Author Topic: končno ženska emancipacija  (Read 99355 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
Re: končno ženska emancipacija
« Reply #90 on: September 12, 2011, 02:58:13 AM »
Kaj je sploh smoter teh debat?  ??? Kaj lahko spremenijo, dosežejo?

Spremenijo lahko predvsem dejstvo, da boste ženske spet desce dobile.  Mar nisi ti, ali nekaj druga zadnjič nekaj jamrala, da descev ni več, samo neke pokveke, mamini sinčki.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #91 on: September 12, 2011, 03:17:15 AM »

Spremenijo lahko predvsem dejstvo, da boste ženske spet desce dobile.  Mar nisi ti, ali nekaj druga zadnjič nekaj jamrala, da descev ni več, samo neke pokveke, mamini sinčki.

Andres

Haha, zame se je našel še eden pravi, sočustvujem pa s tistimi, ki jih iščejo ...  ;D

Kako bodo pa mehkužci postali spet dedci? Kaj bi se moralo spremeniti?
9ZK 656

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #92 on: September 12, 2011, 03:24:10 AM »

Andres

Haha, zame se je našel še eden pravi, sočustvujem pa s tistimi, ki jih iščejo ...  ;D

Kako bodo pa mehkužci postali spet dedci? Kaj bi se moralo spremeniti?

Veseli me, da si med tistimi, ki so našle pravega.  Mehkužci postanejo desci tako, da ženska postane to kar je, ženska torej, in ne desc kakor je videti danes.   Posledično, ko bo ženska rojevala otroke le ti ne bodo več mehkužci, saj tudi njena deščevost bo pošla.   V tem je čar nadaljevanja evolucije.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #93 on: September 12, 2011, 03:36:23 AM »
Najboljša opcija bi bila, da bi bile stvari takšne, kot so bile včasih oz. so še sedaj po nekaterih državah (pretežno na bližnjem vzhodu). Moški hodijo v službo, ženske pa skrbijo za dom in otroke. Pa so otroci lepo vzgojeni, ženske ostajajo ženske in moški moški.
Od ženske se tu in zdaj preveč zahteva - biti mora mati, mora se izobraziti, najti delo ... Kje bo potem našla še kaj časa zase?

Če gledam svojo trenutno službo ... Kolikokrat se razjezim in zgrozim. Nočno delo še zdaleč ni za ženski organizem. Sploh pa taka služba ni za žensko, ki ima doma otroke.
Jaz bi z veseljem doma skrbela za dom in družino. Kljub temu, da bom imela dve diplomi, mi ni mar za kariero, nisem karieristični tip (saj take ženske so tisti največji problem). Samo bi pa takole morala država moškim zagotoviti delovna mesta s spodobnim plačilom. Pa, da ne bo pomote, ne zato, da bo ženska cuzala, ampak da bo družina živela brez skrbi, kaj bodo naslednji dan imeli na mizi itd. 

Ja, bi bilo pa treba tudi babnice navaditi na ne tako potrošniški način življenja ... Da odpade nekajtedenski šoping cunjic, kozmetike in ostale nepotreben šare, ki je pretežno kupljena samo zato, ker se osebek izmisli, da nujno potrebuje nekaj novega.
9ZK 656

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #94 on: September 12, 2011, 03:42:32 AM »
Nekako tako Maja.  Toda dobiti desce nazaj je izvedljivo tudi drugače. Z nespremenjenim načinom življenja, a vendarle z dve do štiri urnim delavnikom. Več kot toliko je preveč.  Podelano bi bilo vse, plačne postavke pa so itak umetne. V tem primeru bi bilo več časa za družinsko življenje, otroci se posledično nebi drogirali in nekako bi se spet postavila na noge podobna oblika stare družine kot je že nekoč bila. 
Tako bi se tudi ljudje več družili, bojim pa se, da bi bilo debelosti več kot jo je danes.  Torej bi morali koncerni delati tudi na drugačni hrani kot jo nudijo danes. 
Morebiti bi šlo celo tako, da bi imel vsakdo svoj kos zemlje. Vsaj v državah kjer je to mogoče.  Na Islandiji recimo je to izvedljivo, krompir pa je glede na klimo slabši kot v Sloveniji. A vendarle imeti krompir je skrita želja vsakogar. Nenazadnje imaš tudi krompir če na dobro žensko naletiš. In obratno kajpak.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #95 on: September 12, 2011, 03:47:26 AM »
Ma, saj, če bi bili več časa prosti, ni nujno, da bi tisti čas preživeli na riti, ampak bi bili aktivni.
Ampak aktivnost/pasivnost itak ni odvisna od prostega časa. Kdor se bo želel rekreirat in ohranjat zdravo in lepo telo, bo našel čas za to, pa če je še tako zaposlen. Jaz vedno najdem tistih nekaj minut za svoj trening. Ker imam tak stil življenja - zdrava prehrana in aktivnost.
Kdor je pa ležernež po naravi ...

