Da pa ne bom off-topic preveč.
Andres, tkole bom rekla. Zastopim, zakaj pride ven, da kritiziraš vse po vrsti. Nikoli nisi direktno izpostavil katero izmed nas tukaj gor, verjetno se pa vsaka sama pri sebi zaveda, kakšna je in kakšna ni. To, da ti govoriš o večini populacije, verjetno ni vsakemu čisto jasno. Sem že večkrat opazila, da si narobe zastopljen, da ljudje enostavno ne vidijo skozi proporc tvojega pisanja in pomen tvojih besed.
Drugače pa točno vem, na kakšne vrste žensk ciljaš. Primer mam doma, moja mama in moja sestra. Moja mama v življenju ni spekla torte, rolade, nad juho se naš oči vedno pizdi, kosila so več ali manj vedno enaka, na to, da je kaj skuhano, ko pridem domov, pa sem itak že pozabila zdavnaj. Že ko sem v šolo hodila, nisem imela velikrat kosila doma, ponavadi niti čez vikend ni bilo kosila, nedelja še nekako, ker je bil oče doma, sobota smo bili pa že tam tam. Tudi ko sem prišla domov, velikokrat ni bilo kaj dosti stvari v hladilniku, tako da sem morala sama se lepo znajti in kej si zrihtat, če sem hotla jest in ne stradat. Za razliko od mene, pa je sestra lepo navajena, da se ji streže spredi in zadi. Ko recimo staršev ni doma in sva midve sami, te kliče, kdaj prideš domov, ker je ona lačna, da ji potem ti skuhaš. Kaj je to likalnik, pralni ali pomivalni stroj, pa niti ve ne. Običajna situacija, pride oče domov, se pizdi, zakaj stvari niso narejene (beri zakaj gospodinjska dela niso narejena tako, kot je treba), kar je samo po sebi razumljivo. Če tako pogledaš, ima doma 3 ženske, pa pride domov v dom, kot da tam ne živi nobena. Mati pride domov, se uleže v posteljo, bere ljubavne romane, tamala pride domov, si naredi gres, razmeče celo kuhinjo, posode umazane pusti vsepovprek in potem odide do fanta, jaz pridem zadnja domov, se preoblečem, po možnosti zaspim na kavču, ker se ne počutim dobro, pride oči domov, se pa pizdi, zakaj ni nič narejeno, da kaj se jst grem, da bo najel čistilko, da jo bom jaz plačevala, če ne mislim doma pospravlat, da boga mami ne more vsega sama naredit. Ja česa, se pokrit v postelji? Ko pa rečem, am, ja sej nisem edina v hiši, ja, ti si tukaj, ne enga se moram spravit. Sestra ne naredi nikoli nič.
Je mati praznovala rojstni dan me je klicala par dni prej, da moram nujno tisto nedeljo bit doma, da bom pomagala delat, Ja, sej ni panike, sem prišla vsa neprespana, ker sem prejšnji dan bila na rojstnem dnevu z mojim, sva oba prišla, pomagala pospravljat, delat, stregla vse ljudi, pekla sem cel vikend, ker mati ne zna pečt nič sladic, potem pa zvem, da je sestra moja draga bila tisti dan na morju, da je prišla zvečer domov. Ja, jst po 4 urah spanca pridem domov pomagat, ona pa lagano sportski uživa na morju. Kje je tukej kej fer, tudi ne vem.
Če že hočem kej skuhat za familijo v kuhni, jih poslušam, ker mamo tako različne okuse, da ne gre nič skupi in dejansko ostane nam za jest vsem skupaj goveja juha, krompir, meso z žara, solata. Pol se pa pejt.
Iz prve roke lahko opazujem, kako ženske niso več ženske, kako se spreminjajo v tak tip kot ga opisuje Andres. Sestra moja se dere vsepovprek na svojega, men bi se zmešal, 3 mesece skupaj se ne zdepilira nikjer, ker pač se ji ne da (kako njen prenaša, me rajši ne sprašujte), svojo taščo napizdi, zakaj je v torto za njen rojstni dan dala fake nutelo in ne prave nutele, mati pa na očetovo pripombo, da bi mu lahko vsaj za jest postregla, ko on pride po celem dnevu garanja domov, zgolj reče, da si lahko sam vzame za jest, da ma na štedilniku za jest.