Author Topic: LUNINI VOZLI  (Read 107558 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
Re: LUNINI VOZLI
« Reply #75 on: August 30, 2018, 11:54:37 AM »
Ojla

Me zanima nekaj, če mi bo mogoče kdo obrazložil, ker sama si ne znam.
V bistvu v tem življenju strmimo k temu, da začnemo živeti življenje sv. vozla, nekako tako ?...južni vozel je naša preteklost...
Pri meni je pa vladar severnega vozla, venera, v  konjukciji z južnim vozlom in nekako se mi zdi, da ne morem doseči severnega vozla. kako naj mi uspe ? vpleten je tudi kiron na veneri in južnem vozlu( 2.hiša)
res bi rada šla živeti v 8.hišo :), ampak jaz še kar naprej ostajam v 2. hiši... sicer sem se spremenila in se trudim na odnosih, ampak se nikamor ne premakne...ne vem ?

Če gledam iz vidika karmične astrologije in tvoje karte. ne bi rekla da imaš nek blazno hud problem :D venera je dobro aspektirana. Taka postavitev severni vozel in njegov vladar v konjunkciji z južnim občasno nakazujeta da gre bolj za duše "začetnice" oziroma duše, ki so prej živele na drugih planetih in nimajo veliko zemeljskih izkušenj. zato je pri njih važno, da sta zaenkrat nekako oba pola uravnotežena. Bom dala beden primer ampak recimo že pri seksu moraš imeti oba pola - zemeljsko slo in duhovni vidik spolnosti.
Hvala Jane.
Jaz pa vidim to svojo venero čisto drugače in pozitivnih aspektov niti ne čutim. Samo ta kiron na njej me drma. postavlja v ukove. tako pač more biti ;)

ko enkrat sprejmeš kirona v bistvu ugotoviš da nisi žrtev ampak imaš FUL prednosti. Izkoristi to znanje in modrost kirona.
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline Lisa

• Uporabnik
  • **
« Reply #76 on: February 12, 2019, 02:29:55 PM »
Lunina vozla od Celeste Teal. Veliko potrditev sem našla v branju. :-*
To knjigo sem si pred meseci izposodila. Sem prišla nekako do dna moji Veneri in kironu na južnem vozlu.
Končno. :)
Ker na netu je teh tem zelo malo.
Zanimivo se mi je tudi zdelo, ko avtorica piše o tem, da je pomembno , če je luna pred ali za severnim luninim vozlom.
http://shrani.si/f/t/10K/42s2GvZ0/lisaaa.gif

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #77 on: February 12, 2019, 03:35:36 PM »
Odlicna knjiga. Sem imela na to temo predavanje kaksno leto in pol nazaj.
Bom ponovila v bliznji prihodnosti, saj je bil odziv zelo pozitiven.
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Lisa

• Uporabnik
  • **
« Reply #78 on: February 13, 2019, 07:00:01 AM »
Odlicna knjiga. Sem imela na to temo predavanje kaksno leto in pol nazaj.
Bom ponovila v bliznji prihodnosti, saj je bil odziv zelo pozitiven.
A res ? :) Potem pa nisi kar tako ;) SUPER!

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #79 on: February 13, 2019, 11:50:35 AM »
Razumevanje osi vozlov v svoji karti je zelo pomembno za osebnostni razvoj posameznika, v s.vozlu se skriva ogromno potenciala, da res pricnemo ziveti nek nov del sebe.
Prav tako je os vozlov zelo pomembna v sinastriji.
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Lisa

• Uporabnik
  • **
« Reply #80 on: February 14, 2019, 08:09:31 AM »
Razumevanje osi vozlov v svoji karti je zelo pomembno za osebnostni razvoj posameznika, v s.vozlu se skriva ogromno potenciala, da res pricnemo ziveti nek nov del sebe.
Prav tako je os vozlov zelo pomembna v sinastriji.

Se strinjam. Zelo.
Glede sinastrije pa : sem immela možnost doživeti ljubezen z moškim, ki je imal os njegovih vozlov točno na moji osi ASC/DSC... najbrž ga nikoli ne bom pozabila...ker to je pa posebna energija. :)
Pri meni je pa trenutno P ASC točno na N veneri, poleti pa bo /1 stopinjo oddaljen od venere/točno na osi  severnega in južnega vozla (natalnega ). Pomeni , da bosta severni in južni vozel na osi P ASC /DSC.

