Author Topic: končno ženska emancipacija  (Read 99351 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
Re: končno ženska emancipacija
« Reply #105 on: September 12, 2011, 06:08:07 AM »
Če ti po pravici povem se s tem sploh ne ubadam, res. Vem kaj moram pri sebi spremenit/odpravit da boljše funkcioniramo kot družina. Kaj se dogaja pri drugih familijah me niti ne briga, verjetno vsaka mama/oče ve kako najbolje skrbet za svojo družino.

Če pa pogledam s svojega vidika ... Čez nekaj let (zna biti kar kmalu) bom najbrž hotela imeti družino. Kako bo takrat s finančnim stanjem? Bom lahko poskrbela zase, za družino? Partner itak ne bo mogel sam vsega. Zdaj, ko sem pred tem, da me ali zaposlijo (v službo, ki tudi ne dopušča družinskega življenja) ali pa me vržejo ven - ponudba del je pa tudi obup. Od začetka leta že iščem, pa ne najdem ničesar. Potem se človek zamisli nad to tematiko ... Jaz sem lahko dobra mati, ampak če moji otroci ne bodo imeli česa jesti ...
9ZK 656

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #106 on: September 12, 2011, 06:13:59 AM »
Vse se porihta takrat, če si trdno odločen. No ne govorim za pasivce, ki pač mislijo, da bodo obogateli od socialne pomoči in otroških dodatkov.
Ne bom rekla, da je easy, se ti življenje obrne na glavo, ampak gre  ;)
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #107 on: September 12, 2011, 06:19:23 AM »
Vse se porihta takrat, če si trdno odločen. No ne govorim za pasivce, ki pač mislijo, da bodo obogateli od socialne pomoči in otroških dodatkov.
Ne bom rekla, da je easy, se ti življenje obrne na glavo, ampak gre  ;)

Zdaj v roku dveh tednov bo po mojem že kar jasno glede te službe. Ne morem pa reči, kaj si bolj želim - da bi me zaposlili ali da me ne bi.  ???

Ah, saj to vem, da bo bolje, da ne bo večno takole. Ampak prebrosti je vseeno malo težje ...
« Last Edit: September 12, 2011, 06:25:06 AM by Maja »
9ZK 656

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #108 on: September 12, 2011, 06:22:31 AM »
Ne vem to boš najbolje sama vedela, tudi če ta zaposlijo, vem da boš iskala drugo. Težko je včasih vedeti zakaj se nekatere stvari dogajajo, ko sem dobila odpoved po porodniški, sem bila kar panična, kaj zdaj....kaj pa družina itd. Pa sem potem rekla v dveh mesecih bom imela službo, 2 sem celo zavrnila, tako sem bila prepričana v pravo, no pa sem potem dobila v šoli.
Tako da samo zadaj si nek cilj in mu sledi in zaupaj ne glede na to kako kaže  ;)
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #109 on: September 12, 2011, 06:24:29 AM »
Ne vem to boš najbolje sama vedela, tudi če ta zaposlijo, vem da boš iskala drugo. Težko je včasih vedeti zakaj se nekatere stvari dogajajo, ko sem dobila odpoved po porodniški, sem bila kar panična, kaj zdaj....kaj pa družina itd. Pa sem potem rekla v dveh mesecih bom imela službo, 2 sem celo zavrnila, tako sem bila prepričana v pravo, no pa sem potem dobila v šoli.
Tako da samo zadaj si nek cilj in mu sledi in zaupaj ne glede na to kako kaže  ;)

Natanko tako razmišljam. Začasno. Samo zaradi denarja. Ampak ne za dolgo.  ;) Sem rekla, naj pride pravo in karkoli, najbolj primerno zame ob pravem času ...
9ZK 656

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #110 on: September 12, 2011, 07:01:02 AM »
Isto sem jaz rekla. Popolna služba zame, tista, ki mi je namenjena, bo že prišla k meni ob pravem času. Če bom zaradi tega mogla za en mesec ali več pristat na Zavodu, pač bom. Če se bom vsemu skupaj upirala, ne bo nič pomagalo. Nekako se bo že rešilo tako, da bo prav. Brez denarja pa tudi vem, da ne bom ostala. Moja lekcija iz tega je, da včasih moraš enostavno zaupati. Ne moreš vedno vsega imeti pod kontrolo. Da sedaj na silo iščem ali službo ali kaj drugega, ne blo šlo. Enostavno se je treba prepustit in zaupat, da se bo vse rešilo v najboljšo pozitivno smer.
9ZK 674

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #111 on: September 12, 2011, 08:18:51 AM »
Da pa ne bom off-topic preveč.

