Author Topic: Pluton  (Read 46486 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline sasa

• Moderator
  • Lipicanec
Re: Pluton
« Reply #15 on: January 05, 2015, 12:00:34 PM »
Meni je bila vedno inetresantna  :PL :kon :Ve , ki jo imam poleg MC.  ::)

Seks :P ;)
No, to je prvo kar mi je prišlo na misel ;)
Saj če gledamo plutonsko tematiko preko seksa, nam lepo pokaže kdaj resnično doživimo vrhunec, ekstazo, takrat, ko se predamo, takrat ko damo svoje telo in dušo drugemu...Sicer lahko zgleda kot,da se bije strašen boj na fizičnem nivoju, ampak v globini je to čisto predajanje, takrat nas ni, takrat imamo občutek, da smo eno z vsem...In to je tisto kar želimo doseči, predajanje, dati sebe drugemu, če delujemo na ta način, pridemo do prave moči, prave ekstaze, prave ljubezni...Takrat imamo moč v sebi in takrat damo to moč tudi drugemu, jo podelimo, saj tudi on doseže vrhunec...
Pluton zahteva, da se očistimo vse nesnage, vseh negativnih emocij, da naredimo prostor za nekaj novega, čistejšega, takrat ustvarimo nekaj s čimer se približamo ljubezni...takrat se rodi nekaj novega, tudi na fizičnem nivoju, npr. če smo še vedno pri seksu, se iz tega dejanja seveda rodi otrok..ampak to sem napisala bolj zaradi simbolike, da si lažje predstavljamo kako pluton lahko deluje transformativno...

Zelo lepo napisano, sanjalka, približno razumem, kam pes taco moli.
9ZK 674

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #16 on: January 05, 2015, 12:21:26 PM »
Ja, brez dvoma sex.  ;D

Sex kot fizični akt, kot čustveno doživetje, kot orodje za nadvlado, kot potreba po zavetju ... Zanimivo je biti  :Sk ...  ;D
9ZK 656

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #17 on: January 05, 2015, 01:04:47 PM »
Ja, brez dvoma sex.  ;D

Sex kot fizični akt, kot čustveno doživetje, kot orodje za nadvlado, kot potreba po zavetju ... Zanimivo je biti  :Sk ...  ;D

8) ;D
Jap, seks je meni najbolj všečna dinamika plutona ;)
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Opal

• Mojster
« Reply #18 on: January 06, 2015, 08:05:34 AM »
Ja, brez dvoma sex.  ;D

8) ;D
Jap, seks je meni najbolj všečna dinamika plutona ;)

+1

Offline Lisa

• Uporabnik
  • **
« Reply #19 on: January 06, 2015, 09:16:33 AM »
Uff...so še slabe lastnosti , ki jih imajo  :Sk. Ne vem zakaj so ravno oni tako opevani...oz. ta  :PL.
Meni z :Lu in vladarjem ASC v  :Sk sploh ni lahko. Pa še  :PL v 8.hiši.
Preveč intenzivnosti, fokusiranja na eno stvar, vsemu priti do konca, obsedenost, greš iz ene skrajnosti v drugo......menjava razpoloženja, dramatiziranje........ Ampak to je najbrž samo  :Lu:Sk..
To je noro, posebej, ko se zaljubiš....Umiraš večkrat na dan.
http://shrani.si/f/t/10K/42s2GvZ0/lisaaa.gif

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #20 on: January 06, 2015, 09:26:16 AM »
Uff...so še slabe lastnosti , ki jih imajo  :Sk. Ne vem zakaj so ravno oni tako opevani...oz. ta  :PL.
Preveč intenzivnosti, fokusiranja na eno stvar, vsemu priti do konca, obsedenost, greš iz ene skrajnosti v drugo......menjava razpoloženja, dramatiziranje........ Ampak to je najbrž samo  :Lu:Sk..

Nikjer ni bilo napisano, da so opevani. Povsod piše, da je plutonska tematika težka ravno zaradi transformacij, umiranja in novega rojevanja, da so to naše najbolj potlačene zadeve, emocije, nekaj kar je najbolj skrito in zakrito, da se težko podamo v to temo in se soočimo sami s sabo, s svojimi negativnimi čustvi, ki nas obdajajo....
Je pa res, da vsakič, ko se uspeš transformirati, pridobiš na notranji moči, si močnejši v smislu notranje trdnosti...spoznaš svoje močvirje, spoznaš svoje skrite, temačne dele duše in jih sprejmeš za svoje in jih nehaš projicirati na druge, takrat pridobiš ljubezen oz. moč...
Ni lahko plutonskim osebam, niti škorpijonom, tako da o tem nismo govorili... ;)
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #21 on: January 06, 2015, 10:17:42 AM »
Odvisno od tega, kako je v horoskopu postavljen. Moj je dobro aspektiran in imam tozadevno srečo, ker je tudi vladar Sonca Merkurja in Neptuna.

Dosti več preglavic mi dela Mars - kot tradicionalni vladar - ki je v opoziciji z Saturnom, ki je tudi tradicionalni vladar mojega horoskopa.
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #22 on: January 06, 2015, 10:19:49 AM »

Lisa to je tvoja Luna v škorpijonu in slabše aspektirana - Pluton kot dispozitor te rešuje
www.Astro-Star.net

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #23 on: January 06, 2015, 10:50:50 AM »
Uff...so še slabe lastnosti , ki jih imajo  :Sk . Ne vem zakaj so ravno oni tako opevani...oz. ta  :PL .
Preveč intenzivnosti, fokusiranja na eno stvar, vsemu priti do konca, obsedenost, greš iz ene skrajnosti v drugo......menjava razpoloženja, dramatiziranje........ Ampak to je najbrž samo  :Lu:Sk ..

