Author Topic: Drakonski /draconic/ horoskop  (Read 45333 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Tejka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletn. Simbol
Re: Drakonski /draconic/ horoskop
« Reply #30 on: February 02, 2010, 02:40:51 PM »
zanimiv primer se mi zdi pri moji prijateljici, kjer je natalna karta skoraj zrcalna slika drakonski  :o
Tudi moja je taka :-\
Sin bailar y crear no hay vida
Tranziti in progresije
Solarna

Offline Gaia

• Splet. Simbol
  • Bodi sprememba, ki jo želiš videti v svetu.
    • www.theta.si
« Reply #31 on: February 03, 2010, 10:39:40 PM »
Tudi jaz imam samo malo zamaknjeni karti. Tea, kako si naj to razlagam?

Praktik Reconnective Healinga® in Reconnectiona®
Mojstrica ThetaHealinga® s Certifikatom Znanosti
Angelska terapevtka®, Medij
www.theta.si
DZK 519
http://www.shrani.si/f/1S/bz/4g4xuymc/karta-gaia.gif
http://www.shrani.si/f/1g/TD/3qcGvQgv/karta-vlado.gif

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #32 on: February 04, 2010, 08:15:33 AM »
Kot sem jaz razumela drakonski horoskop govori o duši. Meni je zanimivo, da zdaj ko naredim drakonski horoskop za ljudi, mi je dosti bolj jasen občutek, ki ga dobim o človeku, preden naredim natalni horoskop.

Čeprav imaš res kotne točke v enakih znamenjih in planete skoraj na planetih, je tukaj vseeno razlika, čeprav bi rekli, da res minimalna.

N Sonce v Kozorogu - D sonce v Strelcu
N Luna v Ribah - D luna v Vodnarju

Ker pa že govorimo o duši horoskopa, kar naj bi drakonski bil, bo Luna seveda povedala bistveno zgodbo.

Ker se drakonski horoskop veže na karmične vozle, ki ga vedno postavimo na 0°Ovna, potem bodo osebe, ki imajo Severni karmični vozel v Ovnu seveda imele Drakonski podoben kot natalni.

Severni vozel v Ovnu kaže, da je južni v Tehtnici in pomeni pretekla življenja. Kar pomeni, da je oseba bila v preteklem življenju premalo samostojna in se je preveč zanašala na druge. V tem življenju je njena poglavitna naloga da postane odločnejša, samozavestnejša, samostojnejša in si mora izboriti svojo identiteto /vozel v Ovnu/

Pogosto je karmična past za človeka, da se znajde med dvema sprtima stranema, zadeve vedno poskuša po tehtničino uravnovešati in uravnovesiti v upanju, da ji ne bo treba zavzeti odločilnega stališča in končne odločitve. Nenehno tehtanje pa lahko postane boleče. Podzavestno jo vodi namreč prepričanje, da je bolje ljubiti kot sovražiti. Vsake toliko se je treba osamiti, da najde moč, kako se osamosvojiti. Naučiti se mora, da glava vlada srcu in ne obratno, saj je zaradi vpliva južnega vozla dovzetna za laskanje.

Južni vozel je pri tebi v 11 hiši in vlada mu Venera. Kar kaže področje, kjer se želiš čimbolj identificirati z drugimi ... in je tudi tvoja karmična past

Severni vozel v tvoji 5 hiši in Mars pa kažeta tvojo karmično nalogo, ki si jo izbrala. Da pa je še malo bolj zapleteno je Mars v Tehtnici in v 12 hiši hehe.

Vso to zgodbo pa lahko lepo preberemo v razliki Riba/Vodnar s tvojo Luno v natalnem in drakonskem horoskopu.
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline Tejka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletn. Simbol
« Reply #33 on: February 04, 2010, 09:06:44 AM »
Torej lahko sklepam, da sem v čistem "neskladju" s svojo dušo? Sicer kot sem rekla, bo prvo treba natalno naštudirat, potem se šele naprej igrat, pa me vseeno firbec daje ;D
Sin bailar y crear no hay vida
Tranziti in progresije
Solarna

Offline Darja

• Uporabnik
  • **
  • Bodi to kar si
« Reply #34 on: February 04, 2010, 10:35:37 AM »
Tudi moja karta je malo zamaknjena približno za eno znamenje.   :)

Offline Gaia

• Splet. Simbol
  • Bodi sprememba, ki jo želiš videti v svetu.
    • www.theta.si
« Reply #35 on: February 04, 2010, 11:36:09 AM »
Kot sem jaz razumela drakonski horoskop govori o duši. Meni je zanimivo, da zdaj ko naredim drakonski horoskop za ljudi, mi je dosti bolj jasen občutek, ki ga dobim o človeku, preden naredim natalni horoskop.

