Author Topic: Angeli vladarji planetov in zodiakalnih znamenj  (Read 42835 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline nensi

• Sple. Simbol
  • There's no such place as far away.
Angeli vladarji planetov in zodiakalnih znamenj
« on: October 07, 2007, 12:35:00 AM »
Angeli so "bitja", ki so vseokrog nas, če jih le hočemo "videti in občutiti".
Razvrščeni so v angelsko hierarhijo, vsak od njih pa ima v tem sistemu točno določene naloge. V tej temi bom poskušala nekaj povedati o angelih, ki vladajo planetom kot njihovi zaščitniki in pomočniki. Tudi vsak letni čas ima svojega angela, prav tako zodiakalna znamenja.
Ker je poslovenjenih le nekaj imen najbolj poznanih angelov in nadangelov bodo ostala imena v angleški obliki.

Vladarji planetov so naslednji angeli:

SONCE - Rafael
VENERA - Aniel
MERKUR - Mihael
LUNA - Gabriel
SATURN - Kafziel
JUPITER - Zadkiel
MARS - Samuel

Angeli pa vladajo tudi letnim časom, mesecem in zodiakalnim znamenjem:

OVEN - Machidiel
BIK - Asmodel
DVOJČKA - Ambriel
RAK - Muriel
LEV - Verchiel
DEVICA - Hamaliel
TEHTNICA - Uriel
ŠKORPIJON - Barbiel
STRELEC - Adnachiel
KOZOROG - Hanael
VODNAR - Gabriel
RIBI - Barchiel

Tem angelom pomaga množica drugih angelov, ki skupaj skrbijo za red in uresničevanje kozmičnega načrta.

Ker je oktober bomo začeli kar z angeli varuhi za ljudi, rojene v tem obdobju.

TEHTNICA

24.-28.9. - ANIEL
eden izmed množice angelov varuhov, zavetnik in kreator vremenskih pojavov
29.9.-3.10. - HAMMIAH
angel ki pripada redu "moči" (ena od stopenj v angelski hierarhiji o kateri bo govora v drugi rubriki), vladar religij in kultov, zaščitnik tistih, ki iščejo resnico
4.-8.10. - REHAEL
angel ki pripada redu "moči", vladar zdravja in dolgega življenja, njegovo poglavitno sporočilo ljudem rojenim v tem obdobju je spoštovanje do staršev
9.-13.10 - IHIAZEL
eden od 72 angelov, božjih pomočnikov
14.-18.10. - HAHAEL
ta angel pripada redu "vrlin, kreposti", zaščitnik misionarjev in vseh znanstvenikov
19.-23.10. - MIKAEL
angel ki pomaga in vpliva na odločitve monarhov, plemičev, vladarjev; pomaga razkrivati zarote naperjene proti državam

Vsak mesec v letu ima posebnega angela, ki nam pomaga učiti se iz narave in opazovati njene spremembe.

Angel vladar meseca oktobra je BARBIEL.
Ta angel nam pomaga "žeti, kar smo sejali" v preteklih obdobjih.
Oktober je mesec, v katerm moramo narediti korak nazaj v naših planih in sanjah, se zaustaviti in pogledati, kaj smo do sedaj dosegli.
Oktoberski angel nam pomaga, da smo pri tem pošteni in odkriti do samega sebe glede tega, kaj je bilo dobro in kaj ne. Z njegovo pomočjo se lažje soočimo s posledicami svojih preteklih dejanj v preteklih mesecih. Poglejmo svoj "pridelek" in zavrzimo, počistimo s tistim, kar je bilo slabega, nezrele, ne dovolj premišljene odločitve. Ohranimo dobre stvari, jih nadaljujmo in skozi to napredujmo.
Sporočilo oktoberskega angela varuha je:
največji zaklad je, če se najprej naučimo razumeti sebe.
« Last Edit: December 20, 2007, 03:21:38 AM by Andres »

Online Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
Re: ANGELI VLADARJI PLANETOV IN ZODIAKALNIH ZNAMENJ
« Reply #1 on: October 07, 2007, 04:15:19 PM »
Opala. Vidim, da je Nensi naša kuharska pomočnica odprla dobro temo. Verjamem, da bo zanimala še koga.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline nensi

• Sple. Simbol
« Reply #2 on: October 07, 2007, 06:59:14 PM »
Hvala za prijaznost, me veseli če je zanimivo.
Pozdrav.

