Odvisno od tega, kako je v horoskopu postavljen. Moj je dobro aspektiran in imam tozadevno srečo, ker je tudi vladar Sonca Merkurja in Neptuna.
Dosti več preglavic mi dela Mars - kot tradicionalni vladar - ki je v opoziciji z Saturnom, ki je tudi tradicionalni vladar mojega horoskopa.
Ja, se strinjam na nek način, ampak vseeno menim, da pluton dokler se z njim ne spraviš, se ga lahko kar otepaš, ker se na nek način bojiš te moči, ki jo predstavlja ta njegova (beri:tvoja lastna) temna stran..
Vsaj jaz ga tako doživljam, ne glede na aspekte je tisti, ki ruši in zahteva smrt in ponovno rojstvo...
Je pa res, da je lažje to prenašati, če je dobro aspektiran.
Ljudje smo tako naravnani, da težko prenašamo spremembe, delujemo po liniji najmanjšega odpora, v kolikor nismo na nek način prisiljeni delovati drugače oz. sprejeti spremembo. In pluton je tisti, ki vedno znova na plano potisne vse kar smo potlačili, s čimer se nismo zmogli soočiti, vse kar je temačno v nas, vse kar nam predstavlja sence, odpor in s tem zahteva od nas korenite spremembe, zamaje temelje, poruši, pomete, pospravi vse kar ni v globalu čisto in zdravo, kar smrdi, kar je zamočvirjeno....
V plutonu je pravzaprav
moč, da to lahko storimo, potreben je pogum, drugače se lahko izgubimo v
nemoči in obtičimo v mlakuži, močvirju svojih lastnih senc...