Author Topic: DOBRA DELA IN ZAHVALE  (Read 51551 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Moi

• Uporabnik
  • **
  • E = m c2
Re: DOBRA DELA IN ZAHVALE
« Reply #45 on: December 04, 2012, 04:42:25 PM »
Tole sem danes dobila na mail: POZOR. Mamice dajmo pomagat oz. vsaj DELITE DALJE. Kontakt, vse info in koordinacija: Ana Stojkov, Trnovski pristan, Trnovo, Ljubljana; 040 820 640
Na kratko: Gre za fantka 13mesecev, ki ga vzgajata babica in dedek, nimata najnujnejsih stvari za tole malo struco. Mama na drogi. dedek in babica bi rada pomagala, a sta zal financno v zelo slabem polozaju.
Iščemo nujne stvari: obleke st.80, ali večjih, čevlje, plenice ali hrano... nekaj igrač bo poslal Kakadu. Vse info na 040820640 pri Ani
..

ĐEJN, MI LAHKO, PROSIM, PREPOSREDUJEŠ MAIL na  brigita@b3do.com?! DA GOSPO POVPRASAM, KAKO IN KAJ...(ups, malo vpijem ;D)

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #46 on: December 04, 2012, 04:55:03 PM »
Tole sem danes dobila na mail: POZOR. Mamice dajmo pomagat oz. vsaj DELITE DALJE. Kontakt, vse info in koordinacija: Ana Stojkov, Trnovski pristan, Trnovo, Ljubljana; 040 820 640
Na kratko: Gre za fantka 13mesecev, ki ga vzgajata babica in dedek, nimata najnujnejsih stvari za tole malo struco. Mama na drogi. dedek in babica bi rada pomagala, a sta zal financno v zelo slabem polozaju.
Iščemo nujne stvari: obleke st.80, ali večjih, čevlje, plenice ali hrano... nekaj igrač bo poslal Kakadu. Vse info na 040820640 pri Ani
..

ĐEJN, MI LAHKO, PROSIM, PREPOSREDUJEŠ MAIL na  brigita@b3do.com?! DA GOSPO POVPRASAM, KAKO IN KAJ...(ups, malo vpijem ;D )

Moi tole je pa že stara zadeva, niti ne vem kako je s tem, ker sem samo na mail dobila. Je pa telefonska zgoraj objavljena, pa lahko pokličeš in vprašaš  ;)
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
« Reply #47 on: December 04, 2012, 10:28:14 PM »
Andres kakšen pa je koncept firme, na kakšen način deluje?

Na čuden koncept. Mislim, da bi moral glede na koncept priti v Slovenijo delat v tako firmo. Ali pa če jo kar sam ustanovim. Vsakdo da nekaj, mesto, država ipd, nabava hrane gre  nizki ceni, v blagajno pa se da prinesti tudi več kot toliko s prodajo oblačil in predmetov, ki jih firma dobi čisto zastonj. Tam je nekako  50% rabljenih in enako toliko novih oblačil, ki so iz mode.  Knjig je  80% novih zdaj za božiča.  Bil pa sem tudi prisoten v petek, ko je predsednik države  nagradil vse firme in teh je  20, ki sponzorirajo na materialen ali finančen način.   

Andres

No s tako firmo bi se tudi jaz strinjala, jo lahko skupaj nardiva  :) Me pa zanima v čem se razlikuje od rdečega križa in drugih dobrodelnih organizacij. Tam tudi dobiš zastonj prehrano, financirajo se iz donacij.

Razlika je velika. Rdeči križ razdeli zelo malo hrane s sredstvi,ki pritekajo od države pa se slabo razpolaga. .  Pri takšni firmi vodenje bazira na donacijah, čeravno se hrana kupuje, vendar se le ta dobi po čisto drugačni ceni kot jo vidimo v trgovinah.
Vsi zaposleni delajo prostovoljno.  Poslopje kjer se hrana deli posluje z ničlo.  Torej sredstva pridejo od mesta kot donacija, vendar ker je hiša v mestni lasti se za ravno toliko skozi leto nabere najemnine. 

Predsednik države enkrat letno podeli priznanja vsem podjetjem, ki so donirala na kakršen koli način. 13 let že na ta način donira firma, ki dela polivinilaste vrečke, ter se tako tja pošlje vse vrečke z napačmim odtisom ali drugačnim škartom.   Mleko se pošlje ne ravno pred iztekom roka, temveč je to mleko, ki ga ne smejo več pasterizirati. 
Tako je še z veliko drugimi podjetji. In kot sem omenil zgoraj, predsednik podeli priznanja enkrat letno in letos je bilo takih podjetij  20.  To je obenem tudi reklama podjetjem, sami pa ne sedijo na velikem skladišču.