Kako pa je pri vas na Islandiji s tem? Družba isto funkcionira?
« Last Edit: September 12, 2011, 03:49:00 AM by Maja »
9ZK 656

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #96 on: September 12, 2011, 03:56:35 AM »
Aktivnost ne pomeni samo rekreirati se. Več bi bilo časa za druge in predvsem za svojo družino. Danes tega kot vidimo ni. Tudi zaradi potrošništva, ne le zaradi delovnika, ki ni kratek.

Andres
« Last Edit: September 12, 2011, 04:06:21 AM by Andres »
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #97 on: September 12, 2011, 04:03:52 AM »
Aktivnost ne pomeni samo rekreirati se. Več bi bilo časa za druge in predvsem za svojo družino. Danes tega kot vidimo ne. Tudi zaradi potrošništva, ne le zaradi delovnika, ki ni kratek.

Andres

Seveda kakršnakoli aktivnost. Če bi bili ljudje doma, da bi skrbeli za družino, pa bi ta čas raje preležali pred TV, kar bi večina najbrž res pakticirala, uspeha ne bi bilo.
9ZK 656

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #98 on: September 12, 2011, 05:41:24 AM »
Nekako tako Maja.  Toda dobiti desce nazaj je izvedljivo tudi drugače. Z nespremenjenim načinom življenja, a vendarle z dve do štiri urnim delavnikom. Več kot toliko je preveč.  Podelano bi bilo vse, plačne postavke pa so itak umetne. V tem primeru bi bilo več časa za družinsko življenje, otroci se posledično nebi drogirali in nekako bi se spet postavila na noge podobna oblika stare družine kot je že nekoč bila. 
Tako bi se tudi ljudje več družili, bojim pa se, da bi bilo debelosti več kot jo je danes.  Torej bi morali koncerni delati tudi na drugačni hrani kot jo nudijo danes. 
Morebiti bi šlo celo tako, da bi imel vsakdo svoj kos zemlje. Vsaj v državah kjer je to mogoče.  Na Islandiji recimo je to izvedljivo, krompir pa je glede na klimo slabši kot v Sloveniji. A vendarle imeti krompir je skrita želja vsakogar. Nenazadnje imaš tudi krompir če na dobro žensko naletiš. In obratno kajpak.

Andres

Sta se pa razpisala  :P

In zaključek je? Da če žena ne bi hodila v službo se otroci ne bi drogirali in ne bi bili debeli?? Pa tole sfali po celi črti, ravno tako kot ideja, da trgovine ne smejo biti odprte v nedeljo zaradi koncepta družine in skupnega odhoda k maši  ::)
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #99 on: September 12, 2011, 05:44:02 AM »
Zaključki so precej globlji. Vsi vemo, da takale družba ne pelje nikamor.
9ZK 656

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #100 on: September 12, 2011, 05:45:53 AM »
Vem, malo provociram  ;) Samo sama se ne bi vrnila v "predvojni" čas. Mi svoboda veliko pomeni in to da lahko delam mi je neprecenljivo.
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #101 on: September 12, 2011, 05:47:29 AM »
Tradicionalno s sodobnim bi morali združit.  ;)
9ZK 656

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #102 on: September 12, 2011, 05:49:09 AM »
to ga pa lahko vsak pri sebi kdor ga hoče.

Moja astro karta

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #103 on: September 12, 2011, 05:55:07 AM »
Seveda. To že. Na to lahko vplivamo.

Kaj pa bi ti rekla o tej temi, o kateri sva z Andresom razpravljala? Da moški ni več moški, ženska ne ženska, družina ne družina ... In o rešitvah?
9ZK 656

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #104 on: September 12, 2011, 06:02:09 AM »
Če ti po pravici povem se s tem sploh ne ubadam, res. Vem kaj moram pri sebi spremenit/odpravit da boljše funkcioniramo kot družina. Kaj se dogaja pri drugih familijah me niti ne briga, verjetno vsaka mama/oče ve kako najbolje skrbet za svojo družino.

Moja astro karta