Author Topic: POMEN VIDENJA DOLOČENE ŽIVALI by Gaja  (Read 275843 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Rena

• Sple. Simbol
  • Harmonija, izpolnjenost, ljubezen - hvala vesolje
Re: POMEN VIDENJA DOLOČENE ŽIVALI by Gaja
« Reply #165 on: September 07, 2010, 08:32:59 AM »
Meni je pa prav hecno in hkrati prijetno, ko se spravim v meditacijo, reiki ali theto, kar naenkrat vidim pred sabo neko žival. V zadnjih dveh dnevih sem videla, ko sem delala za druge: sovo in rakuna. Vsaj mislim  :D. Sem že brskala, ampak danes se nimam še časa posvetit temu. Če bo katera našla, hvala.

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #166 on: September 07, 2010, 08:34:59 AM »
Kako se reče tistim polžem, ki pridejo ven po dežju, brez hišic, pa niso deževniki, ampak tisti ta rjavi debeli, ki zgledajo ko pijavke?
Včeraj sem stala sredi travnika in kar naenkrat okrog mene cel kup teh polžev, me je streslo, tak čuden filing mi je bil brrrrr še zdaj se stresem ko pomislim  :o
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline sasa

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #167 on: September 07, 2010, 08:39:23 AM »
jane, slepec je to

rena, ko bom mela par minutk časa, bom probala zbrskat
9ZK 674

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #168 on: September 07, 2010, 08:42:22 AM »
Kako se reče tistim polžem, ki pridejo ven po dežju, brez hišic, pa niso deževniki, ampak tisti ta rjavi debeli, ki zgledajo ko pijavke?
Včeraj sem stala sredi travnika in kar naenkrat okrog mene cel kup teh polžev, me je streslo, tak čuden filing mi je bil brrrrr še zdaj se stresem ko pomislim  :o

to je pož Lazar  :D
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline sonce

• Uporabnik
  • **
  • Life is a climb but the view is beautiful!
« Reply #169 on: September 07, 2010, 08:48:54 AM »
Jaz sem pa pred dnevi bila priča čudnemu dvoboju...a je že kdo videl dvoboj med veščo in čebelo? Sredi belega dneva?!
Vešča je bila tista sivo-črna z velikimi kolobarčki okoli oči, tako da je njen obraz hudo spominjal na človeškega. Nekaj časa sta se bodli, nato pa je čebela odletela v eno smer, vešča pa se je odplazila po travi v drugo smer.

Sinoči pa sem šla na sprehod v temi in so od vsepovsod lezli tisti grdi črni hrošči (govnači?).

Offline sasa

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #170 on: September 07, 2010, 09:03:43 AM »

nikoli nisem vedla kaj je razlika med slepcem in lazarjem....
9ZK 674

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
Re: POMEN VIDENJA DOLO?ENE ŽIVALI by Gaja
« Reply #171 on: September 07, 2010, 09:12:08 AM »
Lazar kaksno ime hehe, a so od mrtvih vstali? Ja no nic kaj prijetni niso za videt.
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta

Offline taja6

• Splet. Simbol
  • »Zapri oči. Zaljubi se. Ostani tam.« ~ Rumi
« Reply #172 on: September 07, 2010, 10:09:05 AM »

ja saj sta oba kriva za to zmedo, oba tipata  ;D

Offline Tejka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletn. Simbol
« Reply #173 on: September 07, 2010, 10:50:42 AM »

Slepec je kači podoben kuščar, zraste nekje do pol metra, Lazar pa je dejansko polž brez hišice, ki meri največ 15cm. ;) Meni se zdi že na videz ogromna razlika ;D :D
Sin bailar y crear no hay vida
Tranziti in progresije
Solarna

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #174 on: September 07, 2010, 11:52:48 AM »
Ja, o tem sem se učila v 4 razredu osnovne šole. Jejhata polnih 40 let nazaj  ;D

Polž lazar, Arion spp.