Jaz ga imam letos v 8 hiši v opoziciji na luno, moram včasih prav pazit, da ne zapadem v kako destruktivnost. Bi blo čist izi vsem j**** vse po spisku :D
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #24 on: January 06, 2015, 10:52:06 AM »
Odvisno od tega, kako je v horoskopu postavljen. Moj je dobro aspektiran in imam tozadevno srečo, ker je tudi vladar Sonca Merkurja in Neptuna.

Dosti več preglavic mi dela Mars - kot tradicionalni vladar - ki je v opoziciji z Saturnom, ki je tudi tradicionalni vladar mojega horoskopa.

Ja, se strinjam na nek način, ampak vseeno menim, da pluton dokler se z njim ne spraviš, se ga lahko kar otepaš, ker se na nek način bojiš te moči, ki jo predstavlja ta njegova (beri:tvoja lastna) temna stran..
Vsaj jaz ga tako doživljam, ne glede na aspekte je tisti, ki ruši in zahteva smrt in ponovno rojstvo...
Je pa res, da je lažje to prenašati, če je dobro aspektiran.
Ljudje smo tako naravnani, da težko prenašamo spremembe, delujemo po liniji najmanjšega odpora, v kolikor nismo na nek način prisiljeni delovati drugače oz. sprejeti spremembo. In pluton je tisti, ki vedno znova na plano potisne vse kar smo potlačili, s čimer se nismo zmogli soočiti, vse kar je temačno v nas, vse kar nam predstavlja sence, odpor in s tem zahteva od nas korenite spremembe, zamaje temelje, poruši, pomete, pospravi vse kar ni v globalu čisto in zdravo, kar smrdi, kar je zamočvirjeno....
V plutonu je pravzaprav moč, da to lahko storimo, potreben je pogum, drugače se lahko izgubimo v nemoči in obtičimo v mlakuži, močvirju svojih lastnih senc...

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #25 on: January 06, 2015, 01:39:23 PM »
Mogoče ga tako dojemaš zato, ker ga imaš v 1 v konjunkciji z Uranom in kvadrirano z Merkurjem, kot vladarjem karte.
www.Astro-Star.net

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #26 on: January 06, 2015, 02:02:15 PM »
Mogoče ga tako dojemaš zato, ker ga imaš v 1 v konjunkciji z Uranom in kvadrirano z Merkurjem, kot vladarjem karte.

Jap 8)
Ni ravno enostaven, prav dobesedno se včasih počutim kot da del mene mora umreti, da se lahko potem izcimi nekaj novega.
Ampak ti preporodi so tako za umret boleči in tako se jih otepam, da je to zame res en tak velik strah.
Se jim pa izogniti nikakor ne morem, pravzaprav prav sama rinem v to, da sesujem vse kar sem zgradila in potem spet iz nič gradim novo.
Glede na to, da je zraven še uran, vedno šokiram tudi okolico s svojimi dejanji, saj so več ali manj nerazumna na prvi pogled in nelogična.
Je pa res, da dokončno predelam neko situacijo v sebi oz. da naredim celovit preporod, je včasih  potrebno velikoooo časa, ampak transformacija je potem celovita, dokončna in feniks se dvigne spet iz pepela ;)
Človek bi na prvo žogo rekel, da se rada malo mučim, tako ali drugače, dolgčas zame ne pride v poštev :)

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #27 on: January 06, 2015, 02:19:29 PM »
No vidiš, jaz imam te zadeve čist drugače obarvano. Čist Uransko  :)
www.Astro-Star.net

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #28 on: January 06, 2015, 03:02:27 PM »

Ja, pri meni se prepletata oba pluton in uran, delujeta oba zelo močno.
Navadno uran naredi tisto "nerazumno" odločitev, pluton pa potem puca za nazaj.
Mah ne vem kaj je prej kura ali jajce, ampak vse pomembne odločitve sem "naredila" pod delovanjem (tranziti) urana, kot bi me neka neznana sila vlekla v tisto smer. In takrat sem vedno mislila, da je to edina prava pot, da to moram tako narediti za vsako ceno.
Pri plutonu je bolj prefinjeno, ne morem točno reči kdaj, gre za daljše procese umiranja, čiščenja...
Npr. pri uranskem tranzitu naredim rez, potem pa nastopi plutonska faza, ko čistim in popravljam za nazaj...
Tako nekako delujem, čeprav je pluton pred uranom v 1. hiši..
Mogoče pluton že prej prav potuhnjeno (nezavedno) pripravi situacijo, da jo uran samo še dokončno zaključi.

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #29 on: January 06, 2015, 03:11:09 PM »

Uran kot vladar karte je kvadriran z luno in še v opoziciji s kironom, uf nič ti ne zavidam ???
Tukaj se verjetno kaže tudi problematika odnosa z mamo, ki vpliva na tvojo persono, masko...navadno sem opazila, da tale kiron v 1. hiši deluje tako, da se ljudje počutijo precej drugačni od drugih, da jih nekaj močno razlikuje od ostalih, kot bi bili izobčenci, pohabljenci...dokler te svoje drugačnosti ne sprejmejo oz. ravno z  njo postanejo lahko zdravitelji drugim...
Pluton pa je v sekstilu s soncem, čigar vladar je, verjetno res lažje prenašaš transformacije svoje identitete,svojega ega.
Kaj pa v partnerstvu, glede na to, da je v 7. hiši. So bile smrti del plutonske dinamike ali uranske?