Čeprav imaš res kotne točke v enakih znamenjih in planete skoraj na planetih, je tukaj vseeno razlika, čeprav bi rekli, da res minimalna.

N Sonce v Kozorogu - D sonce v Strelcu
N Luna v Ribah - D luna v Vodnarju

Ker pa že govorimo o duši horoskopa, kar naj bi drakonski bil, bo Luna seveda povedala bistveno zgodbo.

Ker se drakonski horoskop veže na karmične vozle, ki ga vedno postavimo na 0°Ovna, potem bodo osebe, ki imajo Severni karmični vozel v Ovnu seveda imele Drakonski podoben kot natalni.

Severni vozel v Ovnu kaže, da je južni v Tehtnici in pomeni pretekla življenja. Kar pomeni, da je oseba bila v preteklem življenju premalo samostojna in se je preveč zanašala na druge. V tem življenju je njena poglavitna naloga da postane odločnejša, samozavestnejša, samostojnejša in si mora izboriti svojo identiteto /vozel v Ovnu/

Pogosto je karmična past za človeka, da se znajde med dvema sprtima stranema, zadeve vedno poskuša po tehtničino uravnovešati in uravnovesiti v upanju, da ji ne bo treba zavzeti odločilnega stališča in končne odločitve. Nenehno tehtanje pa lahko postane boleče. Podzavestno jo vodi namreč prepričanje, da je bolje ljubiti kot sovražiti. Vsake toliko se je treba osamiti, da najde moč, kako se osamosvojiti. Naučiti se mora, da glava vlada srcu in ne obratno, saj je zaradi vpliva južnega vozla dovzetna za laskanje.

Južni vozel je pri tebi v 11 hiši in vlada mu Venera. Kar kaže področje, kjer se želiš čimbolj identificirati z drugimi ... in je tudi tvoja karmična past

Severni vozel v tvoji 5 hiši in Mars pa kažeta tvojo karmično nalogo, ki si jo izbrala. Da pa je še malo bolj zapleteno je Mars v Tehtnici in v 12 hiši hehe.

Vso to zgodbo pa lahko lepo preberemo v razliki Riba/Vodnar s tvojo Luno v natalnem in drakonskem horoskopu.

Hvala, Tea, za tole razlago. Mislim, da sem si izbrala prave starše, da sem dobila tisto, kar sem iskala. S samostojnostjo, samozavestjo in odločnostjo v tem življenju nimam težav. Tudi tega, da se želim čimbolj identificirat z drugimi ne čutim. Bolj imam občutek, da sem v življenju izbirala takšne situacije, zaradi katerih sem bila drugačna. Tole glede karmične naloge bi me zanimalo bolj podrobno. Lahko tudi na zs.

:-* :-* :-*
Praktik Reconnective Healinga® in Reconnectiona®
Mojstrica ThetaHealinga® s Certifikatom Znanosti
Angelska terapevtka®, Medij
www.theta.si
DZK 519
http://www.shrani.si/f/1S/bz/4g4xuymc/karta-gaia.gif
http://www.shrani.si/f/1g/TD/3qcGvQgv/karta-vlado.gif

Offline mavrica

• Uporabnik
  • **
« Reply #36 on: February 14, 2010, 01:15:10 PM »
...Severni vozel v Ovnu kaže, da je južni v Tehtnici in pomeni pretekla življenja. Kar pomeni, da je oseba bila v preteklem življenju premalo samostojna in se je preveč zanašala na druge. V tem življenju je njena poglavitna naloga da postane odločnejša, samozavestnejša, samostojnejša in si mora izboriti svojo identiteto /vozel v Ovnu/

Pogosto je karmična past za človeka, da se znajde med dvema sprtima stranema, zadeve vedno poskuša po tehtničino uravnovešati in uravnovesiti v upanju, da ji ne bo treba zavzeti odločilnega stališča in končne odločitve. Nenehno tehtanje pa lahko postane boleče. Podzavestno jo vodi namreč prepričanje, da je bolje ljubiti kot sovražiti. Vsake toliko se je treba osamiti, da najde moč, kako se osamosvojiti. Naučiti se mora, da glava vlada srcu in ne obratno, saj je zaradi vpliva južnega vozla dovzetna za laskanje...

no tole imam tudi sama in se v tem opisu kar najdem... v nekem obdobju moje pretklosti sem veliko "tehtala"...je pa tole pri meni na relaciji druge in osme hiše...južni je v drugi v tehtnici, severni pa v osmi v ovnu, samo bolj proti koncu znamenja zato mi se luna in ASC preselita v leva (hi, hi Tea, mogoče pa to pokaže moj videz ki je bolj levji, kar se skodranosti, barve in košatosti tiče)

hvala, Tea da nam vedno odpiraš nove vidike in dajaš spodbude, da še z druge plati pogledamo na planetke v naši karti  ang:
...človek ni le skupek celic svojega telesa, ampak odsev svojih misli...      M. Kojc

