'To potrjuje tudi Saturn v 5. hiši, ki vedno kaže na zelo pomembno, a težko realizirajoče oz- področje kamor moramo vložiti veliko energije. Torej samorealizacija, zdrav egoizem, kreativnost, sproščenost, samoizraznost...'
Bojan, bi lahko rekel, glede na pozicijo Saturn - Sonce, da mi sam Saturn omejuje, nadzira Sonce v 11. Hisi?
Ja, Saturn kontrolira Sonce v 11.
Kot sem zapisal:
preko diferenciacije raziskuješ kam spadaš
...ali drugače rečeno, preko 5. hiše iščeš svoje mesto v 11. hiši. Močan Mars te dela svojeglavo, trmasto in nekonformno v škorpijonu, tukaj ni kompromisov. A Saturn v isti hiši pravi: "Čakaj malo, tako pa to ne gre, treba je postavit neke meje, nekaj kar regulira vse skupaj".
Opozicijo s Soncem pa vidim v tem kontekstu, da boš ti bolje začutila ali aktivirala tvoje Sonce, šele ko ga bo Saturn sprostil, to pa se bo zgodilo takrat, ko bo zadovoljen z Marsom.
In ko bo Mars ublažen, se bo tudi Luna, v opoziciji z njim, malo sprostila.
Jaz na splošno opozicijo ne smatram za pretirano težak aspekt, nenazadnje gre za dinamiko izmed planetov, ki sta v znamenjih zelo podobne energije oz. namembnosti, a nasprotnih polarnosti. Kot vroče in mrzlo, ali svetlo in temno, isto sranje, le nasprotni strani.
Ta znamenja so tudi iste modelitete, v tvojem primeru fiksne, kar spet odvzame tenzijo, pa še kompatibilnih elementov (zemlja, voda). Ti planeti v bistvu hočejo isto, a na diametralno nasproten način. Magična beseda tukaj je: Balansa.
Medtem, ko pa pri kvadratu npr. imamo večje tenzije, ker planeta nista skladna po modalnosti, se pravi soočanje s problematiko je drugačno (kardinalno, fiksno, variabilno), kar se tiče elemntov sta lahko kompatibilna, ali pa tudi ne, je pa to dinamika med znaki, ki hočejo različne stvari in to na različen način; recimo rak-oven ali tehnica-kozorog.
Skatka, opozicija je v mojih očeh "težaven" aspekt, ki pa se lahko najenostavneje spremeni v produktivnega. Tako, da se naučiš gledati obe plati medalje, objektivnosti, s tem pridobiš širino dojemanja in preko implementiranja teh skrajnosti iste polarnosti obogatiš samega sebe.