Status: aktiven od aprila do novembra, čez zimo se skrije v talne luknje
Velikost: do 15 cm
Posebnost: naš največji polž brez hišice
Značilna barva: v glavnem črna, pojavlja pa se tudi v sivi barvi
Značilna oblika: podolgovato telo debeline 1,5 do 2 cm
Značilno vedenje: v deževnem vremenu počasi lazi po gozdnih tleh, ko pa nastopi sušno obdobje si poišče zavetje pod listjem, lubjem ter v nižje ležečih drevesnih luknjah in duplih
Razširjenost: splošna
Habitat: mešani gozdovi, gozdni obronki, logi, vlažna obrežja rek in potokov
Gnezdišče: jajčeca odlaga v zgornjo plast zemlje pod listjem
Jajca: belo rumenkasta jajčeca velikosti 4 x 5 mm
Leglo: eno leglo v katerem je od 100 do 150 jajčec. Jajčeca leže v drugi polovici poletja, 10 mm dolgi mladiči sive barve, pa se izvalijo naslednjo pomlad.
Prehrana: različno zeleno listje in travinje, gobe, mrhovina, v nizkih duplih nekaj dni stari mladiči sinic
Plenilci: jež, močerad, krastača, žabe, krt, cikovt, kos
Ogroženost: zaenkrat ni videti ogrožen

Sicer pa Saša, ne skrbi, menda sta oba še iz časov dinozavrov.
« Last Edit: September 07, 2010, 11:56:08 AM by Tea »
www.Astro-Star.net

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #175 on: September 07, 2010, 11:59:08 AM »
Evo Jane

Polž - totemska žival        
četrtek, 18. december 2003 @ 06:47 CET
Uporabnik: Pozitivke

* Poučna (spo)znanja, znanost

Tudi majhna slinasta živalca s hišico in "rožički" se lahko pojavi v močnem šamanskem totemu, ki pomaga, usmerja, svetuje, razkriva in uči o postopnem, usklajenem potovanju v razširjeno zavest, po poti duha in srca.

S totemom polža se lahko povezujemo vse leto, še zlasti pa v deževnih jesenskih in zimskih popoldnevih. Njegova energija pomirja in prebuja davno zakopane modrosti o življenju, gibanju ter napredovanju po duhovni poti. Najpomembnejša lekcija polževega učenja se brez dvoma glasi: Hiti počasi. In: Počasi se daleč pride. To pa ne velja le za voznike avtomobilov.
Hlastanje za vedno novimi spiritualnimi tehnikami za razširjanje zavesti ter navdušeno preizkušanje najrazličnejših metod in gurujev ne pripelje do notranjega miru in poglobljenega zavedanja. Nekateri učenci joge, na primer, pretiravajo z naprednimi asanami in krijami (jogijskimi čistilnimi metodami), da bi čim prej dosegli dvig življenjske kundalini energije iz korenske čakre navzgor. To ima lahko resne posledice, saj prehitro sprožanje te mogočne speče sile v nas neučakanca zlahka pripelje v bolnišnico za mentalno zdravje.

Totem polža uči potrpežljivosti, vztrajnosti, neutrudnosti, gladkega lagodnega premikanja v izbrani smeri. Ko napredujemo zlagoma in zavestno, lahko opazujemo svoje občutke in se povežemo z njimi, izognemo se pastem slepil in utvar, spregledamo skozi iluzije in se premikamo naprej varno ter pozorno. Vzamemo si čas, da nas pridobljeno znanje in izkušnje prežamejo, tako da jih lahko učinkovito vključimo v svoje vsakdanje življenje.

Počasi, gladko, tekoče, drseče, brez trenj, motenj in težav se varovanci polžjega totema premikajo skozi življenjske preizkušnje. Svoj dom vedno nosijo s seboj, tako kot polž svojo hišico, kamor se kadar koli lahko varno skrije pred grožnjami zunanjega sveta. Znani rek pravi: Dom je tam, kjer je srce. Zato varovanci polžjega totema radi potujejo v bližnje kraje, obiskujejo prijatelje in sorodnike, raziskujejo svojo deželo in sosednje pokrajine, vendar pa se nekoliko težje odločijo za bolj eksotična potovanja z letalom na drug konec planeta. Tudi selitve iz stanovanja v stanovanje ali v drug kraj jim ne predstavlja problema, saj je njihov pravi dom v njihovem srcu, med svojimi najdražjimi, v ljubeči povezanosti s seboj in soljudmi. Te tople občutke pa nikoli ne pozabijo vzeti s sabo, kamorkoli jih vodi pot.