Offline Lisa

• Uporabnik
  • **
« Reply #81 on: February 27, 2019, 06:34:28 AM »
Malo opazujem T severni vozel, ki se nahaja trenutno na 24 stopinj  :rak, T  :PL pa na 22 stopinj   :ko. Kmalu bo T južni vozel na T  :PL....čez čas pa še na T :Sa. Nič kaj dobrega, najbrž... Težka energija ?
Pri meni na osi 6.  in 12. hiše..

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #82 on: February 27, 2019, 07:52:48 AM »
Malo opazujem T severni vozel, ki se nahaja trenutno na 24 stopinj  :rak, T  :PL pa na 22 stopinj   :ko. Kmalu bo T južni vozel na T  :PL....čez čas pa še na T :Sa. Nič kaj dobrega, najbrž... Težka energija ?
Pri meni na osi 6.  in 12. hiše..

Pri tej poziciji, ko bo t južnega vzla na t plutonu in t saturnu, se bomo morali soočiti z vsem kar nam več ne služi za razvoj, kar smo se že naučili,
pa še kar vedno vztrajamo na tej poziciji. Prečistiti bomo morali ves drek, ki ga morebiti še vlečemo s seboj.
Opuščanje stare tradicije, statusov, povzpetništva in se obrniti v energije raka-biti bolj sočutni, pomagati sočloveku po materinsko...
Torej vse neke stare dogme-cerkev, šolstvo, zdravstvo, pravni sistem, politični sistemi....čiščenje in opuščanje teh starih struktur ter obračanje k svoji notranjosti, h koreninam, družinskim odnosom...ni pomemben samo status, ampak se bomo morali naučiti v teh tranzitih kaj nam zares pripada, kje se zares počutimo varne, kje je zares naš dom,
kdo je zares naša mati....oz kakšen odnos imamo do tega?
Tako tudi v naši rojstni karti, tam kjer imamo to os, se bomo srečevali s to tematiko...
Česa se še vedno oklepamo, a bi bilo dobro, da spustimo? Področje, kjer se nam to dogaja, nam bo kazala hiša, v kateri je t južnega vozla s t saturna in t plutona.
In kje bi bili lahko bolj ljubeči, materinski, kje lahko poiščemo svoj kotiček doma, varnosti, kje smo lahko sami sebi in tudi drugim bolj materinski-to nam bo pokazal t s.vozla v raku oz. hiša v kateri se nahaja.

Offline Lisa

• Uporabnik
  • **
« Reply #83 on: February 28, 2019, 08:24:35 AM »
Tako tudi v naši rojstni karti, tam kjer imamo to os, se bomo srečevali s to tematiko...
Česa se še vedno oklepamo, a bi bilo dobro, da spustimo? Področje, kjer se nam to dogaja, nam bo kazala hiša, v kateri je t južnega vozla s t saturna in t plutona.
In kje bi bili lahko bolj ljubeči, materinski, kje lahko poiščemo svoj kotiček doma, varnosti, kje smo lahko sami sebi in tudi drugim bolj materinski-to nam bo pokazal t s.vozla v raku oz. hiša v kateri se nahaja.
Hvala, sanjalka za to obsežno obrazložitev.

Pri meni južni vozel v 12. hiši, severni v 6.hiši. Česa se še vedno preveč oklepam ? če je  tranzitni južni vozel v 12. hiši, mogoče samote ? to mi pride prvo na pamet. ker v samoti se res počutim varno in sproščeno. nikoli nisem marala množic. imam svoj mali svet in okrog njega kitajski zid. :D
Tranzitni severni vozel v 6.hiši..kje bi bila lahko bolj ljubeča...v službi, pri vsakodnevnih opravilih, manj stroga do sebe kar se prehrane in rekreacije tiče ?
zelo stroga in trda sem na tem področju. ampak za svoje dobro ?
Zelo vesela bom kakšnega tvojega namiga  ;)
« Last Edit: February 28, 2019, 08:26:15 AM by Lisa »

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #84 on: March 01, 2019, 10:12:53 AM »
Ja, torej je razvoj na področju 6. hiše-kako mati hrani in srkbi za svojega novorojenčka-to je pricnic znamenja rak...
torej nežno, ljubeče, skrbno, daje mu občutek varnosti, vedno, ko je potrebno poskrbi zanj, ne pusti ga jokati, vzame ga v naročje in ga tolaži, vživlja se vanj, odprta je zanj in mu daje občutek, da je najlbolj ljubljeno bitje na tem svetu, ljubi ga prezpogojno, pomembno je, da mati zna ustvariti ta občutek varnosti in ljubljenosti, iz tega potem odrasla oseba vedno lahko črpa to brezpogojno ljubezen in varnost in je ne išče v drugih oz ni odvisna od drugih...če je tukaj manjko, potem to posesivn iščmo v drugih.....to je ta arhetip matere, to je ta rakova dimenzija...
torej na področju 6. hiše razvijati to energjo znamenja rak ;)
biti ljubeča, nežna in skrbna do sebe in tudi drugih, ki ti pridejo na pot na področju 6.hiše ;)
razvijati ta materinski arhetip, oder, kjer boš to lahko razvijala pa je področje 6. hiše ;)