Offline laomin

• Uporabnik
  • **
« Reply #3 on: October 07, 2007, 09:21:27 PM »

Kar tako naprej,moji angeli te pozdravljajo.

Vedno je kaj zanimivega .

Jaz in Aniel

Offline nensi

• Sple. Simbol
« Reply #4 on: October 07, 2007, 10:39:27 PM »
Hvala obema.  :)

Offline nensi

• Sple. Simbol
« Reply #5 on: October 14, 2007, 05:03:19 PM »
Danes je svetovni dan angelov, ko so energije, ki so povezane z njimi še posebej močne, tudi zato, ker po celem svetu naenkrat potekajo organizirane delavnice, predavanja in meditacije.

Kot pri vseh stvareh tudi tu ne gre brez komercializacije, tako da sta celo dva taka dneva, eden je bil 22. septembra.
Zakaj? Ker sta bojda dve zelo priznani angelski "učiteljici", ki se nista mogli zediniti o enotnem datumu in tako ima vsaka svojega, je pa današnji starejšega datuma.

Kakorkoli, pod roke mi je po kar nekaj časa spet prišla drobna knjižica, katere vsebina ni direktno povezana z angeli, pa vseeno nekako čutim, da je prav če ravno danes nekaj misli, zapisanih v njej delim z vami, mogoče pridejo prav pa tudi še kdaj drugič, ne le ravno danes.
(Bogastvo je v nas; Inisa)

Biti pozitiven pomeni znati sprejemati življenje tako, kakršno v resnici je; biti hvaležen zanj in uživati v darovih.

Naše naravno stanje je stanje miru, ljubezni, veselja, sproščenosti, spokojnosti.

Ko si neke stvari res neomajno želimo in v sebi globoko trdno verjamemo v uresničitev, vse sile sveta stremijo, da se nam želja uresniči.
Le zaupati jim moramo in se jim prepustiti, ko nam z znamenji kažejo, kako naj ravnamo naprej.

"Druga polovica", ki jo tako vztrajno iščemo, je naše srce in duša.

Šele dajanje odpira zeleno luč prejemanju: dokler ne daš, ne moreš pričakovati, da boš dobil.

Dokler sledite srcu in intuiciji, zaupate vase in vam ni mar za mnenje okolice, bo vse v redu.

Prava ljubezen ne postavlja pogojev, ne sodi in ničesar ne pričakuje; pač pa le sprejema in dopušča življenju, da enostavno - je.

Če bi posekali vsa drevesa in iz njih naredili svinčnike.... in porabili vse oceane za črnilo.... in celo nebo za papir, še vedno niti približno ne bi mogli opisati mogočnosti, veličastnosti in ljubezni, ki jo v sebi nosi naše srce.
 :)

Offline Tejka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletn. Simbol
« Reply #6 on: October 15, 2007, 10:47:08 AM »
MARS - Samuel
Zanimivo je, da je po astrologiji vladar mojega znamenja prav Mars (sem oven), svojega mlajšega sina pa sem poimenovala Samo. Naj povem, da sem celo nosečnost imela v mislih drugo ime (Matic), ko se je rodil sem si pa v hipu premislila. Še danes ne vem zakaj, saj na ime Samo v devetih mesecih prej sploh pomislila nisem. Mogoče so mi pa angeli prišepnili pravo ime ;)

Moj starejši Tomaž je pa rojen 30.9. Je sicer zelo občutljiv, tankočuten fant, ki ga najhuje od vsega prizadane neresnica oziroma krivica. Se zelo ujame s tole navedbo:
29.9.-3.10. - HAMMIAH
angel ki pripada redu "moči" (ena od stopenj v angelski hierarhiji o kateri bo govora v drugi rubriki), vladar religij in kultov, zaščitnik tistih, ki iščejo resnico
lp
T.
« Last Edit: October 15, 2007, 10:51:33 AM by Tejka »
Sin bailar y crear no hay vida
Tranziti in progresije
Solarna