Andres
« Last Edit: December 05, 2012, 03:40:58 AM by Andres »
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #48 on: December 25, 2012, 06:08:51 PM »
Danes so otročki za katere ste tudi vi pomagali zbirati dinarčke dobili svoja darila. Z vsemi prispevki sem zbrala 260 €, kupila sem pa kar nekaj stvari. Dojenček je dobil nekaj novih oblačil, 3-letnik igračo motor, ki si jo je zaželel, pulover, spodnje perilo, žabice, flomastre, knjigice. 4-letnica je dobila pulije, puloverček, puzzle, lutko, flomastre, perilo, žabice. 8 in 9- letnika sta dobila rokavice za nogomet, ki sta si jih želela, nove puloverje in novo perilo. Tisto, česar jim je najbolj primanjkovalo. Plus tega smo kupili celo vrečo hrane + plato mleka + 3 kg sira. Za triletnika sem pa tudi dobila in sama prispevala celo vrečo cotk. Vsi računi in donacije se hranijo pri meni, če bi kdo hotel pogledati.
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #49 on: December 26, 2012, 05:59:15 AM »
To je pa zelo pohvalno Jane, da si tako prizadevaš. Ti otroci, ki živijo v pomanjkanju so bili brez dvoma bolj veseli teh oblačil, flomastrov in ostalega, kot sosedov otrok, ki mu ni dovolj Iphone.

Sicer pa glede tiste organizacije še vedno delamo za izpostavo v Sloveniji.   Po novem letu bo več časa za to.  Februarja pa se lahko tudi ti sestaneš s predsednico te organizacije.  Takrat bomo trije v Sloveniji, če bo po sreči in če bo šlo po planu.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #50 on: December 26, 2012, 08:22:29 AM »
Super Andres, ti mi le povej kdaj bo. Sicer imam februarja rok, pa upam da se ne bo krizalo z rojevanjem  ;)

Moja astro karta

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #51 on: December 26, 2012, 10:45:04 AM »
Andres, mene tudi štej zraven za tole podjetje, prosim. Že dlje časa študiram, v katero organizacijo se takole vključit.
9ZK 674

Offline Luna

• Mojster
« Reply #52 on: December 26, 2012, 12:03:26 PM »
Ko boste prostovoljce rabili, se tudi jaz javljam.

Offline Nena

• Grupa Biokibernetika
  • Sple. Simbol
« Reply #53 on: December 26, 2012, 07:24:52 PM »
Tudi jaz se javljam  :D
Klasične masaže
Theta Practitioner™
"whether you think you can or you can't, either way you're right"
http://nena1309.blogspot.com/

astro karta

DZK 115

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #54 on: December 26, 2012, 10:41:08 PM »
Vsem bom napisal pravočasno o poteku dogodkov.  Pravzaprav sem ravno zdaj na Fb prebral, da je ta organizacija na Islandiji dala hrano od polnočnice do danes 35. družinam, kljub temu, da gre za praznike. Torej je bil nekdo vsaj štiri ure na dan tam dežuren.
« Last Edit: December 28, 2012, 03:56:05 AM by Andres »
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline vidka

• Grupa Biokibernetika
  • Mojster
« Reply #55 on: April 24, 2013, 09:52:51 PM »
moji direktorici, ker je res pravi leader in motivator. z njo je uzitek delati!

Offline Luna

• Mojster
« Reply #56 on: April 26, 2013, 12:39:14 AM »
vidka, to je pa res lepo slišati, se mi zdi da je danes to redkost.

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #57 on: April 26, 2013, 10:50:34 AM »
Res je. Ampak sem vesela, da je še kje tako! In privoščim ti.
9ZK 656

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #58 on: December 13, 2013, 01:11:13 PM »
Leto je okoli in spet se obračam na vas.

kot veste vsako leto pomagam kakšni družini, ki si ne more privoščiti osnovnih dobrin. Lansko leto sem skupaj z vašo pomočjo obdarila družino s 5-timi otroci, katerih starši so ostali brez službe. Ta družina vam je še vedno globoko hvaležna, ker je oče našel službo so letos prepustili obdarovanje drugim, bolj potrebnim.
Tako se obračam spet na vas s prošnjo po pomoči mami samohranilki, ki ima 4 otroke (14,10,8 in 3 leta). Najmlajši je hud alergik, zato mora jesti izključno prilagojeno hrano. Najstarejši pa ima težave s srcem. Vse to in izguba sužbe so mamo pahnile v težave, kjer ne vidi izhoda.
Ker so zelo skromni si želijo le copat in toplih nogavic ( številke nog: 42,39 in 37) - vsi so fantki. In kakšne družabne igre s katerimi si bodo lajšali dolge zimske večere ( človek ne jezi se in enko že imajo).

Sama bi jim rada kupila še kaj hrane, potrebščine za šolo, kakšno zadevo za ustvarjanje,ker sem se prepričala v kakšnih težkih razmerah živijo. Če bi kdorkoli rad kaj prispeval bodisi kupil sam, ali pa doniral v denarju ( potem kupim jaz kar potrebujejo) naj mi prosim sporoči. Dovolj bo tudi evro ali dva ali vrečka čipsa za otroke.

Hvala vsem da pomagate  :-*

Moja astro karta

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #59 on: December 14, 2013, 04:16:06 AM »
Ura oddaje posta pove vse.  Sicer pa ponovno, Jane zelo lepa gesta.   Škoda ker nisem bližje saj okoli mene je veliko takih virov, ki obdarujejo podobne družine, pred tednom dni pa je bil tu ambasador Nemčije ki je otrokom prinesel božična darila.  Vzameš ti mogoče Paypal?

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858