Povezovanje z energijo polža šamani še zlasti priporočajo preobremenjenim poslovnežem in vsem tistim ljudem, ki živijo v nenehnem stresu in naglici, tako da se niti ne utegnejo ozreti se vase in opaziti, kaj se dogaja v njihovi notranjosti. "Ustavi se, ozri se vase in napreduj počasi, v skladu s svojim lastnim notranjim ritmom sprememb," uči totem polža.

Ako ponoči sanjamo o polžu, je napočil čas, da se razbremenimo vsakodnevnega beganja sem ter tja in upočasnimo svoj ritem. Vzemimo si čas za vsak trenutek sedanjosti in ga užijmo počasi, z občutkom, v dolgih, premišljenih požirkih. Vprašajmo se: pri kateri stvari v življenju prehitevamo in hočemo vse naenkrat, takoj? Ali mogoče prepočasi rešujemo težave na enem področju, zato ker preveč energije usmerjamo v pospeševanje drugega?

Če vse celice v našem telesu pospešeno utripajo, prežete s kofeinom neštetih kav ali drugih poživil, če smo nervozni, vzkipljivi in razdražljivi zaradi nenaravne naglice, ki jo pričakujejo od nas, si poiščimo miren kotiček, sprostimo se z zaprtimi očmi in se povežimo z umirjeno energijo polža. V meditaciji, ki naj traja približno petnajst minut, se spremenimo v polža in si predstavljamo kako počasi lagodno drsimo po sveže zelenih listih in travi, po gozdni poti ob potočku, čez deblo na poti. Spremenimo se v polža, občutimo njegovo gladko, mišičasto telo, ki polzi po površini tal s sproščeno eleganco, vztrajnostjo in potrpežljivostjo. Z očmi na pecljih presenečeno opazujmo čudeže narave, ki skrajno počasi drsijo mimo nas. Ko se utrudimo, se zvijemo v klobčič in se zavlečemo v varno zavetje svoje hišice. Če si predstavljamo, da smo polž lazar, ki potuje naokoli brez svojega doma, uživajmo v svobodi počasnega premikanja brez bremen in občutimo svežino dežnih kapelj, ki božajoče drsijo po našem telesu. Ko se počutimo dovolj pomirjene in sproščene, ko se ritem našega srca in dihanja umiri in uskladi, počasi odpremo oči in nekajkrat globoko vdihnemo. Polni nove energije lahko zdrsnemo v kolesje novih nalog in življenjskih lekcij.

Marjetka Jeršek
www.Astro-Star.net

Offline Gaia

• Splet. Simbol
  • Bodi sprememba, ki jo želiš videti v svetu.
    • www.theta.si
« Reply #176 on: September 07, 2010, 12:15:47 PM »
Meni je pa prav hecno in hkrati prijetno, ko se spravim v meditacijo, reiki ali theto, kar naenkrat vidim pred sabo neko žival. V zadnjih dveh dnevih sem videla, ko sem delala za druge: sovo in rakuna. Vsaj mislim  :D. Sem že brskala, ampak danes se nimam še časa posvetit temu. Če bo katera našla, hvala.

Irenca, zate sporočila sove in rakuna. Najprej sova:
Meditiraj v tišini in temi nekaj minut na dan naslednjih nekaj dni, in videla boš, kaj se ti bo razkrilo.
Bodi pozorna na kakršnekoli prevare s strani drugih ljudi, če se tega zavedajo ali ne, in pozorno poglej onstran vsehi krink, ki si jih bodo nadeli.
To je zate še posebno plodno obdobje, v katerem se lahko 'priklopiš' na intuitivno modrost, ki ti je na razpolago.
Tiho opazuj naravo, pozorno glej in poslušaj znake, ki ti bodo posredovali odgovore na vsa vprašanja, ki jih imaš.
Sedaj je še posebej pomemben čas za prerokovanje, zato boš videla, slišala ali začutila dogodke, preden se bodo dejansko zgodili.
Trenutno je tvoj najbolj ustvarjalen ciklus ponoči, zato se posvečaj delu na kakršnih projektih v večernem času.

