Author Topic: Pluton  (Read 46491 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
Re: Pluton
« Reply #75 on: November 08, 2018, 09:41:06 AM »
To je plutonska dinamika v negativni obliki, torej čustvene manipulacije, podtikanja, moč-nemoč, pasivna agresija...
To so pravzaprav najhujše zlorabe, saj človek niti s prstom pokazati ne more na težavo, kot npr pri fizičnem nasilju.
Tako se ne more niti braniti, ker ta oseba na drugi strani uporabi potem igro žrtve in pasivne agresije (umik,"tihi dnevi", ignoriranje...)
To so pravzaprav ljudje z mejno osebnostno motnjo.
Tukaj se lepo vidi negativni odraz plutonske dinamike, po vsej verjetnosti gre za osebo z mejno osebnostno motnjo (MOM).
Na drugi strani si pa ti, ki si takšno osebo na nek način "ustvarila" v svojem življenju z namenom nekaj prepoznati, se nekaj naučiti.
Dostikrat sem videla, da zelo pošteni in dobronamerni (beri z vidika družbe-naivni) ljudje naletijo na res motene oz zlobne ljudi, torej na svoje popolno nasprotje.
In seveda velja tudi obratno :)
Torej prepoznati, da življenje ni samo lepo, da ljudje niso samo dobri in da se je potrebno naučiti strogo distancirati od takšnih ljudi,
jim odločno postaviti dovolj trdno mejo, katere ne bodo mogli prestopati.
Največkrat pomaga, da se od takšnih ljudi odmaknemo. Oni se ne bodo spremenili, ker se ne morejo.
Mogoče res v redkih primerih, ko se zavedjo, da imajo težave in poiščejo strokovno pomoč.
Mi NE moremo biti njihovi rešitelji.
A tudi tem poštenim, dobrim ljudem je potrebno pomagati, da prepoznajo zlo v drugem in se mu znajo umakniti, iti stran od tega, jim postaviti mejo.
Zato zelo pohvalno, da se o tem pogovarjaš s svojo hčerko. Mora vedeti, da vsi ljudje žal niso dobri.
To je sicer težko spoznanje, ker padejo neke iluzije, da je svet samo lep in vsi ljudje dobri.
In še nekaj je potrebno vedeti, da takšni manipulatorski ljudje prav "zavohajo" te poštene in se nalepijo na njih.

Sanjalka, hvala ti. :-*
Ja, je tako, kot si napisala in sem prišla tudi sama do zaključka, da gre (vsaj šlo je) za MOM. Sem v preteklosti analizirala še naprej in mislim, da gre tudi za NOM (narcistično osebnostno motnjo). Je pa zanimivo pri teh ljudeh (vsaj otrocih, zdaj delam še primerjavo s hčerino sošolko), da ko se od njih distanciraš in vidijo, da nobena orodja ne bodo učinkovala, da bi te privlekli nazaj, pricapljajo k tebi sami in to kot najbolj pohlevne ovčice, velikokrat čisto sesuti in skesani (in tukaj ne gre več za zaigrano zlomljenost, skesani so pa itak zaradi sebe in ne zaradi tebe, saj so ob svojo hrano).
Hčerki želim odpreti oči v to smer, da bi sama prepoznala oz. razumela, kako so ti osebki v resnici v sebi šibki in kako velika nemoč se skriva za njihovim megalomanskim obnašanjem.
In ja, kot si napisala, NE MOREMO jim pomagati.
Ko bi le moja Luna v Raku lahko v mladosti to sprejela.
No hči ima Luno v Kozorogu, torej čisto nasprotje. Z zanimanjem (kar ne pomeni, da z navdušenjem... recimo, da imam antene močno napete) opazujem, kako se odziva na sorodne situacije.

Večkrat se vprašam, zakaj nas teh stvari niso učili pri psihologiji. Prepoznavati take situacije, tipe osebnosti. Namesto s piflanjem nas bi lahko začeli opremljati z orodji, prepotrebnimi za življenje.

