Astrologija-zvezde so nad nami > Tranziti in progresije
Tranzit Neptuna
Andres:
--- Quote from: Tejka on October 24, 2012, 08:36:27 AM ---
--- Quote from: Jane on October 24, 2012, 07:15:35 AM ---
--- Quote from: Andres on October 24, 2012, 05:51:06 AM --- ne vem pa kaj piše na privat njegovi družbi, do česar se moram še dokopati nekako.
--- End quote ---
Zakaj moraš pa to vedeti ;)
--- End quote ---
Se tudi jaz sprašujem.
--- End quote ---
Predvsem zato ker samo iz privat njegove družbe lahko izvem kaj počne kadar je z njimi. Dokler je hodil ven in se vračal zvečer je bilo v redu. S srednjo šolo se to vse menja in ker so posredi alkohol in tudi droge moram to fiksirati, saj če ne urgiram sedaj je naslednja stopnja lahko veliko bolj pogubna.
Andres
Andres:
--- Quote from: Tea on October 24, 2012, 06:41:50 PM ---Andres
glede na Mihaelovo karto in glede na to, da si ga dobil s travo - na tvojem mestu bi ga definitivno preverila.
Škorpijon na Ac in Neptun na Luni za živo glavo ne bo dovolil, da se ve, kaj se z njim dogaja, na žalost pa je to tendenca v pubertetniških letih, ki je precej samouničevalna. Torej preveri, da si kot starš ne boš kdaj očital in dokler fant ni polnoleten in je pod tvojim skrbništvom je pač to tvoja naloga in če bo karkoli, boš tudi ti odgovarjal.
--- End quote ---
Tea. Mihaela nisem dobil, da bi imel travo. Le zapisal se je nekje, da so kadili travo in drugič, da če lahko drugje prespi, ker ne bo upal domov pijan. No, to je zame popolnoma dovolj da ukrepati moram.
Glede zaupanja. On mi podobnih stvari ne zaupa, ker ve da kakršne koli droge obsoja. Zato se obrne na mater svojo :) in mu je tako ona kupila alkohol. To vse v času, ko jaz najbolj gledam na vsak korak.
Glede priznavanja. Mihael pravzaprav svoje napake nikoli ni priznal razen, kadar je bil popolnoma brez ustreznega izgovora. Torej tudi če mu danes rečem, da je travo kadil, bo to zanikal, kot je zanikal pred mesecem dni, ko sva se sprla. Tistikrat je rekel, da on ve, da jaz mislim, da je zabredel ampak da se on ne zadeva, ponudili pa so mu že nore gobe in jih je odklonil. Miha je tu povedal verjetno res resnico samo do polovice. Z norimi gobami se je verjetno samo branil.
Andres
Andres:
Sem vse poste prebral in nekje smo si skupni drugje ne. Predvsem imamo vsi različne starše in mladost, kot smo si po naravi različni zato konkretno nekoga zanese drugega ne. V Mihetovih letih so poleg mene travo kadili, toda jaz sem jo vedno odbil. Mnogi so poskusili in letos poleti sem videl fanta, ki je začel kaditi pri trinajstih letih, kar pomene, da je od mene okrog 7 let mlajši. Izgleda jih blizu 60 in še vedno po večini živi na cestah po Kranju. Dvigne se mu verjetno ne, družine pa kajpak nima.
Nekdo drug sedi v zaporu in je obsojen na 13 let se mi zdi. Svojo mamo je sežagal in jo pospravil v zamrzovalnik. Deset let pred tem dogodkom sem mu rekel, da on vendarle ni butast, celo pameten je, zato naj se spakira dol iz vseh drog. Odgovor je bil, da on se je za tako življenje odloćil pri 16. letih. Toliko je sedaj moj sin.
Pri nas sem se z otrokoma vedno pogovarjal na raznih družinskih sestanik, kot tudi drugače. Zadnje čase teh sestankov ni več, ker jih preprosto Mihael nekako odbija. Zato izkoristim predvsem čas v avtu, kjer ne more bežati v drugo sobo ali se obračati proti TV ali pač delati nekaj kar bi mu odvnilo pozornost. Nekako to deluje, ne pa toliko kot sestanki nekoč. Ravno danes sem mu tako "nalagal" v avtu, ko sem ga domov peljal. Med drugim sem mu tudi rekel, da ima kompleks, ter da si ga želi očistit s postavljanjem, ter da ga to nikakor ne pelje nikamor. Kajpak priznal ni, vendar sem mu dal vsaj za misliti, kar sem sklepal po njegovem izrazu.
Andres
sanjalka:
Andres, sem zelo vesela, da so tudi taki očetje, ki se upajo resnici pogledati v oči in se ne obračati od problemov. Žal v svoji bližini vidim vse preveč zatiskanja oči, kot saj moj otrok pa že ni tak in ko hočem npr. pokazati na problem, sem potem jaz tista čarovnica, ki vidim v otroku samo slabo. Starš pa žal ne dojame, noče dojeti, kako njegov otrok laže, manipulira in prav prosi, da mu nekdo postavi meje, da mu reče dovolj je, ne dovolim tega...
Saj se upirajo, seveda se, v prvi fazi, na koncu so takšni otroci VEDNO hvaležni staršu, da mu je preprečil pot v pogubo. Govorim iz izkušenj. Seveda vsak ima svoj način. Sama še vedno zagovarjam sprijaznjenje z resnico, postavljanje meja, ne pa bluzenje. Starš mora imeti zelo trdno hrbtenico, da zmore včasih premagati pritiske in izsiljevanja ter manipulacije otrok. Ja, moj vrh 5 hiše je v kozorogu.
Maja:
Vsak starš počne take stvari dobronamerno. Četudi utrok to dojame drugače, če izve, da se nad njim izvajata kontrola, nadzor, sankcije itd.
VSe lepo in prav. Ampak v kakšni meri lahko res vplivaš nanj, če bo nekaj želel poskusit?
Npr. meni je najbolj smešna fora, da starši hčere zvečer ne pustijo s fantom predolgo biti zunaj, "da se ne bo kaj zgovdilo" (saj vemo, kaj). Ali pa ji prepovedujejo nosit določena oblačila - sploh ta je dobra. :laugh: (Sama sem na to vedno rekla, da če bom hotela sexat, bom v desetih bundah, če pa ne, grem pa lahko naga ven, pa ne bom. :laugh:)
Oh, če bo sama hotela, da se "kaj zgodi", se bo, pa če se ata in mama na pol pretrgata. Bo pa med odmorom v šoli. Ali pa bo špricala pouk.
Otroci imajo svojo "pamet". In fant je s svojimi 16 leti ravno v obdobju, ko misli, da je požrl že vse znanje tega sveta in da je sposoben se odločat po svoje. Zdaj so zakon kolegi, foter itak nima pojma.
Hočem povedat ... Ljudje smo si različni. Že kot otroci. Nekateri zapadejo v slabe okoliščine in navade, nekateri ne. Nekateri se potem izvlečejo alil pa res samo poskusijo, nekateri pa propadejo.
Mislim, da starš najbolj vpliva na otroka prej - predno se pojavi ta problematika. Če je avtoriteta in če ima otrok malo tistega strahospoštovanja in občutek odgovornosti, bo dobro zvozil (tudi, če bo kdaj kakšen dimček poskusil).
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version