Andres, tkole bom rekla. Zastopim, zakaj pride ven, da kritiziraš vse po vrsti. Nikoli nisi direktno izpostavil katero izmed nas tukaj gor, verjetno se pa vsaka sama pri sebi zaveda, kakšna je in kakšna ni. To, da ti govoriš o večini populacije, verjetno ni vsakemu čisto jasno. Sem že večkrat opazila, da si narobe zastopljen, da ljudje enostavno ne vidijo skozi proporc tvojega pisanja in pomen tvojih besed.

Drugače pa točno vem, na kakšne vrste žensk ciljaš. Primer mam doma, moja mama in moja sestra. Moja mama v življenju ni spekla torte, rolade, nad juho se naš oči vedno pizdi, kosila so več ali manj vedno enaka, na to, da je kaj skuhano, ko pridem domov, pa sem itak že pozabila zdavnaj. Že ko sem v šolo hodila, nisem imela velikrat kosila doma, ponavadi niti čez vikend ni bilo kosila, nedelja še nekako, ker je bil oče doma, sobota smo bili pa že tam tam. Tudi ko sem prišla domov, velikokrat ni bilo kaj dosti stvari v hladilniku, tako da sem morala sama se lepo znajti in kej si zrihtat, če sem hotla jest in ne stradat. Za razliko od mene, pa je sestra lepo navajena, da se ji streže spredi in zadi. Ko recimo staršev ni doma in sva midve sami, te kliče, kdaj prideš domov, ker je ona lačna, da ji potem ti skuhaš. Kaj je to likalnik, pralni ali pomivalni stroj, pa niti ve ne. Običajna situacija, pride oče domov, se pizdi, zakaj stvari niso narejene (beri zakaj gospodinjska dela niso narejena tako, kot je treba), kar je samo po sebi razumljivo. Če tako pogledaš, ima doma 3 ženske, pa pride domov v dom, kot da tam ne živi nobena. Mati pride domov, se uleže v posteljo, bere ljubavne romane, tamala pride domov, si naredi gres, razmeče celo kuhinjo, posode umazane pusti vsepovprek in potem odide do fanta, jaz pridem zadnja domov, se preoblečem, po možnosti zaspim na kavču, ker se ne počutim dobro, pride oči domov, se pa pizdi, zakaj ni nič narejeno, da kaj se jst grem, da bo najel čistilko, da jo bom jaz plačevala, če ne mislim doma pospravlat, da boga mami ne more vsega sama naredit. Ja česa, se pokrit v postelji? Ko pa rečem, am, ja sej nisem edina v hiši, ja, ti si tukaj, ne enga se moram spravit. Sestra ne naredi nikoli nič.

Je mati praznovala rojstni dan me je klicala par dni prej, da moram nujno tisto nedeljo bit doma, da bom pomagala delat, Ja, sej ni panike, sem prišla vsa neprespana, ker sem prejšnji dan bila na rojstnem dnevu z mojim, sva oba prišla, pomagala pospravljat, delat, stregla vse ljudi, pekla sem cel vikend, ker mati ne zna pečt nič sladic, potem pa zvem, da je sestra moja draga bila tisti dan na morju, da je prišla zvečer domov. Ja, jst po 4 urah spanca pridem domov pomagat, ona pa lagano sportski uživa na morju. Kje je tukej kej fer, tudi ne vem.

Če že hočem kej skuhat za familijo v kuhni, jih poslušam, ker mamo tako različne okuse, da ne gre nič skupi in dejansko ostane nam za jest vsem skupaj goveja juha, krompir, meso z žara, solata. Pol se pa pejt.

Iz prve roke lahko opazujem, kako ženske niso več ženske, kako se spreminjajo v tak tip kot ga opisuje Andres. Sestra moja se dere vsepovprek na svojega, men bi se zmešal, 3 mesece skupaj se ne zdepilira nikjer, ker pač se ji ne da (kako njen prenaša, me rajši ne sprašujte), svojo taščo napizdi, zakaj je v torto za njen rojstni dan dala fake nutelo in ne prave nutele, mati pa na očetovo pripombo, da bi mu lahko vsaj za jest postregla, ko on pride po celem dnevu garanja domov, zgolj reče, da si lahko sam vzame za jest, da ma na štedilniku za jest.  :o 

9ZK 674

Offline lordwolf

• Uporabnik
  • **
    • homepage
« Reply #112 on: September 12, 2011, 08:43:01 AM »
Povzetek vsega napisanega: Andres je jezen a niti ne ve na koga, XD
Sasa živi v "sodobni družini"
Maja ima pošlihtano.

