Author Topic: Mazilo za noge iz kostanja??  (Read 26051 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Primorc

• Trenutno v uvajanju
  • *
Mazilo za noge iz kostanja??
« on: August 10, 2007, 12:47:39 PM »
Lep pozdrav to je moja prva objavljena tema. upam da mi boste lahko pomagali. imam velike bolečine v nogah. slišal sem da mazilo iz kostanja zelo pomaga a nažalost ne vem kako bi pripravil to zadevo. če kdo ve kako se ta zadevščina naredi naj prosim pomaga...

Offline vidka

• Grupa Biokibernetika
  • Mojster
Re: Mazilo za noge iz kostanja??
« Reply #1 on: August 10, 2007, 03:04:41 PM »
tega ne vem, vem pa da ima podobne tezave moja mami in si pomaga z Marsicevim mazilom. Pravi da ji zelo pomaga in je noge ne bolijo vec toliko. Lahko poskusis tudi ti.

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
« Reply #2 on: August 10, 2007, 03:40:23 PM »
Mislim, da je med nami kar nekaj takih, ki bi ti znali svetovati. Sam žal ne sodim mednje, zato počakajmo, da pride kdo, ki je v tem bolj podkovan.   Dobrodošel na forum Primorc.

Tvoj portir:
Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Darja

• Uporabnik
  • **
  • Bodi to kar si
« Reply #3 on: August 10, 2007, 06:56:36 PM »
Za bolečine v nogah je lahko vzrok ožilje,veliko stanja na nogah ali preveč sedenja....vzrokov je lahko več.Kostanjevo mazilo mislim ,da bi lahko kupil v kakšni zeliščni trgovini...drugače ti pa svetujem ,da greš h kakšnemu refleksoterapevtu na refleksno masažo stopal...to je zelo dobro in pomaga ,še nekaj...probaj imeti noge ,ko počivaš malo višje.

Lp,Darja

Offline apemaya

• Veteran
« Reply #4 on: August 15, 2007, 10:28:12 AM »
Kje so kaksne zeliscne trgovine? Mene zanima predvsem LJ in okolica

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
« Reply #5 on: August 15, 2007, 02:02:01 PM »
MIslim, da je ena v podhodu pri Maximarketu.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline apemaya

• Veteran
« Reply #6 on: August 15, 2007, 05:56:17 PM »
Hvala za info!

Offline someone

• Trenutno v uvajanju
  • *
« Reply #7 on: October 28, 2007, 11:54:21 PM »
Lep pozdrav to je moja prva objavljena tema. upam da mi boste lahko pomagali. imam velike bolečine v nogah. slišal sem da mazilo iz kostanja zelo pomaga a nažalost ne vem kako bi pripravil to zadevo. če kdo ve kako se ta zadevščina naredi naj prosim pomaga...

Pozdrav,

Jaz sem zadevo sicer pripravil iz večih zelišč med katerimi je bil tudi kostanj.
Tisti ki so to kremo preizkusili so jo pohvalili, predvsem za predel mišic, medtem ko za sklepe ni bila najbolj učinkovita.
Torej,
potrebujemo mast (lahko je rastlinske) ali katero drugo osnovo za kreme...
Kostanj, ki ga predhodno olupimo
in olivno olje.
Količinsko pa ne znam povedat, ker sem delal po občutku...

Kostanj se naseklja in prepraži v masti...
ohladi...
... ta postopek se ponovi večkrat (jaz 4x)
Precedimo in nalijemo v posodice...

Če se zaradi prevelike količine olja krema ne strdi dovolj, vajo ponovimo in v mast raztopimo še nekaj čebeljega voska.

Lp by someone

Offline Regina

• Spletn. Simbol
  • Ustavi se tam, kjer sije sonce
    • Šepet sanj
« Reply #8 on: October 29, 2007, 09:30:19 AM »
Pozdravljen, someone!
Zelo lepo, da si se oglasil in hvala za tole navodilo v imenu vseh, ki jim bo prišlo prav.  :)
Za profesionalno analizo sanj in dešifriranje sporočila, ki je namenjeno samo vam! 
www.sepet-sanj.com
ThetaHealing Practitioner™

Offline vidka

• Grupa Biokibernetika
  • Mojster
« Reply #9 on: January 17, 2008, 09:44:23 AM »
A tole kostanjevo mazilo pomaga tudi pri stopalih?

Jaz namrec v novi sluzbi stojim po 10h/dnevno... in ker tega nisem vajena od prej, na koncu sihta mislim da mi bodo stopala odpadla  :( To cloveka res ubija. Poznate kaj kar clovek lahko naredi, sproba... da bi pomagalo lajsati bolecine v stopalih?

Offline Natasa

• Uporabnik
  • **
« Reply #10 on: January 17, 2008, 11:02:56 AM »
Vidka, zelo pomembna je primerna obutev. Mehki ortopedski copati. Pomaga, če imaš dva para v službi in se na tri do štiri ure preobuješ.

Doma pa si pripraviš kopel z morsko soljo in noge namakaš. Pomaga tudi da, ko počivaš noge podložiš, da so čim više. Tudi krema za to obstaja, vendar zdaj ne vem katera. Najbolje je povprašati v lekarni.

Pozdravček. :)

Offline vidka

• Grupa Biokibernetika
  • Mojster
« Reply #11 on: January 17, 2008, 10:10:12 PM »
Natasa, zal delam v trgovini, kjer moram imeti "lepo" obutev. Sem pa si kupila ortopedske vlozke za v cevlje, da bi mi malce omilili tezavo.Ampak ocitno cas stanja presega vse meje normalnega...

Sem pa si doma tusirala noge, izmenicno z hladno in toplo vodo... In poskusala sem dati noge na kaksno blazino, da so bile nekoliko na visji poziciji. So mi rekli neki modreci, da bi to znalo pomagati.
Si pa vedno po sluzbi ko pridem domov, stopala tudi dodobra zmasiram z neko kremo za noge, ki naj bi pomagal pri hitrejsi regeneraciji....

Hvala ti! :)

Offline Darja

• Uporabnik
  • **
  • Bodi to kar si
« Reply #12 on: January 17, 2008, 11:03:45 PM »
Ojla Vidka...v lekarni imaš kreme prav za stopala in kopeli...Gewol,so res dobre,tebi bi priporočala Bein vital in kopel za noge,fajn bi pa bilo ,če bi si privoščila kakšno refleksno masažo stopal in kakšen jutranji sprehod.

Lp,Darja ;)

Offline jozekuch

• Trenutno v uvajanju
  • *
« Reply #13 on: October 11, 2009, 11:36:50 PM »
divji kostanj?

Offline Princes

• Mojster
« Reply #14 on: October 12, 2009, 01:05:06 PM »
divji kostanj?

Ena gospa je nabrala lepe kostanje. Povedala mi je, da jih da v  bonbažno ali laneno vrečko. To vrečko s kostanji segreje in jo položi pod noge. Tako si zdravi krčne žile in bolečine v spodnjem delu nog. Vrečka z nekaj kostanji ji služi preko cele zime. Pravi, da deluje.
"Prava modrost pride, ko spoznamo, kako malo razumemo o življenju, o sebi in svetu okoli nas" - SOKRAT

Usui reiki mojster-učitelj; Theta Practitioner™; astrologija;

DZK 151