Jaz štejem še posebno če je ozek orbis in če je osebni planet. Je pa odvisno tudi od retrogradnosti in personalizacije planeta.
Moj Mars npr. definitivno paše v obe hiše - tako peto, kot šesto. /pa je v progresijah R/
Moje sonce npr. tudi. V obeh primerih bi ti znala z življenjepisom vse opisat.
In ker sem se rodila pač ob uri, kot sem se - se ne ubadam, kaj bi bilo, če bi se eno uro kasneje.

Na osnovi tega, ker pri planetih upoštevamo tudi v aspektih neke orbise. In logično je, da aplikativni aspekt mojega Marsa, ali Sonca konjunkcije na 6 ali 9 hišo
Sem pa dostikrat v praksi nekak ugotovila, da smo se vsaj moj letnik ipd.... rojevali nekako kakšno minuto prej, ne kasneje ..... zaokroženo je bilo na 5 minut pri času rojstva. Babice pač niso upoštevale natančnosti ure, tako kot danes.
Najbrž je tudi logično, najprej je poskrbela za otroka, ko je bilo opavljeno je pogledala na uro in vpisala podatek......
Tako da te zadeve je treba precej individualno obravnavat. Najbolje pa je, da se lotiš kart in ljudi, ki jih poznaš in z njimi razčleniš to zadevo. Moje analize so pokazale da to drži, tvoje mogoče ne bodo, če imaš mlajše karte - ali pa boš imel energetsko drugačne stranke.