Mal vas hecam, sam poanta je v tem, da smo imeli nekoč zdaaaaavnaj vse to lepo poštimano. Ženske so pobirale, moški so lovili. Žensko se je tretiralo kot boginjo in vsekakor ta status ni izkoriščala, da bi ležala na kavču in gledala TV (ker ga pač ni bilo) Ampak je skrbela za družino in bili so srečni.
Danes je poglavitni problem TV, sem opazil (ljubavni romani še bolj) ker ljudje sanjajo življenje, namesto da bi ga živeli.

Bi se morali obrnit na "primitivna plemena" in se kaj naučit, seveda na tista, ki ne režejo ščegetavčke ženskam...

Skratka, vsak si dobi partnerja, ki si ga zasluži, ali bolje rečeno, ki mu je namenjen. Vse je to samo igra... Imamo dober članek na tem forumu o partnerstvu! Se ne spomnem, kje točno je ;)
spremeni sebe in boš druga oseba. Očisti svoje smeti in boš to kar si.

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #113 on: September 12, 2011, 08:49:40 AM »
Ja, vme kateri. Mislim da je naslov Partnerstvo zaljubljenost neki tazga. Neška je začela topic.

Ja, Saša živi v sodobni družini  ;D Samo se bo sama vrnila v čas plemen  :P Dejansko ženske ne zastopijo, da morajo za partnerja skrbet, v isti meri ti bo potem on vračal nazaj. Če ne bodo skrbele zanj, jim bo pobegnil, isti princip je, če mu ne bodo dale, bodo šli na kurbe (tko je moj kolega naredu). Žal, kruta resničnost.

Mal bi mogl temelje sodobne družbe zatrest, pa bi se marsikej potem spremenilo.
9ZK 674

Offline lordwolf

• Uporabnik
  • **
    • homepage
« Reply #114 on: September 12, 2011, 08:51:41 AM »
spremeni sebe in boš druga oseba. Očisti svoje smeti in boš to kar si.

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
« Reply #115 on: March 12, 2012, 04:02:08 AM »
Da pa ne bom off-topic preveč.

Andres, tkole bom rekla. Zastopim, zakaj pride ven, da kritiziraš vse po vrsti. Nikoli nisi direktno izpostavil katero izmed nas tukaj gor, verjetno se pa vsaka sama pri sebi zaveda, kakšna je in kakšna ni. To, da ti govoriš o večini populacije, verjetno ni vsakemu čisto jasno. Sem že večkrat opazila, da si narobe zastopljen, da ljudje enostavno ne vidijo skozi proporc tvojega pisanja in pomen tvojih besed.

Drugače pa točno vem, na kakšne vrste žensk ciljaš. Primer mam doma, moja mama in moja sestra. Moja mama v življenju ni spekla torte, rolade, nad juho se naš oči vedno pizdi, kosila so več ali manj vedno enaka, na to, da je kaj skuhano, ko pridem domov, pa sem itak že pozabila zdavnaj. Že ko sem v šolo hodila, nisem imela velikrat kosila doma, ponavadi niti čez vikend ni bilo kosila, nedelja še nekako, ker je bil oče doma, sobota smo bili pa že tam tam. Tudi ko sem prišla domov, velikokrat ni bilo kaj dosti stvari v hladilniku, tako da sem morala sama se lepo znajti in kej si zrihtat, če sem hotla jest in ne stradat. Za razliko od mene, pa je sestra lepo navajena, da se ji streže spredi in zadi. Ko recimo staršev ni doma in sva midve sami, te kliče, kdaj prideš domov, ker je ona lačna, da ji potem ti skuhaš. Kaj je to likalnik, pralni ali pomivalni stroj, pa niti ve ne. Običajna situacija, pride oče domov, se pizdi, zakaj stvari niso narejene (beri zakaj gospodinjska dela niso narejena tako, kot je treba), kar je samo po sebi razumljivo. Če tako pogledaš, ima doma 3 ženske, pa pride domov v dom, kot da tam ne živi nobena. Mati pride domov, se uleže v posteljo, bere ljubavne romane, tamala pride domov, si naredi gres, razmeče celo kuhinjo, posode umazane pusti vsepovprek in potem odide do fanta, jaz pridem zadnja domov, se preoblečem, po možnosti zaspim na kavču, ker se ne počutim dobro, pride oči domov, se pa pizdi, zakaj ni nič narejeno, da kaj se jst grem, da bo najel čistilko, da jo bom jaz plačevala, če ne mislim doma pospravlat, da boga mami ne more vsega sama naredit. Ja česa, se pokrit v postelji? Ko pa rečem, am, ja sej nisem edina v hiši, ja, ti si tukaj, ne enga se moram spravit. Sestra ne naredi nikoli nič.