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #7 on: October 15, 2007, 11:16:27 AM »
Upam, Nensi, da bomo še Škorpijoni deležni informacije, kdo nam je ob strani  ;) Komaj čakam
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline Regina

• Spletn. Simbol
  • Ustavi se tam, kjer sije sonce
    • Šepet sanj
« Reply #8 on: October 15, 2007, 12:38:52 PM »
Upam, Nensi, da bomo še Škorpijoni deležni informacije, kdo nam je ob strani  ;) Komaj čakam

Tudi jaz. :-*
Za profesionalno analizo sanj in dešifriranje sporočila, ki je namenjeno samo vam! 
www.sepet-sanj.com
ThetaHealing Practitioner™

Online Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
« Reply #9 on: October 15, 2007, 02:39:52 PM »
Nekako vidim, da je ta angelska tema bržkone potrebna posebne analize, kot sanje in astrologija. Osebno mi je zelo blizu Mihael, povrhu vsega pa je še sinu tako ime. Hčerka je Karen, jo ne najdem vmes med angeli.  Mogoče pa gre vsako ime tudi v kakšno izpeljanko do angelov.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Regina

• Spletn. Simbol
    • Šepet sanj
« Reply #10 on: October 15, 2007, 03:39:39 PM »
Tudi Regine ni med angeli. Je pa bila menda ena kraljica. :D
Za profesionalno analizo sanj in dešifriranje sporočila, ki je namenjeno samo vam! 
www.sepet-sanj.com

Offline apemaya

• Veteran
« Reply #11 on: October 15, 2007, 06:28:41 PM »
Regina,

tvoje ime v italijanscini pomeni kraljica, zato imam do tebe poseben "rešpekt" ;)

Offline Regina

• Spletn. Simbol
    • Šepet sanj
« Reply #12 on: October 15, 2007, 07:53:26 PM »
Ups, to pa ne bo dobro, apemaya.  :D
www.sepet-sanj.com

Offline nensi

• Sple. Simbol
« Reply #13 on: October 15, 2007, 08:23:45 PM »

Seveda boste, saj se počasi približuje vaš čas.  ;)

Offline nensi

• Sple. Simbol
« Reply #14 on: October 15, 2007, 09:00:53 PM »
Nekako vidim, da je ta angelska tema bržkone potrebna posebne analize, kot sanje in astrologija. Osebno mi je zelo blizu Mihael, povrhu vsega pa je še sinu tako ime. Hčerka je Karen, jo ne najdem vmes med angeli.  Mogoče pa gre vsako ime tudi v kakšno izpeljanko do angelov.

Andres

Mihael je eden od nadangelov s posebnimi zadolžitvami, bom o tem malo napisala v "kdo je kdo" samo da najdem malo časa.
Karen med angeli ni, tudi meni znanih izpeljank ne.
Imena "glavnih", "najbolj poznanih" angelov oz. nadangelov so vglavnem enotna, predvsem tudi tistih ostalih angelov, ki veliko delajo z zemljo in njenimi prebivalci.
Imena ostale množice miljonov angelov so včasih zapisana na različne načine, ker so se pojavljla skozi različne religije in kulture in je vse to imelo vpliv. So pa informacije pridobljene o njih vglavnem kanalizirane, pomeni da je angelsko bitje stopilo v stik z izbranim medijem, osebo ki je sporočilo lahko razumela in ga potem tudi zapisala. Tu pa kljub vsemu lahko pride tudi do kakšne napake pri razumevanju ali napačne interpretacije prejetega sporočila.
Uveljavi se potem tisto, kar je največkrat slišano, videno, zapisano, doživeto.
Nadangel Gabriel naprimer je Mohamedu narekoval Koran.
Saj je podobno z bogovi in božanstvi.