Author Topic: "Verujem v enega Boga... "  (Read 23578 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline vidka

• Grupa Biokibernetika
  • Mojster
"Verujem v enega Boga... "
« on: October 02, 2007, 08:07:28 PM »
Zivjo!

Ker sem sama malo pred rosjtnim dnem letos, dozivela veliko notranje versko dozivetje, me vsekakor zanima kako je z vami na tem podrocju.
Naj razlozim, da bo malce lazje :)

Nekaj tednov nazaj se me je lotil notranji nemir in mocno obcutenje, da pogresam VERO. Starsi so me vzgojili v katoliski veri, a s hitrim tempom zivljenja, clovek na vero kot tako, na molitve, prosnje, pomoc drugim in sebi, cerkev, bozje zapovedi,... kar malce pozabi, saj v ospredje dajemo kup drugi stvari.

Za rojstni dan sem si zelela Sveto pismo.Tisto veliko debelo knjigo, ki v sebi skriva odgovore na vsa vprasanja. Pa ne zaradi knjige same, temvec zato, ker sem si zelela z vseh svojih starih napacnih poti, priti nazaj na pravo. Eno in edino, ki sluzi Bogu.

Po dolgem casu sem zacela ponovno intenzivno moliti, v sebi sem cutila notranji mir in ravnovesje. Prebiram knjige z versko vsebino, trdno sem odlocena oditi v Međimurje ter Lourd, na romanje da se poklonim s svojo vero.
Priznam, vesela sem, da se je nekaj v meni mocno premaknilo. In za nic na tem svetu, ne zelim vec zatajiti svoje vere in Boga v katerega verujem.

In zacela sem opazovati ljudi okoli sebe. Kako je z njimi in njihovo vero? Koliko je sploh se vernih ljudi? Koliko je takih ki verjamejo in sledijo Bogu?
Zakaj nekateri postanejo ateisti? Zakaj si ne vzamemo casa zase, svojo osebnostno rast, duhovno rast?
Kam so izginile vrednote druzine?
Vsekakor me zanimajo na vse skupaj tudi vasi pogledi, vasa mnenja, ... :)

In vam zelim prekrasen preostanek vecera!

Offline apemaya

• Veteran
Re: "Verujem v enega Boga... "
« Reply #1 on: October 02, 2007, 09:19:58 PM »
Me veseli, da si nasla notranji mir!

Jaz na to gledam takole:

Jaz sem imela priloznost od blizu spoznati muslimansko vero- in me je ocaralo kaksne lepe stvari uci. In ko sem dobro pomislila, sem ugotovila, da isto pridiga tudi karscaska in verjamem tudi ostale vere.
Cisto vsaka vera uci vrednote, ki jih ucijo ostale vere. In te vrednote in nacela, ce pogledas, so nekaj kar bi moralo drzati in bi jih morali spostovati vsi. Npr. ne ubijaj- mislim, da ni vere, ki bi to pridigala, kot tudi ni drzave, ki bi imela zakon Ubijaj. Spostuj socloveka- to naj bi vsak tudi pocel. Pomagaj drugemu- tega se drzi vse manj ljudi (tako tisti predani enemu bogu, kot ateisti...).

Vendar si jaz vero predstavljam na svoj nacin in sem se naucila gledati med vrstice svetih knjig.

Verjamem, da vsak potrebuje neko visjo oporo- verjetno si je vsak zelel kdaj, da bi mu kaj nadnaravnega pomaglo, ce ne drugega ko reces: Kaj bi dal, da bi se to zgodilo.
Jaz od kar ni vec mojega oceta, ko si zelim pomoci, recem: Oci pomagaj mi. Kaj naj naredim.

Seveda, se da o tem se veliko predebatirati, in tudi mene zanimajo drugacni pogledi.

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #2 on: October 04, 2007, 08:19:42 AM »
Mislim, da človek, ki je brez vere pogreša veliko ali lahko celo vse v življenju. Po astrološki definiciji je vera Jupiter in Jupiter je planet blagostanja, obilja, sreče, ljubezni in izpolnitve.

Vsak pa seveda po svoje veruje. Najpomembnejša se mi zdi vera v življenje, v dobro, v ljubezen. To vse lahko enačimo konec koncev tudi z bogom, nebesi ali pa preprosto vesoljem. In kot je Amemaya rekla, vsaka vera uči o vrednotah. To so splošne etične vrednote, s katerimi ni nič narobe in iz Svetega pisma, ki je meni seveda najbližji po razumevanju verstev sem potegnila ogromno resnic.

Jaz globoko verujem v vse dobro ..... cerkvenim inštitucijam pa ne zaupam, pa naj prisegajo na kateregakoli boga.
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline Ivan

• Novinec
  • *
« Reply #3 on: October 06, 2007, 04:12:42 PM »
Vidka
Vsaka vera je v bistvu pozitivna in vsebuje lepe nauke in  napotke.Žal pa cerkvenan voditeljije izkoriščajo vero kajti njih cilj je materialne osnove, stremi le k denarju kot viru za preživetje.
Preberi v spletnem časopisu "katerdrli zadnji članek"članek".
Morda se tvoja doživetja ali notranje spremembe videnja kot darilo boga,vendar je videnj za
tvoj primer možo veliko več.

LP

Offline vidka

• Grupa Biokibernetika
  • Mojster
« Reply #4 on: October 06, 2007, 04:42:04 PM »
Ivan, jaz vem, da cerkveni voditelji niso to, kar naj bi bili. Zal.

In smisel vere so dobre stvari, vsak jih vidi na svoj nacin in na samo svoj nacin tudi dozivlja. Jaz se nisem vrnila nazaj k svoji veri zaradi institucije, temvec notranjega miru, zelje po tem, ker me je nazaj k veri in verovanju v Boga dobesedno vleklo kot magnet.