Je mati praznovala rojstni dan me je klicala par dni prej, da moram nujno tisto nedeljo bit doma, da bom pomagala delat, Ja, sej ni panike, sem prišla vsa neprespana, ker sem prejšnji dan bila na rojstnem dnevu z mojim, sva oba prišla, pomagala pospravljat, delat, stregla vse ljudi, pekla sem cel vikend, ker mati ne zna pečt nič sladic, potem pa zvem, da je sestra moja draga bila tisti dan na morju, da je prišla zvečer domov. Ja, jst po 4 urah spanca pridem domov pomagat, ona pa lagano sportski uživa na morju. Kje je tukej kej fer, tudi ne vem.

Če že hočem kej skuhat za familijo v kuhni, jih poslušam, ker mamo tako različne okuse, da ne gre nič skupi in dejansko ostane nam za jest vsem skupaj goveja juha, krompir, meso z žara, solata. Pol se pa pejt.

Iz prve roke lahko opazujem, kako ženske niso več ženske, kako se spreminjajo v tak tip kot ga opisuje Andres. Sestra moja se dere vsepovprek na svojega, men bi se zmešal, 3 mesece skupaj se ne zdepilira nikjer, ker pač se ji ne da (kako njen prenaša, me rajši ne sprašujte), svojo taščo napizdi, zakaj je v torto za njen rojstni dan dala fake nutelo in ne prave nutele, mati pa na očetovo pripombo, da bi mu lahko vsaj za jest postregla, ko on pride po celem dnevu garanja domov, zgolj reče, da si lahko sam vzame za jest, da ma na štedilniku za jest.  :o

Tole sem sicer pred časom prebral, toda nisem imel časa odgovoriti potem pa je šlo nekam dol na dno foruma in nisem več našel. Brez dvoma je tvoja družina taka pač kjer je sestra vzgled mami, toda mogoče je celo oče zgled družini, toda več kot truditi se ne more.   Glede na napisano si ti še najbolj ženska pri vas ostala. Pa še taka konkurenca, torej tri ženske in en moški.

Sicer pa bi tu dodal še nekaj drugega zaradi česar sem primerno temo sploh iskal. Vsaka povrsti se šopiri koliko rož je dobila za osmi marec, ter po drugih babnicah voha koliko jih je dobila slednja.  Če je to več kot rože še toliko rajši pove.
Seveda pa ne gre mimo nas moških, da včasih na kakšen rojstni dan pozabimo in pa tudi na osmi marec, v kolikor nismo toliko vestni, oz. v kolikor nas kdo ne spomni. 

No, ker je ženska resnično desc postala ste vse povrsti pozabile da je bil dan mučenikov pred dvema dnevoma.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #116 on: March 12, 2012, 03:36:22 PM »
Jaz nisem pozabila, da je dan mučenikov, ker me je moj ves čas opominjal, in je dobil "darilo" - šus v križ, da hodi ves skrivljen zdaj že nekaj dni.  :(
Torej, če se imate za mučenike, mučenikom primerna pozornost.  ;D :laugh:

Sicer pa dan žena, 40 mučenikov, rojstni dnevi, godovi, obletnice, valentinovo, božično-novoletni prazniki, ter ostali dnevi tega in onega - a so sploh potrebne kakršnekoli ceremonije in darila okrog tega? Meni se ne zdi ...
Dan kot vsi ostali - vsak dan moramo živeti, kot da je praznik, potem ne opazimo razlike med "običajnimi" in prazničnimi dnevi.
« Last Edit: March 12, 2012, 03:39:21 PM by Maja »
9ZK 656

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #117 on: March 12, 2012, 06:33:09 PM »
Tudi jaz nisem pozabila na mučenike, samo sem bila cel dan odsotna in sem razvajala svojega dragega  :P

Drugače pa se strinjam z Majo. Ni potrebno posebej praznovati praznikov, kot so mučeniki, 8.marec itd. Jaz mojemu in on meni vsake toliko posveti majhno pozornost, pa je ta veliko slajša od vseh daril, ki naj bi jih prejemali za praznike.
9ZK 674

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #118 on: March 12, 2012, 06:58:10 PM »
 ;)
9ZK 656

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
« Reply #119 on: March 12, 2012, 08:53:56 PM »
Vse bi brez praznikov, takšnih ali drugačnih, ravno ženska populacija si najbolj prizadeva vspostavljati Valentinovo in ta ista populacija je najbolj užaljena če se ji ne vošči za osmi marec. In kajpak je ogenj  v strehi, če se pozabi na rojstni dan. 

Obenem pa je tudi res, da so podobni prazniki pri nas, ki se imamo radi pravzaprav vsak dan.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858