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #76 on: November 08, 2018, 10:40:35 AM »
Sem tudi sama imela izkušnjo s tako osebo (jo imam še :-\), veliko naštudirala na to temo.
Nasvet, ki ga lahko dam-samo STRAN od takšnih ljudi.
Zelo pomembno pa je najprej prepoznati to osebnostno motnjo, ker so osebe s to motnjo zelo spretne pri manipuliranju.
Največkrat je tako, da vsi okoli te osebe poiščejo strokovno pomoč, le ta oseba ne, saj nima vpogleda vase, dejansko misli, da je njeno delovanje ok...
drugim okrog nje se pa meša...
Še danes se moram zaradi prepoznega prepoznanja takšne osebe, z njo ukvarjati...celo preko odvetnikov...
Moje učenje je bilo, da vsi ljudje niso dobri, še danes se mi je s tem težko soočati...Ne morem verjeti, da je možna zloba v ljudeh...
Sicer pa je več zvrsti osebnostnih motenj, narcistična in mejna sta le eni izmed njih.
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #77 on: November 08, 2018, 11:29:58 AM »
Sem tudi sama imela izkušnjo s tako osebo (jo imam še :-\), veliko naštudirala na to temo.
Zelo pomembno pa je najprej prepoznati to osebnostno motnjo, ker so osebe s to motnjo zelo spretne pri manipuliranju.
Največkrat je tako, da vsi okoli te osebe poiščejo strokovno pomoč, le ta oseba ne, saj nima vpogleda vase, dejansko misli, da je njeno delovanje ok...
Še danes se moram zaradi prepoznega prepoznanja takšne osebe, z njo ukvarjati...celo preko odvetnikov...
Moje učenje je bilo, da vsi ljudje niso dobri, še danes se mi je s tem težko soočati...Ne morem verjeti, da je možna zloba v ljudeh...
Sicer pa je več zvrsti osebnostnih motenj, narcistična in mejna sta le eni izmed njih.

Ja, cel kup jih je. Pa ločnice postaviti je težko, če sploh možno. Ker se prepletajo karakteristike in tudi na različne načine kažejo.
Po mojih izkušnjah se taka oseba (vsaj delno) celo zaveda, da njeno delovanje ni ok, vendar ji percepcija same sebe daje misliti, da ima ona izrecno pravico do tega, ker je nad vsemi drugimi. Zanjo pravila, omejitve, ki jih pozna in se jih zaveda, pač ne veljajo. Kadar jih upošteva, jih iz preračunljivosti.
Navzven se kažejo kot izjemno fajn ljudje. Pri učiteljih je npr. ta sošolka uživala velik ugled, ker je bila sicer intelektualno zelo spretna. Zelo redki so posumili, da nekaj ni ok. Je znala vpričo njih treščiti z vrati, če ni bilo po njenem. Ker je vseeno najbrž težko 24ur na dan kontrolirati vso ihto, ki se je kronično kopičila v njej.
Žal je ostalo pri sumu. Ker v današnjem času, se mi zdi, da bi se znašla pri šolski psihologinji. In seveda jaz z njo, ki sem taka dejanja "dopuščala".
Zanimivo tudi to, kako se ti ljudje znajo obnašati. Obvladajo. Tudi vse izraze na obrazih, ki so večinoma naučeni z opazovanjem drugih, potem pa uporabljeni za manipuliranje.

Offline Tejka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletn. Simbol
« Reply #78 on: November 08, 2018, 10:49:36 PM »

Sočustvujem Sanjalka. Sem tudi sama zelo pozno spoznala določene takšne osebe v svoji bližini. Upam da se mi z njimi nikoli ne bo več treba ukvarjat. Sem pa hvaležna, da zaradi njih hitreje spoznam manipulacije. Tudi svoje (tiste nezavedne) in jih ustavim, oziroma se odstranim.
Sin bailar y crear no hay vida
Tranziti in progresije
Solarna

Offline cvetka

• Sp.simbol
« Reply #79 on: November 09, 2018, 10:28:04 AM »
Tejka, gruntam Plutona pri tebi. A je možno, da ni tako hudo z njim, ker tvoj Pluton ni vladar nobene hiše? :-*
Dodajam, ne me narobe zastopit, da ni hudo z njim, ob vseh teh njegovih špikih še vedno narediš smeškota.
« Last Edit: November 09, 2018, 10:35:18 AM by cvetka »

Offline Tejka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletn. Simbol
« Reply #80 on: November 11, 2018, 11:49:04 AM »
Je sovladar 4 hiše Cvetka in v  :kon z IC. Vladarica 4 gre pa v 8. Torej doma že od nekdaj na tak ali drugačen način vlada  :PL. Daleč od zabavnega.
S smeški in humorjem se gor vlečem, da se mi ne zmeša in ne padem v plutonske globine ;) Priznam da včasih manj uspešno. Imam obdobja, ki bi jih najrajši prespala...
Tranziti in progresije
Solarna

