko govori tudi o tem, da bo ženska vdova - enkrat  :D

Zagotovo pa sedaj, ko je tole še otrok pomeni, da bo njena levovska komponenta prikrita oz. plutonsko skrivnostna in magnetična.

No enkrat verjetno res, samo sem mislila mogoče prej kot ostalim, sej to itak potem tranziti povejo kdaj pa kako.

Bolj kot to je poanta v tem, da te ta izguba na nek način zaznamuje in obnem potegne za samo večje transformativne procese, kot pri ostalih položajih. Resnična nova rojstva. In vemo, da plutonski feniks vedno vstane iz pepela. To je bolj pomembno sporočilo, kot sama fizična smrt.

Zanimivo je škorpijonsko razmišljanje o smrti, poleg tega le-teh srečavamo mnogo v življenju, najsibodi fizične ali psihične. to se pravi, bolj je pomembn sam psihološki moment, kot pa dogodek. In ta je pospremljen s plutonsko temo.

Hmm ja to se pa strinjam, še dobro da zna tale pluton vstati iz pepela  :)
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #110 on: May 06, 2010, 10:49:01 AM »

Kje imaš to
Moja luna v dvanajsti dela en "čuden" aspekt s plutonom v 5. Saturnov tranzit bo pa zdaj začel čez 5 hišo, no sej preden pride do plutona je še nekaj časa.

Aja pa res. JOD - hm tole bo pa zanimivo. Da mi ne zanosiš slučajno takrat  ;D
www.Astro-Star.net

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #111 on: May 06, 2010, 10:51:14 AM »
A si nora ??????  :D Če bo,  bo le po nesreči, marija grem si že zdaj nabavit cel kup zaščite  ;D  ;D  ;D

Ne ne ni cajt za to  ;D

Moja astro karta

Offline Bojan The Bojan

• Uporabnik
  • **
  • Tam kjer ni nič je vsega dovolj
« Reply #112 on: May 06, 2010, 10:56:28 AM »
Yod

This is a quincunx-sextile-quincunx. It features a crisis of - and a need for - perspective, in which the energies of the two sextiled planets find difficulty integrating with that of the apex, quincunxed planet. This dichotomy is not directly a conflict, rather a bewilderingly dualistic, seemingly irresolvable and compromising situation. This is an 'appointment with power' in which consciousness and its capacity for seeing are tested. It is a secret to be decoded, an intense dilemma, or a visitation from the Unknown. This is where intentions refuse to gel with realities: the solution is available as soon as clarity and insight dawn - there's a hidden secret underneath which needs dredging up. Allowing things to happen rather than seeking to steer them is what is called for here: yet, underneath, there is a new kind of adepthood which brings in a new form of control without holding on, if we can see it.

The yod can be accentuated when an opposition is thrown in, with two semisextile aspects too. The opposition forces the issue, and the apex planet then becomes very critical: what it represents needs to be consciously worked, owned and integrated.

Vir: cafeastrology.com

The Yod is a fairly common configuration, but it is frequently overlooked unless the astrologer is also using the quincunx (inconjunct) aspect in his reports/charts. The Yod involves three planets involving one planet at the apex of two quincunx (150°) aspects and a sextile aspect joining the two quincunx ends together. The Yod is also identified as the "Finger of God." It is the planet in the apex, which would be the focal point, or the "Finger of God" in defining the Yod.

Some will suggest that the apex planet must be the faster moving planet of the three. The planets listed by fastest to slowest are: Moon, Mercury, Venus, Sun, Mars, Jupiter, Saturn, Uranus, Neptune and Pluto. Some astrologers place the Sun before Mercury, immediately after the Moon since the rate or transit by Mercury and Venus is close to the Sun's rate of transit when the Retrograde Motion is included. The fact is that the Earth transits the Sun which adds confusion over the speed of the planets' transits.

