Astrologija-zvezde so nad nami > Natalna Karta
poklic v astrološki karti
Tea:
--- Quote from: Andres on January 25, 2010, 06:59:51 PM ---Morda imam danes malo drugačno vprašanje kot navadno. Zanima če je v karti nekoga, ki se ukvarja s slabimi deli, pod kar štejem prodajo droge, orožja, ali nečesa kar ni legalno, vse to zapisano z nekim posebnim aspektom, ali kako drugače?
Ta post sem zapisal v Poklic v astrološki karti temo, saj druge primerne za to vprašanje nisem našel.
Andres
--- End quote ---
Pravzaprav je Taja dobro odgovorila.
Vendar pa kljub temu ne moremo zagotovo vedet. Tudi če gre za disonatne vplive je treba biti nekoliko previden pri taki interpretaciji.
Včasih je meja med belim in črnim tako tanka in je odvisna tudi od spleta okoliščin v katerih se oseba znajde. Če se Hitler ne bi znajdu v svojem življenju v globalni krizi njegove države /in svetovne recesije/ in če bi ga npr. starši podrpli v umetnosti - vprašanje kaj bi bilo.
Torej so morale za en zapis obstajati "idealne" okoliščine, da je prišel do izraza.
Andres:
Hvala tudi tebi Tea. Pravzaprav sem gledal karto mojega sina in nekoliko se celo bojim, saj že kaže plutonske znake, resda le za otroške stvari, vendar se to lahko kasneje prevesi v več kot le kaj otrokom namembnega.
Mislim, da bom moral s sinom še bolj pogosto govoriti, saj nenazadnje, kot vsi starši svojim otrokom, tudi jaz želim njemu le dobro v življenju.
Andres
Tea:
--- Quote from: Andres on February 01, 2010, 02:24:35 AM ---Hvala tudi tebi Tea. Pravzaprav sem gledal karto mojega sina in nekoliko se celo bojim, saj že kaže plutonske znake, resda le za otroške stvari, vendar se to lahko kasneje prevesi v več kot le kaj otrokom namembnega.
Mislim, da bom moral s sinom še bolj pogosto govoriti, saj nenazadnje, kot vsi starši svojim otrokom, tudi jaz želim njemu le dobro v življenju.
Andres
--- End quote ---
Vsekakor je vredno biti pozoren na "sence" kot jih imenuje CGJung. Plutonsko temo imamo seveda na nek način vsi v horoskopu. Važno je le, da nas ne straši preveč, da jo znamo prepoznat in s tem ji odvzamemo veliko moč, ki jo sicer ima lahko tudi v negativnem smislu v našem življenju
Maja:
Tule bi prosila za malo pomoči ... Bi lahko kdo "uč vrgel" na mojo karto v zvezi z zaposlitvijo. OK, naj bi bilo pestro na tem področju, ampak ravo zdaj se nahajam v obdobju, ko lahko v roku 3 mesecev ostanem brez dela in prihodkov. Kako bo z redno zaposlitvijo? Bo kaj kmalu, do konca tega leta? Bom zelo hvaležna za pomoč ...
Bojan The Bojan:
MC in Pluton kot njegov vladar, dobivate aspekte od Jupitra in Urana.
Druga polovica leta je v tem smislu aktivna, ko ti pride Jupiter na IC, Uran pa tvori inkonjunkcijo.
Jupiter preko opozicije na MC prikaže pomen in vrednost domačega okolja, a tudi tvojih globjih notranjih potreb in to postavi na tehtnico v primerjavi z javnim življenjem. V konkretnem primeru očitno s kariero. Ker jupiter vlada 12. hiši so vpletene tudi globji motivi in nezavedne potrebe/želje. Tvori tudi konjunkcijo s severnim čvorom, kar si lahko razlagamo kot bolj viden vpogled v to kar bi ti naj bil nek življenjski cilj; ali če uporabimo manj »usodno« terminologijo, lahko rečemo, da bodo neke skupine ljudi dobile pomembnejšo vlogo.
Uran, še posebej preko inkonjunkcije, prinaša zaključke neke aktivnosti, ker pač aspektira MC se tukaj nanaša na nek aktualen status.
Edini drugi pokazatelj, v smislu kariere je P MC, ki tvori konjunkcijo na Saturn. Tukaj se ne bi nagibal preveč čez okno, verjetno pa ima veze z realnim pogledom oz. pristankom na trdnih tleh v zvezi s tvojo javno podobo.
V tom obdobju velja omeniti še P Luno ki pride na Sonce in tako osvetli in povzdigne tvojo zavedanje same sebe in tega kar bi naj bilo poglavitno zate, tvojega jedra.
Pluton iz 1. hiše tvori sextil na svojo natalno pozicijo, torej v 1. hiši je pomembna tvoja osebna energija, moč, priložnost (sextil) osebne tranformacije. Kot vladar 10. in 11. je delo z ljudmi ena možna kombinacija simbolov.
Tole obdobje bo konec poletja pa preko jeseni.
Aspekt, ki ga ne smemo pozabiti pa je Saturn konjunkcija Mars, kar zna prinesti frustracije, občutek nemoči in nizko življenjsko energijo.
Tale tranzit se zaključi ravno sredi poletja in posledično boš verjetno imela več moči za morebitne spremembe.
Vidnejši tranziti kar se tiče kariere bodo polet in jeseni naslednje leto, ko bo Neptun kvadriral MC, Saturn pa se bo preko njega pomaknil v 10. hišo, kjer bi moral vzeti stvari v svoje roke.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version