Author Topic: poklic v astrološki karti  (Read 85844 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
Re: poklic v astrološki karti
« Reply #30 on: January 06, 2008, 12:51:27 PM »
katera hiša torej predstavlja službo?druga? jaz imam kozoroga v 2. hiši? gledam prav?
jaz pa delam v turizmu  ;D (pa še fajn mi je  :D)
vem pa tudi, da mi tudi druge pozicije nakazujejo tujino in delo s tujci ipd. kje vse lahko vlečem smernice za poklic?

hvala  :)

V uvodnem postu Katji sem že nekako povedala, da je treba gledati vso karto pri tem, kam se bo človek v svoji poklicni poti orientiral.
Že res, da hiše nekako predstavljajo področja življenja.... torej 2 hiša bi kazala po domače ali smo materialisti ali ne, torej kako pravzaprav vidimo denar, ki za zaslužimo, predvsem pa gre za veliko več. Gre za to, da moramo najprej oceniti svojo vrednost v odnosu do tistega kar smo, kar lahko dajemo in kar lahko sprejemamo....

6 hiša bo govorila bolj o tem kako se bomo v službi počutili. Govori o naših delovnih navadah ipd. Tudi o odnosu do sodelavcev in seveda opisuje naše sodelavce, šefe, naš delovni ritem ipd...

10 hiša pa bo dala odgovor na naše težnje, ki bodo rezultirane v našem družbenem statusu.
Torej je to tisto področje življenja, ki ga želimo pokazati drugim.

Če razmišljamo npr: dve osebi se bosta odločili za enak poklic. Obe bosta študirali, naredili magisterij, pa doktorat ipd..... pa še vedno ni nujno, da bosta tudi enako zaslužili, kajti odnos do denarja, odnos do veliko, malo, imeti, neimeti, je zapisan v 2 hiši.
Ravno tako bo eni od oseb pomembno osebno zadovoljstvo pri delu /npr. lepa 5 hiša: delo kot hobi/, drugi pa njen uspeh, pohvale, priznanje, javno delo 10 hiša......

Ko se lotite gledanja karte, upoštevajte vse osebne planete. Namreč ob enaki postavitvi hiš, torej ko dobimo enake vladarje, je seveda lahko rezultat različen. Kajti:
- vladarji gredo lahko v različne hiše
- vladarji imajo lahko različne aspekte

in ne nazadnje - važni so tudi osebni planeti.

Torej:

Z soncem si bomo postavili cilj /sonce nas v osnovi označuje kot individualno osebo, torej EGO/, z luno se bomo ob tem cilju soočili z notranjimi občutki, ki jih bodo doživeli /luna nas seznani z našim notranjim EGOM/, ki ni nujno da je enak sončni poti. Tu bodo seveda važni aspekti med soncem in luno in seveda vse pozicije teh dveh planetov.

Potem moramo imeti nekje Venero, ki bo ovrednotila naše prizadevanje /dobimo plačilo v različnih oblikah, tako, kot smo si ga pripravljeni dati - tu pride do izraza naš odnos do nas samih, v odnosu do drugega/,

Potem moramo imeti nekje Marsa, ki je tisti, ki nam bo dal sploh potenco, da se lahko za nek cilj postavimo in borimo, če se karikirano izrazim.

Potem pa imamo še nekje merkurja, ki je povezovalec /spomnimo se Hermesa, ki je hodil med bogovi na olimpu in prenašal informacije/. Torej ideja in misel je tista, ki sproži sončno pot .... se nadaljuje kot sem opisala da seveda spet pride do tistega, da se lahko posreduje v eter.

Astrologijo je treba najprej razumeti v njeno srž. Je čisto preprosta logika, ki živi vsakdanje življenje.

Če boste sodelovali se lahko začnemo učiti. Samo prosim, ne skakat v vodo, kjer je pregloboka. Gremo lepo po vrsti.
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #31 on: January 06, 2008, 12:52:46 PM »
katera hiša torej predstavlja službo?druga? jaz imam kozoroga v 2. hiši? gledam prav?
jaz pa delam v turizmu  ;D (pa še fajn mi je  :D)
vem pa tudi, da mi tudi druge pozicije nakazujejo tujino in delo s tujci ipd. kje vse lahko vlečem smernice za poklic?

hvala  :)

Jupiter v 6 hiši
Merkur, sonce v 9 hiši .... itd...
www.Astro-Star.net

Offline Amfitrita

• Uporabnik
  • **
« Reply #32 on: January 06, 2008, 12:57:33 PM »
super si to razložila
bom si še enkrat vse pogledala v miru
hvala

in JA, jaz sem ZA učenje
jupi

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #33 on: January 06, 2008, 01:03:51 PM »
super si to razložila
bom si še enkrat vse pogledala v miru
hvala

in JA, jaz sem ZA učenje
jupi

No, potem pa si ogovori na osnovna vprašanja glede tvojega po-klica /sonce je klic ki nas sili na njegovo pot/

tvoje sonce je v 9 hiši /tujina, stiki s tujci, potovanja itd.... dodaj še sama/
tvoje sonce je v devici /devici vlada merkur, je tako: torej komunikacija, usluge itd. dodaj še sama/

naprej naredi sama domačo nalogo, enako napiši še za ostale osebne planete.
www.Astro-Star.net

Offline taja6

• Splet. Simbol
  • »Zapri oči. Zaljubi se. Ostani tam.« ~ Rumi
« Reply #34 on: January 06, 2008, 01:04:52 PM »
Amfitrita, kolikor vidim ima v 2. hiši tudi vrinjeno znamenje, torej mora analiziranju svojega odnosa do lastnine pri tem upoštevati poleg vladarja Saturna tudi sovladarja Urana in njegove aspekte... ::)

res lepo napisano Tea, hvala....brskanje po lastni karti/ po sebi se nikoli ne konča...no vsaj za nas ne   :D

Offline Amfitrita

• Uporabnik
  • **
« Reply #35 on: January 06, 2008, 01:14:13 PM »
No, potem pa si ogovori na osnovna vprašanja glede tvojega po-klica /sonce je klic ki nas sili na njegovo pot/

tvoje sonce je v 9 hiši /tujina, stiki s tujci, potovanja itd.... dodaj še sama/
tvoje sonce je v devici /devici vlada merkur, je tako: torej komunikacija, usluge itd. dodaj še sama/

naprej naredi sama domačo nalogo, enako napiši še za ostale osebne planete.

ok, velja - samo si vzamem zvezek in si vse zapišem  :)

Offline Katja999

• Trenutno v uvajanju
  • *
« Reply #36 on: January 06, 2008, 02:00:16 PM »
Če se 2 hiša začne v znamenju Strelca, kaj misliš na kakšen način bi bilo služenje denarja oz. tvoje vrednote glede tega ustrezne:
- Strelec /jupiter/: vera, religija, potovanja, turizem itd.....

...tujina in tuji jeziki,pravo,politika,diplomacija,sociala

Če boste sodelovali se lahko začnemo učiti. Samo prosim, ne skakat v vodo, kjer je pregloboka. Gremo lepo po vrsti.

...vsaj plavati znam[/color]

Patrik

• Guest
« Reply #37 on: January 06, 2008, 02:11:31 PM »
Draga Tea! ;D

Mene pa nekaj zelo velikega zanima... mi lahko lepo, lepo prosim poveš, če se mi kje vidi kakšno duhovno delovanje in s tem pomoč drugim ljudem? :) To vprašanje me res zelo muči, bi pa bilo povezano, kot sem dejal, v smeri spiritualizma.

Najlepša hvala ti že v naprej in lep dan še naprej! :) (tvoje mnenje bi mi zelo veliko pomenilo!)

pa,pa*

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #38 on: January 06, 2008, 03:38:54 PM »
Draga Tea! ;D

Mene pa nekaj zelo velikega zanima... mi lahko lepo, lepo prosim poveš, če se mi kje vidi kakšno duhovno delovanje in s tem pomoč drugim ljudem? :) To vprašanje me res zelo muči, bi pa bilo povezano, kot sem dejal, v smeri spiritualizma.

Najlepša hvala ti že v naprej in lep dan še naprej! :) (tvoje mnenje bi mi zelo veliko pomenilo!)

pa,pa*

Seveda se vidi Patrik. Tvoj Neptun v skoraj 6 hiši kaže na to, da boš pomagal ljudem, poleg tega imaš Kirona v 11.
Venera v 8 hiši pa napoveduje tudi spiritualne teme.

Kar pogumno, saj si že na tej poti
www.Astro-Star.net

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #39 on: January 06, 2008, 03:42:35 PM »
Če se 2 hiša začne v znamenju Strelca, kaj misliš na kakšen način bi bilo služenje denarja oz. tvoje vrednote glede tega ustrezne:
- Strelec /jupiter/: vera, religija, potovanja, turizem itd.....

...tujina in tuji jeziki,pravo,politika,diplomacija,sociala

...vsaj plavati znam[/color]

Me veseli Katja  ;D

Sicer je v natalni karti zapisano nešteto poklicev. Sistem, ki si ga ti izbrala astrologu ne pomaga.  Kajti ob obilici možnosti, moramo vedeti okrog katerega področja se trenutno sučejo človekove misli, konec koncev pa tudi za katero področje se je izobraževal.
Potem se šele na podlagi vseh zbranih komponent lahko odločimo, katera bo tista najbližja pot v prihodnosti, v kateri naj bi človek deloval.

Včasih je tako, da zapisane kvalitete, talente in možnosti človek tudi zanemari.

Upam, da boš poskušala še sodelovati.
www.Astro-Star.net

Patrik

• Guest
« Reply #40 on: January 06, 2008, 04:23:04 PM »
Seveda se vidi Patrik. Tvoj Neptun v skoraj 6 hiši kaže na to, da boš pomagal ljudem, poleg tega imaš Kirona v 11.
Venera v 8 hiši pa napoveduje tudi spiritualne teme.

Kar pogumno, saj si že na tej poti

Najlepša hvala Tea! :)

Res mi to veliko pomeni. Pomoč in predvsem svetovanje! In res je, da se mi to že dogaja! :o
Upam, da to ostane! :)

Hvala in lep, lep pozdravček! :)

« Last Edit: January 06, 2008, 04:25:20 PM by Patrik »

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #41 on: January 06, 2008, 04:30:42 PM »
Stvari, ki so zapisane v natalni karti seveda ostanejo za vedno. Še samo to je dodano, da jih vedno bolj razvijamo, ko jih seveda uporabljamo.

Ni lahka pot, pa to že veš sam, je pa seveda ena izmed najlepših poti, ki si jih človek lahko zamisli.

Veliko veselja ti želim  :D
www.Astro-Star.net

Patrik

• Guest
« Reply #42 on: January 06, 2008, 04:32:35 PM »
Osupljen sem ob tvojih besedah... :o :o :o Najlepša hvala Tea, resnično si mi polepšala dan in mi dala novih moči in motivacije! :)

Hvala, hvala, hvala!!!! :)

LP

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
« Reply #43 on: January 06, 2008, 05:45:06 PM »
Me veseli, da se vidva tu in na šloganju tako dopolnjujeta. Še bolj sem vesel, ker sem danes iz te teme pobrisal en post, ko sem čisto mimo kiksnil, saj bi ti tako lahko celo naškodil Patrik. :)

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Katja999

• Trenutno v uvajanju
  • *
« Reply #44 on: January 06, 2008, 06:06:27 PM »
Sistem, ki si ga ti izbrala astrologu ne pomaga.  Kajti ob obilici možnosti, moramo vedeti okrog katerega področja se trenutno sučejo človekove misli, konec koncev pa tudi za katero področje se je izobraževal.
[/color]
Kateri sistem pa bi bil pravilnejši?Sem na začetku,kot če bi se prebudila iz dolgega spanja.Končano imam srednjo tekstilno šolo.Kje so moje misli...je pa precej težje opredeliti.