Author Topic: Naj... dogodek dneva IV del  (Read 168081 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
Re: Naj... dogodek dneva IV del
« Reply #675 on: April 06, 2011, 01:57:38 PM »
Dijake sociologije je predvsem zanimala tema o dokazih, da bi astrologija sploh delovala, znanstvena podlaga ipd.... Očitno še vedno veliko predsodkov  ::)

Zakaj je želja po dokazu znak predsodka? Če bi vsak naivno verjel vse, bi lahko kdorkoli prodajal kakršnekoli "bučke".

Zato Jernej, ker so tistega, ki se je uprl znanstvenemu dokazu, da je zemlja ravna, in rekel, da je okrogla in da se vrti okrog sonca zažgali na grmadi

Na tem svetu je vse tako relativno, poleg tega je to že davno prežvečena tema. Ni se rodil junak, ki bi potrdil da drži in tudi ne tak, ki bi to ovrgel ... škoda besed o tem. Bolj pomembno se mi zdi, da se sam prepričaš in sam izkusiš. Pa da tisto, kar že piše v mnogih buklah, poskušaš uporabit zase, da ti bo boljše.
Če zate ne deluje pač pustiš. Saj od tega ni še noben umrl.  ::)

Aspirin je npr. znanstveno dokazano protibolečinski tablet. Ampak pri meni ne deluje. Jeb* znanost gor ali dol.
Matematika tud znanstveno pravi, da je 1+1=2, jaz pa pravim da je 3, ki se spremni v 1, poskuša najti še 1 in tako naprej.

Poleg tega me hudo skrbi, da bi morala kot astrolog najprej vsem dokazat, da nekaj deluje, potem šele delat. V tem primeru bi se spremenila v dokazovalca hehe
In na koncu koncev, pa ne nazadnje, če otroke že učimo ne vem kakšne neumnosti, ne bi škodilo, če bi kaj več vedeli tudi o tem.
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline Princes

• Mojster
« Reply #676 on: April 06, 2011, 02:29:23 PM »
Dijake sociologije je predvsem zanimala tema o dokazih, da bi astrologija sploh delovala, znanstvena podlaga ipd.... Očitno še vedno veliko predsodkov  ::)

Zakaj je želja po dokazu znak predsodka? Če bi vsak naivno verjel vse, bi lahko kdorkoli prodajal kakršnekoli "bučke".

Zato Jernej, ker so tistega, ki se je uprl znanstvenemu dokazu, da je zemlja ravna, in rekel, da je okrogla in da se vrti okrog sonca zažgali na grmadi

Na tem svetu je vse tako relativno, poleg tega je to že davno prežvečena tema. Ni se rodil junak, ki bi potrdil da drži in tudi ne tak, ki bi to ovrgel ... škoda besed o tem. Bolj pomembno se mi zdi, da se sam prepričaš in sam izkusiš. Pa da tisto, kar že piše v mnogih buklah, poskušaš uporabit zase, da ti bo boljše.

Aspirin je npr. znanstveno dokazano protibolečinski tablet. Ampak pri meni ne deluje. Jeb* znanost gor ali dol.
Matematika tud znanstveno pravi, da je 1+1=2, jaz pa pravim da je 3, ki se spremni v 1, poskuša najti še 1 in tako naprej.

Poleg tega me hudo skrbi, da bi morala kot astrolog najprej vsem dokazat, da nekaj deluje, potem šele delat. V tem primeru bi se spremenila v dokazovalca hehe
In na koncu koncev, pa ne nazadnje, če otroke že učimo ne vem kakšne neumnosti, ne bi škodilo, če bi kaj več vedeli tudi o tem.

:) :) :) :) :) tako se govori :)

"Prava modrost pride, ko spoznamo, kako malo razumemo o življenju, o sebi in svetu okoli nas" - SOKRAT

Usui reiki mojster-učitelj; Theta Practitioner™; astrologija;

DZK 151

Offline Jernej

• Mojster
« Reply #677 on: April 06, 2011, 05:52:24 PM »