DZK število - 656

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #37 on: February 15, 2010, 07:05:55 AM »
Prosim Mavrica in me veseli.  :D
www.Astro-Star.net

Offline taja6

• Splet. Simbol
  • »Zapri oči. Zaljubi se. Ostani tam.« ~ Rumi
« Reply #38 on: March 11, 2010, 09:25:40 AM »
Prosim Mavrica in me veseli.  :D

kako lepa ura, spet 555  ;D

Offline taja6

• Splet. Simbol
  • »Zapri oči. Zaljubi se. Ostani tam.« ~ Rumi
« Reply #39 on: March 11, 2010, 09:29:16 AM »
Karta duše

Drakonska karta ima mistično dimenzijo o tem, smatra se, da predstavlja našo dušo ali naš višji jaz.

Uporabi se po preučitvi osnovne natalne karte, če si v dvomih glede smeri. Drakonska karta pojasnjuje, kje mora biti usmerjena energija.

Drakonsko karto dobite, če znak Ovna 0° postaviš na položaj Severnega vozla v rojstni karti.

Najdete jo lahko prav tako na www.astro.com in prav tako kombinacijo, da je v notranjem krogu rojstna, na zunanjem drakonska.

Tukaj so bistvena 3 glavna področja:

1. Drakonski planeti in točke se občutijo notranje ali naravno, mi lahko izmešamo energije natalnega Sonca z Drakonskim Soncem, vladajoče potrebe natalne Lune z Drakonsko Luno, in identiteto projekcije natalnega Ascendanta z Drakonskim Ascendantom. Natalna in Drakonska delujeta skupaj.

2. Postavi Drakonsko karto na zunanje kolo, natalno na notranji. Drakonski planeti v konjunkciji ali opoziciji rojstnim Kotom so prevladujoče sile, ki bo zelo vladajoče v vašem življenju.

3. Z drakonsko karto na zunanji strani kroga in natalne na notranji, išči drakonske planete tesno v konjunkciji ali opoziciji rojstnim planetom. Te bodo nedvomno dale močne trditve nakazujoč področja življenja, ki zahtevajo pozornost.

Konfiguracije:

Draconic Luna v kozorogu z  natalno Luno v Dvojčku: “Tukaj je glavna potreba biti bister, pameten in zvit , in istočasno opraviti stvari verjetno občutiš kot drugo tvojo naravo.”

Draconic Ascendant  v Strelcu z natalnim Ascendantom v Biku: “ sugestija, da se tvoja identiteta počuti ugodno pristopanju svetu na samo potrjevalen način in istočasno želi zgraditi nekaj vrednega.”

Draconic Mars v opoziciji natalno Venero : preveč strasti vodi do nespametnih izborov v partnerskih zvezah;

Draconic Pluto v kvadratu z natalno Venus : ekstremizem v čustvenem izražanju, trošenje emocij, preveč hrepenenja, preveč trpljenja;

Draconic Jupiter-Luna v kvadratu  z natalno Venero :samo-popuščanje, potrebuje udobje / razvajanje; čustva ekstra občutljiva, negotov glede priljubljenosti.

Razlaga drakonskega horoskopa koristi običajne planete vladarje, hiše in znake s tem, da je pomen samih znakov malo spremenjen.

OVEN:
lična in moralna hrabrost, zdrav tekmovalen duh, iniciativnost, drznost, inspiracija, vzdržljivost volje in telesa, vztrajanje v nameri, osebna svoboda, človečnost, vodstvo pod katerim se razume, da oseba sama čaka, da se ji drugi pridružijo, brez potrebe, da najprej zbere skupino ljudi, ki jo bo vodila.

BIK:
posedovanje materiala,sigurnost, stabilnost,predanost družini, zavednost vzroka in posledice, sočutnost, ocena umetnosti, skrb o vsem se razvija, postavljanje temelja.

DVOJČEK:
ideje, verziranost, ljubeznivost, ustvarjanje kontaktov, prilagodljivost, svobodne informacije, učenje, poučevanje, govorništvo, ples, avtorizacija.

RAK:
ženski principi, materinstvo, občutki, način na katerega prikazuješ čustva, emocionalna sigurnost, dom in družina, psihično življenje, predniki, zgodovina, zaščita vsake vrste.

LEV:
ljubezen, uživanje u životu, spontanost, važnost udejstvovanja, emocionalna inteligenca, pomp ni ceremonije, ljudsko dostojanstvo, očetovstvo, postavljanje primera ali vzora, hierarhija, samo ustvarjalnost, lepota duha, zaupanje.

DEVICA: koristnost, finese in sitnice, biti na uslugi drugim, potrebe, jasnost, prehrana, veščine, opazovanje, lepota v malem in enostavnem, zdravljenje, reševanje problema, izbor (v astroloških zapisih  Mezopotamije se pogosto najde na svobodi izbora, ki se veže za Devico in njeno namero, da izbira pa nič ne izbere, če to ne zadovoljuje postavljenim kriterijem).