Aprila sem dozivela, da me je nek muslimanski duhovnik ogovoril z : Ti si od Boga izbrana. In to mi je v pogovoru nekajkrat ponovil. Niti nisem imela toliko za mar. Ceprav mi je takrat zelo nazorno obrazlozil, kako, na kaksen nacin. (in srhljivo je bilo poslusati moje zivljenje skozi njegova usta. Vse kar je izrekel je bilo res.) Do pred nekaj tedni, ko sem v sebi zacutila notranje versko dozivljanje. Tega sem se ponovno spomnila.... In ugotovila, da je to kar je izrekel se kako res. :) Pac vsak na svoj nacin :)

Offline Shadow

• Trenutno v uvajanju
  • *
  • I fill the dark ..
« Reply #5 on: December 16, 2008, 05:51:12 PM »
Nekaj je religija ,vera..nekaj so pa verske institucije o tem bi pa lohka..še pa še.

Offline Azra

• Spl. simbol
  • "The devil made me do it ..."
« Reply #6 on: December 17, 2008, 11:05:35 PM »
Jaz ne verujem v nikakrsen obstoj kakersnegakoli Boga. Verske institucije pa so do sedaj samo izkoriscale ljudi, tako da ...
 polic:
http://img687.imageshack.us/img687/1953/mojakarta.gif
V pravljici junak ubije zmaja in se poroci s princeso. V realnosti ne ubije nikogar in se poroci z zmajem.

Offline Pozdrav

• Trenutno v uvajanju
  • *
« Reply #7 on: December 23, 2008, 06:20:12 AM »

Torej evolucija po ustaljeni /zaprašeni/ praksi fizike in Darwinova teorija...

Bodi lepo

Pozdrav

Offline skorpijonka

• Mojster
« Reply #8 on: January 06, 2009, 09:45:26 AM »
Hm..tudi jaz se velikokrat vprašam o samem pomenu vere in bogovih, ki so nam jih naštimali.
Vera je opij množice, to je definitivno.
Pomaga,da se nasloniš na neko vero v nekaj, da verjameš,da je nad teboj nekdo močnejši, kao objektivnejši, da je nek gospodar vsega sveta.
Zdaj...v kaj pa vsak posameznik veruje, se pa niti ne bi spuščala. Vemo,da sta bila na začetku bog in boginja, pa je katoliška vera boginjo izbrisala,ipd...milijon zgodbic.
Različna ljudstva svoje bogove različno poimenujejo. Glavna poanta pa je moje zelo primerljiva med njimi.

Tudi jaz sem bila krščena v katoliško vero in nekje pri 20-ih letih sem se začela bolj podrobno spraševati vse skupaj in analizirati.
Trenutno se še iščem. Ostajam pri veri vase, vseeno pa bi si rada razjasnila pojme,kaj je tam zgoraj, kaj oz. kdo je vesolje, kako delujejo angeli, kdo je Kreator, ipd.

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #9 on: January 06, 2009, 10:06:48 AM »
Ma Kreator je taka faca, da dol padeš. Midva sva se sprijateljila in se pošteno zabavava  :D
www.Astro-Star.net

Offline Iza

• Uporabnik
  • **
    • KALI
« Reply #10 on: January 06, 2009, 11:24:24 PM »
Ma Kreator je taka faca, da dol padeš. Midva sva se sprijateljila in se pošteno zabavava  :D

Haha, ti si faca Tea  :-*.
Mi zrihtaš eno kavo z njim?  ;D
 :-* :-* :-*

Lep dan!
Iza
Live, love, laugh and be happy or at least have some fun!
http://www.kali.si/index.php?option=com_content&view=article&id=53&Itemid=58
ThetaHealing™ Instructor

Offline Gaia

• Splet. Simbol
  • Bodi sprememba, ki jo želiš videti v svetu.
    • www.theta.si
« Reply #11 on: January 06, 2009, 11:57:01 PM »

Haha, ti si faca Tea  :-*.
Mi zrihtaš eno kavo z njim?  ;D

Lep dan!
Iza

Kaj zdaj blefiraš, Iza. Saj si jo že večkrat pila z njim.  Si pozabila? ;D

Goga
Praktik Reconnective Healinga® in Reconnectiona®
Mojstrica ThetaHealinga® s Certifikatom Znanosti
Angelska terapevtka®, Medij
www.theta.si
DZK 519
http://www.shrani.si/f/1S/bz/4g4xuymc/karta-gaia.gif
http://www.shrani.si/f/1g/TD/3qcGvQgv/karta-vlado.gif

Offline Iza

• Uporabnik
  • **
    • KALI
« Reply #12 on: January 07, 2009, 07:06:00 AM »

Kaj zdaj blefiraš, Iza. Saj si jo že večkrat pila z njim.  Si pozabila? ;D

Goga

??? :o ;D :D
Lep dan!
Iza
ThetaHealing™ Instructor

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #13 on: January 07, 2009, 07:09:46 AM »
Sem zdajle govorila z njim. Kreator kave ne pije, je pa reku, da bi z veseljem pokadu eno tapravo kubanko  ;D

Iza še dobro da jih imam na zalogi.......

:-*
www.Astro-Star.net

Offline Iza

• Uporabnik
  • **
    • KALI
« Reply #14 on: January 07, 2009, 07:56:05 AM »
Sem zdajle govorila z njim. Kreator kave ne pije, je pa reku, da bi z veseljem pokadu eno tapravo kubanko  ;D

Iza še dobro da jih imam na zalogi.......

:-*

A je pripravljen kaj delit s tvojimi prijatelji?  ;D
Lep dan!
Iza
ThetaHealing™ Instructor