Offline cvetka

• Sp.simbol
« Reply #81 on: November 12, 2018, 09:21:36 AM »
Je sovladar 4 hiše Cvetka in v  :kon z IC. Vladarica 4 gre pa v 8. Torej doma že od nekdaj na tak ali drugačen način vlada  :PL. Daleč od zabavnega.
S smeški in humorjem se gor vlečem, da se mi ne zmeša in ne padem v plutonske globine ;) Priznam da včasih manj uspešno. Imam obdobja, ki bi jih najrajši prespala...
Ufff Tejka, bom morala ponavljat prve tri razrede astro osnovne šole :-*
Sem pa popolno nasprotje, ko mi  :PL nabija, jokam in se s tem izvlečem iz globin. Ja, in spanje. :-*

Offline Tejka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletn. Simbol
« Reply #82 on: November 12, 2018, 03:46:22 PM »
Verjamem Cvetka :-* Tudi mene jok grabi, pa se aktivno prepričujem da je humor boljši
Tranziti in progresije
Solarna

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
« Reply #83 on: January 18, 2020, 03:28:53 AM »
Pred več kot letom sem vzel nek paket za Curious stream kanal in priznam, niti nisem prav veliko gledal tega. Včeraj me je potegnilo nekaj od DNA in podobno nakar sem listal med vsemi dokumentarci tam in našel o Plutonu.   https://curiositystream.com/series/84/destination-pluto
Američani so iz posnetkov iz Plutona naredili dobro stvar, ne le v gradivu, temveč so se tudi dotaknili  tistega o čemer je že Tea pisala. Torej ali Pluton je ali ni planet.   Tisti čas, mislim, da leta 2007 je bilo okoli tega vse tako čudno, in že zaradi tega je najbrž potrebno Pluton jemati resno oboje na astronomskem, kot astrološkem področju.   

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Vesta

• Mojster
« Reply #84 on: August 06, 2024, 12:15:48 PM »
Letos mi je tranzitni :PL na  :NE v 12. hiši konjunkcija :Ve, eksaktni 23. 7., nepričakovano, praktično čez noč, 20. 7. odnesel dedka, krasnega človeka, na katerega sem bila zelo navezana.  :Sa v :ri je ravno prišel iz kvadrata z natalnim :PL v 10., obenem imam še trigon z  :ki, ki kvadrira prav :Ve v 12 v  :ko, katere dispozitor je :Sa v 2. hiši, ki ji vlada  :NE v 12. Ko tako pomislim, bi morala sklepati, da bo "učitelj", "vzornik", "starec" odšel, tudi glede na ostale podpise zraven, bi moralo biti jasno, na koga se nanaša.

Me je pa s sanjami prinesel sem.  :)
« Last Edit: August 06, 2024, 12:32:53 PM by Vesta »

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #85 on: August 06, 2024, 01:32:01 PM »
Sožalje Vesta  :-*
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
« Reply #86 on: August 06, 2024, 10:19:38 PM »
Letos mi je tranzitni :PL na  :NE v 12. hiši konjunkcija :Ve, eksaktni 23. 7., nepričakovano, praktično čez noč, 20. 7. odnesel dedka, krasnega človeka, na katerega sem bila zelo navezana.  :Sa v :ri je ravno prišel iz kvadrata z natalnim :PL v 10., obenem imam še trigon z  :ki, ki kvadrira prav :Ve v 12 v  :ko, katere dispozitor je :Sa v 2. hiši, ki ji vlada  :NE v 12. Ko tako pomislim, bi morala sklepati, da bo "učitelj", "vzornik", "starec" odšel, tudi glede na ostale podpise zraven, bi moralo biti jasno, na koga se nanaša.

Me je pa s sanjami prinesel sem.  :)

Te popolnoma razumem. Ko se nam podobno dogaja vedno potem gledamo kaj je bil vzrok, kako so bili postavljeni planeti.   Tudi moj fantek, kuža Hercules je šel čez noč in sem tistikrat brskal po astro kaj je bilo.   

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline sasa

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #87 on: August 07, 2024, 09:02:58 AM »
Sožalje, Vesta. Tako je meni lani umrla stara mama. Je bil kar šok zame. Nisem sicer šla gledat, ali je bilo povezano tudi s tranziti. Sem pa letos spet izvedela kar šokantno novico glede zdravja enega izmed staršev. Šok je bil kar konkreten, ker bolezen ni ravno lahka. Ampak ok, bomo tudi to pregurali.
9ZK 674

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #88 on: August 07, 2024, 09:07:20 AM »
Saša veš da maš ti jupiter konjunkcija kiron in opozicija uran-jaz sem imela tudi jupitra na luni in kironu ko je mama zbolela v opoziciji na uran.
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline sasa

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #89 on: August 07, 2024, 09:28:57 AM »
Jap, vem. Se tolažim, da bo vseeno vse ok. No, jaz sem sicer pozitivna, šok je pa bil konkreten, seveda.
9ZK 674