TEHTNICA:pravda in fer-odnosi, dobrota, dajanje zadovoljstva, ženstvenost, družbenost, lepota na vse načine, politika, usmerjenost na druge, dekoracija, radost, nepristranost , ustvarjanje in vzdrževanje mira, dražesnost.

ŠKORPIJON:
moč za obstoj, moč transformacije, emocionalna disciplina, strast, privatnost, preiskovanje, moč zdravljenja, znanje in modrost, ki se lahko pretočiti v moč, investiranje, opazovanje in čakanje.

STRELEC:
zdravje- telesno,mentalno, i duševno, optimizem,vera, ustvarjalci šova, prekoračenje  meja, učenje skozi prakso, uživanje u životu, intuitivna modrost, svoboda verovanja, prijateljstvo.

KOZOROG:
koristne aktivnosti,tišina, samodisciplina, potrpljenje, delati samo eno stvar naenkrat, gospodarjenje, osamljenost, spoštovanje sebe in drugih, visoki standardi, čakanje in prevzemanje prilik, metodičnost, poslušanje, težnja, premišljenost.

VODNAR:
neodvisnost mišljenja, skupinske aktivnosti, masovne komunikacije i javni govori,percepcija i formuliranje resnice, socialna pravda, socialni rad, filozofija, analiza, šokantni potezi, enakost, bratstvo.

RIBE:ideali, sočutnost, nežnost, soočanje s samim seboj, univerzalnost, brezpogojna ljubezen, muzika, poezija, totalno edinstvo, skupnost, večno življenje,
prikrivanje, kozmična zavest, kolektivno nezavedno, dobrovoljna žrtev, sprememba identitete, sposobnost da pustimo nekoga da ode.

vir:http://rojstna-karta.si/drakonska_karta.html

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #40 on: May 19, 2010, 12:49:39 PM »
In kaj naj jaz rečem na tole mojo razštelancijo???

Da sem čisto razglašena sama s sabo al kaj  ???  ;D

Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #41 on: May 20, 2010, 08:25:59 AM »

Zanimivo pa je, da je fajn uporabna tudi v sinastriji z partnerjem.

Ko sem izdelala svojo karto sem skoraj padla na r*

moj mož  natalno As v devici ...............jaz  drakonsko AS v devici
moj mož sonce v biku ............ jaz sonce v biku
moj mož Luno v ovnu ............. jaz luno v strelcu
moj mož Merkur v dvojčku ..... jaz merkur v dvojčku
moj mož venero v raku  .... jaz venero v raku
moj mars v vodnarju .... jaz mars v vodnarju

očitno je res moja karma

O fajn  ang:

Midva načeloma nič posebnega jaz natalno sonce v dvojčku....on drakonsko luna v dvojčku
Moja venera natalno dvojček.....njegova drakonsko dvojček
In moj vladar horoskpoa merkur.....pri njemu v dvojčku

Če to kaj šteje  ;D
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #42 on: May 20, 2010, 08:28:21 AM »

Zanimivo pa je, da je fajn uporabna tudi v sinastriji z partnerjem.

Ko sem izdelala svojo karto sem skoraj padla na r*

moj mož  natalno As v devici ...............jaz  drakonsko AS v devici
moj mož sonce v biku ............ jaz sonce v biku
moj mož Luno v ovnu ............. jaz luno v strelcu
moj mož Merkur v dvojčku ..... jaz merkur v dvojčku
moj mož venero v raku  .... jaz venero v raku
moj mars v vodnarju .... jaz mars v vodnarju

očitno je res moja karma

O fajn  ang:

Midva načeloma nič posebnega jaz natalno sonce v dvojčku....on drakonsko luna v dvojčku
Moja venera natalno dvojček.....njegova drakonsko dvojček
In moj vladar horoskpoa merkur.....pri njemu v dvojčku

Če to kaj šteje  ;D

Hehehe, a nismo nekaj o tem že govorili  ::)
www.Astro-Star.net

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #43 on: May 20, 2010, 08:31:52 AM »
Ne vem, kdaj  :o

Moja astro karta

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #44 on: September 12, 2011, 09:12:35 PM »
Oooo, ravnokar odkrila tole zanimivo temo. Vidim, da je kar opuščena.
Pogledala sem hčerino drakonsko karto - praktično identična natalki, pribl. štiri stopinje zamika, vsi planeti padejo v ista znamenja, tudi po hišah se ne križajo (razen mars in pluton na prehodih hiš).
A po tem lahko sklepam, da bo delovala zelo v skladu s svojo dušo?
Bi lahko kdo še kaj pokomentiral?
Hvala!  ang: