Author Topic: 29. stopinja - jasnovidnost  (Read 27525 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline senca

• Trenutno v uvajanju
  • *
29. stopinja - jasnovidnost
« on: September 02, 2007, 09:32:48 PM »
Pri prebiranju člankov Stojanovića sem naletela na njegovo interpretacijo 29. stopinje. Pravi, da označuje ta stopinja jasnovidce. Jaz imam vladarja ASC Jupiterja na 29. stopinji v 8. hiši v znamenju Raka. Luna je v 5. hiši v Biku, Venera pa v 3. hiši v Ribah. Od hiš pa se mi na 29. stopinji začne 6. hiša (v Biku) in 12. hiša (v Škorpijonu - Pluton v 10., Mars v 3.). Bila bi vesela, če mi lahko kdo obrazloži te pozicije, ker svojo karto najtežje objektivno interpretiram. Nekako se mi ne sklada z resničnim stanjem. Aspektov zato sploh še ne omenjam.
Sem pa kot najstnica sanjala o tem, kaj se mi bo zgodilo v prihodnosti, sanje pa pozabila do trenutka, ko se je začela ta "prihodnost" odvijati. Za nazaj sem se nato spomnila, kdaj približno sem to sanjala. Ko se je začelo to dogajati tako pogosto, da sploh nisem več ločila sanj od realnosti, sem se pošteno ustrašila in po tistem so se takšne sanje drastično zmanjšale, tudi v intenziteti doživljanja.

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
Re: 29. stopinja - jasnovidnost
« Reply #1 on: September 03, 2007, 05:29:54 AM »
Pri prebiranju člankov Stojanovića sem naletela na njegovo interpretacijo 29. stopinje. Pravi, da označuje ta stopinja jasnovidce. Jaz imam vladarja ASC Jupiterja na 29. stopinji v 8. hiši v znamenju Raka. Luna je v 5. hiši v Biku, Venera pa v 3. hiši v Ribah. Od hiš pa se mi na 29. stopinji začne 6. hiša (v Biku) in 12. hiša (v Škorpijonu - Pluton v 10., Mars v 3.). Bila bi vesela, če mi lahko kdo obrazloži te pozicije, ker svojo karto najtežje objektivno interpretiram. Nekako se mi ne sklada z resničnim stanjem. Aspektov zato sploh še ne omenjam.
Sem pa kot najstnica sanjala o tem, kaj se mi bo zgodilo v prihodnosti, sanje pa pozabila do trenutka, ko se je začela ta "prihodnost" odvijati. Za nazaj sem se nato spomnila, kdaj približno sem to sanjala. Ko se je začelo to dogajati tako pogosto, da sploh nisem več ločila sanj od realnosti, sem se pošteno ustrašila in po tistem so se takšne sanje drastično zmanjšale, tudi v intenziteti doživljanja.

Sama ne interpretiram nobene karte če jo ne vidim v celoti, kajti astrološko pravilo je, da je treba vsako trditev 3x potrditi, da jo lahko rečemo. Torej tudi 29° in z njo jasnovidnost.

Jupiter je seveda "sanjalec". Tradicionalno je bila tudi 9 hiša šteta kot hiša sanj. To bi držalo. Malo me moti luna v biku /na višini/ in zemeljska. V 5 hiši /lev/ bi bila tudi nekoliko egovska, pa vendar v ognjeni hiši /škoda da ne vemo za aspekte.
No venera v 3 v ribah ... to bi že bilo nekaj....

Brez cele karte pa, kot sem rekla ne vemo.... nimamo vladarjev, nimamo torej dispozicij za kakršnokoli trditev.
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline senca

• Trenutno v uvajanju
  • *
« Reply #2 on: September 03, 2007, 08:50:51 AM »
A lahko ta 29. stopinja pomeni tudi kaj drugega?   ???

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #3 on: September 03, 2007, 09:13:12 AM »
A lahko ta 29. stopinja pomeni tudi kaj drugega?   ???

29°  raka /mislim da po Duporju, nisem pa sigurna, od kje sem si to zapomnila/, pomeni točko kjer se deli vesolje, zato se povezuje z močno intuicijo in možnostjo nabiranja znanja. Vendar če so tukaj malefični planeti, oz. v aspektu z njimi - potem to bolj pomeni možne probleme v odnosih oz. v združevanju nasprotij.

In kaj bi po tvoje še pomenila drugega?
www.Astro-Star.net

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #4 on: September 03, 2007, 09:18:12 AM »
Najbolj jasnovidno 29° predstavlja 29°Device, če smo tako na splošno pri tem. Lahko pa seveda ob disonantnih pozicijah predstavlja tudi zmedenost .... itd....

Treba je gledati celo karto, ponavljam, da bi lahko kaj z gotovostjo trdili.
www.Astro-Star.net

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #5 on: September 03, 2007, 09:21:12 AM »

Glede na vrhove tvojih hiš bi samo pripomnila, da je treba za točne stopinje imeti tudi zelo točen čas rojstva.
Če hočemo uporabljati Stojanovićevo tehniko brez rektifikacije ure rojstva ne gre. Oz. bolje rečeno, takrat se pri stopinjah lahko marsikaj zalomi.
www.Astro-Star.net

Offline senca

• Trenutno v uvajanju
  • *
« Reply #6 on: September 03, 2007, 11:35:37 AM »
Pripenjam svojo astrološko karto, če si jo kdo želi pobliže pogledati.

Mislim, da je moj čas rojstva točen, ker ni zaokrožen (00.12) kot pri večini drugih kart.

Dokler nisem prebrala to od Stojanovića, sem bila prepričana, da 29. stopinja označuje izredno slabo stopinjo, ki prinaša več slabega kot dobrega (nesrečo). 29. stopinja naj bi bila t.i. "kritična" stopinja (mednje spadata še 0. in 15. stopinja). V vsej literaturi, ki sem jo do sedaj brala, je bilo o tej stopinji napisano le slabo.

Offline senca

• Trenutno v uvajanju
  • *
« Reply #7 on: September 03, 2007, 12:09:15 PM »
Sej mogoče sem sploh narobe gledala... Jupiter je lahko na 30. stopinji (od 29. do 30.), kajne?

Offline Lunca

• Uporabnik
  • **
« Reply #8 on: September 04, 2007, 12:59:53 PM »

Malo me moti luna v biku /na višini/ in zemeljska. V 5 hiši /lev/ bi bila tudi nekoliko egovska, pa vendar v ognjeni hiši /škoda da ne vemo za aspekte.

Brez cele karte pa, kot sem rekla ne vemo.... nimamo vladarjev, nimamo torej dispozicij za kakršnokoli trditev.
[/quote]

Se popolnoma strinjam Tea, precej je važno, v katerem znaku lunu je, v biku je precej prizemljena, tako, da bi bilo boljše, če bi bila bolj odštekana al pa vodena.

Offline senca

• Trenutno v uvajanju
  • *
« Reply #9 on: September 04, 2007, 08:29:02 PM »
Hm... tole bo pa še zanimivo...
Navkljub Luni morajo biti nekje odprta zadnja vrata. Kot sem rekla, ne gre za jasnovidnost v pravem pomenu besede, ampak za neke vrste "deja vu", ki je čustveno zelo podkrepljen, da si to že enkrat doživel - vse kar vidiš, čutiš, slišiš, misliš (vključno z mislijo: "To sem pa sanjala.") ...
Nisem pa edina v naši družini, ki to doživlja. Moja mlajša sestra je začela sanjati takšne sanje že kot otrok. Uganete kje ima Luno? Tudi v Biku, ampak v 10. hiši na 24. stopinji v ujetem znamenju. Edina druga podobnost med njo in menoj je še v aspektu med Luno in Uranom. Ima pa tudi en planet na 29. stopinji, in sicer Merkurja v Ovnu tudi v 10. hiši.

Mogoče pa ključ leži čisto nekje drugje...

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #10 on: September 05, 2007, 05:50:50 AM »
Senca, vsekakor imaš podlago za močno intuicijo. Tvoj Jupiter /mimogrede je na 29°, ker jemljemo stopinjo kot tako, razen v primeru retrogradnosti, ko gledamo iz katere stopinje planet prihaja/ dela zelo natančen aspekt z merkurjem v 3 in še v ribah, pa v aspektu na Neptuna. Vse skupaj v velikem trigonu. Mislim, da je to kar lepa pozicija, da ima človek velike sanjalske sposobnosti. Poleg tega je dispozitor Neptun - kotni na AS v Strelcu, ki je dispozitor Jupitra.

Torej ni čudno, da se ti dogaja .... Torej vsekakor imaš močno intuicijo, ki jo je vredno razvijati. Za dobesedni izraz "jasnovidnost" pa je tako nekako, kot sem že napisala. Ovira je Luna v Biku in Venera z opozicijo na Saturna. Vendar se ti zna v tem obdobju, ko bo T Neptun prihajal na Marsa v kvadrat na svojo natalno pozicijo to mnogo bolj izrazito. V tem obdobju boš sigurno bolj "jasnovidna".  ;D

Tvoja sestra je "tvoja 3hiša" - torej ni čudno, da ima močno intuicijo. Luna na 24°pa je na ribji stopinji in kljub temu, da je v Biku na višini je tudi na Algolu /torej z odrezano glavo/ - nekoliko razlike je. Kam gre pa njena Venera? kot vladarica Bika? in v kakšne aspekte?

Samo še to: Luna v aspektu z Uranom daje hladno logiko razuma - ki ima sicer ideje, za katere ne vemo od kod pravzaprav prihajajo in so včasih dejansko nenavadne: vendar so RAZUMSKE narave.
uran: matematika
neptun: intuicija, medialnost
saturn: realnost
www.Astro-Star.net

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #11 on: September 05, 2007, 06:03:08 AM »

Malo me moti luna v biku /na višini/ in zemeljska. V 5 hiši /lev/ bi bila tudi nekoliko egovska, pa vendar v ognjeni hiši /škoda da ne vemo za aspekte.

Se popolnoma strinjam Tea, precej je važno, v katerem znaku lunu je, v biku je precej prizemljena, tako, da bi bilo boljše, če bi bila bolj odštekana al pa vodena.
[/quote]

O lunca živjo  ;D
www.Astro-Star.net

Offline senca

• Trenutno v uvajanju
  • *
« Reply #12 on: September 05, 2007, 09:30:29 AM »
Ne vem, če bo kaj s sanjami, ker bolj malo spim zaradi malega.  :( Bom pa vsekakor pozorna in sporočim, če se bo kaj zgodilo. Saj ne vem, zakaj si nisem že od vsega začetka to beležila... Vztrajnost, red in disciplina niso ravno moje vrline, čeprav bi jih rada imela.  ;D

Moja sestra:
Njena Venera je v 9. hiši v znamenju Ovna na 8. stopinji v konjukciji z Severnim vozlom (na 10. stopinji) in Jupitrom. Vrh 9. hiše pa je drugače v Ribah. Mars, dispozitor Venere, pa se nahaja v 11. hiši v znamenju Dvojčkov na 16. stopinji. Ker je Merkur v Ovnu in Mars v Dvojčkih sta zato v konjukciji, kajne?

Aspekti Venere: kvadrat z Neptunom, šibek aspekt še med Plutonom in Soncem.
Aspekti Jupitera: kvadrat z Neptunom, sekstil Mars, trigon Saturn.
Aspekti Marsa: opozicija Saturn

ASC ima v Levu, Sonce pa se nahaja v 10. hiši v znamenju Bika (ujeto) na 8. stopinji.

Offline Lunca

• Uporabnik
  • **
« Reply #13 on: September 06, 2007, 07:36:28 AM »

O lunca živjo  ;D

;D ;D Hojla Tea, vas spremljam. Tea, a ti pri določenih tranzitih kdaj gledaš vladarja znaka, npr. neptun čez ASC, vladar uran, uran v peti hiši, a je možno, da je takrat zaslepljen otrok?

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #14 on: September 06, 2007, 08:01:09 AM »

O lunca živjo  ;D

;D ;D Hojla Tea, vas spremljam. Tea, a ti pri določenih tranzitih kdaj gledaš vladarja znaka, npr. neptun čez ASC, vladar uran, uran v peti hiši, a je možno, da je takrat zaslepljen otrok?

Ja tudi tako. Vendar bi ob tem pogledala še vladarja 5, če je kaj vpleten. Oz. tudi natalne pozicije Neptuna, če imajo povezavo z 5 hišo, eventuelno luno /družina/, merkurja /otrok/ itd...... pa saj ti veš, da ti morajo tudi druge stvari potrditi tezo.

Kajti 5 hiša so lahko tudi ljubezenske avanture, pa kakšen hobi ... itd...

Najpomembneje je, da vsak tranzit gledamo najprej kot planet v natalni karti in njegove povezave. Sicer pa imaš na mojem primeru prehoda Neptuna /8 hiša konj. sonce/  preko AS /vodnar - uran v 7/ lep dokaz, da je tako.
www.Astro-Star.net