Since some astrologers do not bother using the Quincunx aspect in their reports,  many students are not familiar with the yod or the energy that the Quincunx aspect produces. The Quincunx is the "adjustment" aspect. It produces a sense of tension between the two planetary placements which, based on elements (fire, earth, air and water), modes (cardinal, fixed and mutable) and receptivity (masculine or feminine) would appear to have nothing in common. The Quincunx is similar to the Opposition aspect, except that the two planets in the Opposition do share the same receptivity, which is not the case with the Quincunx. The two energies have no common ground, making decisions or choices more difficult when a transit taps on either end of the Quincunx placements. However, on occasion, there is some common ground based on rulership when the quincunx is formed between Aries and Scorpio (ruled by Mars) or Taurus and Libra (ruled by Venus). Because the quincunx is a minor aspect, the orb must be tighter than the Ptolemy aspects. The orb for the quincunx must not be more than 2°.

The Yod typically is identified with timing and crisis or the need to act. The need will develop through the apex while the opportunity to the action will develop through the sextiled planets. The nature of the Yod is to produce disrupting thought patterns since there is little energy within the chart configuration to unify these planets. The two sextile planets tend to work together to the detriment of the apex planet. When the Yod is transited, the Yod individual tends to feel the urge to react immediately, then sensing that the decision to act was wrong, will wait too long to correct the first action. Individuals who can plan their actions to the timing of a transit to the first sextile planet and to end during the transit of the second sextile planet may begin to sense the "Finger of God" description given to the Yod. The annoying factor of the Yod is that the individual tends to feel that important information is missing when it is time to make a decision. When the individual learns to trust the timing and the Yod is integrated into their decisions, the individual then begins to grasp the "higher order" status of the configuration.

Vir: lunarliving.org
« Last Edit: May 06, 2010, 11:40:47 AM by Bojan The Bojan »

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #113 on: May 06, 2010, 11:06:02 AM »
A si nora ??????  :D Če bo,  bo le po nesreči, marija grem si že zdaj nabavit cel kup zaščite  ;D  ;D  ;D

Ne ne ni cajt za to  ;D

Hehe, pol pa le. Mislim, da ti takrat tud Jupiter hodi po luni, pa P luna bo prišla na venero in As itd..... sami ugodni vplivi  ;D
www.Astro-Star.net

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #114 on: May 06, 2010, 11:07:25 AM »
Naprošam vse, ki kaj vlečemo iz neta, da navedemo vir ali avtorja.
www.Astro-Star.net

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #115 on: May 06, 2010, 11:11:27 AM »

Ne ne ni cajt za to  ;D

Hehe, pol pa le. Mislim, da ti takrat tud Jupiter hodi po luni, pa P luna bo prišla na venero in As itd..... sami ugodni vplivi  ;D

Bom te ugodne vplive uporabila za kaj drugega npr. za rešitev ljubezenskih težav  ;D Otroci pa ob naslednjem saturnu  ;D

Moja astro karta

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #116 on: May 06, 2010, 11:11:54 AM »
No in poglej tole lepo število, se uni tam zgoraj strinjajo z mano  ;D

Moja astro karta

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #117 on: May 06, 2010, 01:00:16 PM »

Ne ne ni cajt za to  ;D

Bom te ugodne vplive uporabila za kaj drugega npr. za rešitev ljubezenskih težav  ;D Otroci pa ob naslednjem saturnu  ;D

;D ti od srca privoščim
www.Astro-Star.net

Offline cvetka

• Sp.simbol
« Reply #118 on: May 06, 2010, 08:04:47 PM »
jaj, jej, jej, koliko novic (in informacij) v enem dnevu   ang:

Offline Daia*

• Mojster
  • La Vita č Bella...
« Reply #119 on: May 06, 2010, 10:36:43 PM »
Evo jo  :D Mi deluje pretezno dolgocasna, glede na vase karte  ;)

Če bo kdo imel čas in vrgel uč na tole, bom vesela kaksne analize oz. na kaj se naj osredotocam v tem zivljenju :-*