Rakun:
Ne glede na dvome, ki jih imaš, so viri, ki jih potrebuješ v trenutni situaciji, pripravljeni in so ti na razpolago.
Okoli tebe se dogaja nekakšna prevara, ki jo lahko razpoznaš tako, da prisluhneš in zaupaš svoji intuiciji.
Sedaj je čas, da se naravnaš na potešitev svoje radovednosti skozi brezciljno raziskovanje in nisi naravnana na končni cilj.
Bodi posebej pozorna na znake, ki ti kažejo na to, da dobivaš sporočila od svojih prednikov ali pokojnikov ljudi, ki so ti bili blizu.
Pomembno je, da naslednjih nekaj dni ostaneš čustveno in umsko prilagodljiva, kajti zaradi prihodnjih dogodkov se boš hitro prilagoditi spreminjajočim se okoliščinam.

:-* Gaja
Praktik Reconnective Healinga® in Reconnectiona®
Mojstrica ThetaHealinga® s Certifikatom Znanosti
Angelska terapevtka®, Medij
www.theta.si
DZK 519
http://www.shrani.si/f/1S/bz/4g4xuymc/karta-gaia.gif
http://www.shrani.si/f/1g/TD/3qcGvQgv/karta-vlado.gif

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #177 on: September 07, 2010, 12:17:05 PM »
O hvala Tea, stokrat  :-* :-*

Zanimivo res, včeraj sem potem instinktivno odklonila eno vabilo na neko "duhovno predavanje" ker mi je neki notranji čut govoril, da naj najprej lepo osvojim tehnike, ki jih poznam, pa še Nena je danes tak dober mail poslala, ki paše k mojemu razmišljanju v teh dveh dneh.

Mi je res zanimivo a mislite, da nam neka žival, čeprav ne vemo njenega pomena, s svojo prisotnostjo nekako "vdahne" niti ne vem kako naj se izrazim, nas spodbudi k razmišljanju, nas intuitivno vodi k odgovorom?

Moja astro karta

Offline Gaia

• Splet. Simbol
  • Bodi sprememba, ki jo želiš videti v svetu.
    • www.theta.si
« Reply #178 on: September 07, 2010, 12:20:18 PM »

Tole so čisto moja intuitivna sporočila, ki sem jih prejela v zvezi s polži. Nekaj sem še dodala, ker gre za polže Lazarje:

Upočasni svoj tempo življenja, ker vse preveč hitiš. Ko si boš vzela več časa zase in delala stvari s predanostjo, se ti bo odprl en popolnoma nov svet, v katerem boš začela neizmerno uživati.
Trenutno se nahajaš na poti v neznano in se na trenutke počutiš osamljeno, ampak ne skrbi, okrog sebe imaš veliko pomočnikov, ki te podpirajo.
Poskusi stvari začeti gledati z druge perspektive, ker boš na ta način našla novo motivacijo in odgovore na vprašanja, ki te mučijo.
Naj deževno vreme ne vpliva slabo nate. Najdi v njem inspiracijo, da se takrat odpraviš v naravo in uživaš v vonju dežja in njegovem zvoku.
Temeljito pretehtaj odločitve in misli, ki se ti podijo glede tvoje situacije doma, kajti gre za dolgoročne zadeve.
Dom je tam, kjer se nahaja srce.

:-* Gaja
Praktik Reconnective Healinga® in Reconnectiona®
Mojstrica ThetaHealinga® s Certifikatom Znanosti
Angelska terapevtka®, Medij
www.theta.si
DZK 519
http://www.shrani.si/f/1S/bz/4g4xuymc/karta-gaia.gif
http://www.shrani.si/f/1g/TD/3qcGvQgv/karta-vlado.gif

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #179 on: September 07, 2010, 12:20:33 PM »
O hvala Tea, stokrat  :-* :-*

Zanimivo res, včeraj sem potem instinktivno odklonila eno vabilo na neko "duhovno predavanje" ker mi je neki notranji čut govoril, da naj najprej lepo osvojim tehnike, ki jih poznam, pa še Nena je danes tak dober mail poslala, ki paše k mojemu razmišljanju v teh dveh dneh.

Mi je res zanimivo a mislite, da nam neka žival, čeprav ne vemo njenega pomena, s svojo prisotnostjo nekako "vdahne" niti ne vem kako naj se izrazim, nas spodbudi k razmišljanju, nas intuitivno vodi k odgovorom?

Jaz verjamem da ja. Vsa stara ljudstva so živela v tesnem sožitju z naravo in živalmi. Njihove lastnosti so jim dostikrat dale celo ime. Heheh, Sedeči Bik naprimer  ;D ;D ;D ;D
www.Astro-Star.net