Znanstven "dokaz", da je zemlja ravna, je približno toliko držal, kot je držal izračun škofa James Ussherja, ko je izračunal starost Zemlje s tem, da je seštel leta vseh oseb, ki nastopajo v Bibliji. Verovanje ali zaupanje, da nekaj drži, še ni garant, da tisto zares drži. Mimogrede, teorija, da je Zemlja središče vesolja, je morala bit umski produkt človeka z zelo velikim egom, kajne? Vse, kar bi takrat trdilo nasprotno, bi to "pomembnost biti v središču" zmanjšalo. Cerkveni oblasti to pač ni dišalo in so potem raje scvrli vsakega, kot pa požrli dejstvo, da nimajo prav.
Dobro. V astrologiji se da iz empiričnih študij mnogih primerov izluščit podobnosti med postavitvami planetov in dogodki, ki so jih ljudje zaznali. Ima to prednost, da jo "razvijajo" že stoletja.
1+1 pa je 2. V tem kotu galaksije vsekakor ;)
Glavna učinkovina Aspirina je sintetizirana salicilna kislina. Poskusi z zvarkom iz lubja bele vrbe (Salix Alba). Tistega so že Stari Rimljani uporabljali za zbijanje vročine in lajšanje bolečin ter vnetij. In ker bolečina ni enaka bolečini (Če steče olje iz menjalnika, prav nič ne pomaga, da ga je v motorju še zadosti...) tudi ni nujno, da bi aspirin pomagal.

Offline marjetica

• Trenutno v uvajanju
  • *
« Reply #678 on: April 07, 2011, 11:43:33 AM »
Čudovit dan za martinčkanje! UŽIVAJTE!  :-*

Offline skorpijonka

• Mojster
« Reply #679 on: April 12, 2011, 11:38:06 AM »
Ah, kje...vsi delovni in pridni.
 ;D

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #680 on: April 12, 2011, 01:27:46 PM »
Jaz se pa učim ...
9ZK 656

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #681 on: April 12, 2011, 01:33:28 PM »
Jaz se pa učim ...

Bravo! Daj še meni malo tvoje volje pošlji prosim!  ;D

Uh, kdo je pa rekel, da imam voljo? Se moram kar siliti. Ker me statistika prav nič ne veseli ...
9ZK 656

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #682 on: April 12, 2011, 01:36:19 PM »
Hvala bogu, sem se statistike rešila...a se greš piflat namesto mene? Menjava?  ;D

Z veseljem bi. Kaj pa ponujaš?  ;D
9ZK 656

Offline Neska

• Veteran
  • It is always time to change...
    • aurora
« Reply #683 on: April 12, 2011, 01:38:21 PM »
1.dogodek dneva...spet malo na forumu ;D
2.dogodek dneva...ko se ne znaš sam ustavit in si vzet premor, te ustavijo otroci; tamali je zbolel za škrlatinko :(
ThetaHealing Practitioner™
Masaže

http://shrani.si/f/3g/3u/2vZ38ih7/astro2at01snezana7288415.gif
DZK 555

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #684 on: April 12, 2011, 01:54:16 PM »
2.dogodek dneva...ko se ne znaš sam ustavit in si vzet premor, te ustavijo otroci; tamali je zbolel za škrlatinko :(

Ajooj, bogi Alek  :(

Mu pošiljam podporo
 :-*
9ZK 674

Offline Neska

• Veteran
    • aurora
« Reply #685 on: April 12, 2011, 01:54:56 PM »
 ::) Hvala Draga :-*
Masaže

http://shrani.si/f/3g/3u/2vZ38ih7/astro2at01snezana7288415.gif
DZK 555

Offline Gaia

• Splet. Simbol
  • Bodi sprememba, ki jo želiš videti v svetu.
    • www.theta.si
« Reply #686 on: April 12, 2011, 02:41:13 PM »

Tudi jaz mu pošiljam ljubezen za čimhitrejše okrevanje. :-* :-* :-*
Praktik Reconnective Healinga® in Reconnectiona®
Mojstrica ThetaHealinga® s Certifikatom Znanosti
Angelska terapevtka®, Medij
www.theta.si
DZK 519
http://www.shrani.si/f/1S/bz/4g4xuymc/karta-gaia.gif
http://www.shrani.si/f/1g/TD/3qcGvQgv/karta-vlado.gif

Offline skorpijonka

• Mojster
« Reply #687 on: April 12, 2011, 03:08:24 PM »
Pošiljamo paketek za hitro ozdravitev!!!!  :-*

Offline Tejka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletn. Simbol
« Reply #688 on: April 12, 2011, 04:18:30 PM »
Še en paketek na poti ;)

Dexijeva biopsija ok, sonček sije, fenomenalno se počutim, dediščina se razrešuje,... Fino je :)
Sin bailar y crear no hay vida
Tranziti in progresije
Solarna

Offline Neska

• Veteran
    • aurora
« Reply #689 on: April 12, 2011, 06:18:16 PM »
Hvala drage moje :-* :-* :-*
Masaže