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #85 on: March 01, 2019, 10:16:48 AM »
In, ja premakniti se iz 12. hiše v 6. hišo, torej ne se izgubljati v fantazijah, v samoti, v iluzijah, v občutku žrtvovanja...vse to je področje 12.hiše.
Kaj več ne potrebuješ na tem področju? Kaj vse si se že naučila v samoti 12.hiše in sedaj lahko uporabiš v 6.hiši?
Sevda ne mrem živeti samo s. vozla, ker bi nas preveč utrudil, to os vozlov moramo živeti na obeh koncih.
Past bi bila le v tem,d a bi se preveč prepuščali področju j. vozla, saj nam je tam lažje in bolj lagodno, ker to že poznamo, smo že osvojili.
Področje s. vozla pa nam je tuje in do njega čutimo večji odpor, veliko več napora in truda moramo vložiti v s. vozel.
Najbolje to lahko prepoznamo pri osi natalnih vozlov.

Offline Lisa

• Uporabnik
  • **
« Reply #86 on: March 01, 2019, 12:46:11 PM »
Hvala, sanjalka.
Bom upoštevala tvoje nasvete. Mogoče zadnje čase sem res preveč v fantazijah in samoti. Čeprav se mi zdi, da res rabim in sem vedno rabila neko ravnovesje, nikoli ni fajn ne preveč enega in ne preveč drugega. Zlata sredina, ane ?
Sem pa ostala brez službe in najbrž se bom kar namučila, da jo najdem. Ampak to me trenutno še ne skrbi....:)

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #87 on: October 31, 2020, 12:27:41 PM »
Eno vprašanje imam ... Ali teorijo, kakorkoli že ...
Lunini vozli. Naj bi iz prejšnje inkarnacije prinesli neke spomine in usmerjali človeka v neko poslanstvo v tem življenju. Inkarnacij ni dokazal še nihče in z enako verjetnostjo lahko trdimo, da so - ali da ne obstajajo.
Severni vozel naj bi narekoval, čemu naj se približujemo in od česa bežimo. Če prejšnja življenja ne obstajajo, tudi te teoretične usmeritve niso smotrne.
Potemtakem gre le za prikaz polarnosti, ki je vezana na izključno na TO življenje. Ne gre za to, da je potrebno od nečesa bežati in se zatekati k drugemu, ker področje z Južnim vozlom privlači in ne odbija, hkrati nas običajno iz tega področja odlikujejo razni talenti/znanja/veščine. In področje s Severnim ni edino, ki prinaša zadovoljstvo, uspeh in izpolnitev. Kot razmišljam, gre bolj za balans med nasprotji. bolj za IN princip kot ALI. Obe področji prinašata zadovoljstvo, ničemur se zavoljo teoretične sreče ni potrebno odreči.

Vedno je balans...s. vozel je mišljen za razvoj, j. vozel pa za cono udobja.
Sama prav tako nisem toliko pristaš inkarnacij, čeprav dopuščam možnost... j.vozel razumem bolj kot podedovane lastnosti, vzorce, navade, karakteristike... in s. vozel kot izziv, ki ga naši predniki niso znali ali zmogli realizirati ali pa se tega sploh niso lotili...in tega zapisa ni v naši dnk celici...
Meni je pomembnejše znamenje, to kaže kakšne lastnosti se moramo naučiti, da gre naš razvoj lahko naprej in hiša kaže le področje življenja, kjer lahko to treniramo...kjer je poligon tega učenja...

To je tema že bolj za astrološke sobane, če lahko nekdo tja prestavi, ker sama ne znam...

Prestavljeno.
9ZK 656

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #88 on: October 31, 2020, 01:38:22 PM »
Hvala Maja :)

Offline Lisa

• Uporabnik
  • **
« Reply #89 on: November 01, 2020, 04:46:42 PM »
Sanjalka, me zanima tvoje mnenje, res zelo zanima...
Naslednjo solarno leto imam severni lunin vozel točno na solarnem ascedentu, južnega z natalno venero pa na solarnem descedentu.
Kemično leto ? Za kakšno novo vezo najbrz ni, glede na to , da je južni na descedentu ?